De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!
-------------------------------------------------------
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------
De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!
= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant |
|
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant |
|
= brei 1 st in voorste en achterste lus van dezelfde st (= 1 st gemeerderd) |
|
= geen steek, sla dit vierkant over |
|
= 2 r samen |
|
= 1 r afh, 1 r, afgeh st overh |
|
= zet 1 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 3 r, 1 av van de kabelnld |
|
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 1 av, 3 r van de kabelnld |
|
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld |
|
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld |
|
= breirichting |
Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.
Deze stap-voor-stap instructie kan tevens behulpzaam zijn:
Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?
De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.
De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.
De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.
Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet
Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt
Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?
De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.
Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.
LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?
Wat zijn de garengroepen?
Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.
Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep
Hoe gebruik ik de garenvervanger?
Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).
Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.
Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?
Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.
Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.
De garenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.
What size should I knit?
Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.
U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.
Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen
Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?
De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.
Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.
Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding
Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding
Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?
Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.
In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.
Hoe brei ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.
Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.
Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?
Hoe haak ik volgens een telpatroon?
Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.
Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.
Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.
Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.
Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.
Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken
Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer
Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.
De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest
Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest
Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?
De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.
Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??
De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.
Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.
Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen
Wat is een herhaling?
Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.
Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?
Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.
Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?
De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.
Waarom meerderen in de afkantrand?
Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.
Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen
Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?
Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.
Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend
Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?
Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.
Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen
Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?
Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.
Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?
Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?
Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.
Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!
Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?
Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.
Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.
Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?
Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.
Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:
1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt
2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.
3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.
4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.
Waarom pilt mijn kledingstuk?
Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.
U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.
Alanna |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gebreide DROPS poncho met kabels, hoge col en kwastjes van “Air”. Maat: S - XXXL.
DROPS 171-49 |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
RIBBELST (heen en weer gebreid): Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r. PATROON: Zie telpatronen A.1 tot en met A.4. De telpatronen laten het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven. ---------------------------------------------------------- PONCHO: Het werk wordt zijdelings gebreid in twee delen, het voorpand en het achterpand. VOORPAND: Zet 112-120-126-132 st op met rondbreinld 4,5 mm en Air. Brei 6 ribbels in RIBBELST - zie uitleg boven. Ga verder met rondbreinld 5 mm en brei de volgende nld aan de goede kant als volgt: 6 kant st in ribbelst, 45-53-59-65 st in tricotst, A.1 (= 13 st), A.2 (= 30 st), A.3 (= 16 st) en 2 kant st in ribbelst. Brei de teruggaande nld aan de verkeerde kant op dezelfde manier = 118-126-132-138 st. Brei de volgende nld als volgt aan de goede kant: 6 kant st in ribbelst, 45-53-59-65 st in tricotst, ga verder A.1 over de volgende 13 st, brei A.4 over de volgende 36 st, ga verder A.3 over de volgende 16 st en eindig met 2 kant st in ribbelst. Ga zo verder in patroon. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei tot een hoogte van ongeveer 45-45-52-52 cm, plaats 1 markeerder aan het einde van de nld aan de goede kant, dus als de stekenverhouding klopt in de hoogte, zijn er nu nog 8 cm te breien voor maat S/M en L/XL voor dat er een hele herhaling van A.4 in de hoogte is gebreid en 9 cm voor maat XXL en XXXL voordat een halve herhaling van A.4 in de hoogte gebreid is – dus er is nog 8-8-9-9 cm te breien tot het werk 53-53-61-61 cm meet (= middenvoor). Ga verder en kant af voor de hals aan begin van elke nld aan de verkeerde kant als volgt: 1 keer 3 st, 2 keer 2 st en 3 keer 1 st = 108-116-122-128 st. Ga verder in patroon als hiervoor met 1 kant st in ribbelst richting de hals tot het werk 8-8-9-9 cm meet vanaf de markeerder en plaats 1 nieuwe markeerder (= middenvoor). Brei tot het werk 2-2-3-3 cm meet vanaf de markeerder middenvoor. Zet nu nieuwe st op voor de hals aan het einde van elke nld aan de goede kant als volgt: 3 keer 1 st, 2 keer 2 st en 1 keer 3 st = 118-126-132-138 st op de nld (Het werk meet nu ongeveer 16-16-18-18 cm vanaf de eerste markeerder (= hals). Ga verder in patroon over alle st als hiervoor tot het werk ongeveer 102-102-118-118 cm meet – eindig na een hele herhaling van A.4 in de hoogte (= 6-6-7-7 patroonherhalingen in totaal met A.4 in de hoogte). Brei 1 nld aan de goede kant als hiervoor maar brei de 6 st in elke kabel twee aan twee recht samen = 112-120-126-132 st over op de nld. Ga verder met rondbreinld 4,5 mm, brei 6 ribbels en kant af met rechte steken aan de goede kant (zorg dat de afkantrand niet te strak wordt). ACHTERPAND: Zet op en brei als het voorpand. Kant af voor de hals op dezelfde manier, maar kant het volgende aantal st af: 1 keer 1 st en 1 keer 2 st = 115-123-129-135 st over op de nld. Als er 6-6-7-7 cm is gebreid vanaf de markeerder middenachter, zet dan nieuwe st op voor de hals op dezelfde manier als op het voorpand maar zet het volgende aantal st op: 1 keer 2 st en 1 keer 1 st = 118-126-132-138 st op de nld. Ga dan verder op dezelfde manier als op het voorpand. AFWERKING: Naai de 2 delen samen op de schouders - naai met de zijkanten tegen elkaar in de buitenste lusjes van de kant st zodat de naden plat worden. Naai indien gewenst een paar kleine steekjes aan elke kant ongeveer 30-35 cm vanaf de schouder naar beneden. HOGE COL: Neem aan de goede kant ongeveer 68 tot 78 st op langs de hals met een korte rondbreinld 4,5 mm. Brei 1 nld recht en meerder gelijkmatig tot 96-96-104-112 st (deelbaar door 4). Brei boordsteek in de rondte (= 2 r/2 av). Meerder als de boordsteek 10 cm meet in de helft van de delen met 2 r, om en om, tot 3 r = 108-108-117-126 st. Meerder als de boordsteek 18 cm met de overgebleven delen met 2 r tot 3 r = 120-120-130-140 st. Ga verder in de rondte met 3 r/2 av tot de col ongeveer 20-22-22-24 cm meet en kant losjes af met recht boven recht en averecht boven averecht. Vouw de col om naar beneden. KWASTJES: Gebruik een stuk karton of een andere rechthoek van ongeveer 15 cm hoog. Wikkel het garen 25 keer om het karton (of zo vaak als u wenst – hoe meer wikkelingen, hoe dikker het kwastje). Gebruik nog een draad en bind deze stevig om de draden, aan de bovenkant. Neem nog een draad en rijg deze door de lus aan de bovenkant van de franje, die nu ontstaan is, en bevestig het kwastje hiermee aan de poncho. Knip de draden aan de onderkant door zodat een kwastje ontstaat. Naai een kwastje aan elke hoek van de poncho (= 4 kwastjes). |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Uitleg van het telpatroon |
||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien! Heeft u hulp nodig voor dit patroon?U vind instructievideo's, een commentaar/vragengedeelte en nog veel meer, als u naar het patroon gaat op garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rechten voorbehouden. Op dit document, inclusief alle subdocumenten, rust copyright. Lees meer over wat u kunt doen met onze patronen onderaan elk patroon op onze site |
Met meer dan 40 jaar ervaring in brei- en haakdesign biedt DROPS Design één van de meest uitgebreide collecties van gratis patronen aan op internet vertaald in 309 talen. Tot en met vandaag hebben wij 11509 boeken en 11216 patronen gepubliceerd.
Wij werken hard om u het beste van haken en breien te bieden; patronen, inspiratie, advies en natuurlijk garens van uitstekende kwaliteit voor de allerbeste prijzen! Wilt u onze patronen gebruiken voor meer dan privégebruik? U kunt lezen wat wel en niet is toegestaan is in de Copyright tekst, die u onderaan elk patroon kunt vinden. Veel handwerkplezier!
Opmerkingen / Vragen (42)
Birgitta Waldt schreef:
Hej förtydligande av min förra fråga. På bilden är längden från mönster A4 till axeln mycket längre än det blir på min stickning. Skiljer ca 10 cm. Det verkar saknas en del på mönstret. Mitt maskantal stämmer mot mönstret.
06.02.2024 - 14:13DROPS Design antwoorde:
Hei Birgitta. Se vårt forrige svar. mvh DROPS Design
15.02.2024 - 11:29Birgitta Waldt schreef:
Hej Jag håller på att sticka denna ponchon. Men när jag tittar på bilden är längden från mönster A4 mycket längre på bilden än på det jag fått. Verkar som om en del saknas i beskrivningen. Antal maskor stämmer.
05.02.2024 - 18:28DROPS Design antwoorde:
Hei Birgitta. Skal ikke mangle noe i oppskriften, men husk at ponchoen strikkes sidelengs. Så når du ser på diagrammet (A.4) stående, så blir det i virkeligheten liggende på selve plagget. mvh DROPS Design
15.02.2024 - 09:42Brigitte Grizonnet-Riviere schreef:
Bonjour,c est encore moi donc le diagramme A4 n'a pas toujours la même largeur? ou bien empiète t-il sur les diagrammes qui le bordent? encore merci et bonne journée.Brigitte
02.11.2023 - 11:24DROPS Design antwoorde:
Bonjour Brigitte, le diagramme A.4 va avoir la même largeur tout du long, si on augmente des mailles, c'est pour conserver la même largeur pour les torsades au milieu des 2 motifs; quand ces torsades sont terminées, on va diminuer les mailles augmentées. La largeur sera ainsi la même (il faut plus de mailles pour tricoter des torsades que du jersey/jersey envers, raison pour laquelle on doit augmenter, sinon l'ouvrage deviendrait plus étroit à ce niveau (et on manquerait de mailles pour les torsades). Bon tricot!
02.11.2023 - 17:51Brigitte Grizonnet-Riviere schreef:
Bonjour, Au 12eme rang du schéma A4 faut- il augmenter de 4 mailles au total, puis diminuer de 4 mailles au 26 eme rang? merci Brigitte
31.10.2023 - 17:45DROPS Design antwoorde:
Bonjour Mme Grizonnet-Riviere, tout à fait, il vous suffit d'augmenter au niveau des étoiles (cf diagramme et légende) puis vous diminuerez (Cf 5ème et 6ème symboles figurant également dans le diagramme. Bon tricot!
01.11.2023 - 14:55Brigitte Grizonnet-Riviere schreef:
Bonjour,je ne comprends pas le diagramme A 4.Vous dites dans un précédent commentaire que les cases noires correspondent à des mailles que l on a précédemment diminuées.je ne comprends pas à quel moment nous avons diminué ces 2 mailles.\D\'autre part,sur le tricot, A4 contient combien de mailles(36ou38ou40)?.merci;Brigitte
31.10.2023 - 17:39Annabelle Garcia schreef:
Bonjour, je dois commencer le col et je ne comprends pas le répartition ni le nombre d'augmentations comme expliqué:Quand les côtes mesurent 10 cm, augmenter 1 m dans 1 section 2 m end sur 2 = 108-108-117-126 m. Quand les côtes mesurent 18 cm, augmenter 1 m end dans les sections 2 m end restantes = 120-120-130-140 m. Merci pour votre aide
10.10.2023 - 14:33DROPS Design antwoorde:
Bonjour Mme Garcia, vous devez augmenter le nombre de mailles envers des côtes 2/2, autrement dit, après la 1ère augmentation, vous aurez *2 m end, 2 m env, 3 m end, 2 m env* tout le tour; puis vous augmenterez dans les sections 2 m end restantes pour continuer en côtes 3 m end, 2 m env. Vu sur l'endroit quand le col sera replié, vos côtes se présenteront en 2 m end/3 m env. Bon tricot!
10.10.2023 - 16:26Angela Beer schreef:
Thank you so much for your reply. I feel so sorry for posting a negative review on this pattern when had read it properly in the first instance and looked at the directional arrow instead of leaping ahead, I would have realised it was sideways on!!!! I have now started the garment and hope that because I am knitting it for my daughter it'll turn out well. I love everything about Drops yarns and have used them extensively. The colour palette is amazing. Thank you.
23.10.2022 - 16:06Angela Beer schreef:
I cannot comprehend this pattern. Is it because the instructions do not go from right to left across the garment, but rather sideways, then the neck, and then the remainder of the front of the garment. Similarly the back would be knitted the same way. It is important because I have got the yarn, a lot of it, and it was going to be a present for my daughter.
19.10.2022 - 15:38DROPS Design antwoorde:
Dear Mrs Beer, correct, the front piece is worked sideways from the right side towards the left (when poncho is worn), then back piece is worked sideways from the left side towards the right side (when poncho is worn); you then sew pieces together on shoulder and work neck in the round around neckline. Hope it will help. Happy knitting!
19.10.2022 - 16:23Angela Beer schreef:
I have just posted a query and have been answered in not a very appropriate fashion. My comments contain forbidden words. I am sorry I do not see why I have said anything offending.
19.10.2022 - 15:33Lynda schreef:
J’ai de la difficulté avec les cases noires dans le diagramme A4. Je ne comprend pas la diminution.
25.10.2021 - 13:52DROPS Design antwoorde:
Bonjour Lynda, le rang precedent 4 mailles ont ete diminuees, d'ou viennent les modifications du diagramme (y compris les cases noires). Le rang suivant, vous commencez le diagramme dans le meme endroit qu'avant, les cases noires ne sont pas a tricoter, passez directement a la case suivante du diagramme. Bon tricot!
26.10.2021 - 08:15