DROPS Air

Een medium dikke 'blow yarn' gemaakt van babyalpaca en merinowol

vanaf:

3.80€

per 50 g

Samenstelling: 65% alpaca, 28% polyamide, 7% Wool
Garencategorie: C (16 - 19 steken) / 10 ply / aran / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 150 m
Aanbevolen naalddikte: 5 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 17 steken x 22 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar
Superwash: no

Made in: Peru/EU
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca en wol uit Zuid Amerika, polyamide uit Duitsland

Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Air
mix
5.60 EUR
3.80 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.80 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
3.84 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.99 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
5.60 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
5.60 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
5.60 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Air
uni colour
5.60 EUR
3.80 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.80 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
3.84 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.99 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
5.60 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
5.60 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
5.60 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
5.60 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

52 Kleuren in DROPS Air

naturel
uni colour 01
tarwe
mix 02
new
licht beige
uni colour 55
beige
mix 26
new
eiken
uni colour 49
bruin
mix 05
medium grijs
mix 04
parelgrijs
mix 03
limonade
mix 40
geel
uni colour 22
new
zoete abrikoos
uni colour 54
electrisch oranje
mix 38
oranje
mix 13
karmijnrood
uni colour 44
uit het assortiment
framboos
uni colour 25
new
perzikroze
uni colour 50
blush
mix 32
mauve
uni colour 29
klei
uni colour 35
roze marmer
uni colour 34
new
woestijnroos
uni colour 51
zandroos
mix 33
lichtroze
mix 08
poederroze
uni colour 24
new
aardbeien ijs
uni colour 53
new
rozenblad
uni colour 52
magenta
mix 39
heide
uni colour 14
robijnrood
mix 07
paarse mist
mix 15
zoete orchidee
mix 41
marineblauw
mix 09
denimblauw
uni colour 17
bluebird
mix 37
blauw
uni colour 16
mist
mix 10
lichtblauw
mix 36
pauwblauw
mix 11
zeeblauw
uni colour 21
zeegroen
mix 27
ochtendmist
uni colour 18
saliegroen
uni colour 30
noordzee
uni colour 45
bosgroen
uni colour 19
papegaai groen
mix 43
mosgroen
mix 12
pistache ijs
mix 42
new
antiekgroen
uni colour 48
new
oregano
uni colour 47
new
donker olijf
uni colour 46
antraciet
mix 06
zwart
uni colour 31

Productinformatie

Een spannend "blow yarn" (geblazen garen) gemaakt van zachte babyalpaca en warme merinowol. Dit garen heeft een unieke constructie waarbij in plaats van de vezels te spinnen, de babyalpaca en wol met lucht door een buis wordt geblazen. Hierdoor is kleding, gemaakt van dit garen, ongeveer 30-35% lichter dan kleding gemaakt van normale, gesponnen garens van dezelfde dikte.

DROPS Air is een licht en luchtig garen dat heerlijk zacht voelt aan je huid. Dit garen is zeer geschikt voor truien, vesten en accessoires met zowel structuursteken als kabelpatronen. Kleding gemaakt van DROPS Air kriebelt niet, dus iedereen kan het dragen!

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 5.00 mm
Voor: 17 steken x 22 naalden
Na: 24 steken x 38 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (449)

country flag Claire Stevens wrote:

Welke garens van Drops kriebelen niet?

30.09.2023 - 18:13:

country flag Hansson wrote:

Det är Dyelot 7763.

26.09.2023 - 20:06:

country flag Hansson wrote:

Nr 33 parti 7763. Det är så mycket mörka grova hårstrån så jag trodde först det skulle vara en "effekt" men det ser verkligen inte bra ut, ser bara obehagligt ut. Det är insnurrat, så det går inte att plocka bort. Tror absolut att maskinen inte har rengjorts eller något liknande Har tagit foton. I Vete nr02 har jag enbart hittat två och ser och förstår hur garnet egentligen ska se ut. Det garnet är fint. Vänligen Hansson

18.09.2023 - 09:27:

DROPS Design answered:

Hei Hansson. Takk for din tilbakemeldig på farge og partinr. Vi vil undersøke med vår leverandør og høre om de har noen forklaring på hva som evnt kan ha skjedd. mvh DROPS Design

26.09.2023 kl. 10:36:

country flag Hansson wrote:

Jag försökte reklamera Drops Air Rosa Sand via Garnius men fick negativt besked efter att ha fått väntat två veckor på svar! De menar att ni Drops har skrivit "att det kan förekomma lite lösa fibrer och det är ingen grund för reklamation". Trots att jag sänt med foton som visar så stora mängder grova mörka hårstrån det är i rosa Sand nr 33. Mycket besviken på Drops och Garnius i detta fall! Det går ju inte att nå er på Drops på annat sätt än så här.

14.09.2023 - 12:57:

DROPS Design answered:

Hei Hansson Leit å høre at du har hatt dårlig opplevelse med DROPS Air. Vi har sjekket 4 ulike partier her hos oss og kunne bare finne 1 mørk "hårstrå" i et nøste, noe som er helt innafor for normalen. Hvilket parti nr hadde dine nøster, slik at vi kan sjekke det opp mot vår leverandør? mvh DROPS Design

18.09.2023 kl. 09:17:

country flag Hansson wrote:

Har köpt sju nystan nr 33 och sju av nr 02 det är en massa grövre rödbruna hårstrån i garnet! Det ser inte fräscht ut, Ska du verkligen vara så??

04.09.2023 - 16:20:

DROPS Design answered:

Hei Hansson Er det på alle 14 nøster? Kan forekomme at det vil være noen "grove hårstrå"på noen få nøster under produksjon, men da gjerne på mørke farger (om de er rødbrune) og veldig få. Men ta en tur på butikken og la de få ta en sjekk på nøstene, husk å ha med etiketten, slik at man kan se partinr. mvh DROPS Design

11.09.2023 kl. 06:49:

country flag Agnes Edeby wrote:

Hej! Jag har ett mönster där stickfastheten ska vara 15 maskor x 20 varv på stickor 5,5mm och man ska använda 400g av ett ullgarn (100g = 200m) och 100 g av ett mohairgarn (25g = 212m). Jag vill gärna köpa garn från er - vilka garn kan jag byta till? Och går det att ersätta de två trådarna med ett garn istället från garngrupp c, tex drops air?

03.09.2023 - 08:51:

DROPS Design answered:

Hei Agnes DROPS Air har en veiledende strikkefasthet på pinne 5 på 17 x 22 masker, så du kan fint prøve ved å bytte til pinne 5,5 om du får den oppgitte strikkefastheten på Air, istedenfor 2 garn, eller den pinnestørrelsen du trenger for å få den oppgitte srikkefastheten. 1 nøste DROPS Air = 150 meter. mvh DROPS Design

04.09.2023 kl. 09:19:

country flag Hansson wrote:

Jag undrar varför det inte finns mönster på tofflor och strumpor i Drops Air, eftersom det ju innehåller en del polyamid är det väl slitstarkare än enbart ull som i ex Karisma?

15.08.2023 - 12:34:

DROPS Design answered:

Hej, Det är "röret" som är gjord av syntet, och som håller ihop de mjuka alpaca- och merinofibre, så vi är inte säker på att det håller för strumpor. Vill du testa så välj en stickfasthet på 18-19 maskor: Sockar & Tofflor till dam - 18-19 m Lycka till :)

18.08.2023 kl. 13:48:

country flag Barbara wrote:

Hallo. Air ist ein tolle Garn, das sich herrlich verstricken lässt und angenehm als Pulli zu tragen ist! Wissen Sie, ab wann die Farbe 52, Rosenblüte, im Handel erhältlich ist? Das ist eine wunderschöne neue Farbe! Viele Grüße.

02.08.2023 - 15:15:

DROPS Design answered:

Liebe Barbara, diese Farbe ist jetzt schon erhältlich, am besten fragen Sie mal Ihr DROPS Händler, dort kann man Ihnen sagen, wenn sie diese Farbe bekommen werden. Viel Spaß beim stricken!

03.08.2023 kl. 08:05:

country flag Kathrine Lindbæk wrote:

Jeg skal bruge 7 nøgler strawberry ice cream uni colour 53, men jeg kan ikke finde noget. Ved I, hvor jeg kan få fat på det? Med venlig hilsen Kathrine

28.07.2023 - 23:19:

DROPS Design answered:

Hei Kathrine Dette er en ny farge, mulig ikke alle butikker har fått inn denne fargen enda / lagt den inn i sin bestilling. Ta kontakt med den butikken du skal kjøpe ifra / bestille fra og hør om de har tatt den inn / evnt når den kommer. mvh DROPS Design

14.08.2023 kl. 10:00:

country flag Doris wrote:

Hallo, ich stricke gerade eine Decke mit der Qualität Drops Air. Ist diese Wolle auch für Babys und Kleinkinder geeignet? Vielen Dank für Ihre Rückmeldung! Viele Grüße aus Deutschland!

27.07.2023 - 22:23:

DROPS Design answered:

Liebe Doris, ja sicher, hier finden Sie babydecken mit Air gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

28.07.2023 kl. 09:37:

country flag Idunn Grønset wrote:

Strikker en vest, men mangler et nøste. Har dere Drops air farge 31 med partinummer F238031?

30.04.2023 - 23:09:

DROPS Design answered:

Hei Idunn. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med den butikken/nettbutikken du kjøpte garnet hos og hør om de har denne innfargingen. Du finner alle butikker under: Finn en butikk! Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

02.05.2023 kl. 07:59:

country flag Dorthe Christensen wrote:

Jeg har netop strikket lidt med Drops Air og oplever, at det drysser/fælder meget. Skal det være sådan, for så er det jo ikke til at bruge til noget - man vil være sat helt til med “fnuller” fra garnet, hvis man har fx en cardigan på over en bluse. Ændrer det sig ved vask eller?

15.04.2023 - 12:17:

DROPS Design answered:

Hei Dorthe. Husk at DROPS Air er også et blow yarn, der ullfibrene blåses inni en strømpe i stedet for å spinnes, og om det ligger litt overskuddsfiber på "utsiden " av strømpen vil dette forsvinne ved strikking / kort tids bruk. mvh DROPS Design

17.04.2023 kl. 08:07:

country flag Karin Engström wrote:

Det är nyansskillnader på garnerna trots samma färgbad! Har fått ta upp, byta nystan och sticka om partier pga detta. Detta för att bålen på tröjan ska få enhetlig färg. Har stickat i färgerna ljung och bluebird, kanske är risken för färgskillnader större i mörkare färger. Det stickade blir också väldigt fort noppigt. Synd eftersom garnet är så mjukt och fint.

18.03.2023 - 13:35:

country flag Kristina Gröning-Johansson wrote:

Hej, då jag stickat min tröja i Drops air bör jag göra den våt och torka plant för att få rätt struktur och form på plagget? Kan den bli sämre om jag gör det?

18.02.2023 - 11:48:

DROPS Design answered:

Du kan fukta plagget lätt och torka det plant om du vill, men då man stickar i DROPS Air så får plagget oftast bra form direkt.

22.02.2023 kl. 16:27:

country flag Pascale wrote:

Bonjour, Est-il possible de « défaire » le fil en tirant sur le fil qui dépasse afin d’obtenir un fil très fin ? (J’ai déjà fait cela avec un fil mohair de ce type d’une autre marque et ça avait très bien marché !). Il semble que la construction du fil le permette !

05.02.2023 - 07:39:

DROPS Design answered:

Bonjour Pascale, je ne suis pas bien sûre de comprendre ce que vous voulez dire, contactez votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone, ce sera plus simple pour eux de vous répondre. Merci pour votre compréhension. Bon tricot!

06.02.2023 kl. 11:10:

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, j'ai tricoté un bonnet en Rose Magenta pour une cliente. Il se trouve que le bonnet s'est complètement détendu, allongé. Elle ne peut plus le porter. J'ai pourtant tricoté de manière serrée (3) en côtes 1/1. Cela peut-il venir d'un défaut de la laine, comme le coloris est nouveau ? Je vous remercie.

25.01.2023 - 14:12:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Martin, vérifiez qu'elle l'a bien lavé en respectant les consignes d'entretien de l'étiquette + ces conseils généraux (type, on ne doit pas mettre à sécher un tricot détrempé, il s'allongerait. Et, n'hésitez pas à contacter votre magasin, on saura vous renseigner (mais la couleur ne joue pas sur l'entretien, c'est le même pour toutes les couleurs). Bon tricot!

25.01.2023 kl. 17:02:

country flag Kuluk Heilmann wrote:

Kan jeg bestille Drops Air hos jer?

11.01.2023 - 16:49:

DROPS Design answered:

Ja, klik på bestil / order så vælger du selv hvilken af vores forhandlere du vil bestille hos :)

25.04.2023 kl. 15:03:

country flag Brigittte Diderich wrote:

Ik heb een orachtig vest gebreid met dit garen, maar nu gaat het steeds meer pluizen en wordt daardoor lelijk. Wat kan ik hier tegen doen?

01.01.2023 - 11:29:

country flag Kerstin wrote:

Ich erkenne Air nicht wieder, auch der fertige Pullunder ist nicht so weich wie gewohnt, und er hat aufgrund des unregelmäßigen Fadens eine unruhige Struktur. Ich bin sehr enttäuscht und werde bis auf weiteres kein Air mehr kaufen. Ich hoffe Sie bekommen die Probleme in den Griff und es gibt zukünftig wieder Air in der ursprünglichen Qualität.

10.12.2022 - 18:03:

DROPS Design answered:

Liebe Kerstin, es tut uns leid, wenn Sie einen fehlerhaften Knäuel erhalten haben. Bitte nehmen Sie mit Ihrem DROPS Laden Kontakt auf.

12.12.2022 kl. 12:53:

country flag Kerstin wrote:

Hej! Was ist mit Air passiert? Haben Sie die Zusammensetzung geändert oder ist die Maschine, mit der die Wolle in den Schlauch geblasen wird, defekt? Air war eines meiner Lieblingsgarne; gleichmäßiges Strickbild, herrlich weich mit leichtem Flaum. Ganz anders das Garn, das ich vor zwei Wochen erhalten habe, völlig unregelmäßig „gesponnen“, teilweiser ist der Faden so dünn, dass ich Sorge habe, dass er reißt, , teilweise enthält der Faden Knubbel, die ich rausschneiden muss.

10.12.2022 - 18:01:

country flag Tone wrote:

Ok. Sånn det ser ut for meg HAR allerede garnet mistet elastisitet. Er det irreversibelt? Eller er det noe jeg kan gjøre for å forbedre resultatet?

09.10.2022 - 21:14:

country flag Tone wrote:

Jeg strikket en genser i Air, vasket den og tørket den flatt, men den ble så lang. Jeg har prøvd å ha den i vaskemaskinen på kort sentrifugering en gang. Den ble kanskje bittelitt kortere. Kan jeg tørre å kjøre den litt hardere, eller blir den ødelagt da?

28.09.2022 - 22:25:

DROPS Design answered:

Hei Tone. Anbefaler deg å følge vaskeanvisninger. Beveg plagget forsiktig rundt, ikke gni/vri, skyll plagget godt. Og når det skal tørkes legger du genseren i den formen den skal ha og tørkes liggende. Unngå å tørke plagget på underlag som suger til seg fuktighet, som for eksempel frottéhåndklær. I begge tilfeller kan plagget misfarges eller miste sin naturlige elastisitet. Vask i vaskemaskin kan vi ikke garantere utfallet, uansett lett eller litt hardere sentrifugering. mvh DROPS Design

09.10.2022 kl. 12:40:

country flag Karin wrote:

Zum ersten Mal eine " uni" farbe ( erika) bestellt. Strickt und fühlt sich ganz anders an , als z.b lila Nebel . Da es eine Blockstreifen Jacke wird , bin ich auch mit dem Maschenbild nicht zufrieden. Schaut aus wie wenn die Maschen Anzahl nicht mehr passt und der "erika" Streifen sich in der Breite zusammen zieht.

23.09.2022 - 09:29:

country flag Marie Jonsson Modin wrote:

Den rosa tröjan med falsk fläta som finns med i reklamen till garnet Air på Facebook, vilket mönster är det?

04.09.2022 - 11:20:

DROPS Design answered:

Hei Marie. Litt vanskelig å vite hvilken reklame du har sett på , da det byttes ofte / nye poster på FB. Om du mener den rosa genseren som viser DROPS Air i garnpresentasjons videoen er det Strawberry Mousse genseren i DROPS 220-16. Du kan også filtrere søket ditt. Klikk på GRATIS OPPSKRIFTER, deretter Gensere under DAME, så DROPS Air under Garn, deretter Flette under Struktur og til slutt Rosa under Farge. Lykke til. mvh DROPS Design

05.09.2022 kl. 08:46:

country flag Ina wrote:

Jeg skal hækle en halsedisse fra en af jeres opskrifter, hvor der står jeg skal bruge Drops air. I en garnbutik sagde de at merino fungerede bedre ift. at det trak sig tilbage til formen og var svedabsorberende og vandafvisende. Så nu ved jeg ikke om jeg skal bruge alpaca i Air drops eller om jeg skal bruge merino uld. For jeg vil helst gerne have at halsen trækker sig tilbage til formen efter brug så den ikke gaber hver gang. Og jeg ikke bliver helt våd på halsen.

26.08.2022 - 08:43:

DROPS Design answered:

Hei Ina. Du kan fint brukt DROPS Big Merino på en oppskrift som er strikket med DROPS Air. Bare husk å overholde strikkefastheten (og når det gjelder merino garn er det bedre å strikke for stramt enn løst, da den holder seg bedre i form). Og husk ved vask, følg vaskeanvisningen på etikketten (må ikke vaskes ved ullprogram, men 40`C finvask). mvh DROPS Design

29.08.2022 kl. 07:50:

Stuur een opmerking over DROPS Air

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Air 01, naturel
+ DROPS Kid-Silk 53, licht perzik
+ DROPS Kid-Silk 09, licht lavendel
DROPS Air 53, aardbeien ijs
+ DROPS Melody 17, felroze
DROPS Air 15, paarse mist
+ DROPS Kid-Silk 09, licht lavendel
DROPS Air 42, pistache ijs
+ DROPS Kid-Silk 47, pistache ijs
DROPS Air 05, bruin
+ DROPS Kid-Silk 15, donkerbruin
DROPS Air 09, marineblauw
+ DROPS Kid-Silk 28, marineblauw
DROPS Air 38, electrisch oranje
+ DROPS Air 39, magenta
DROPS Air 38, electrisch oranje
+ DROPS Kid-Silk 49, elektrisch oranje