DROPS Lima

Het perfecte all-round garen!

vanaf:

2.05€

per 50 g

Samenstelling: 65% wol, 35% alpaca
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 100 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar
Superwash: no

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca en wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 23.HPE.36896), Standard 100, Klasse II van het Hohenstein Institute. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse II betekent dat het garen geschikt is om in direct contact met de huid te komen in een groot oppervlakte zoals blouses, shirts, matrassen, etc.

Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Lima
uni colour
2.75 EUR
2.05 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.05 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.10 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.49 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.75 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.75 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Wolcafé
Schoonhoven
2.75 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Lima
mix
2.90 EUR
2.15 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.15 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.20 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.50 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.60 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.90 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.90 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.90 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
2.90 EUR
50g
Bestel
Wolcafé
Schoonhoven
2.90 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

38 Kleuren in DROPS Lima

wit
uni colour 1101
naturel
uni colour 0100
kalk
uni colour 9025
parelgrijs
mix 9020
grijs
mix 9015
donkergrijs
mix 0519
diep taupe
uni colour 5610
taupe grijs
uni colour 5310
new
kastanje
uni colour 9026
amandel
mix 9024
beige
mix 0619
tarwe
mix 0206
oker
uni colour 2923
roest
mix 0707
rood
uni colour 3609
wijnrood
uni colour 9023
steenrood
uni colour 9021
blush
mix 9022
poederroze
uni colour 3145
new
magenta
uni colour 9028
robijnrood
uni colour 5820
orchidee
uni colour 4088
paars/violet
mix 4434
marineblauw
uni colour 9016
blauw indigo
uni colour 4305
steengrijs
uni colour 8465
asgrijs
uni colour 9010
ijsblauw
uni colour 8112
new
lichtblauw
uni colour 9027
denimblauw
uni colour 6235
petroleum
mix 0701
zeegroen
mix 9018
new
pistache ijs
uni colour 9031
new
saliegroen
uni colour 9029
khaki
uni colour 7810
olijf
mix 0705
new
donkere klimop
uni colour 9030
zwart
uni colour 8903

Productinformatie

DROPS Lima is een 4-draads sportgaren en is gemaakt van 65% Peruvian Highland wol en 35% superfijne alpaca, en de garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

Lima is uitermate geschikt voor buitenkleding zoals klassieke Noorse truien en sportieve vesten die meestal wat vaster gebreid worden voor een duurzaam resultaat dat goed in vorm blijft. Dit duurzame en stevige garen zoals elke wolgaren zou moeten zijn. Het heeft tevens de heerlijke eigenschappen van alpaca, waardoor het zacht en comfortabel is. Een sportgaren met een vleugje luxe!

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 4.00 mm
Voor: 20 steken x 26 naalden
Na: 22 steken x 34 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (227)

country flag Karolína Melounová wrote:

Bonjour, si j'achète de la laine Drops dans l'un des magasins répertoriés sur votre site officiel, cela signifie qu'il s'agit d'un magasin vérifié ? J'aimerais acheter chez Laines et soi, mais je ne trouve pas d'avis sur le magasin en ligne. Ils semblent être votre partenaire.

18.08.2023 - 10:30:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Melounová, tout à fait, tous les magasins DROPS figurant sur notre site sont des magasins agréés DROPS, dont Laine et Soi fait également partie. Bon tricot!

18.08.2023 kl. 16:21:

country flag Marianne Maurath wrote:

Kann man den fertigen Pullover auch im Wollwaschprogramm in dere Waschmaschine waschen?

12.05.2023 - 11:52:

country flag Heather Platts-Kilburn wrote:

Hello - I am crocheting a temperature blanket using Drops Lima. Temperature range 10-12 degrees is in Cerise. Being the UK 10-12 degrees is a major colour and I am finding it almost impossible to source Lima in Cerise anywhere - nor do you have it here. Have you ceased production of this colour? if so I am absolutely gutted. thank you in anticipation, Heather

11.03.2023 - 11:47:

DROPS Design answered:

Dear Heather, the colours shown in the yarn page are all of the colours available right now. If your color isn't shown here, then it may be discontinued. In that case, we recommend that you contact our DROPS stores to check if they have any stock of this color left, you can find a list of them here: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&cid=19. Happy crocheting!

12.03.2023 kl. 16:49:

country flag Sabine Glock wrote:

Ich benötige dringend noch 5 Knäuel Lima in der Farbe 9020 Perlgrau Mix, da ich leider nicht genug bestellt habe und ich jetzt die Ärmel nicht stricken kann. Wann wird 9020 Perlgrau Mix wieder lieferbar sein? Vielen Dank im Voraus für Eure Antwort

22.01.2023 - 21:21:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Glock, diese Farbe erwarten wir leider erst ab 8. Woche des Jahres dh ca 20. Februar - aber fragen Sie mal die verschieden DROPS Händler oder versuchen Sie mal andere Kundinnen in unserem DROPS Worskhop zu fragen. Viel Spaß beim stricken!

23.01.2023 kl. 10:59:

country flag Valerie wrote:

Good day, Can you tell me whether Lima yarn is soft enough for next to skin wear? If possible, can you tell me what type of wool makes up the wool portion of the yarn? Thank you, Val

01.08.2022 - 14:29:

DROPS Design answered:

Dear Valerie, find content under "Product Information" above - DROPS Lima is soft, but if you are extra sensitive you might prefer DROPS Merino Extra Fine - please contact your DROPS store for any individual assistance choosing the best matching yarn, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

01.08.2022 kl. 16:22:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Ik heb voor mijn dochter een trui gebreid met Lima uni colour4305 donker blauw. Nu heb ik wol over en wil ik hiervan voor mijn kleizoon ook een trui breien met patroon cable road maar ik kom dan 2 bollen tekort. Ik kan deze kleur niet meer vinden in de bestellijst en wil vragen of ik er toch nog 2 kan kopen die misschien bij jullie over zijn. Alvast bedankt

24.07.2022 - 13:24:

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Voor vragen over kleurnummers en verfbaden kun je het beste terecht bij je verkooppunt. Zij kunnen je wellicht verder helpen om het juiste kleurbad en/of kleurnummer te vinden.

16.08.2022 kl. 21:50:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Ik heb gisteren een vraag gesteld over de LIMA wol in donkerblauw maar ik vergeten om mijn mailadres door te geven dus kan ik geen antwoord verwachten

15.07.2022 - 15:20:

DROPS Design answered:

Dag Lucia,

Inderdaad denk ik dat je vraag niet bij ons is aangekomen. Misschien kun je de vraag nog eens plaatsen met je e-mailadres erbij? Overigens kun je voor vragen over de beschikbaarheid van kleurnummers en verfbaden het beste terecht bij onze verkooppunten. Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

24.07.2022 kl. 13:17:

country flag Lucia Gerritsen wrote:

Voor mijn dochter heb ik de trui \"Lofoten\" gemaakt met garen LIMA in de kleuren 4305, donkerblauw en 0100, naturel. Van het garen wat over is wil ik graag een trui breien voor mijn kleinzoon NL Cable Road. Ik heb alleen net niet genoeg donkerblauw 4305 en wil graag nog 2 bolletjes bestellen maar kan de kleur niet vinden op de site. Is het mogelijk om hier nog aan te komen?

14.07.2022 - 15:58:

country flag Pellenaars wrote:

Frops Lima wol.Fjord Mosaic model. De naald-dikte klopt niet helemaal. Ik zit nu al op 5,5 om 10cm breedte te krijgen. Dan kloppen de verhoudingen met de naalden die je moet breien niet meer. Heeft u een reden waarom naald 4 niet klopt bij mijn patroon? Ik heb al verschillende keren een proeflapje gemaakt. Graag een oplossing. dank u wel. Anne

13.07.2022 - 19:05:

DROPS Design answered:

Dag Pellenaars,

Ieder persoon breit anders en daarom kan de naalddikte van persoon tot persoon nogal verschillen. Je hebt wellicht nog een grotere naalddikte nodig voor de juiste stekenverhouding, waarbij het aantal steken in de breedte meestal maatgevend is. (Voor de hoogte kun je vaak de aangegeven centimeters in de patronen aanhouden.)

16.08.2022 kl. 21:53:

country flag Fint Garn wrote:

Superfint

19.05.2022 - 07:38:

country flag Елена Каранец wrote:

√4305 -2шт.

13.05.2022 - 14:10:

country flag Kirsti Hirvonen wrote:

Hei Saako harmaata 9015 milloin lisää? Kirsti Hirvonen

02.05.2022 - 18:39:

country flag Maria wrote:

Ile włoczki DROPS Lima potrzeba na zpinany akrdiganw rozmiarze L

01.04.2022 - 20:13:

DROPS Design answered:

Witaj Mario, zależy to od kroju. Na niezbyt dopasowany, o długości za tyłek, będziesz potrzebowała ok. 700 g (14 motków). Przejrzyj sobie proszę różne fasony TUTAJ i na górze każdego wzoru znajdziesz ilość potrzebnej włóczki dla wykonywanego rozmiaru. Pozdrawiamy!

26.04.2022 kl. 10:23:

country flag Aldaba wrote:

Buongiorno potrei sapere la quantità del filato drops Lima necessario per un plaid misura 120x180 da lavore ai ferri. Grazie

31.03.2022 - 07:54:

DROPS Design answered:

Buongiorno Aldaba, per calcolare la quantità di filato deve prima scegliere un modello e fare un campione con il filato scelto. In ogni caso per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

05.04.2022 kl. 08:08:

country flag Yolanda wrote:

Qué raza de oveja se utiliza para la parte de lana utilizada en Lima? Gracias

21.03.2022 - 20:15:

country flag Kristbjorg Einarsdottir wrote:

How many balls do I need to knit a long sleeve and open sweater size L from Lima please?

11.03.2022 - 12:41:

DROPS Design answered:

Dear Kristbjorg, you would need at least 12-13 balls of Lima, but you can check the following link to see different sweaters worked with Lima, and choose the one more similar to your project: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&y=96&lang=es. Happy knitting!

11.03.2022 kl. 18:00:

country flag Sab wrote:

Bonjour, J'ai un reste de Lima violet couleur 4377 et j'aurai aimé en recommander mais je ne le trouve plus dans l'assortiment. Aurez-vous à nouveau cette couleur ? Merci

23.02.2022 - 01:16:

DROPS Design answered:

Bonjour Sab, cette couleur ne fait plus partie du nuancier, je suis désolée; vous pouvez éventuellement demander sur notre DROPS Workshop si une tricoteuse en a encore quelques pelotes. Bon tricot!

23.02.2022 kl. 08:46:

country flag Bjørg Evy Fagervik wrote:

Er det mulig og erstatte Lima 0100/4tråds garn til noe annet garn?

07.02.2022 - 18:21:

DROPS Design answered:

Hej Bjørg, ja du kan erstatte DROPS Lima med vore andre kvaliteter fra garngruppe B - (feks Karisma, Merino Extra fine, Puna, Sky, Soft Tweed, Cotton-Merino m.fl) :)

09.02.2022 kl. 13:27:

country flag Rekha Gupta wrote:

My pattern requires - Drops Lima from Garnstudio - yarn group -B Where can I buy this in Toronto Ontario, Canada. Thank you

21.01.2022 - 22:28:

DROPS Design answered:

Dear Rekha Gupta, you can find the list of DROPS Stores in Canada or shipping worldwide here. Happy knitting!

22.01.2022 kl. 21:10:

country flag Stephanie Boogaerts wrote:

Bonjour, J'aimerais associer la kid silk au coloris blush (mix9022) de la Lima mais je ne parviens pas à savoir quel coloris s'associerait le mieux. Pourriez-vous m'aider? D'avance merci. Bien à vous, Stéphanie

17.01.2022 - 10:57:

DROPS Design answered:

Bonjour Stéphanie, le plus simple est de contacter votre magasin, même par mail ou téléphone, on saura vous conseiller les meilleures alternatives possibles. Bon tricot!

17.01.2022 kl. 16:36:

country flag Linda Grassbaugh wrote:

I ordered 10:skeins of DROPS Lima Olive Mix (0705). I have never received them. How can I find the store where I ordered?

17.01.2022 - 01:12:

country flag Linda Grassbaugh wrote:

I thought I ordered 10 of the Olive Mix (0795) a while ago, and have never received it. I can’t remember the store I ordered from because they are all from the UK. How do I find out?\r\nThank you so much!

17.01.2022 - 01:09:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Grassbaugh, you might have ordered from one of these stores shipping in US, maybe try to check your emails/confirmation. Happy knitting!

17.01.2022 kl. 10:06:

country flag Grönlund Ann-Sofie wrote:

Hur många nystan behöver jag till socka tema jul 214-63 storlek 38/40 mörkgrå? natur?

11.01.2022 - 07:49:

DROPS Design answered:

Hej Ann-Sofie Du behöver 2 nystan natur och 2 nystan mörkgrå. Mvh DROPS Design

11.01.2022 kl. 14:07:

country flag Pia Prehn wrote:

Hej , jeg har desperat forsøgt at finde et nøgle Drops Lima 9015 grå i mange butikker, men får desværre den besked at forhandlere ikke ønsker at handle dette garn. jeg sidder midt i strikketøj og mgl et nøgle, men bestiller jeg det på nettet koster det 39 kr i porto, hvilket jeg finder fjollet. Jeg bor i præstø, og der er som sagt ingen forhandlere i nærheden. Kan i hjælpe mig? Hilsen Pia Prehn, Bønsvigvej 1 a ,, 4720 præstø mobil 51326526

09.01.2022 - 17:43:

DROPS Design answered:

Hei Pia. Vi selger bare kilovis til butikker. Siden du ikke har en butikk i nærheten kan du prøve deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. Kanskje det er noen i nærheten av deg som har et nøste til overs. mvh DROPS design

14.01.2022 kl. 09:41:

country flag Anna Schulz wrote:

Hallo, welche Farbe von dem Garn KidSilk passt als Kombination zu "Lima" farbe 9010, oder können sie mir ein anderes passendes Garn als Mitlauffaden empfehlen. Herzliche Grüße Anna

06.01.2022 - 09:35:

Stuur een opmerking over DROPS Lima

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Kid-Silk 05, heidepaars
+ DROPS Lima 4088, orchidee
DROPS Kid-Silk 38, kalk
+ DROPS Lima 1101, wit
DROPS Kid-Silk 33, roest
+ DROPS Lima 0707, roest