DROPS Cotton Merino

Een superwash behandeld garen voor het hele jaar!

vanaf:

3.19€

per 50 g

Samenstelling: 50% Wol, 50% Katoen
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 110 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Fijne was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika, katoen uit Turkije

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0016), Standard 100, Class I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS Cotton Merino
uni colour
3.95 EUR
3.19 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
LindeHobby
Webstore
3.19 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
3.32 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.39 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
Brei & Allerlei
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel
Wolcafé
Webstore
3.95 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

23 Kleuren in DROPS Cotton Merino

naturel
uni colour 01
poeder
uni colour 28
beige
uni colour 03
lichtgrijs
uni colour 20
medium grijs
uni colour 18
grijs
uni colour 19
vanille
uni colour 17
mosterdgeel
uni colour 15
roest
uni colour 25
rood
uni colour 06
poeder roze
uni colour 05
wijnrood
uni colour 07
lila
uni colour 04
lavendel
uni colour 23
ijsblauw
uni colour 09
denimblauw
uni colour 16
marineblauw
uni colour 08
stormblauw
uni colour 26
zeegroen
uni colour 29
bosgroen
uni colour 11
donkergroen
uni colour 22
pistache
uni colour 10
zwart
uni colour 02

Productinformatie

DROPS Cotton Merino is gemaakt van een combinatie van extra fijne merinowol en lange katoenvezels. Wij hebben ervoor gekozen de merinowol en de katoen niet samen te kaarden. Hierdoor komen de beste eigenschappen van beide vezels beter naar voren; tegelijkertijd leidt dit tot levendige kleuren en een mooie textuur. Het is superwash behandeld en zacht voor de huid, DROPS Cotton Merino is een ideale keus voor baby- en kinderkleding.

Het garen is gesponnen van veel dunne draden, zodat de draad rond en elastisch is. Hierdoor is het garen vooral geschikt voor kabels, structuurpatronen en gerstekorrel. Vanwege deze speciale constructie is het van groot belang om het garen op de juiste manier te behandelen: de stekenverhouding moet correct zijn, brei liever een beetje te strak dan te losjes. Was het garen niet te warm en laat het werk nooit in het water liggen te weken. Laat het kledingstuk liggend drogen.

En, zoals al onze merinogarens, is de wol afkomstig van dieren met vrije uitloop en mulesing vrij uit Zuid Amerika.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Kid-Silk 07, licht hemelsblauw + DROPS Cotton Merino 09, ijsblauw

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (246)

country flag Angelica wrote:

Hei, er garnet fargeekte? Jeg har kjøpt hvit og sort garn jeg vil bruke i et sjal, men plutselig tenkte jeg at den sorte fargen ville kanskje smitte over på den hvite under vask? Skal ikke all strikkegarn være fargeekte? Ellers kunne man jo ikke blandet farger sammen..

10.01.2023 - 14:55:

DROPS Design answered:

Hej Angelica, jo det skal den være. Dog kan der være overskudsfarve og det skal i så fald skylles ud til skyllevandet er helt klart. Og du skal ikke lade det sorte ligge ovenpå det hvide. Prøv at vaske en lille prøve først :)

12.01.2023 kl. 15:42:

country flag Max wrote:

I have been very disappointed with Drops Merino Cotton. I have never had any problem with any of the Drops Wool or Alpaca lines. I bought 25 balls of this to make a very large and long cardigan. Every ball had several rejoined breaks. Some balls had as many as 6 rejoined breaks. Sometimes the breaks weren't even joined so the wool thread might be intact but the cotton thread broken. This is a really frustrating issue when knitting when you keep having to undo rows on account of a sudden knot.

20.11.2022 - 11:52:

DROPS Design answered:

Dear Max, sorry to hear that, please contact your DROPS store with all details, including dyelot. Happy knitting!

21.11.2022 kl. 11:11:

country flag Anna wrote:

Thanks for the answer, but I will find a way around the possible colour difference, I wanted to know about the difference in ratio cotton/wool. In my case 48/52 and now 50/50. Could you please answer that too. Thanks!

06.11.2022 - 23:37:

DROPS Design answered:

Dear Anna, for any further individual assistance choosing the best yarn for your project, you are welcome to contact your yarn store, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

07.11.2022 kl. 10:28:

country flag Anna wrote:

Hi, I’m currently knitting with Cotton Merino, # 3, bit I’m running short. I noticed that my stash is 52% wool and 48% cotton, while it’s 50/50 now. Can I still add the new version or will it show? Thanks.

05.11.2022 - 11:45:

DROPS Design answered:

Dear Anna, it's not recommended to mix different batches or lots of the same colour, since it may affect the final product and will most probably show. Happy knitting!

06.11.2022 kl. 23:15:

country flag Gabriele Reiter wrote:

Ich denke das wäre die richtige Wolle zu meinem Vorhaben. Österreich Mankerstr.27 3393 Zelking Gabriele Reiter

05.08.2022 - 22:42:

country flag Merete Spendrup wrote:

Hej igen, vet inte varför man aldrig får ett svar från er!kan man köpa garn privat från er?Hittar ingen där har den garn i rost färgat.\r\nOch hon där tar 27,- st har tyvärr imte så många färgar att välja på. DROPS Cotton Merino

03.08.2022 - 13:40:

country flag Spendrup wrote:

Hej, kommer den att utgå undrade eftersom på rea överallt.Ingen ide börja p ngt. om man inte kan köpa till mera garn.Kan man inte beställa från er?

30.07.2022 - 02:24:

DROPS Design answered:

Hej Spendrup, DROPS Cotton Merino skal IKKE udgå :) Der er generelt mycket rea just nu. Men våra butiker har på lager så det är bara att beställa :)

05.08.2022 kl. 15:25:

country flag Di wrote:

Please, please, please can you create a yarn that can be washed at 60 degrees centigrade. I now knit almost exclusively for the Special Baby Care Unit at the John Radcliffe hospital here in Oxford, UK. Every charity donation that's knitted or crocheted goes through their washing machines and dryers at 60 degrees. I love a lot of your patterns and yarn, but cannot use them because of the delicate nature of the yarns. I have my fingers and toes crossed. Thank you. Di :o)

07.07.2022 - 18:32:

country flag Rebekka wrote:

"Waschen Sie das Teil nicht zu warm, und es sollte sich nie völlig mit Wasser vollsaugen." Heißt das, dass waschen durch Einlegen hier ausscheidet und die Waschmaschine bevorzugt werden sollte?

28.06.2022 - 11:30:

DROPS Design answered:

Liebe Rebekka, also ja die Superwash Wollen können Sie einfach in der Waschmaschninen im Schonwaschgang und 40°C waschen - aber nie Weichspüler verwenden. Viel Spaß beim stricken!

29.06.2022 kl. 09:28:

country flag Rebekka wrote:

"Achten Sie darauf, mit der richtigen Maschenprobe zu arbeiten und wählen Sie lieber eine etwas festere Maschenprobe als eine lockere. " Was bedeutet das? Dass das Material dazu neigt, sich zu weiten und daher von Anfang an etwas enger gestrickt werden sollte? Oder das Gegenteil: dass es dazu neigt, beim Waschen einzugehen?

28.06.2022 - 11:28:

DROPS Design answered:

Liebe Rebekka, stricken Sie oder häkeln Sie Ihre Maschenprobe und waschen Sie und lassen Sie flach trocknen, so können Sie am besten die richtige Breite/Länge prüfen. Sollte die Maßen noch nicht stimmen, dann mit einer dünneren/grösseren Nadel/Häkelnadel wiederholen. Viel Spaß beim stricken!

29.06.2022 kl. 09:30:

country flag TS wrote:

Hallo, ich habe einen Pullover aus dem Garn gestrickt und wasche ihn immer mit Wollwaschmittel in der Waschmaschine. Allerdings haben sich nun durch das Tragen (vermutlich wegen des Baumwollanteils) Schmutzränder innen an den Ärmeln und am Halsausschnitt gebildet, die mit dem Wollwaschmittel nicht weggehen. Hab ihr eine Idee, wie ich den Pulli wieder sauberbekomme?

25.06.2022 - 12:45:

DROPS Design answered:

Liebe TS, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, sicher gibt man Ihnen dort weitere Hilfe - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 09:26:

country flag Johanna Engen wrote:

You send med a list over shops in UK whp sell drops yarn?\r\nOh my god.\r\nI live i Norway. In Oslo.\r\nI wrote to you in norwegian .\r\nWhats wrong with you?\r\nAre you a robot?

06.05.2022 - 14:41:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Engen, if you live in Norway, then you will find the list of DROPS Stores there in English, here or in Norwegian, here. Happy knitting!

06.05.2022 kl. 16:14:

country flag Johanna Engen wrote:

Er det garnbutikker i Oslo som selger Cotton Merino?

04.05.2022 - 14:24:

DROPS Design answered:

Hej Johanna, Ja, klik på "bestil" på farvekortet, så får du en oversigt over alle de butikker som fører den aktuelle kvalitet :)

06.05.2022 kl. 14:34:

country flag Ruth Schäfer wrote:

Eignet sich das Garn auch, um einen Pullover im Halbpatent zu stricken?

05.04.2022 - 14:53:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schäfer, wahrscheinlich, hier finden Sie Ideen mit einigen Maschen im Patentmuster. Am besten - wie immer - eine Maschenprobe stricken. Viel Spaß beim stricken!

05.04.2022 kl. 16:44:

country flag Anne Brit Warholm wrote:

Hei, Jeg mangler 3 nøster i farge 3 Beige, parti nr 32704. Har dere flere nøster fra samme parti på lager?

31.03.2022 - 12:14:

DROPS Design answered:

Hei Anne Brit Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

04.04.2022 kl. 08:41:

country flag Kirsi Flinck wrote:

Hei! Miten Drops cotton merino käyttäytyy kastellessa/pestessä? Voiko neuletta venyttää tai kutistaa ja missä suunnassa? Tasoittaako kasteleminen kuviota samaan tapaan kuin 100% ?villalangoissa?

11.03.2022 - 06:25:

country flag Angela Michaelis wrote:

Habe die Farbe Sturmblau uns möchte gern wissen mit welchen Farben Sturmblau zu kombinieren ist

20.02.2022 - 23:32:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Michaelis, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort wird man damit auch telefonisch oder per E-Mail helfen, die besten passenden Farben zu finden. Viel Spaß beim stricken!

21.02.2022 kl. 11:21:

country flag Christine Nuttens wrote:

Svp, le coton merino convient il pour tricoter oull islandais jacquard en rond? merci

08.02.2022 - 20:16:

country flag Christine Nuttens wrote:

Bonjour, ce fil convient il pour tricoter le jacquard en rond ? merci

08.02.2022 - 20:14:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Nuttens, tout à fait, retrouvez-le par exemple pour les pulls Delphos ou bien Myosotis. Bon tricot!

09.02.2022 kl. 09:13:

country flag Gabriella Pili wrote:

Se uso due fili di questo filato che numero di ferri dovrei usare ? Oppure esiste un filato con le stesse caratteristiche nel gruppo C ? Grazie

05.02.2022 - 17:40:

DROPS Design answered:

Buonasera Gabriella, per poterlo usare doppio deve fare dei campioni e vedere il risultato che preferisce. Purtroppo non ci sono altri filati simili nel gruppo C. Buon lavoro!

05.02.2022 kl. 18:52:

country flag Andrea Saamann wrote:

Ab wann ist die Drops Cotton Marino in Rost wieder verfügbar? Ich würde 20 Knäuele benötigen

04.02.2022 - 12:22:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Saamna, diese Farbe erwarten wir ab 7. Woche (= ab 14. Februar). Gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden bescheid sagen, wann sie dort diese Farben bekommen werden. Viel Spaß beim stricken!

04.02.2022 kl. 16:14:

country flag Ann-Marie Holmström wrote:

Vilka mönster kan jag använda till Drops Cotton Merino

19.01.2022 - 21:54:

DROPS Design answered:

Hej Ann-Marie. Du kan använda alla mönster som är gjorda i ett garn som tillhör garngrupp B. Se bara till att få den stickfasthet som uppges i mönstret och att beräkna riktig garnåtgång (om mönstret är gjort i ett annat garn i garngrupp B). Mvh DROPS Design

21.01.2022 kl. 13:13:

country flag Sabine wrote:

Hallo zusammen, leider juckt mich Wolle sehr, besonders wenn mir warm wird. Ich hätte aber gerne einen Pulli im Norwegermuster. Geht dies auch mit einem Baumwollgarn oder Baumwollmischung?

18.01.2022 - 13:53:

country flag Sheila Rizzo wrote:

Could you describe the difference in texture, feel, and drape between Cotton Merino and Muskat (all-cotton)? I would like to use one of them for the pattern called "Don't Leaf Me Behind" (Drops/184/32). Thank you.

16.01.2022 - 22:59:

DROPS Design answered:

Dear Sheila, Cotton Merino is a mixture of wool and cotton, so it's softer but the colors are less bright than in Muskat, which is all cotton.

17.01.2022 kl. 00:30:

country flag Alejandra wrote:

No estoy aconstumbrada a tejer vuestros hilos y deseo hacer un jersey talla 42 con drops kid-Sílk y Cotton Merino, cuantos ovillos necesitaré de cada calidad?

28.12.2021 - 09:37:

DROPS Design answered:

Hola Alejandra, nosotros no hacemos patrones personalizados, pero puedes usar como referencia el patrón 227-46 para ver la cantidad que usan de cada tipo de hilo (Kid Silk y otra lana del grupo B, como Cotton Merino).

31.12.2021 kl. 19:10:

Stuur een opmerking over DROPS Cotton Merino

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.