DROPS Baby Merino

Superwash behandeld extra fijne merinowol

vanaf:

2.79€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: A (23 - 26 steken) / 5 ply / sport
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 175 m
Aanbevolen naalddikte: 3 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Verzorging: Fijne was of wol was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen
Superwash: yes

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0110), Standard 100, Klasse I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Baby Merino
uni colour
4.00 EUR
2.79 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Letsknit
Webstore
2.79 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
3.00 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.45 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.60 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Brei & Allerlei
Heythuysen
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Baby Merino
mix
4.00 EUR
2.79 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Letsknit
Webstore
2.79 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
3.00 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.45 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.60 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

52 Kleuren in DROPS Baby Merino

wit
uni colour 01
naturel
uni colour 02
lichtgrijs
mix 22
grijs
mix 19
donkergrijs
mix 20
chocolade
uni colour 52
new
greige
mix 57
beige
mix 17
lichtbeige
mix 23
new
tarwe
uni colour 59
pinda
uni colour 55
zachtgeel
uni colour 03
geel
uni colour 04
citroengeel
uni colour 45
elektrisch oranje
uni colour 36
mandarijn
uni colour 56
rood
uni colour 16
bordeaux
uni colour 51
blush
mix 48
roos
uni colour 46
woestijnroos
mix 49
poeder
uni colour 44
lichtroze
uni colour 05
poederroze
uni colour 54
licht oudroze
uni colour 26
oudroze
uni colour 27
roze
uni colour 07
fuchsia
uni colour 08
pruim
uni colour 41
heide
uni colour 34
amethist
mix 40
paarse orchidee
mix 39
new
lavendelvorst
uni colour 60
lila
uni colour 14
lavendelblauw
uni colour 25
licht hemelblauw
uni colour 24
licht lavendel
mix 37
electroblauw
uni colour 33
blauw
uni colour 30
marineblauw
uni colour 13
petroleum
uni colour 42
ijsblauw
uni colour 11
dauw
uni colour 53
licht zeegroen
uni colour 43
lichtturkoois
uni colour 10
turkoois
uni colour 32
noordzee
uni colour 47
pittig groen
uni colour 31
olijfgroen
mix 38
saliegroen
mix 50
new
pistache ijs
uni colour 58
zwart
uni colour 21

Productinformatie

DROPS Baby Merino is een 100% extra fijne merinowol garen, dat super zacht is, ademt en niet kriebelt - pefect voor de kwetsbare babyhuid. Kabelgesponnen en gemaakt van meerdere dunne draden. DROPS Baby Merino zorgt voor een mooi, gelijkmatig stekenbeeld, met kledingstukken met extra elasticiteit als resultaat. Door deze speciale contstructie is het wel belangrijk om de juiste stekenverhourding voor uw project te hebben, dus zorg liever voor een wat strakker breiwerk dan een te los breiwerk.

DROPS Baby Merino wordt gesponnen van vezels van dieren met een vrije uitloop en vrij van mulesing, uit Zuid Amerika en is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd. Het garen is tevens superwash behandeld en kan daardoor in de wasmachine gewassen worden waarmee het geschikt is voor dagelijks gebruik; maar als u uw kledingstukken wast, wees dan wel extra voorzichtig en volg de instructies bij 'Meer informatie'.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was of wol was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

DROPS Baby Merino is een garen dat behandeld is met Superwash, wat betekent dat u het in de wasmaschine kunt wassen met een programma voor fijne was. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal aanvullende tips de heel erg belangrijk zijn aangaande de verzorging van dit garen:

 • Volg de wasinstructies op het label en de kleurenkaart van het garen.
 • Was merinowol op 40 graden / met een programma voor fijne was
 • Was apart, met veel water.
 • Gebruik een klein beetje wolwasmiddel (zonder enzymen en optische bleekmiddelen).
 • Gebruik NOOIT wasverzachter (de wolvezels worden dan te zacht, zodat ze uit elkaar kunnen vallen).
 • Zet NOOIT in de week!
 • Laat kledingstukken NOOIT nat in de wasmachine liggen voor een lange periode!
 • Hang NOOIT te drogen, maar laat in plaats daarvan het kledingstuk plat drogen op een ondergrond.

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

 • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
 • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
 • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (454)

country flag Iren wrote:

Hi there, I can read from the label that Baby Merino is superwash treated so it should be washed in the washing machine at 40°C. However, I can't find any information about the spin speed after the washing cycle is finished... Should I use a 400, 800 or 1200 rpm spin cycle? Looking forward to hearing from you soon and thanks in advance!

20.11.2023 - 19:02

DROPS Design answered:

Dear Iren, you could use up to 800 rpm but, since this is a delicate yarn, it's better to use the 400rpm drying cycle and then wring out the remaining water by hand, using a towel. Happy knitting!

26.11.2023 kl. 17:23

country flag Ingrid wrote:

Ich habe 700 g in der Farbe 50 , dyelot 44372 gekauft. Das Garn ist sehr schlecht gezwirnt, sodass sich des Öfteren bis zu 2 cm lange Schlingen von einzelnen Fäden gebildet haben, die sehr mühsam sind zum Einstricken. Ich habe schon einige Mal Drops Merino und auch Alpaca verarbeitet und war immer sehr zufrieden damit. Ingrid

02.11.2023 - 13:53

DROPS Design answered:

Liebe Ingrid, es tut uns so leid, sowas zu lesen, wenden Sie sich bitte direkt an dem Laden, wo Sie die Wolle gekauft haben, geben Sie dort alle Informationen (Farben, Dyelot usw) sowie Fotos von den Garn. Danke im voraus.

06.11.2023 kl. 09:27

country flag Christina wrote:

Hej, Jag började för några år sedan virka ett mormorstäcke med bland annat garn i en vacker ljusgrön färg som jag tror hette "Äppelgrön". Tyvärr hittar jag inte etiketten till garnnystanet men kan det stämma att Baby Merino har funnits i denna färg och om så är fallet, finns den att köpa? Med vänlig hälsning och tack på förhand! //Christina

03.10.2023 - 00:27

DROPS Design answered:

Hei Christina. Vi har hatt en farge i Baby Merino som hette Lime, men er nå utgått. Om du ser på oppskrift DROPS 193-23, vil du se fargen. Kan det være den? mvh DROPS Design

09.10.2023 kl. 11:37

country flag Hiiroki wrote:

Bonjour, Je souhaite réaliser un doudou pour un nouveau né en crochet. N'étant pas habituée à ce genre de projet j'ai peur de mal choisir la laine... Cette laine baby merinos est elle sans risques pour bébé, qu'il puisse mettre à la bouche, le cas échéant, sans aucune crainte, est elle lavable ? Si ce n'est pas le cas, auriez vous d'autres laines à me conseiller ? Merci par avance de votre réponse :)

30.04.2023 - 12:47

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hiiroki, notre Baby Merino est certifiée Oeko-Tex, standard 100. Cela signifie qu'il a été testé et qu'il est totalement exempt de substances dangereuses et qu'il est considéré comme sûr pour l'homme et au niveau écologique. La classe I est le niveau le plus élevé, ce qui signifie que le fil convient aux bébés (de 0 à 3 ans). Bon crochet!

02.05.2023 kl. 10:10

country flag Anna wrote:

Hej! Min väninna gjorde mig medveten om att det är inte alla garn man kan klippa upp till kofta.....fungerar baby merino?

30.04.2023 - 00:17

DROPS Design answered:

Hei Anna. Ikke alle kvaliteter egner seg like godt. Ved ubehandlet ull vil trådene tove seg mer sammen enn ved kvalitet som f.eks er superwash behandlet / glattere tråder. DROPS Baby Merino er superwashbehandlet, så syr du sikk-sakk med maskin, pass på at den syr godt over alle trådene. mvh DROPS Design

02.05.2023 kl. 07:57

country flag SOPHIE ROCHE wrote:

Bonjour Il y a t'il un coloris qui se rapproche de celui merino extrafine bleu gris clair uni colour 19 ? Merci

18.04.2023 - 12:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Roche, pour toute assistance au choix d'une couleur, n'hésitez pas à contacter directement votre magasin DROPS, on pourra vous répondre, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

18.04.2023 kl. 16:50

country flag Marita wrote:

Kann man die weisse Wolle unbedenklich mit der knallblauen mischen ohne dass sie färbt

14.04.2023 - 14:51

DROPS Design answered:

Liebe Marita, ja beachten Sie nur daß dunkle Farben separat gewaschen werden sollen. Dunkle Farben enthalten anfangs oft zusätzliche Farbe, daher ist es wichtig, dass das Kleidungsstück so lange ausgespült wird, bis das Wasser klar ist. Damit vermeidet man, dass die überschüssige Farbe andere Farben des Strickstücks beeinträchtigt. Viel Spaß beim stricken!

18.04.2023 kl. 10:41

country flag Birgit wrote:

Hej, jeg har strikket en version af Lake Autumn med baby merino garn. Desværre snor ærmer og krop sig. Jeg har fundet info at enkelttrådet garn kan give denne effekt når man strikker på rundpind,, men som jeg forstår beskrivelsen af garnet er det flertrådet. Er det jeres erfaring at baby merino ikke egner sig til at strikke rundt, eller er det mon patentmønsteret eller min strikkestil der er skyld i problemet?

10.04.2023 - 20:01

DROPS Design answered:

Hei Birgit Vi har mange oppskrifter på f.eks gensere som er strikket i Baby Merino og denne kvaliteten skal ikke gi et resultat der plagget snur /vrir seg. Vi har dog ingen oppskrifter i patentstrikk (bortsett fra noen i Baby og Barn), der vi har fått tilbakemeldiger på dette. Så veldig usikker på hva som kan ha skjedd hos deg. Om du har garnrester, prøv å hold ca 1 m. tråd som en U, og før trådene mot hverandre og se om de vil snurre seg sammen. Bare for å sjekke om det er mye "snurr/tvinning" i garnet. Du kan også la din lokale garnbutikk som selger DROPS garn ta en titt på genseren og hør hva de mener når de ser genseren. mvh DROPS Design

14.04.2023 kl. 10:10

country flag Magret Rademacher wrote:

In einem Strickvideo werden Baby Merino und Kid Silk zusammen in einer Maschenprobe verstrickt. Das Strickstück ist in Rosa. Können Sie mir sagen, um welche Rosas es bei dem Video geht, welche Farbnummer von beiden Garnen?

05.03.2023 - 00:01

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rademacher, meinen Sie im Instagram? Dann waren Baby Merino 54 + Kid-Silk 03 zusammen gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

06.03.2023 kl. 10:59

country flag Eva Karlsson wrote:

Hej, vad är skillnaden på Baby Merino uni colour och mix? Färgskillnad? Kvalitén? Jag ska beställa i färg marinblå.

14.02.2023 - 16:50

DROPS Design answered:

Hei Eva. Farge uni er ensfarget, mens mix kan ha litt fargenyanser i tråden. Se f.eks på farge 01 som er en helt ren hvit farge og se på farge 38 mix oliven, så ser du godt forskjell på uni farge og mix farge. Ingen forskjell på kvaliteten. mvh DROPS Design

27.02.2023 kl. 09:41

country flag Agnes Holst Kazuhara wrote:

Hvad er forskellen på Baby Merino og Merino Extra Fine ?

28.01.2023 - 12:04

DROPS Design answered:

Hei Agnes. Tykkelsen. DROPS Merion Extra Fine har en veiledende strikkefasthet på 21 masker x 28 pinner på 10 x 10 cm på pinne 4 og tilhører garngruppe B. Mens DROPS Baby Merino har en veiledende strikkefasthet på 24 masker x 32 pinner på 10 x 10 cm på pinne 3 og tilhører garngruppe A. Begge kvalitetene er laget av 100% extra fine merinoullgarn. mvh DROPS Design

30.01.2023 kl. 08:44

country flag Ada wrote:

Dzień dobry! W marcu 2019 kupiłam tę włóczkę w kolorze 37, który był sprzedawany wtedy jako "jasny jeans". Teraz chciałabym ponownie kupić ten kolor, ale widzę, że numer 37 ma teraz nazwę "jasna lawenda". Czy mimo zmiany nazwy jest to nadal ten sam kolor? Dziękuję za odpowiedź.

08.01.2023 - 09:26

DROPS Design answered:

Witaj Ado, czasem włóczki zmieniają nazwę, ale kolor pozostaje ten sam. Jednak jeżeli dokupisz włóczkę teraz, będzie to z pewnością inna partia niż w 2019, więc odcień będzie nieco inny. Skontaktuj się ze sklepem, w którym kupujesz włóczki po więcej informacji. Pozdrawiamy!

09.01.2023 kl. 09:42

country flag Le Calvez wrote:

Bonjour, j'aimerai connaitre le nom du traitement superwash appliqué à la laine . Car se ne sont pas des traitements anodins pour d'environnement. Merci

08.10.2022 - 15:01

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Le Calvez, pour toute information sur la durabilité et la protection de l'environnement, nous vous invitons à lire ces informations. Bon tricot!

11.10.2022 kl. 15:56

country flag Marjo wrote:

En löytänyt muuta kanavaa. Olen kutonut vajaa puolet Baby Merinon 50g kerästä ja langassa on ollut tähän asti jo kolme kohtaa, josta menee poikki. Eli säikeitä on valmiiksi poikki. Edellinen kerä samaa erää, ei mitään moitteita. Harmittaa aika vietävästi.

02.10.2022 - 09:08

country flag Magnhild wrote:

Jeg ønsker å kjøpe garn til en oppskrift, og trenger garn i forskjellig tykkelse men i samme farge. Jeg har sett meg ut drops Baby Merino og drops Merino Extra Fine. Begge disse garnene har  farger som heter Lyng, Amethyst, Ørkenrose og Burgunder. Er dette helt like farger i de to garntypene? Usikker, da det ser ut som f.eks Burgunder i Baby Merino og Burgunder i Merino Extra Fine er forskjellige på bildene her på nettsiden deres.

20.09.2022 - 12:15

DROPS Design answered:

Hei Magnhild. Farge ørkenrose og burgunder er ganske like hverandre, mens lyng og amethyst er mer ulike, når nøste mot nøste sammenlignes. mvh DROPS Design

26.09.2022 kl. 08:26

country flag Marta wrote:

Chciałbym zrobić dla małego dziecka koc z kwadratów babuni. Która włóczka lepiej się sprawdzi baby merino czy merino extra fine? Autorka pracuje na włóczce akrylowej dk/light (baby bee sweet delight). Dziękuję za podpowiedź

09.09.2022 - 16:05

DROPS Design answered:

Witaj Marto, bardziej będzie pasować Marino Extra Fine. Rozmiar kocyka zawsze możesz dopasować wykonując więcej czy mniej kwadratów babuni :) Miłej pracy!

12.09.2022 kl. 09:12

country flag Marina wrote:

Hallo, gibt es eine Farbkarte zum Garn? Ich möchte einen Fair Isle Pullover stricken, der aus 14 verschiedenen Farben besteht. Die am Bildschirm zu vergleichen und auszusuchen wird sehr mühsam. Viele Grüße, Marina

14.08.2022 - 15:50

DROPS Design answered:

Liebe Marina, wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort wird man Ihnen helfen die besten passenden Farben zu finden (auch per Telefon oder per E-Mail). Viel Spaß beim stricken!

15.08.2022 kl. 09:08

country flag Daria Dahlgren wrote:

Hi team Garn Studio! Recently I purchased online first few skeins of your yarn, including baby Merino. I choose your company because Oeko certification is very important for me, but unfortunately, I have not find any marks of such certification on the packages. May you, please, explain why so? I have some other yarn of another producer and it has oeko-certification marks on the packaging. With best wishes, Daria

03.08.2022 - 17:12

DROPS Design answered:

Hi Daria. The DROPS Baby Merino label is smal, and we cant have all information written there. But if you read the information in our web side and under YARN&NEEDLES and DROPS Baby Merino, you will find where the raw material origin land is and where it is made. You will also find the Oeko-Tex® certification and certificate number and you can read more under More info. Drops Design

08.08.2022 kl. 13:38

country flag Britt Nylin wrote:

Köpte detta garn för ett par år sedan. Har nu på flera ställen gått hål på den pläd som stickades. Garn i den bit av ett nystan som är över är mycket skört. Är detta känt problem med detta garn? Har haft andra garner och ullprodukter på samma ställe, men inget annat som blivit skört/gått hål. Är garnet behandlat, tex mot mal? Är det vanligt att ullgarnet generellt är behandlade? Köpt detta garn till andra projekt, men då inte märkt av några problem.

01.08.2022 - 11:35

DROPS Design answered:

Hei Britt. Nei, dette er første gang jeg vi hører om et slikt problem. Garnet er ikke behandlet, for eksempel mot møll, kun superwash-behandlet. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:30

country flag Merethe wrote:

Hej. Jeg søger med lys og lygte baby merino i stærk grøn - nummer 31. Er den mon helt udgået, eller er der håb om den kommer igen. Jeg skal blot bruge 10 nøgler. Bedste hilsner Merethe Børgart Olesen

21.07.2022 - 10:19

DROPS Design answered:

Hei Merethe. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med butikker / nettbutikker og hør om de har denne fargen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn / bestemte fargenr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:10

country flag Linnea Pekkala wrote:

Tilasin Kärkkäinen Oy baby merinoa värissä 54 kaksi kerää. Lanka on ollut aivan hirveää neuloa, en ole ikinä ennen törmännyt vastaavaan. Aivan kuin langassa olisi jotain likaa pinnassa. Olin yhteydessä myyjään ja toivoin hyvitystä. Heidän vastaus oli vain että Eri erien/värien välillä saattaa olla huomattavia laatueroja. Ei mitään hyvitystä. Onko todella näin? Osa langoista vaan voi olla huonoja? En ole ennen tällaisiin laatueroihin teidän langoissa törmännyt.

20.07.2022 - 14:27

country flag EB wrote:

Hi, We are looking for a merino wool supplier for clothing manufacturing. Wondering if you supply your product for this kind. Regards,

17.07.2022 - 19:03

DROPS Design answered:

Dear EB, for these consultations, it's better to fill out the following form and contact the sales department directly: https://www.garnstudio.com/wholesale.php?cid=19

20.07.2022 kl. 13:43

country flag Susan Del Carlo wrote:

How do I order yarn/. baby merino dark gray 20 and white 01.

15.07.2022 - 21:04

DROPS Design answered:

Dear Susan, you can check out our shops with international shipping through the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19 . There you can also check which retailer has the yarn you want in stock, or arrange with them to order it for you. Happy knitting!

17.07.2022 kl. 07:57

country flag Doris wrote:

Liebes Drops-Team, ist die Farbe "Kreide" auch für die Baby Merino geplant? Stricke sie gerade mit der Safran, kommt wunderschön heraus. Liebe Grüße Doris

14.07.2022 - 17:12

DROPS Design answered:

Liebe Doris, Leider haben wir keine Informationen über die Veröffentlichung neuer Farben.

24.07.2022 kl. 19:41

country flag Berit Halset wrote:

Hei Jeg lurer på om det er noen erfaringer med garnet gulner? Har strikket verdens vakkreste dåpskjole i fargen natur,den er blitt ødelagt da den har blitt gul. Jeg har strikker mye med drops babu merino,men aldri opplevd dette før . Den ble vasket på ullprogram 40 gr,med bittelitt milo. Den lå flatt til tørk innendørs. Det er så trist det ble sånn. Har lagt ned mange timer for å strikke den MVH Berit Halset

04.07.2022 - 11:36

DROPS Design answered:

Hej Berit, nej hvor synd!! Nej det har vi absolut ikke hørt før. Vi ved at sollys (også igennem et vindue) kan gulne tøj i hvid/natur, men absolut ikke ved selve vasken... Hvis du vil reklamere skal du gøre det i butikken hvor du har købt garnet. Vi skal bruge farvenummer og partinummer for at gå videre med det! Beklager meget!

05.07.2022 kl. 09:25

Stuur een opmerking over DROPS Baby Merino

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Baby Merino 21, zwart
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 16, zwart
DROPS Baby Merino 51, bordeaux
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 24, roest
DROPS Baby Merino 07, roze
+ DROPS Kid-Silk 04, oudroze
DROPS Baby Merino 52, chocolade
+ DROPS Kid-Silk 35, chocolade
DROPS Baby Merino 14, lila
+ DROPS Kid-Silk 11, lila
DROPS Baby Merino 43, licht zeegroen
+ DROPS Sky 15, aquamarijn
DROPS Baby Merino 54, poederroze
+ DROPS Kid-Silk 03, lichtroze
DROPS Baby Merino 36, elektrisch oranje
+ DROPS Kid-Silk 49, elektrisch oranje