DROPS Belle

Luxe voor elke dag!

  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle
  • Product image yarn Belle

Samenstelling: 53% katoen, 33% viscose, 14% linnen
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 120 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Fijne was 30°C / Plat laten drogen

Gemaakt van een heerlijke combinatie van katoen, viscose en linnen. Het resultaat is een garen dat geschikt is om het hele jaar door te dragen. Het garen ademt, heeft een delicate structuur en glans en is perfect om direct op de huid te dragen!

Dit garen hoort bij garencategorie B en het is een geweldig alternatief voor ontwerpen die gemaakt zijn voor één van onze andere katoengarens zoals Cotton Light en Muskat – maar dan met een beetje meer luxe!

Made in EU

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 09.HBG.68250), Standard 100, Class I. Dit betekent dat het getest is en volledig vrij van schadelijke chemicaliën bevonden is en veilig is voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS BELLE UNI COLOUR
2.40 EUR
1.92 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.92 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
1.99 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Het Wolhuis
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Mo and More
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

21 Kleuren in DROPS Belle

wit
uni colour 01
naturel
uni colour 02
lichtbeige
uni colour 03
mint creme
uni colour 23
zand
uni colour 24
bosbruin
uni colour 25
paardenbloem
uni colour 04
rozenwater
uni colour 22
mauve
uni colour 16
amandelroze
uni colour 21
oudroze
uni colour 11
kers
uni colour 12
donkerlila
uni colour 19#
marineblauw
uni colour 20
petroleum
uni colour 17
donker denimblauw
uni colour 13
denimblauw
uni colour 15
mosgroen
uni colour 10
zilvergrijs
uni colour 06
zink
uni colour 07
zwart
uni colour 08
Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad
(*) binnenkort verkrijgbaar, (#) uit het assortiment.

Vind patronen voor DROPS Belle

+ Zie meer

Meer informatie over dit garen

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Hulp nodig?

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

naar boven

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

naar boven

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

naar boven

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

naar boven

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

naar boven

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

naar boven

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

naar boven

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

naar boven

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

naar boven

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

naar boven

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

naar boven

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

naar boven

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

naar boven

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

naar boven

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

naar boven

Opmerkingen / Vragen (119)

country flag Antje Ruppert 07.09.2021 - 00:44:

Hi, do you have retailers in the US? I was loo king at the DROPS Belle yarn, but was directed to a store in the UK. Thank you, Antje

user icon DROPS Design 07.09.2021 kl. 09:08:

Dear Mrs Ruppert, we currently have so stores in the USA but you will find the list of DROPS stores shipping to US here. Happy knitting!

country flag Margarita 23.08.2021 - 17:41:

Hola,me encanta este hilo,estoy teniendo con el numero25,al cambiar un poco los colores una vez en la mano,me podríais indicar con qué color lo puedo mezclar?Muchas gracias

user icon DROPS Design 30.08.2021 kl. 18:56:

Hola Margarita, el color 25, que es un tono oscuro de marrón, combina bien con 03 (beige claro), 010 (verde musgo) o 04 (diente de león). Pero eso depende del gusto de cada uno.

country flag Sandra 23.08.2021 - 14:40:

Hallo liebes Drops-Team, ich bräuchte bitte einmal Hilfe bei den Farben. Und zwar einmal bei dem letzten Bild, das Knäuel das quer liegt (bei dem man das Etikett sieht): Ist das "Rosenwasser"? Dann im gleichen Bild, untere Reihe, mittleres Knäuel: "Rosenmandel""? Und im ersten Bild, untere Reihe, mittleres Knäuel: "Mauve" oder ist das "Rosenmandel"? Vielen lieben Dank im Voraus! Sandra

user icon DROPS Design 24.08.2021 kl. 08:39:

Liebe Sandra, auf diesem Foto sieht man die Farben 11 (= ganz oben)-16-04 (2. Reihe) - und 03-06-10 (ganz unten). Viel Spaß beim stricken!

country flag Greta Ødegård 20.07.2021 - 11:34:

Hei! Har dere et nøste av drops belle farge 02 parti 3733?

user icon DROPS Design 09.08.2021 kl. 10:38:

Hei Greta. Vi sender kun garn til butikker, kilovis. Hør med din butikk om de har denne fargen/partinr. Eller du kan bruke sosiale medier, feks DROPS Workshop, og gjøre en etterlysning. Mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

country flag Andrea Silkens 27.06.2021 - 20:21:

Wenn ich Drops Salsa durch Drops Belle oder Drops Bomull - Lin ersetzen möchte, muss ich dann mit doppeltem Faden und Nadelstärke 8 stricken? Oder wie kann ich die Anleitung auf diese Garnstärken umrechnen?

user icon DROPS Design 28.06.2021 kl. 08:10:

Liebe Frau Silkens, 2 Garne der Garngruppe B (= wie Belle) können 1 Faden der Garngruppe C (= wie Salsa) ersetzen - am besten benutzen Sie den Garnumrechner und stricken Sie davor eine Maschenprobe. Ihr DROPS Laden wird Ihnen damit gerne helfen, das beste passende Garn zu finden - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

country flag Alexandra 13.06.2021 - 17:49:

How can I get this sale price in Canada?

user icon DROPS Design 14.06.2021 kl. 09:07:

Dear Alexandra, you can order from DROPS Stores shipping worldwide or shipping to Canada. Happy knitting!

country flag Claudia Leite 07.06.2021 - 20:24:

Quero comprar, vivo no Brasil. Como encomendo?

user icon DROPS Design 30.06.2021 kl. 22:50:

Hola Claudia. Puedes pedir nuestros productos en las siguientes tiendas con envío internacional: https://www.garnstudio.com/findastore.php?s=w&cid=23

country flag Cristina Rigon 04.06.2021 - 14:34:

Buongiorno, ho visto per alcuni coloro che indica merce dal grossista. Cosa comporta questo? Grazie

user icon DROPS Design 04.06.2021 kl. 23:37:

Buonasera Cristina, se clicca su "ordinare" nella pagina del filato può trovare tutti i rivenditori che hanno quel filato in magazzino. Buon lavoro!

country flag Darlene Noble 03.06.2021 - 00:56:

I would like to make your ice cream squares (pattern pu-038) and I would like to use drops belle, it is in group B which is the same grouping as the yarn recommended for the pattern. I am just wondering if drops belle is a good yarn to use for a blanket. Thanks, I look forward to your response.

user icon DROPS Design 03.06.2021 kl. 08:38:

Dear Mrs Noble, it might be not so soft as with the cotton yarns - see a selection here. Your DROPS Store will help you to choose the best matching yarn, even per mail or telephone. Happy knitting!

country flag Bronwyn Stevenson 01.06.2021 - 10:24:

Is there a way to buy your yarn in Australia?? Thank you

user icon DROPS Design 02.06.2021 kl. 08:02:

Dear Mrs Stevenson, please find the list of DROPS stores shipping worldwide here. Happy knitting!

Hoe kan ik dit garen vervangen? Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.
Heeft u uw antwoord nog niet gevonden? Scroll dan naar beneden en laat een bericht achter, zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaliter binnen 5 tot 10 werkdagen gedaan.

Stuur een opmerking over DROPS Belle

We would love to hear what you have to say about this yarn!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Late Summer sweater

Henriette, Denmark

Yellow Tulip

Esperanza Navarro Andrades, Spain

Perfect summerdress

Knit_by_msgiertsen, Norway

Zie meer