DROPS Alaska

Een wol klassieker!

vanaf:

1.60€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: C (16 - 19 steken) / 10 ply / aran / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 70 m
Aanbevolen naalddikte: 5 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 17 steken x 22 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0099), Standard 100, Class I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS Alaska
uni colour
2.30 EUR
1.60 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.60 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
1.89 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
1.95 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Alaska
mix
2.30 EUR
1.60 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.60 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
1.89 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
1.95 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

31 Kleuren in DROPS Alaska

naturel
uni colour 02
parelwit
uni colour 69
parelgrijs
mix 63
lichtgrijs
mix 03
grijs
mix 04
antraciet
mix 05
donker asbruin
mix 50
noga
mix 55
asbruin
mix 49
tarwe
uni colour 61
pinda
uni colour 68
toffee
mix 66
chocolade
uni colour 70
mosterd
uni colour 58
citroen
uni colour 59
rood
uni colour 10
wijnrood
uni colour 11
kastanje
mix 67
lavendelroze
mix 40
uit het assortiment
paars
mix 54
denimblauw
uni colour 57
grijsblauw
uni colour 37
marineblauw
uni colour 12
kobaltblauw
uni colour 15
petroleum
uni colour 52
mist
mix 62
licht zeegroen
mix 65
noordzee
mix 64
licht olijfgroen
uni colour 45
olijfgroen
uni colour 51
zwart
uni colour 06

Productinformatie

Een klassieke gesponnen, onbehandeld garen van 100% nieuwe wol. Onbehandelde wol betekent dat de vezels alleen zijn gewassen en niet blootgesteld is aan een chemische behandeling voorafgaand aan het verven. Dit benadrukt de beste eigenschappen van de wol en zorgt ook voor een betere vormvastheid en structuur.

DROPS Alaska is een driedradig kwaliteitsgaren dat zich ruimschoots bewezen heeft, één van de klassiekers uit het DROPS assortiment, vandaag nog net zo populair als toen het garen werd geïntroduceerd in de jaren ‘80. Deze kwaliteit biedt een breed kleurenpalet en een groot aantal patronen voor dames, heren, kinderen en accessores.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 5.00 mm
Voor: 17 steken x 22 naalden
Na: 24 steken x 38 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (163)

country flag Ilona wrote:

Hallo, ich frage nochmal wegen der Anleitung zu Drops 79-24 Alaska mit V Hals. Ich komme mit der Erklärung wie der Hals gestrickt wird nicht klar. Es ist so verwirrend. Gibt es ein Video dazu? Oder welche Möglichkeit gibt es noch den Hals zu stricken? Liebe Grüße Ilona

06.08.2022 - 13:26:

DROPS Design answered:

Liebe Ilona, wenn Sie die Arbeit geteilt haben, stricken Sie zuerst die 1. Seite mit Zunahmen für den Kragen (bis 8 M glatt links sind) und Abnahmen für den Hals (7-8 M). Viel Spaß beim stricken!

08.08.2022 kl. 08:33:

country flag Julie Van Driel wrote:

Does garn studio ship to Australia

15.07.2022 - 12:41:

DROPS Design answered:

Dear Julie, you can check out our shops with international shipping at the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

15.07.2022 kl. 13:08:

country flag Dany wrote:

Sorry, I would ask to include in my previous message Merino extra fine denim blue 13 (comparing it to Alaska 57 denim blue)....

28.06.2022 - 11:03:

country flag Dany wrote:

I'd like to substitute Alaska denim blue 57 which I love with a lighter yarn. Which is more similar to it - Lima blue indigo 4305 or Karisma denim blue 65? It is difficult to tell online! Thank you for your help!

28.06.2022 - 10:46:

DROPS Design answered:

Dear Dany, please contact your DROPS Store for any further assistance choosing the best matching colours, it will be much easier for them to help you, even per mail or telephone. Happy knitting!

29.06.2022 kl. 09:31:

country flag Habibah Eroje wrote:

Hi, I am a pretty new knitter and came across your beautiful knitted wears on pinterest. So here I am on your website trying to order some drops Alaska yarns on sale but could not find my country NIGERIA 🇳🇬. How can you help?🙏 Thanks. Your truly, Habibah 😊

16.05.2022 - 07:44:

DROPS Design answered:

Dear Habibah, we do not have stores in Nigeria yet, but you will find the list of DROPS stores shipping worldwide there. Visit their website and don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

16.05.2022 kl. 09:40:

country flag Christel wrote:

Bonjour, J'adore les couleurs vives et lumineuses de vos laines. Pensez-vous bientôt proposer à nouveau le coloris "rouge rubis 53" qui est magnifique ! Merci d'avance, cordialement, Christel

06.05.2022 - 16:03:

DROPS Design answered:

Bonjour Christel et merci pour votre retour, votre requête a été transmise et enregistrée. Merci. Bon tricot!

06.05.2022 kl. 16:15:

country flag Annegrete Kampmann wrote:

Jeg vil gerne bestille garn til model X-214b str. L, samt X-214 str. L. Jeg kan ikke finde bestillingsmulighed. vh Annegrete

05.05.2022 - 17:04:

DROPS Design answered:

Hej Annegrethe, jo inde på opskriften klikker du på knappen hvor der står bestil og så er det bare at vælge farve og antal nøgler :)

06.05.2022 kl. 14:28:

country flag Nadja Kostow wrote:

Hejsa, jeg håber i kan hjælpe mig. Jeg har forsøgt at købe Alaska 55 - Beige meleret og kid slik 12 Beige, men jeg synes ikke de passer så godt, kid silken er for lys - ved i hvilke farver der passer bedst af Alaska og Kid silk? 😄 Tak på forhånd

02.04.2022 - 09:15:

DROPS Design answered:

Hei Nadja. Fargevalg er vanskelig å gi, da det er ganske så personlig. Vil du at fargene skal gå ton-i-ton, eller få en litt melert effekt. F.eks så er DROPS Alaska farge nr. 55 melert, da vil DROPS Kid-Silk nr. 12 gå ton-i-ton med den lys fargen i Alaska 55, men bli for lys for den mørke fargen. For at du skal bli 100% fornøyd anbefaler jeg deg å se fargene fysisk sammen i en butikk før du bestemmer deg. mvh DROPS Design

04.04.2022 kl. 09:00:

country flag Louise Egede wrote:

Gerne bestil drops Alaska nr:49\r\n8 stk\r\n0.6 sort 4 stk\r\n\r\nVenlig hilsen Louise egede

03.03.2022 - 23:56:

country flag Laura Ferrero wrote:

Buongiorno,\r\ndovrei fare un cappottino da donna. il filato Alaska potrebbe andare bene?\r\ngrazie mille\r\nlaura Ferrero

11.02.2022 - 09:24:

DROPS Design answered:

Buonasera Laura, si, il filato Alaska va bene per un cappottino. Buon lavoro!

14.02.2022 kl. 19:12:

country flag Gail wrote:

Is Drops Alaska yarn itchy. I found a sweater pattern that suggests this yarn but it’s for my 5 yr old granddaughter and I want to make sure it is not itchy. Appreciate your help.

09.02.2022 - 20:51:

DROPS Design answered:

Dear Gail, please contact your DROPS store for any individual assistance choosing the best matching yarn, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

10.02.2022 kl. 09:36:

country flag Joke De Vries wrote:

Ik heb interesse in patroon School Run Spencer. 228-35. Ik heb het gedownload, maar als ik het afdruk dan wordt de tekening en het telpatroon niet afgedrukt.

08.02.2022 - 21:19:

DROPS Design answered:

Dag Joke,

Dat zou normaliter niet moeten gebeuren, misschien lukt het als je het patroon herlaadt en misschien is het ook nodig om even naar je printinstellingen te kijken?

13.02.2022 kl. 10:24:

country flag Luana Fernandes wrote:

Hello do you deliver to Malta pls?

03.02.2022 - 15:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Fernandes, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here, don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

03.02.2022 kl. 16:35:

country flag SHERRY GILLIES wrote:

Luv yr patterns but I am Australian and have trouble with needle sizes and yarn ply. Tell me are yr patterns using US size needles or mm every time and if in mm are we able to use a wool that is suited to mm eg: 8 ply wool use 4mm needles. Thanks for your help

03.02.2022 - 11:50:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Gillies, you can edit the yarn page into US-english by choosing the language USA and edit the language of the patterns into US-English/inch - or find conversion chart here. For any further assitance, you can write your DROPS store - see the list of DROPS stores shipping worldwide here. Happy knitting!

03.02.2022 kl. 16:34:

country flag Jill Carnelid wrote:

Känns ullgarnet stickit som viss ull kan kännas?

02.02.2022 - 11:39:

DROPS Design answered:

Hei Jill. Om ullgarn stikker eller ikke er ganske personlig og vanskelig å gi et 100% riktig svar til deg. Personlig syns jeg det ikke stikker slik mange andre ullkvaliteter. mvh DROPS Design

07.02.2022 kl. 09:11:

country flag Marianne Maurath wrote:

Hallo, ich habe im Internet eine Anleitung gefunden.\r\nDazu würde ich gerne Wolle bei ihnen erwerben.\r\nKönnen Sie mir bitte welche empfehlen? Sodass\r\nes mit der Größe passt, da ich genau nach der\r\nAnleitung stricken will, weil ich Anfängerin \r\nbin.\r\nMischung 80% Acryl 20% Wolle\r\nStricknadeln 6,50mm\r\nGewicht 100g\r\nLauflänge 109m\r\nMaschenprobe 12 Maschen, 16 Reihen pro 10cm\r\n

17.01.2022 - 13:09:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Maurath, am besten fragen Sie Ihren DROPS Handler, gerne wird man Ihnen dort weiterhelfen. Hier finden Sie Anleitungen mit einer Maschenprobe von 15-12 Maschen, es kann sicher Ihnen inspirieren. Viel Spaß beim stricken!

17.01.2022 kl. 16:35:

country flag France Boudreau wrote:

What is the invoiced price for a delivery to Quebec Canada? thank you

09.01.2022 - 22:10:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Boudreau, please find the list of DROPS stores in/shipping to Canada here - contact Nordic Yarns for the list of DROPS stores in Canada. Happy knitting!

10.01.2022 kl. 09:37:

country flag Jaana wrote:

Hello, I try to find information about the origin of the wool that you use in your yarns but I didn't find any information. Only information was where the yarns where manufactured. Could you please tell where does the wool come from? I don't want to use a yarn whose origin I don't know.

09.01.2022 - 19:54:

country flag Cornelia Thurecht wrote:

Hallo, ich habe eine Anleitung für die Jacke und würde gern Drops Alaska nutzen. In der Anleitung wird das Garn mit LL 140 Meter/100 gr angegeben, Nadelstärke 6,5. Maschenprobe Halbpatent 10x10 cm entspricht 15Mx30R. Passt das auch für Drops Alaska? Wenn nicht: Welches Drops-Garn empfehlen Sie? Herzliche Grüße, Cornelia Thurecht

30.12.2021 - 11:53:

country flag Anna Mårtensson wrote:

Det finns inga fysiska garnaffärer inom rimligt avstånd och jag skulle vilja se garnets färger i verkligheten. Går det att beställa garnprover av "Alaska"?

29.12.2021 - 10:26:

DROPS Design answered:

Hei Anna. Vi har ingen fargekart med garnprøver, det er mange år siden vi sluttet med det. Nå har vi kun det du ser over nett. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 09:51:

country flag Jeannie wrote:

Is this yarn moth proof?

26.12.2021 - 17:36:

DROPS Design answered:

Dear Jeannie, unfortunately, we don't have this information. This is 100% untreated wool.

31.12.2021 kl. 19:12:

country flag Anna wrote:

Witam serdecznie, jestem zainteresowana kupnem wełny na skarpetki. Proszę o informację, która wełna będzie do tego najlepsza?

20.12.2021 - 12:18:

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, najlepsze będą DROPS Fabel lub DROPS Nord. Miłej pracy!

20.12.2021 kl. 15:13:

country flag Jane Cureton wrote:

Please can you tell me where your wool comes from? Do your yarns include any wool sourced from the Faroe Islands? Thank you & kind regards Jane

15.12.2021 - 10:01:

country flag Hellen Trägård wrote:

Alaska mix ull 15_. Går inte att beställa vad är felet?

03.12.2021 - 17:55:

DROPS Design answered:

Hei Hellen DROPS Alaska 100% ull, farge nr 15 er en ensfarget farge (uni colour, ikke mix). Har du har prøvd å bestille fargen fra en nettbutikk som ikke har denne fargen? Prøv en annen nettbutikk, du finner oversikt over nettbutikker under "HITTA EN BUTIK!" mvh DROPS Design

07.12.2021 kl. 08:39:

country flag Hellen Trägård wrote:

Alaska mix ull 15-. Går inte att beställa vad är felet? Socklarna till jul

03.12.2021 - 17:52:

Stuur een opmerking over DROPS Alaska

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.