DROPS Big Merino

Superwash behandeld extra fijne merinowol

vanaf:

2.80€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: C (16 - 19 steken) / 10 ply / aran / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 75 m
Aanbevolen naalddikte: 5 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 17 steken x 22 naalden
Verzorging: Fijne was of wolwas 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0110), Standard 100, Klasse I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS Big Merino
mix
4.00 EUR
2.80 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.20 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.39 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Brei & Allerlei
Heythuysen
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Big Merino
uni colour
4.00 EUR
2.80 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.20 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.39 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Brei & Allerlei
Heythuysen
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

17 Kleuren in DROPS Big Merino

naturel
uni colour 01
beige
uni colour 19
greige
mix 21
mokka
uni colour 05
antraciet
mix 03
grijs
mix 02
marmer
mix 08
lavendel
mix 09
roodbruin
mix 12
poederroze
uni colour 22
ijsblauw
uni colour 23
vergeet-me-niet
mix 06
denimblauw
uni colour 07
marineblauw
uni colour 17
bosgroen
uni colour 14
olijfgroen
uni colour 13
zwart
uni colour 04

Productinformatie

Gesponnen met meerdere dunne draden van 100% extra fijne merinowol. De belangrijkste eigenschappen van DROPS Big Merino zijn de zachtheid, het volume, de elasticiteit en het gelijkmatig resultaat, waardoor het ideaal is voor structuurpatronen zoals kabels.

Het is deze speciale constructie van het garen wat het extra belangrijk maakt dat u de juiste stekenverhouding voor uw project gebruikt, dus werk liever wat te strak dan te los. DROPS Big Merino is tevens superwash behandeld en kan daardoor in de wasmachine gewassen worden waarmee het geschikt is voor dagelijks gebruik; maar als u uw kledingstukken wast, wees dan wel extra voorzichtig en volg de instructies bij 'Meer informatie'.

Het garen wordt gesponnen van vezels van dieren met een vrije uitloop en vrij van mulesing, uit Zuid Amerika en is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was of wolwas 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

DROPS Big Merino is een garen dat behandeld is met Superwash, wat betekent dat u het in de wasmachine kunt wassen met een programma voor fijne was. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal aanvullende tips de heel erg belangrijk zijn aangaande de verzorging van dit garen:

 • Volg de was-instructies op het label en de kleurenkaart van het garen.
 • Was merinowol op 40 graden met een programma voor fijne was
 • Was apart, met veel water.
 • Gebruik een klein beetje wolwasmiddel (zonder enzymen en optische bleekmiddelen).
 • Gebruik NOOIT wasverzachter (de wolvezels worden dan te zacht, zodat ze uit elkaar kunnen vallen).
 • Zet NOOIT in de week!
 • Laat kledingstukken NOOIT nat in de wasmachine liggen voor een lange periode!
 • Hang NOOIT te drogen, maar laat in plaats daarvan het kledingstuk plat drogen op een ondergrond.

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Brushed Alpaca Silk 02, lichtgrijs + DROPS Big Merino 08, marmer

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

 • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
 • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
 • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (217)

country flag Gideon wrote:

Is there any chance you provide a system where we can view our choice of colours together in one screen to help us compare which colours suit our project please?

07.05.2023 - 13:54:

DROPS Design answered:

Dear Gideon, we don't have such a function planned for now. You can try searching for external apps which may help you coordinate colours.

07.05.2023 kl. 15:27:

country flag Dottie wrote:

What is the American yarn weight -ie #4 worsted/Aran?

16.04.2023 - 01:49:

DROPS Design answered:

Dear Dottie, you can find all of our yarns with their thickness indicated in different terms here:https://www.garnstudio.com/yarn-groups.php?cid=19. In the case of Big Merino, it's 10ply or Aran/Worsted. Happy knitting!

16.04.2023 kl. 17:45:

country flag Renata wrote:

Salve, vorrei fare una sciarpa per mio marito. Non so orientarmi bene tra i vari filati in merino o alpaca. Avevo preso Drops Nepal ma dice che pizzica. Quale mi consigliate perchè sia soffice e non pizzichi? Grazie

14.03.2023 - 18:26:

DROPS Design answered:

Buonasera Renata, può provare con Baby Alpaca Silk, Cotton Merino o un filato in lana merino. Buon lavoro!

15.03.2023 kl. 17:14:

country flag Eimear King wrote:

Hi, I see that 3 of the colours in Big Merino have been discontinued .Are you phasing out the entire line or just decreasing the number of colours? Will you be doing more new colours in Big Merino? Thanks, Eimear

31.01.2023 - 14:53:

DROPS Design answered:

Dear Eimear, we don't have any information about Big Merino being discontinued yet, so it should still last for a while. We are constantly renovating the color palettes and yarns; trying to make replacements for those that get discontinued. As of now, we don't have any details on new colours of Big Merino. Happy knitting!

31.01.2023 kl. 22:38:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Leider ist bei den angegebenen Modellen für die Garngruppe C nicht ein Modell für ein Herrencardigan dabei.

09.12.2022 - 16:44:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schödl, hier finden Sie alle unsere Anleitungen für Herrenjacken mit einem Garn der Garngruppe C. Viel Spaß beim stricken!

12.12.2022 kl. 10:46:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Wie viel Gramm benötige ich für einen Herrencardigan in Größe 54 mit der Big Merino? Danke

09.12.2022 - 15:25:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schödl, je nach Schnitt, Maschenprobe, Muster, usw kann es unterschiedlich sein - hier finden Sie alle unsere Modellen für Jacken, die mit einem Garn der Garngruppe C wie Big Merino gestrickt werden können - benutzen Sie den Garnumrechner wenn nötig ist. Viel Spaß beim stricken!

09.12.2022 kl. 16:21:

country flag Anna Viikinkoski wrote:

Big merino on yksi lempilangoistani ja olen käyttänyt sitä paljon! Tein paidan, jossa päävärinä oli harmaa numero 02. Olin pettynyt langan laatuun. Käytin 9 kerää harmaata lankaa erää 36788 ja kaikissa kerissä oli sotkuisia ja solmuisia kohtia. Solmuja ja katkenneita pätkiä oli yhdessä tai kahdessa säikeessä ja muu lanka oli normaalia. Kerät sai käytettyä ja paita valmistui, mutta huonolaatuisen langan kanssa joutui kikkailemaan, että sai siistin lopputuloksen.

05.12.2022 - 14:04:

DROPS Design answered:

Hei, olemme pahoillamme siitä, että kyseisessä erässä esiintyi paljon solmuja. Voit halutessasi ottaa yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat ja tehdä reklamaation.

13.01.2023 kl. 13:22:

country flag Mascha wrote:

Moin! Wie unterscheiden sich "mix" und "uni color"?

08.05.2022 - 21:46:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, die Farben "uni color" sind echte einfarbig, und die "mix" haben Farbtöne. Viel Spaß beim stricken!

09.05.2022 kl. 09:02:

country flag Gaelle Bozec wrote:

Hei, Jeg har brukt ufattelig mye tid på en genser til min sønn (10). Den er i Big Merino. Han har brukt den en del, men favorittgenseren måtte vaskes. Den ble vasket i maskin, alene, på ullprogram, med Milo. Den er blitt nå altfor stor for meg!!! Ø-de-lagt!!! Hvordan er det mulig? Jeg føler at det er mange timer og penger som er gått i vasken. Vet dere om dere hadde kanskje et parti som ikke var som det skulle? Farge 02, dyelot 42906. Mvh

04.04.2022 - 11:06:

DROPS Design answered:

Hej, nej hvor kedeligt. Du kan prøve at vaske en gang til ifølge vores vaskeanvisning, som du finder inde på farvekortet: DROPS Big Merino

11.05.2022 kl. 15:29:

country flag Danuta wrote:

Ile wełny Drops Big Merino potrzeba na kocyk o wymiarach 80cm x 100cm

19.03.2022 - 17:33:

DROPS Design answered:

Witaj Danusiu, to zależy jaki to ma być kocyk, bardziej ażurowy, na drutach czy szydełku. Myślę, że będziesz potrzebować około kilograma tej włóczki. Pozdrawiamy!

21.03.2022 kl. 09:00:

country flag Katarzyna wrote:

Czy będzie w najbliższym czasie dostępny uni colour nr 15 (pomarańczowy)?

07.03.2022 - 23:13:

DROPS Design answered:

Witaj Kasiu, w karcie kolorów DROPS Big Merino nie istnieje taki kolor. Może chodzi o inną włóczkę? Pozdrawiamy!

10.03.2022 kl. 09:25:

country flag Guul Vullers wrote:

Ik zoek big merino, kleur 01, verfbad 55889 7 bollen zo dicht mogelijk bij dit nummer.

05.03.2022 - 13:16:

DROPS Design answered:

Dag Guul,

Het bestellen van garens gaat via een van de verkooppunten die onze artikelen verkopen; wij verkopen geen garens via de site. Hopelijk kunnen zij je verder helpen met het juiste verfbad/kleurnummer Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

24.03.2022 kl. 15:15:

country flag Priscila Nolasco wrote:

It says that the yarn should not be soaked, does this mean that it cannot be wet blocked? If it can’t what methods of blocking can be used for this yarn?

04.02.2022 - 05:28:

DROPS Design answered:

Dear Priscila, you can wet block it, by spraying a bit of water on it, so that it's not too wet; similar to when you take it out of a centrifuge. Soaking in this case means leaving it in water for a longer period of time.

05.02.2022 kl. 18:05:

country flag Gianna wrote:

Il filato big merino va bene per fare un gilet con cappuccio per un bimbo di 3 -6 mesi?

02.02.2022 - 19:14:

DROPS Design answered:

Buonasera Gianna, per dei lavori per neonati può utilizzare Baby Merino o Merino Extra Fine, o ancora Cotton Merino. Big Merino potrebbe risultare troppo pesante per un utilizzo su un neonato. Buon lavoro!

05.02.2022 kl. 18:54:

country flag Pavlína Hájková wrote:

Dobrý den, který odstín příze Kid Silk je nejbližší odstínu Big Merino 09 levandulová prosím? Chci použít při pletení oběma přízemi zároveň. Děkuji Pavlína Hájková

02.02.2022 - 09:41:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Pavlíno, k Big Merinu 09 se nejvíc hodí DROPS Kid-Silk 09, světlá levandulová. Hodně zdaru! Hana

25.04.2022 kl. 22:55:

country flag Rignault wrote:

Bonjour, je vous contacte car j'ai acheté de la laine big merinos couleur myosotis, la couleur ne me convient pas vraiment, j'aurais aimé pourvoir l'améliorer, en y ajoutant un autres fil, qui puisse lui donner du peps, mais c'est difficile d'imaginer le résultat. Pourriez vous me conseiller un autre fil ? Et sinon avez vous des catalogues avec des échantillons. J'aime beaucoup votre laine. Et mes copines sont conquisent aussi . En vous remerciant amicalement

31.01.2022 - 10:48:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Rignault, vous pouvez lui associer un autre fil d'une couleur similaire, mais vous changerez automatiquement la tension requise, ou bien tricoter une autre laine en jacquard/rayures qui pourra la mettre en valeur. Pour toute assistance complémentaire, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS, même par mail ou téléphone, on pourra vous conseiller personnellement. Bon tricot!

31.01.2022 kl. 11:34:

country flag Brigitte Schüller wrote:

Sehr geehrte Damen und Herren Woher stammt Ihre Merinowolle bzw. ist sie mulesing-frei? Für Ihre Antwort bedanke ich mich. Freundliche Grüsse Brigitte Schüller

29.01.2022 - 14:21:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schüller, ja genau: Das Garn stammt von der Wolle freilaufender, mulesingfreier Tiere aus Südamerika. Viel Spaß beim stricken!

31.01.2022 kl. 11:31:

country flag Sio Juliana wrote:

How can i order this yarn? And how can i pay this yarn?

26.01.2022 - 06:47:

DROPS Design answered:

Dera Juliana, find the list of DROPS stores shipping worldwide here if you can't find a DROPS store in your country. You can then order online, choose your Online store and check their conditions for more informations. Happy knitting!

26.01.2022 kl. 09:41:

country flag Riccardo Conti wrote:

Di quanta lana drops alpaca ho bisogno per fare un maglione da uomo taglia M?

16.01.2022 - 03:15:

DROPS Design answered:

Buonasera Riccardo, per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

16.01.2022 kl. 18:35:

country flag Riccardo Conti wrote:

Dove posso acquistare la lana colore blu ghiaccio? non la trovo nei siti indicati. Che misura dei ferri consigliate?

13.01.2022 - 12:25:

DROPS Design answered:

Buonasera Riccardo,, può acquistare i filati DROPS sono nei rivenditori: provi a mandare una mail ai superstore, loro hanno tutto l'assortimento DROPS di colori e filati. Buon lavoro!

15.01.2022 kl. 22:36:

country flag France Boudreau wrote:

Hello, I am from Quebec Canada, I have a good order to place in the Big Merino: 25 mix02 6 navy and 2 red. I would like to know where I should send my order since Canada does not appear in your country choices and I would like to know the cost of shipping to Canada, A quick response would be appreciated. Thank you

10.01.2022 - 03:47:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Boudreau, please find the list of DROPS stores in/shipping to Canada here - contact Nordic Yarns for the list of DROPS stores in Canada. Happy knitting!

10.01.2022 kl. 09:38:

country flag Yvona Myslivcová wrote:

Dobrý den, dá se prosím už někde objednat nový odstín pudrová růžová? Děkuji

03.01.2022 - 13:15:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Yvono, projděte si, prosím nabídku našich jednotlivých prodejců, některý ji budeme mít určitě už skladem, ppř. vám ji "ten váš" prodejce jistě rád objedná - seznam najdete ZDE . Hodně zdaru! Hana

16.01.2022 kl. 22:31:

country flag Tina wrote:

Hvor i dk kan jeg købe Big merino isblå uni colour 23 jeg skal nok bruge 8 stk

22.12.2021 - 23:44:

DROPS Design answered:

Hej Tina. En leverans av garnet är på väg till Yarnliving så du bör snart kunna köpa det av dem. Mvh DROPS Design

23.12.2021 kl. 10:16:

country flag Bodil Westerlund wrote:

Skulle vilja ha drops BigMerino isblå nr 23. Nytt och jag hittar inte vem som säljer. Kan ni här ge mig den upplysningen. Tackar!

08.12.2021 - 16:42:

DROPS Design answered:

Hej Bodil. Vi har precis fått in den på lager så det är inte så många återförsäljare som har beställt den än. Men snart bör våra superstore butiker få in den på lager så du kan beställa den. Mvh DROPS Design

09.12.2021 kl. 14:36:

country flag Barbora wrote:

Dobrý den, mohla bych se prosím informovat, kolik klubek vlny Drops Big Merino je potřeba objednat na novorozeneckou čepičku a svetřík? Velikost cca 0 - 3 měsíce. Moc děkuji.

04.12.2021 - 17:50:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Barboro, nepíšete, zda budete plést či háčkovat, ale na takovou soupravičku by vám měla stačit 4 klubíčka (200 g) příze DROPS Big Merino, i s rezervou. Hodně zdaru! Hana

16.01.2022 kl. 22:42:

Stuur een opmerking over DROPS Big Merino

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.