DROPS Soft Tweed

Een tweed klassieker in superfijne Alpaca en Merinowol

vanaf:

3.30€

per 50 g

Samenstelling: 50% Wol, 25% Alpaca, 25% Viscose
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 130 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca en wol uit Zuid Amerika, viscose uit Oostenrijk

Garen type
Deals vanaf
DROPS Soft Tweed
uni colour
4.70 EUR
3.30 EUR
n/a

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Breiwebshop
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
3.30 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Soft Tweed
mix
4.70 EUR
3.30 EUR
n/a

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Breiwebshop
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
3.30 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
3.30 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

18 Kleuren in DROPS Soft Tweed

naturel
uni colour 01
marsepein
mix 02
zand
mix 03
koekjesdeeg
mix 04
grizzly bear
mix 05
steentjes
mix 06
cobblestone
mix 07
peperkorrel
mix 08
raaf
mix 09
limoentaart
mix 13
wortelcake
mix 18
aardbei ijs
mix 12
kersensorbet
mix 14
purple rain
mix 15
denim jeans
mix 10
aquamarijn
mix 11
guacamole
mix 16
spinazietaart
mix 17

Productinformatie

DROPS Soft Tweed is, zoals de naam al aangeeft, een superzachte tweedgaren, gemaakt van een combinatie van merinowol, superfijne alpaca en viscose. Het garen is gemaakt door deze vezels samen te kaarden met kleine gevilte "tweed knopen" om kleurspikkels toe te voegen om het uiterlijk van deze kwaliteit te karakteriseren. Doordat het gekaard garen is, betekent dat DROPS Soft Tweed lichter is en beter ademt dan vergelijkbare, gekamde garens en het is vooral geschikt voor breien met de hand.

Rustiek en elegant, makkelijk om mee te breien met mooie, gelijkmatige steken als resultaat. Een geweldige keuze voor textuurpatronen, slipovers, truien en vesten - DROPS Soft Tweed past uitstekend bij patronen die ontworpen zijn voor DROPS Karisma, DROPS Lima en DROPS Merino Extra Fine (Garengroep B).

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Soft Tweed 12, aardbei ijs + DROPS Kid-Silk 38, kalk
DROPS Soft Tweed 08, peperkorrel + DROPS Kid-Silk 12, beige

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 4.00 mm
Voor: 20 steken x 26 naalden
Na: 22 steken x 34 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (63)

country flag Patricia Olivia Fuchs wrote:

Beim Stricken ist Soft Tweed relativ starr und ich hatte schon Sorge, aber gewaschen sieht es einfach toll aus und wird auch weicher. Aber was ich mir einfach nicht vorstellen kann ist, wie sie mit 4er-Nadeln auf 21 M in der Breite kommen. Ich habe mit 4er-Nadeln 18 Maschen und so eng kann doch unmöglich einer stricken, dass er/sie gleich 3 Maschen auf 10 cm mehr rausbekommt??? Da müsste man das Garn schon filzen?!?? Wie ist das möglich?

13.04.2023 - 19:31:

country flag Monique SAVIN-MIQUEL wrote:

Est ce qu'il serait possible d'avoir le modèle 219-3 pour modèle feutré ?m

02.04.2023 - 21:36:

DROPS Design answered:

Bonjour, Nous ne faisons pas de modèles personnalisés. Il faut augmenter les mesures du modèle pour que les mesures après feutrage soient appropriées. Bon tricot!

09.04.2023 kl. 12:33:

country flag Claudine wrote:

Bonjour, Je souhaite une laine à tricoter en 4/4,5 qui ne bouloche pas. Pouvez-vous me renseigner à ce sujet sur cette qualité Soft Tweed ? D'avance merci.

16.03.2023 - 06:53:

DROPS Design answered:

Bonjour Claudine, pour toute assistance au choix d'une laine, contactez votre magasin DROPS, il saura vous orienter (même par mail ou téléphone) vers celle qu'il vous faut en fonction de vos envies et besoins. Bon tricot!

16.03.2023 kl. 09:33:

country flag Livia wrote:

Fidèle et heureuse cliente Drops. En train de finir le beau modèle " Sailor's knots" en coloris 10 bleu jean. Inquiète moi aussi comme d'autres sur la solidité de l'ouvrage ,car j'ai eu des casses de fil. Cela ne m'était jamais arrivée en 40 ans de tricot. Je ne le rachèterai pas.

12.01.2023 - 16:33:

DROPS Design answered:

Bonjour Livia, nous sommes désolés d'apprendre votre expérience, lorsque vous avez un souci avec une laine, n'hésitez pas à contacter votre magasin DROPS directement, il pourra alors vous aider et vous conseiller. Merci pour votre compréhension.

13.01.2023 kl. 09:17:

country flag Amalia Andersson wrote:

Hej, Är soft tweed mjuk nog att ha direkt på huden? /Amalia

05.11.2022 - 16:03:

DROPS Design answered:

Hei Amalia. Om et garn føles mykt direkte på huden er ganske personlig. Noen har en ømfintlig hud og reagerer på neste alt av ull, mens andre ikke. Så her må du nesten kjenne på garnet og oppleve hvordan det kjennes mot din hud. mvh DROPS Design

07.11.2022 kl. 07:14:

country flag Ofelia Alcalde wrote:

Estoy finalizando un jersey con este hilo y me pasa que al coserlo, se rompe continuamente el hilo, con lo desagradable que esto es. Y al hacer el cuello y probarmelo para ver si estaba bien. Me quedó un poco justo y al sacarlo por la cabeza, se ha rasgado todo el tejido. He tenido que rehacerlo totalmente. Es un hilo endeble, que no da seguridad a la hora de confeccionar una prenda. Nunca me habia pasado algo parecido. No volvere a comprarlo.

11.10.2022 - 07:26:

country flag Alexa wrote:

Optisch sehr schön. ABER Garnqualität finde ich nicht empfehlenswert- das Garn reißt schnell beim Stricken.

08.10.2022 - 06:54:

country flag Xuli Liu wrote:

Sehr geehrte Damen und Herren, könnten Sie mir bitte informieren, ob man mit DROPS Soft Tweed einen Schal stricken kann? Vielen Dank im Voraus! Mit freundlichen Grüßen Xuli Liu

31.07.2022 - 12:12:

DROPS Design answered:

Liebe Xuli, Dieses Garn eignet sich gut für Pullover und Jacken, aber es ist nicht sehr verbreitet für Schals.

31.07.2022 kl. 23:10:

country flag Louise Armstrong wrote:

I want to buy yarn using the House of Colour system. My colour is Spring. How can I know which yarns are spring colours? Interested in soft tweed right now.

28.07.2022 - 22:31:

DROPS Design answered:

Dear Louise, we recommend you consult your usual or closest DROPS store for more personal assistance.

31.07.2022 kl. 17:10:

country flag Mieszczak wrote:

Quand je suis sur une qualité de laine je ne trouve plus comme auparavant tous les modèles exécutés avec cette laine

13.07.2022 - 10:34:

DROPS Design answered:

Bonjour Mieszczak, si vous ouvrez la page Web sur votre ordinateur, les modèles se trouvent à gauche de la rubrique "en savoir plus sur ce fil". Vous pouvez également filtrer les résultats de la recherche dans le moteur de recherche en sélectionnant le fil souhaité. Bon tricot!

24.07.2022 kl. 19:29:

country flag Carmen wrote:

Man bekommt in den Geschäften die Sievorschlagen nur 2 Farben und zwar immer die selben Farben Also kann ich meine Farbe nicht kaufen DANKE

06.07.2022 - 21:00:

DROPS Design answered:

Liebe Carmen, fragen Sie mal Ihr DROPS Laden, wann sie die gewünschten Farben bekommen werden, oder versuchen Sie bei einem DROPS Superstore zu bestellen. Viel Spaß beim stricken!

07.07.2022 kl. 09:06:

country flag BOISSEAU CATHERINE wrote:

Bonjour Ce fil peut il etre tricoté à la machine ? MERCI

05.06.2022 - 10:53:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Boisseau, tout dépend de votre machine à tricoter, consultez votre notice, un forum tricot machine ou même votre magasin DROPS - bon tricot!

07.06.2022 kl. 10:50:

country flag Lisbeth Steinmann wrote:

Er dette garn overhovedet værd at strikke af?brudstyrken er så lav, at jeg kan knække tråden med 2 fingre - normalt uldgarn vikler jeg om hånden hvorefter det skærer sig i huden før Tråden knækker. Kan det betale sig at strikke en trøje til min søn af dette? Går den ikke bare itu når han bevæger sig eller nogen tager fat i han/trøjen?? Jeg er næsten færdig med trøjen men vil ikke give ham den hvis den er så skrøbelig, for han vil blive ked af det hvis den går itu.

06.05.2022 - 07:53:

DROPS Design answered:

Hej Lisbeth, ja absolut! Den største belastning er faktisk når man strikker. Vi har aldrig fået reklamationer på at garnet går fra hinanden ved brug. Men sørg for at hvis du vasker trøjen, så skal den vaskes i uldvaskemiddel uden enzymer så fibrene ikke går i stykker, du skal heller ikke bruge skyllemiddel. Jeg er sikker på at din søn bliver glad for trøjen. God fornøjelse!

13.05.2022 kl. 13:44:

country flag Sonja Wiklund wrote:

Hej! Är så besviken då jag har stickat en hel långkofta i Drops Soft Tweed och den hårar/fäller av sig i såna mängder att jag inte kan använda den! Har provat att tvätta den i 40 grader med bara lite tvättmedel men inget hjälper! :/ Vad gör jag? Mvh

05.05.2022 - 10:31:

DROPS Design answered:

Hej Sonja, tag en snak med butikken hvor du har købt garnet, så vil hun hjælpe dig. (Butikker tager på et senere tidspunkt kontakt med os) Husk at vise alle banderolerne, da de er dit garantibevis. Held og lykke!

06.05.2022 kl. 14:51:

country flag Sabrina Bellucci wrote:

Vorrei ordinare 10 gomitoli torta di carota colore 18 e 10 gomitoli torta di spinaci colore 17

02.05.2022 - 17:53:

DROPS Design answered:

Buongiorno Sabrina, a questa pagina può trovare l'elenco dei rivenditori DROPS da cui può fare l'ordine. Buon lavoro!

07.05.2022 kl. 16:56:

country flag Lynn Cribler wrote:

Can you use any double knitting pattern with drops wool thankyou.

24.04.2022 - 09:04:

DROPS Design answered:

Dear Lynn, DROPS Soft Tweed is a DK (double knitting) yarn, so you can use it for most patterns where you require a DK yarn. Happy knitting!

24.04.2022 kl. 21:41:

country flag Sara Cova wrote:

Filato rustico, caldo, bellissimo, facile da lavorare. Morbido, confortevole ed avvolgente sulla pelle . I colori sono stupendi, dalle calde tonalità ed i puntini di colorazione diversa che si aggiungono al filo lo rendono ancora più speciale e caratteristico donando al tessuto finale movimento e dinamicità . Ho fatto un cardigan color biscotto ed il risultato è stato così entusiasmante che ne ho confezionato subito un altro color carrot cake.. Semplicemente magnifico.

20.03.2022 - 09:09:

DROPS Design answered:

Grazie Sara per la sua precisissima recensione. Buon lavoro!

20.03.2022 kl. 15:27:

country flag Undine wrote:

Mein Pulli aus dem Tweedgarn ist trotz gewaschener Maschenprobe nach der Wäsche so riesig geworden, daß ich ihn komplett aufribbeln und in kleinerer Größe mit kleineren Nadeln komplett neu stricken musste. Nun ist er erträglich groß, leiert aber beim Tragen sehr stark aus. Ich kann ihn nur als Kuschelteil zuhause tragen. Schade um den Aufwand. Was kann ich noch tun? In den Trockner damit? Was ist falsch an dem Garn oder was habe ich falsch gemacht?

24.02.2022 - 17:18:

DROPS Design answered:

Liebe Undine, versuchen Sie den Pullover noch einmal zu waschen, (siehe Farbkarte + mehr Tipps hier) und damit versuchen, den Pullover wieder in From zu bringen, wenn er zum Trocknen flach liegt. Ihr DROPS Laden hat sicher noch mehr Tipps für Sie. Viel Spaß beim stricken!

25.02.2022 kl. 12:44:

country flag Dóri Krasznai wrote:

Hi. I've been looking forward to trying this yarn for a long time and it's finally on sale in the UK but I cannot find the majority of the colours in stock anywhere, definitely not the usual places I get Drops yarn from like Wool Warehouse. Can you please advise on where in the UK this yarn is available? Thank you

23.02.2022 - 18:45:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Krasznai, please feel free to ask the stores when they are expecting these colours back in stock, you can contact them either per mail or telephone. Happy knitting!

24.02.2022 kl. 11:02:

country flag Charlene wrote:

Will you be selling your yarn within the US anytime soon! Post is much to high for mail from other countries . Love your yarns but can’t afford the postage.

23.02.2022 - 16:25:

DROPS Design answered:

Dear Charlene, while it happens, you will find the list of DROPS stores shipping to US here. Happy knitting!

25.02.2022 kl. 13:07:

country flag Teresa wrote:

Organizzato un bellissimo modello è in Nepal e adesso vorrei farlo uguale usando soft tweed. Sono filati di due gruppi diversi e vorrei sapere se è possibile e come fare a sostituirle senza dover fare tutti i calcoli

18.02.2022 - 09:39:

DROPS Design answered:

Buonasera Teresa, sono due filati con spessore diverso, quindi il modello va rivisto per essere adattato. Buon lavoro!

24.02.2022 kl. 19:23:

country flag Marit wrote:

It is a soft yarn, nice colours too, but as I finished my project it turns out the yarn is so stretchy that my jumper became almost twice as wide as it should be after wearing it for a day! I’m really disappointed.

11.02.2022 - 21:53:

country flag Stella wrote:

Soft tweed indeholder 25% viscose. Gør det garnet stærkt, så det kan bruges som garn til sokker? Sokkegarner har almindeligvis polyamid eller nylon som forstærkning, så det bedre holder til sliddet.

28.01.2022 - 07:49:

DROPS Design answered:

Hei Stella. Vil ikke anbefale garnet til sokker om du er ute etter et slitesterk garn til sokker. mvh DROPS Design

31.01.2022 kl. 12:06:

country flag Debobani Sengupta wrote:

Do you ship your yarns to India

19.01.2022 - 06:28:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Sengupta, sure, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide here. Happy knitting!

19.01.2022 kl. 09:13:

country flag Claudia Carolina wrote:

Spett.le Drops, grazie anche per questo nuovo filato, posso usare l'ammorbidente dopo il lavaggio? Grazie ancora

14.12.2021 - 16:27:

DROPS Design answered:

Buonasera Claudia, solitamente l'ammorbidente non si usa con i capi in lana, in quanto appesantirebbe le fibre. Buon lavoro!

15.12.2021 kl. 22:11:

Stuur een opmerking over DROPS Soft Tweed

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.