DROPS Andes

Een zachte en dikke combinatie van alpaca en wol

vanaf:

3.85€

per 100 g

Samenstelling: 65% wol, 35% alpaca
Garencategorie: E (9 - 11 steken) / 14 ply / super bulky
Gewicht/looplengte: 100 g = ca 90 m
Aanbevolen naalddikte: 9 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 10 steken x 14 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca en wol uit Zuid Amerika

Garen type
Deals vanaf
DROPS Andes
uni colour
5.50 EUR
3.85 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.85 EUR
100g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.65 EUR
100g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.69 EUR
100g
Bestel
LindeHobby
Webstore
4.76 EUR
100g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
5.50 EUR
100g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
5.50 EUR
100g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
5.50 EUR
100g
Bestel
Finlandia Import
Webstore
5.50 EUR
100g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Andes
mix
5.80 EUR
4.06 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
4.06 EUR
100g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.95 EUR
100g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.95 EUR
100g
Bestel
LindeHobby
Webstore
5.00 EUR
100g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
5.80 EUR
100g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
5.80 EUR
100g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
5.80 EUR
100g
Bestel
Finlandia Import
Webstore
5.80 EUR
100g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

24 Kleuren in DROPS Andes

wit
uni colour 1101
naturel
uni colour 0100
new
kalk
uni colour 9022
lichtgrijs
mix 9020
grijs
mix 9015
donkergrijs
mix 0519
lichtbeige
mix 0206
beige
mix 0619
new
amandel
uni colour 9021
bruin
uni colour 5610
oranje
mix 2920
rood
uni colour 3946
poederroze
uni colour 3145
rozenkwarts
mix 4276
grijslila
uni colour 4010
ijsblauw
uni colour 8112
steengrijs
uni colour 8465
avondblauw
mix 6343
koningblauw
uni colour 6928
marineblauw
uni colour 6990
zeegroen
mix 7130
groen
uni colour 7820
mosgroen
uni colour 7810
zwart
uni colour 8903

Productinformatie

DROPS Andes is gesponnen van 2 draden van de traditionele combinatie van 65% Peruvian Highland wol en 35% superfijne alpaca. Dit geeft het garen een zijdeachtig uiterlijk (van de alpacavezels) en goede vormstabiliteit (van de wol). De natuurlijke vezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voorafgaand aan het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

Heel makkelijk om met dikke brei- en haaknaalden te werken en ideaal voor vilten, DROPS Andes is perfect voor winterkledingstukken, accessoires en interieurpatronen.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 9.00 mm
Voor: 10 steken x 14 naalden
Na: 13 steken x 26 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (126)

country flag Stephanie wrote:

Is de zuid Amerikaanse wol prik wol? Alpaca prikt niet maar de andere wol de zuid Amerikaanse graag meer info over.

18.10.2022 - 16:53:

DROPS Design answered:

Dag Stephanie,

Mijn ervaring is dat deze wol niet prikt.

26.10.2022 kl. 19:20:

country flag PAOLA wrote:

Buongiorno. dai vs. rivenditori italiani non trovo i nuovi colori CALCARE e MANDORLA. vorrei sapere quando saranno disponibili. grazie

13.09.2022 - 12:03:

DROPS Design answered:

Buonasera Paola, deve contattare i singoli rivenditori per le disponibilità. Buon lavoro!

14.09.2022 kl. 19:21:

country flag Chere wrote:

Can I purchase from the Garn studio website? If not where can I get it as I am in Australia

20.07.2022 - 12:05:

DROPS Design answered:

Dear Chere, this website is dedicated to the patterns, it's not a webshop. You can check out shops that send to Australia at the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

20.07.2022 kl. 13:42:

country flag Felicity Jones wrote:

Please bring out a purple shade of this yarn again!!!

08.07.2022 - 14:07:

country flag Linda wrote:

Goededag, Hoeveel bollen Andes garen heb ik ongeveer nodig om een lange sjaal 30 x 200 cm te breien in een ribpatroon. Mvg Linda

08.07.2022 - 06:40:

DROPS Design answered:

Dag Linda,

Het beste kun je een sjaal opzoeken op onze site die ongeveer overeenkomt met wat je voor ogen hebt en dan kijken naar hoeveel garen nodig is voor dat patroon. Eventueel neem je wat extra bollen. Vraag je winkel binnen welke tijd je eventueel overgebleven bollen in kunt leveren.

24.07.2022 kl. 13:19:

country flag Sirpa Lepistö wrote:

Hei! Kun en löydä sivuiltanne kohtaa, jossa voisi yleisesti antaa vinkkejä tai palautetta, niin toivottavasti menee perille tätä kautta. Ehdotan ohjeiden hakuehtoihin lisättäväksi, minkä kokokoisella puikolla neulotaan (ja vastaava virkkausohjeisiin). Pyydän vastausta sähköpostilla.

30.01.2022 - 14:57:

country flag Tima Priess wrote:

I started a favorites file but I can’t save Andes to it. I hit the heart button and it just asks me to keep starting a favorite s with an email which I’ve already done. Is there a favorites for yarn?

26.01.2022 - 16:41:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Priess, not yet, but we take your request in consideration, for now you can only favorites patterns and video. Clicking on the heart at the top right of the window will give you the list of your favorites. Happy knitting!

27.01.2022 kl. 09:12:

country flag Mette Nielsen wrote:

Hej. har brug for opskrift til Drops andes pind 9 i størrelse 48/50. Brystmål 125/130cm. kan i hjælpe. En cardigan helt almindelig. Rito har henvist til jer. Købt garnet hos rito. Er meget ny i strikke verden. Mvh Mette.

20.01.2022 - 22:24:

DROPS Design answered:

Hej Mette. Kanske DROPS 226-44 kunde passa? Eller någon annan av dessa.. Mvh DROPS Design

21.01.2022 kl. 12:05:

country flag Karen Van Den Berg wrote:

Hello. I would like to knit a drops scarf pattern but cannot find some of the colours wool suggested: DROPS ANDES van Garnstudio, one of them being: Colour nr. 3755, cherry. Can you advise me as to where I can find/purchase this wool colour? Kind regards, Karen

10.01.2022 - 11:49:

DROPS Design answered:

Dear Karen, this color is discontinued; all available colors are shown on this page. Unfortunately, we don't have any information about the stock of discontinued yarns in the different retailers. Happy knitting!

10.01.2022 kl. 19:40:

country flag Maria Bonardi wrote:

What number of needles do you suggest using double Andes yarn? I have to work it in seeds stich for a blanket. Thanks for your answer

02.12.2021 - 23:23:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bonardi, this will depend on your own tension and on the desired fabric - you can take inspiration from our patterns in Polaris/group F which can replace 2 strands yarn group E such as Andes. Happy knitting!

03.12.2021 kl. 08:55:

country flag Lisa Adams wrote:

Is there a supplier in Australia or an online store that delivers to Australia?

02.12.2021 - 13:11:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Adams, we currently have no DROPS stores in Australia, but you will find the list of DROPS Stores shipping there here. Happy knitting!

03.12.2021 kl. 08:58:

country flag Maria Bonardi wrote:

È possibile acquistare direttamente da voi 26 ANDES blu reale e 26 ANDES rosso Natale? I rivenditori che ho contattato in Italia non hanno disponibilità . Grazie

22.11.2021 - 23:52:

DROPS Design answered:

Buonasera Maria, i filati DROPS si acquistano direttamente dai rivenditori: provi a contattare i DROPS Superstore che hanno tutte le qualità in tutti i colori. Buon lavoro!

23.11.2021 kl. 18:24:

country flag Maria Bonardi wrote:

Hi! How many grams Do I need to make a seed knit stich blanket (120 cm X 160 cm) whith an i-cord edge using ANDES? Thank for the answer.

10.11.2021 - 18:51:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bonardi, this will depends on your tension etc.. please find all our patterns for blankets with yarn group E, such as Andes here - you are welcome to contact your DROPS store for any further assistance. Happy knitting!

11.11.2021 kl. 09:20:

country flag Emilija Kerpaitė wrote:

We are buying this yarn for production. Could you please specify, which certification do Andes yarn has (as example, OEKO TEX, GOTS, RWS, others). Thank you, Emilija UAB Mezgimo akademija

04.11.2021 - 13:16:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Kerpaitė, our DROPS Andes has unfortunately not the Oeko-Tex certification, but in the same thickness DROPS Snow does - feel free to contact your DROPS store for any further assistance choosing the right yarn, they will help you even per mail or telephone. Happy knitting!

05.11.2021 kl. 07:18:

country flag Dorthe Hermansen wrote:

Er drops garner økologiske fremstillet, eller GOTS certificeret??

28.09.2021 - 11:24:

DROPS Design answered:

Hei Dorthe. De fleste av våre kvaliteter produsert i EU har en Oeko-Tex® sertifisering (sertifikat nummeret finner du under hver enkelt kvalitet). Kvaliteter produsert i Peru har samme strenger retningslinjer, men har dog ingen gots sertifisering. mvh DROPS Design

11.10.2021 kl. 09:06:

country flag Margarete Hoss wrote:

Märchen Decken häkeln,ich habe mir den Drachen ausgesucht, Super chunky(super bulky) kann ich bei Ihnen bestellen.

10.09.2021 - 14:33:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hoss, hier finden Sie die Liste von DROPS Händlern in Deutschland, sicher kann man Ihnen dort - auch telefonisch oder per E-Mail weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

13.09.2021 kl. 09:35:

country flag Olena Riabchun wrote:

Good afternoon! I would like to know the terms of cooperation, I am the author of knitting patterns and I want to knit an oversized shirt-coat from Drops Andes yarn and write a pattern. I am also ready to advertise and popularize yarn for a Russian-speaking audience. I love Drops. If you are interested in my suggestion, please reply to me on instagram @in_love_with_knit or email: rolena.701@ gmail.com Best wishes, Olena

01.08.2021 - 13:55:

country flag Kelly wrote:

Is the Andes yarn oeko-tex certified ?

30.05.2021 - 18:22:

DROPS Design answered:

Dear Kelly, DROPS Andes is not Oeko-Tex certified. Happy knitting!

31.05.2021 kl. 08:55:

country flag Janette Sawden wrote:

I'm trying to get hold of the light grey green Drops Andes yarn and cannot find it in the UK, is it still available?

16.05.2021 - 22:09:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Sawden, colour 7130, light grey green has now been recalled into sea green - do not hesitate to contact your favorite DROPS store - even per mail or telephone - for any further help choosing a colour. Happy knitting!

17.05.2021 kl. 10:38:

country flag Lindy wrote:

Hi Just wondering if you deliver to Australia, I'm guessing you don't as we aren't on the dropdown list. Do you know any stockists in Aust? Cheers Lindy

28.02.2021 - 02:00:

DROPS Design answered:

Dear Lindy, you can check the stores that ship worldwide in the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?s=w&cid=19

28.02.2021 kl. 16:14:

country flag Elena wrote:

7810

22.02.2021 - 07:59:

country flag Rebekah Troy wrote:

Where is your wool and alpaca wool sourced from?

16.02.2021 - 16:50:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Troy, you will read more about our yarns here. Happy knitting!

17.02.2021 kl. 09:19:

country flag Erica Nardini wrote:

Buongiorno, mi potrebbe dire gentilmente che colori sono i 3 della figura, quelli con tonalità blu, panna e beige? Il nome preciso del colore, grazie...e per cortesia quanta lana devo prendere per un gilet senza maniche taglia 44. Grazie saluti

15.02.2021 - 09:50:

DROPS Design answered:

Buonasera Erica, per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

16.02.2021 kl. 22:55:

country flag Orysia Zwiryk wrote:

I am knitting Winter Poppies jumper, do you have any mustard yellow in Drops Andes?

15.02.2021 - 05:54:

DROPS Design answered:

Dear Orysia, we don't have this colour in Drops Andes. Happy knitting!

28.02.2021 kl. 16:24:

country flag Naomi Rubin wrote:

How many meters or yards to a ball of yarn

13.02.2021 - 21:00:

Naomi Rubin answered:

I just found the answer to my question about yardage. Thank you anyway

13.02.2021 kl. 21:04:

Stuur een opmerking over DROPS Andes

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.