DROPS Brushed Alpaca Silk

Een luxe combinatie van geborstelde alpaca en moerbeizijde

vanaf:

1.80€

per 25 g

Samenstelling: 77% Alpaca, 23% Zijde
Garencategorie: C (16 - 19 steken) / 10 ply / aran / worsted
Gewicht/looplengte: 25 g = ca 140 m
Aanbevolen naalddikte: 5 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 17 steken x 22 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca uit Peru, zijde uit China

Garen type
Deals vanaf
DROPS Brushed Alpaca Silk
uni colour
3.00 EUR
1.80 EUR
n/a

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Breiwebshop
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
LindeHobby
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Brei & Allerlei
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Breiparadijs
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
De Wolkast
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Finlandia Import
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Letsknit
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Mo and More
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel
Wolcafé
Webstore
1.80 EUR
25g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

23 Kleuren in DROPS Brushed Alpaca Silk

naturel
uni colour 01
lichtbeige
uni colour 04
beige
uni colour 05
lichtgrijs
uni colour 02
grijs
uni colour 03
kerrie
uni colour 19
licht roest
uni colour 22
roest
uni colour 24
koraal
uni colour 06
rood
uni colour 07
wijnrood
uni colour 23
cerise
uni colour 18
poederroze
uni colour 12
zandroos
uni colour 20
heide
uni colour 08
licht lavendelblauw
uni colour 17
denimblauw
uni colour 13
staalblauw
uni colour 25
ochtendmist
uni colour 14
licht zeegroen
uni colour 15
saliegroen
uni colour 21
bosgroen
uni colour 11
zwart
uni colour 16

Productinformatie

Een luxe garen in een exclusieve combinatie van zachte, superfijne geborstelde alpaca en subtiel glanzende zijde! DROPS Brushed Alpaca Silk is super zacht en heeft een stijlvol kleurenpalet van beige- en grijstinten tot heerlijke rood- en paarstinten.

Dit zeer lichte garen heeft verrassend warme eigenschappen en dat maakt het geschikt voor zowel kleine als grote projecten. Op grote naalden krijg je snel een mooi resultaat. Dit garen is eveneens geweldig als effect gare, dus probeer het eens samen met een andere kwaliteit voor extra zachtheid en heerlijke resultaten.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Brushed Alpaca Silk 02, lichtgrijs + DROPS Big Merino 08, marmer
DROPS Sky 18, poederroze + DROPS Brushed Alpaca Silk 20, zandroos
DROPS Sky 03, lichtbeige + DROPS Brushed Alpaca Silk 01, naturel
DROPS Delight 17, frambozentaart + DROPS Brushed Alpaca Silk 08, heide
DROPS Air 01, naturel + DROPS Brushed Alpaca Silk 20, zandroos
DROPS Alpaca Bouclé 0100, naturel + DROPS Brushed Alpaca Silk 12, poederroze
DROPS Fabel 623, rose mist = DROPS Brushed Alpaca Silk 1, naturel
DROPS Fabel 542, groen + DROPS Brushed Alpaca Silk 1, naturel
DROPS Fabel 917, diepzee + DROPS Brushed Alpaca Silk 13, denimblauw denim blue
DROPS Fabel 903, geel/roze + DROPS Brushed Alpaca Silk 19, kerrie
DROPS Fabel 330, berry dreams + DROPS Brushed Alpaca Silk 10, violet

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (385)

country flag Hailey wrote:

How many skeins does it typically take to make a sweater? I don’t want to under buy!

26.08.2022 - 14:04:

DROPS Design answered:

Dear Hailey, this will depend on your tension, on the shape of the sweater, on the number of strands worked, of the pattern chose etc... you will find all sweaters worked in Brushed Alpaca Silk here to inspire you. Happy knitting!

26.08.2022 kl. 15:54:

country flag Deloras wrote:

Time to buy bitcoin at a bargain price. holder binance

19.08.2022 - 23:47:

country flag Simone wrote:

Ich möchte gern einen Damenpullover in Größe S oversized stricken. Dazu möchte ich Alpaca brushed doppelfädig mit dicker Nadel verstricken. Wieviel Wolle benötige ich dafür? Vielen Dank

27.07.2022 - 20:37:

country flag Veerle Smolders wrote:

Beste, is het mogelijk een staalkaart te bestellen met alle kleuren? Mvg

24.07.2022 - 22:27:

DROPS Design answered:

Dag Veerle,

Helaas hebben wij geen staalkaarten voor onze wol. Wat vaak wel mogelijk is, is dat je bij je verkooppunt een aantal bollen extra besteld en de kleuren die je niet mooi vindt terug stuurt.

Het bestellen van garens gaat trouwens via een van de verkooppunten die onze artikelen verkopen; wij verkopen geen garens via de site. Via deze link vind je een lijst met verkooppunten.

16.08.2022 kl. 21:50:

country flag Colleen Flemmer wrote:

Love your wool. Do you ship to New Zealand?

16.07.2022 - 13:12:

DROPS Design answered:

Dear Colleen Flemmer, you can check out our shops with international shipping through the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

17.07.2022 kl. 07:52:

country flag Eva wrote:

Estoy en duda entre el mojar y la alpaca para hacer un chal ,ustedes cual me aconsejan y porqué?

29.05.2022 - 19:58:

DROPS Design answered:

Hola Eva, tanto nuestro mohair como nuestra alpaca son del mismo grupo de lanas. Si prefieres más ligero y te gustan las lanas con pelo, puedes usar Mohair; si necesitas caída es mejor Alpaca. Lo mejor es que busques modelos con estas lanas en nuestro catalógo online de patrones y mires cuál se ajusta más a tu proyecto.

29.05.2022 kl. 22:04:

country flag Anna wrote:

Cuantos ovillos necesitaria para una talla xxl?

21.05.2022 - 23:58:

DROPS Design answered:

Hola Anna, aquí tienes una lista de patrones que usan DROPS Brushed Alpaca Silk; puedes buscar aquel modelo que se ajuste más a tu proyecto y ver la cantidad de gramos que utilizan para las medidas deseadas: https://www.garnstudio.com/search.php?action=browse&y=drops-brushed-alpaca-silk&lang=es

22.05.2022 kl. 22:15:

country flag Mel wrote:

I bought this yarn to make a sweater and although the sweater looks beautiful, the yarn sheds so much that I had to stop wearing the sweater. I find fibre from this yarn everywhere when I wear it. It's in my food when I cook wearing the sweater. It is on every corner of the apartment, it looks as if I have a dog that sheds, not a sweater. Sadly, I will not be buying this yarn again.

21.05.2022 - 08:47:

country flag Gabriele Schödl wrote:

Ich habe mir die Brushed Alpaca Silk in schwarz bestellt. Für eine Jacke, zweifädig gestrickt. Nach der Maschenprobe habe ich festgestellt, daß das Garn sehr matt und etwas filzig aussieht. Welches Garn würde sich als 2. Faden besser eignen. So sieht es sehr stumpf aus. Ich stricke z.Zt. die Kid Silk doppelfädig in pink. Wäre es besser, zur Brushed Alpaca Silk 1 Faden in Kid Silk zu nehmen? Oder wäre das immer noch zu stumpf? Danke für eine Antwort.....

15.05.2022 - 18:59:

DROPS Design answered:

Liebe Gabriele, die beste Kombination ist die Verwendung von 2 Fäden Kid-Silk (die Textur wird feiner).

15.05.2022 kl. 22:31:

country flag Clarissa Nilistiani wrote:

Hello, I'm reaching out because I couldn't find email regarding production matter. I'm planning to buy this yarn for weaving production which would be helpful if it's in Kilogram instead of small bundle. Would you be able to help me with this. Kind Regards Clarissa Nilistiani

07.05.2022 - 08:34:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Nilistiani, our yarns are only available in that format, ie for Brushed Alpaca Silk in balls 25 g/ca 140 m each. Please contact your DROPS store for any further information. Happy knitting!

09.05.2022 kl. 09:08:

country flag Ru Wilkie wrote:

Please can you let me know where I can buy the brushes Alpaca Silk in New Zealand or Australia? Thank you

04.05.2022 - 10:38:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Wilkie, you will find the list of DROPS stores shipping worldwide here - don't hesitate to contact them for any further information. Happy knitting!

04.05.2022 kl. 13:41:

country flag Nicole CONDAMIN wrote:

Bonjour, je voudrais faire un chale assez grand en alpaca silk, combien faut il de pelotes ???? puis le tricoter avec des aiguilles plus fines.

25.03.2022 - 09:27:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Condamin, la quantité va varier en fonction du point utilisé, de votre tension, de la taille souhaitée, etc... vous trouverez ici quelques modèles pour vous inspirer - votre magasin saura vous aider, même par mail ou téléphone, n'hésitez pas à le contacter. Bon tricot!

28.03.2022 kl. 10:58:

country flag Nicole CONDAMIN wrote:

Bonjour, je voudrais faire un châle en alpaca silk, combien faut il de pelotes.

25.03.2022 - 09:25:

country flag Morgan wrote:

Where do i find in Brasil?

24.03.2022 - 18:14:

DROPS Design answered:

Dear Morgan, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide here. Happy knitting!

25.03.2022 kl. 08:11:

country flag Wagon wrote:

Beaucoup de vos modèles sont tricotés avec des aiguilles circulaires et je ne sais pas comment faire avec les explications pour tricoter avec des aiguilles droites

16.03.2022 - 14:33:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Wagon, cette leçon vous explique comment on peut adapter un modèle sur des aiguilles droites, il est parfois plus simple de tricoter en rond, n'hésitez pas à essayer les circulaires, beaucoup les ont finalement adoptées après les avoir essayées. Bon tricot!

17.03.2022 kl. 10:07:

country flag Zuzana Slezaková wrote:

Dobrý den, prosím o doporučení, které prize jsou certifikovany jako zdravotně nezávadné pro děti do 3 let. Případně jestli je možné mi tento certifikát poskytnout. Děkuji za odpověď. Slezáková Zuzana

12.03.2022 - 21:18:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Zuzano! Údaje o certifikátech uvádíme vždy v popisu příze (viz např. Baby Merino), vč. čísla příslušného certifikátu - podle něj je možné certifikát ověřit na stránkách poskytovatele (OEKO tex). Příze Brushed Alpaca Silk certifikována není. Hezký den! Hana

17.03.2022 kl. 05:51:

country flag Carolyn Liddiard wrote:

What ply is this yarn .thank you

05.03.2022 - 14:04:

DROPS Design answered:

Dear Carolyn, you can see which ply it is in the upper part of the yarn description: C (16 - 19 stitches) / 10 ply / aran / worsted.

06.03.2022 kl. 12:22:

country flag Monika wrote:

What is the micron count of this yarn (Brushed Alpaca Silk)?

02.03.2022 - 15:04:

DROPS Design answered:

Dear Monica, Brushed Alpaca Silk ist 26 micron. Happy knitting!

04.03.2022 kl. 14:29:

country flag Lene Kristensen wrote:

Hej Jeg vil høre om garnet Brushed Alpaca Silk er et af jeres produkter der lever op til ikke at indeholde sundhedsskadelige kemikalier og er et af de produkter der lever op til REACH og ZDHC? Vi har også flere produkter, der følger REACH- og ZDHC-standarden. REACH omhandler restriktioner for brug af kemiske stoffer og blev indført i 2007 for at beskytte menneskers sundhed og miljøet mod de risici, kemikalier kan medføre.

27.02.2022 - 17:47:

DROPS Design answered:

Hei Lene. Ja, vår DROPS Brushed Alpaca Silk følger REACH standard (=European Regulation and is an acronym for the Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals. The overall aims of REACH are to: Provide a high level of protection of human health and the environment from the use of chemicals. Allow free movement of substances on the EU market). mvh DROPS Design

28.02.2022 kl. 10:42:

country flag Ludmilla wrote:

J 'ai acheté ce fil en noir. Et quand je le tricote mes doigts deviennent noirs. Avez-vous un conseil pour fixer la couleur? Merci

24.02.2022 - 14:45:

DROPS Design answered:

Bonjour Ludmilla, il arrive parfois que les couleurs sombres contiennent un excédent de teinture, pensez à bien laver séparément le vêtement et rincez-le jusqu'à ce que l'eau soit claire - sans le laisser tremper - cf entretien. Bon tricot!

24.02.2022 kl. 16:59:

country flag Liard Michèle wrote:

Je n'arrive pas a commander sur votre site

21.02.2022 - 14:43:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Liard, pour commander, vous devez d'abord choisir votre magasin en cliquant sur "commander"; vous affichez ainsi la liste des magasins qui proposent cette laine, choisissez votre magasin en cliquant sur "commander" à droite de leur nom pour ouvrir leur boutique en ligne. N'hésitez pas à les contacter pour toute question relative à votre commande (cliquez sur leur nom dans la liste pour afficher leurs coordonnées). Bon tricot!

22.02.2022 kl. 10:03:

country flag Ludmilla wrote:

Bonjour, je suis en train de tricoter ce fil en noir et cela déteint sur mes mains. Que faire? Merci d\'avance

20.02.2022 - 19:25:

DROPS Design answered:

Bonjour Ludmilla, il arrive parfois que les couleurs sombres contiennent un excédent de teinture, pensez à bien laver séparément le vêtement et rincez-le jusqu'à ce que l'eau soit claire - sans le laisser tremper - cf entretien. Bon tricot!

21.02.2022 kl. 11:21:

country flag Carmen-Gabriela wrote:

Echt schade, dass Violett Nr. 10 aus dem Sortiment genommen wurde! Ein Traumgarn, habe es gerne auch 2-fäd. verstrickt. Mit Melody (da fallen mehr Härchen aus und kein Violett im Angebot) kaum vergleichbar.

08.02.2022 - 17:59:

country flag Patricia wrote:

Hi, if I were to use the brushed alpaca silk together with 1 strand of cotton merino, what size needle should I use? Thanks.

31.01.2022 - 13:30:

DROPS Design answered:

Dear Patricia, you would need 5.5mm or 6mm size needles.

31.01.2022 kl. 23:36:

country flag Angela Sommer wrote:

How much peaces of drops brushed alpaca silk do I need to make a 80x170 cm shawl?

27.01.2022 - 22:13:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Sommer, this will depends on the pattern, on your tension, ... you will find all our patterns for shawl worked with Brushed Alpaca Silk here>/a> - one of them might inspire you. Happy knitting!

28.01.2022 kl. 09:46:

Stuur een opmerking over DROPS Brushed Alpaca Silk

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.