DROPS Snow

Ideaal voor het vilten!

vanaf:

1.80€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: E (9 - 11 steken) / 14 ply / super bulky
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 50 m
Aanbevolen naalddikte: 9 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 10 steken x 14 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar
Superwash: nee

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0099), Standard 100, Klasse I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Snow
uni colour
2.35 EUR
1.80 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.80 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.00 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.19 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.35 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.35 EUR
50g
Bestel
Brei & Allerlei
Heythuysen
2.35 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.35 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.35 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Snow
mix
2.70 EUR
2.10 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.10 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.30 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.55 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.70 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.70 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.70 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.70 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

58 Kleuren in DROPS Snow

naturel
uni colour 01
marshmallow
uni colour 102
kalk
uni colour 88
lichtgrijs
uni colour 53
grijs
uni colour 46
donkergrijs
uni colour 14
donkerbruin
uni colour 03
toffee
uni colour 90
schors
mix 23
noga
mix 48
klei
mix 89
poeder
uni colour 13
lichtbeige
mix 47
pinda
uni colour 93
limonade
uni colour 106
geel
uni colour 24
kerrie
mix 85
mandarijn
uni colour 101
koper
mix 86
oranje
uni colour 07
herfstbladeren
uni colour 96
karmijnrood
uni colour 08
kerstrood
uni colour 56
magenta
uni colour 105
pink
uni colour 26
moerbeipaars
uni colour 10
bordeaux
uni colour 94
kastanje
uni colour 95
mauve
mix 83
poeder roze
uni colour 51
pastelroze
uni colour 30
pioenroos
mix 36
licht wijnrood
uni colour 09
druif
uni colour 91
lavendel
uni colour 54
marineblauw
uni colour 57
donkerblauw
uni colour 15
blauwe schaduw
mix 21
lichtblauw
uni colour 12
pauwblauw
mix 84
mist
mix 87
dauw
uni colour 52
pastelblauw
uni colour 31
aquamarijn
mix 37
zeegroen
uni colour 66
noordzee
uni colour 99
turkoois
uni colour 05
kobalt blauw
uni colour 104
donker petrol
mix 100
saliegroen
uni colour 98
felgroen
uni colour 25
papegaai groen
uni colour 103
appelgroen
uni colour 29
olijfgroen
uni colour 06
donker klimop
uni colour 97
donker mos
uni colour 92
diep bosgroen
uni colour 22
zwart
uni colour 02

Productinformatie

*DROPS Snow is de nieuwe naam voor DROPS Eskimo.

DROPS Snow is een dik, enkeldraads garen van 100% puur wol, dat makkelijk breit en warm en aangenaam breiwerk creëert, en ook ideaal is voor het vilten! De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

Het populaire wintergaren DROPS Snow is verkrijgbaar in 2 verschillende kleurtypen: uni colour, een selectie van effen kleuren, en mix, waarbij meerdere kleuren samen gekaard zijn voor het spinnen voor een gemêleerd effect.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 9.00 mm
Voor: 10 steken x 14 naalden
Na: 13 steken x 26 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (353)

country flag Mette Olsen wrote:

Jeg har købt for lidt af Drops Snow, farve 66, lot 6884. Er jeg mon så heldig, at der er 8 nøgler på lager?

14.11.2023 - 19:56

DROPS Design answered:

Hej Mette, prøve at skrive i DROPS Workshop på Facebook, her er der størst chance for at få den rigtige indfarvning :)

17.11.2023 kl. 11:11

country flag Maria Raposo Marques wrote:

Hello, I just started knitting a project with DROPS snow yarn, but it keeps breaking. What can I do so it doesn’t happen? (I knit Portuguese style, with the yarn going around my neck)

18.10.2023 - 21:33

DROPS Design answered:

Dear Mrs Marques, we are sorry to hear you have some worries with our yarn, please contact your DROPS store - they will be able to help you even per mail or telephone. Thanks for your comprehension. Happy knitting!

19.10.2023 kl. 08:36

country flag Anaïs wrote:

Bonjour, Je fais des moufles en naalbinding avec la snow. Et la j’ai besoin de faire des chaussettes, qu’elle laine plus fine ressemble le plus à la snow, s’il vous plaît? Merci

05.10.2023 - 10:41

DROPS Design answered:

Bonjour Anaïs, aucune laine ne ressemble vraiment à Snow en plus fine, mais n'hésitez pas à contacter directement votre magasin DROPS qui saura vous conseiller la meilleure alternative possible pour votre projet, et ce, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

06.10.2023 kl. 09:34

country flag Kirsten Lehmann wrote:

Hej! Har just tovat ett par vantar som jag stickat i ett randigt mönster i rött, vitt och grönt i Drops Snow. Det röda garnet har fällt på det vita, så vantarna blev helt förstörda. Jag har helt följt de tovningsinstruktioner som står här på er hemsida, och har tovat vantar på samma sätt med andra färger i Snow utan problem.

02.10.2023 - 17:54

country flag Caroline wrote:

Hej, är detta samma garn som förut hette eskimo eller något liknade? För jag hade ett garn innan som hette något liknade och det tovade jag i tvättmaskinen och det blev jättebra, men sen köpte jag detta hos en återförsäljare då dom sa att det var samma. Men nu när jag tovade detta garnet så blir det väldigt luddig. Vet ni vad det beror på och vet ni hur jag kan rädda det, så det inte är lika luddigt?

31.08.2023 - 15:53

DROPS Design answered:

Hei Caroline. DROPS Snow er det nye navnet for DROPS Eskimo. Så det er akkurat det samme garnet, (samme leverandøren), så det skal ikke ha noen betydning når du har tovet garnet. Men så kommer det litt an på hva du tovet da du strikket med Eskimo i forhold til Snow. Var det det samme, kan det være at det du tovet med Snow ha være løsere strikket, slik at overskuddsfibre ikke har tovet seg så godt samme. Kan også ha vært litt mer overskuddfibre i Snow nøstet enn Eskimo nøstet og det da har blitt mer luddig. Men det er bare å fjerne de løste ullfibrene etter vask, så er "plagget" klar til bruk. mvh DROPS Design

04.09.2023 kl. 09:11

country flag Kristina wrote:

Synes fargene på garnet avviker veldig fra nettsidene. I virkeligheten er fargene ikke klare å fine med skittent gråaktig (gjelder nr. 101, 102,103,,105,54.

11.04.2023 - 12:04

country flag Line Rønnberg wrote:

Synes ikke dette garnet fungerer til toving. Kommer ikke til å kjøpe igjen og ambefales ikke. Eskimo var bedre.

30.03.2023 - 17:06

country flag Laura wrote:

Hi, I would like to know if I could use DROPS Snow for doll's hair... Thank you!

18.03.2023 - 23:58

DROPS Design answered:

Dear Laura, you can use it, but if it gets wet, it will easily be felted and will have to be thrown away. On another note, it may break easily, since the thread is not cabled. Happy knitting!

19.03.2023 kl. 19:04

country flag Edith McWhirter wrote:

I have a pattern that calls for Eskimo Tweed but I can't find it, can you help please? Thank you.

25.02.2023 - 10:47

DROPS Design answered:

Dear Edith, Eskimo Tweed is no longer available. It was just a different colour variant of Eskimo/Snow, so please try to choose a different shade from our current range. Thanks and happy crafting!

25.02.2023 kl. 16:08

country flag Yurike wrote:

Can you please give me a recommendation of the 3 most excellent colors to combine with Drop Snow Bark mix 23? I love the color very much

20.01.2023 - 18:08

DROPS Design answered:

Dear Yurike, please contact your DROPS store, even per mail or telephone, they will help you finding the best matching colours matching your wishes. Happy knitting!

23.01.2023 kl. 11:00

country flag Ursula Seegers-Preuß wrote:

Hallo, ich würde gerne einen Pullover aus snow stricken, befürchte aber, dass das Garn kratzt. Handelt es sich hier um Merinowolle und wie sind die Erfahrungen bezüglich kratzen???

18.01.2023 - 12:21

DROPS Design answered:

Liebe Frau Seegers-Preuß, wenden Sie sich am besten an Ihrem DROPS Laden, dort wird man Ihnen am besten das beste passende Garn empfehlen, je nach Ihrem Wunsch und Sensitivität. Viel Spaß beim stricken!

18.01.2023 kl. 17:06

country flag Wiola wrote:

Włóczka Snow bardzo się rozciąga po sezonie noszenia (czapka). Próbowałam już ją moczyć w gorącej wodzie i suszyć, ale nie skurczyła się jakoś znacząco. Są jakieś dobre patenty na rozciąganie się włóczki?

05.12.2022 - 13:16

DROPS Design answered:

Witaj Wiolu, mój patent jest taki, że przerabiam na cieńszych drutach niż we wzorze, tak aby początkowo czapka była nawet trochę ciasna. Pozdrawiam!

05.12.2022 kl. 14:52

country flag Renata wrote:

Hei. Går det ikke an å kjøpe Snow tweed farge 74,76,79? Er dette garnet utgått?

28.11.2022 - 22:33

DROPS Design answered:

Hei Renata. Disse fargene er dessverre utgått fra vårt sortiment. Mulig noen butikker/nett butikker fremdeles har disse fargene, men vi har ikke oversikt over hvilken butikker dette evnt kan være. mvh DROPS Design

05.12.2022 kl. 10:26

country flag NICOLAS Monique wrote:

Bonjour, Je souhaite commande de la laine Snow bleu. Entre les coloris 15 et 57 lequel est le plus foncé ? Merci de votre réponse Cordialement Monique

11.11.2022 - 10:13

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Nicolas, pour toute aide au choix d'une couleur, merci de bien vouloir contacter directement votre magasin DROPS, il saura vous aider et vous conseiller, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

14.11.2022 kl. 11:15

country flag Sarah M wrote:

Hallo, Ich benötige dringend Tipps für das (erfolgreiche) entfernen von Pilling und Knötchen, speziell für die DROPS Snow. Vielen herzlichen Dank für die Hilfe! Herzliche Grüße, Sarah

19.10.2022 - 13:04

DROPS Design answered:

Liebe Sarah M, Lose Fasern haben die natürliche Tendenz, sich an die Oberfläche eines Stoffes zu bewegen, wo sie der Reibung ausgesetzt sind, was dazu führt, dass sich die Fasern zu kleinen Kugeln verdrehen. Fasern, die noch auf dem Stoff befestigt sind, werden ebenfalls zu einem Knäuel verdreht, wodurch die Pille auf der Oberfläche des Stoffes befestigt wird. Nach und nach sind es keine lose Fasern mehr. Sicher hat Ihr DROPS Händler weitere Tipp für Sie - gerne können Sie sich dort mal fragen. Viel Spaß beim stricken!

20.10.2022 kl. 10:32

country flag Stephanie wrote:

Is dit Peruaanse hoogland wol? Prikt het of is het zachte wol? Peruaanse hoogland wol prik ook nauwelijks toch?

18.10.2022 - 16:44

DROPS Design answered:

Dag Stephanie,

Doordat het lontwol is vindt ik SNOW iets meer kriebelen/prikken dan andere wol van DROPS, maar over het algemeen prikken de garens van DROPS weinig. Het prikken of kriebelen heeft meer te maken met hoe harig de wol is.

26.10.2022 kl. 19:22

country flag Cathy Russell wrote:

None of them, as far as I can see, ship to Australia. Do yiu know if anyone who does? Please, please stop sending me autogenerated answers and actually answer my question. Thank yiu.

20.06.2022 - 09:50

DROPS Design answered:

Dear Mrs Russel, you will find the list of DROPS Stores shipping worldwide, including to Australia here, the first one of this list, Wool Warehouse Direct Ltd for example does. Just email them for any further informations. Happy knitting!

21.06.2022 kl. 10:41

country flag Cathy Russell wrote:

Hi. Do you know of anyone who stocks drops snow lemonade 106 and shipped to Australia?

20.06.2022 - 01:57

DROPS Design answered:

Dear Mrs Russel, please feel free to contact your DROPS Store shipping worldwide - visit their website and feel free to contact them by mail for any further assistance. Happy knitting!

20.06.2022 kl. 08:25

country flag Catherine Russell wrote:

Hi where can get some drops snow lemonade and drops snow light greY? Do you ship to Australia?

19.06.2022 - 09:36

DROPS Design answered:

Dear Catherine, Lemonade is a new colour, so it may not be available in all stores yet. Light grey should be available. We recommend you contact our DROPS stores to see if they have this colours available; you can check a list of DROPS stores that ship worldwide here: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=19&w=1&cid=19

19.06.2022 kl. 16:44

country flag Debora wrote:

Why does the quality of the Snow yarn differ that much from the Eskimo yarn? I have used them both and Snow is everything but a good quality yarn. Not worth buying.

13.06.2022 - 09:54

DROPS Design answered:

Dear Debora, Snow is the new name for Eskimo so the quality is exactly the same, but would you think the one you bought got some defaults or mistakes, please report these to your DROPS Stores with all possible informations, thanks in advance. Happy knitting!

13.06.2022 kl. 12:12

country flag Beate Heidenreich wrote:

Hvordan behandles sauene hvor ullen kommer fra? Hvordan er det med muelsing, blir sauene utsatt for det?

27.05.2022 - 18:48

DROPS Design answered:

Hei Beate. Ullen vår kommer fra Sør-Amerika hvor det er garantert at det ikke forekommer mulesing. Du kan lese mer under Garn & Pinner og BÆREKRAFT, der finner du mer informasjon om våre Samarbeidspartnere, Råvarer, Oeko-tex, REACH, DIY og Slow fashion. mvh DROPS Design

30.05.2022 kl. 07:47

country flag Gudny Nilssen wrote:

Hei.Skal strikke villmarkgenser m poter i str.M,ikke høy hals.Skal strikke i Drops Snow Eskimo…..Bolen i blåfiolett nr.21.Det hvite feltet m potene på i kritt nr.88.Potene i karri nr.85.Mønsterfarven i sjøgrønn nr.66.Mye garn trenger jeg av de forskjellige fargene i Drops Snow Eskimo? Mvh..Gudny Nilssen Tlf.91557938

23.05.2022 - 17:49

DROPS Design answered:

Hej Gudny, her finder du dame gensere med nordisk mønster i DROPS Snow - du kan sammenligne målene for den du vil strikke :) DROPS Snow - gensere - dame - nordisk mønster

25.05.2022 kl. 13:44

country flag Mona Paulsen wrote:

Hei har dere inne drops snow i farge nr47( lys beige)

15.03.2022 - 17:55

DROPS Design answered:

Hej Mona. Vi har den på lager hos oss. Ta gärna kontakt med en av våra forhandlere för att se om du kan köpa den hos dem. Mvh DROPS Design

17.03.2022 kl. 14:57

country flag Heather Sheriff wrote:

How many yards or meters are there per ball of Drops Snow?

14.03.2022 - 18:41

DROPS Design answered:

Dear Mrs Sheriff, DROPS Snow is approx. 55 yards/50 m - read more under header. Happy knitting!

15.03.2022 kl. 10:43

country flag Monika wrote:

What is the micron count of this yarn (Snow)?

02.03.2022 - 15:08

DROPS Design answered:

Dear Monika, Snow is 29-30 micron. Happy knitting!

04.03.2022 kl. 14:30

Stuur een opmerking over DROPS Snow

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Kid-Silk 21, kobaltblauw
+ DROPS Snow 104, kobalt blauw