DROPS Karisma

Een superwash behandelde wolklassieker!

vanaf:

1.85€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 100 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Fijne was of wolwas 40ºC / Gebruik geenwasverzachter / Plat laten drogen

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0110), Standard 100, Class I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS Karisma
uni colour
2.65 EUR
1.85 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.85 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.10 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.19 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.29 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.65 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.65 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.65 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Karisma
mix
2.65 EUR
1.85 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.85 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.10 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.19 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.29 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.65 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.65 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.65 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

48 Kleuren in DROPS Karisma

wit
uni colour 19
naturel
uni colour 01
new
lichtbeige
uni colour 85
licht eiken
mix 77
beige
mix 55
lichtbruin
mix 54
chocoladebruin
uni colour 04
donkerbruin
mix 56
antraciet
mix 53
donkergrijs
mix 16
grijs
mix 21
lichtgrijs
mix 44
licht parelgrijs
mix 72
limoen
uni colour 79
mosterdgeel
uni colour 52
oranje
uni colour 11
rood
uni colour 18
donkerrood
uni colour 48
wijnrood
uni colour 82
oudroze
uni colour 81
roos
uni colour 80
woestijnroos
uni colour 84
zilverroze
uni colour 71
licht pastelroze
uni colour 66
roze
uni colour 33
licht oudroze
uni colour 40
pink
uni colour 13
donkerroze
uni colour 39
druif
uni colour 83
donkerpaars
uni colour 76
lavendel
mix 74
petrol cerise
mix 75
denimblauw
uni colour 65
licht hemelblauw
uni colour 68
lichtblauw
uni colour 30
kobaltblauw
uni colour 07
marineblauw
uni colour 17
donkerblauw/groen
uni colour 37
petrol
mix 73
petroleum
uni colour 60
zeegroen
mix 50
licht grijsgroen
uni colour 69
new
lauriergroen
uni colour 86
new
mosgroen
uni colour 87
olijfgroen
uni colour 57
bosgroen
uni colour 47
licht olijfgroen
uni colour 45
zwart
uni colour 05

Productinformatie

DROPS Karisma is een vierdradig sportgaren dat altijd lekker in vorm blijf en is Superwash behandeld, wat betekent dat het garen in de wasmachine mag en is daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik

DROPS Karisma voelt zacht en aangenaam aan op de huid. Het is één van de meest populaire garenkwaliteiten uit ons klassieke assortiment sinds de introductie in de jaren ‘80 in Scandinavië en wordt ondersteund door een bijna onbegrensde selectie van patronen.Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was of wolwas 40ºC / Gebruik geenwasverzachter / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (381)

country flag PAZ REDONDO GARCIA wrote:

Buenos días, quisiera hacer el modelo Ulrika 142-9 pero no localizo el ovillo Karisma nº 64 gris/lila. ¿Está descatalogado? Si fuera así ¿por cuál podría sustituirlo?

09.04.2023 - 13:39:

DROPS Design answered:

Hola Paz, si el color no está en la lista de colores de la página web entonces está descatalogado. El color más similar de entre los disponibles sería el Karisma mix 74, aunque debido a la mezcla multicolor puede que quede algo más fuerte que el color original.

10.04.2023 kl. 13:09:

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Ursäkta! Skrev fel mönsternummer . Det är nr 54-3, där Karisma rekommenderas. Vilken färg ersätter nr 49 som ni använder i mönstret? Camelia som ni även rekommenderar finns inte kvar till försäljning.

17.03.2023 - 11:08:

DROPS Design answered:

Hei Gun-Britt. Vi har ingen farge som erstatter farge nr. 49, men ta en titt på fargekartet til DROPS Karisma og se på fargene der. Ønsker du å erstatte farge 49 til en mer skarpe rødefargen, se på farge 18. Ønsker du en mer rust/orangefarge, se på farge 11 eller kanskje en mørkere rosa farge, se på farge 81. Et annet alternativ er å se på kvaliteten DROPS Lima og se om det er noen farger der du heller syns vil passe. Begge kvalitetene tilhører garngruppe B og kan brukes om hverandres oppskrifter. Bare husk å følge den oppgitte strikkefastheten. mvh DROPS Design

20.03.2023 kl. 07:43:

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Skrev och frågade om färgerna på utgången Karisma. Om det inte finns någon ersättningsfärg så vilken föreslår ni? Jag har ingen garnaffär på orten så jag måste köpa via nätet. Färgåtergivningen via fotografier är svåra att se därför behöver jag er hjälp. Vore tacksam för hjälp.

14.03.2023 - 11:47:

DROPS Design answered:

Hej Gun-Britt, hvilken model er det du vil strikke? Det behøver vi at vide for at se hvordan farve 49 så ud....

17.03.2023 kl. 10:52:

country flag Gun-Britt Hedemalm wrote:

Brådis håller på och beställer garn till mönster 58-3. I det mönstret ingår färg nr 49 vilken har utgått. Vilken färgnr har den som ersätter den? Eller vad föreslår ni? Tacksam för snabbt svar.

14.03.2023 - 11:10:

DROPS Design answered:

Hej Gun-Britt Mönster 58-3 är inte stickad i Karisma, är det ett annat mönster du menar? Mvh DROPS Design

16.03.2023 kl. 11:24:

country flag Anne Petäjäjärvi wrote:

Olisin neulomassa kirjoneulepuseroa. Hakisin semmoista lankaa jossa on paljon väri vaihto ehtoja. Kyseessä olevassa puserossa on käytetty florica lankaa jota ei saa enään ja siinä tulisi 17 eri väri lankaa. Terveisin Anne Petäjäjärvi

06.02.2023 - 09:35:

DROPS Design answered:

Hei, tällöin suosittelisin, että käyt katsomassa lankaryhmän A lankojamme. Esim. DROPS Alpaca- ja DROP Baby Merino -lankojen värikartoista löytyy runsaasti erilaisia värejä.

06.02.2023 kl. 19:01:

country flag András wrote:

Hello, is it possible to order yarn in one single long strand? I'm looking for one large ball of yarn, roughly 1000-1500 meters in length, as the project I'm working on requires that length, and joining individual skeins is a difficult process.

29.12.2022 - 15:02:

DROPS Design answered:

Dear András, our DROPS Karisma is only available on balls 50 g - sorry. There are different way to join balls together, your DROPS store might be able to help you finding the best matching way. Happy knitting!

02.01.2023 kl. 15:28:

country flag Mc wrote:

Bonjour, J'ai de la laine Karisma, avec laquelle je vais tricoter un pull. Je voudrais y mettre une bande tricotée en fabel. Puis je doubler le fil fabel pour obtenir la même épaisseur de fil ? merci

04.12.2022 - 11:54:

DROPS Design answered:

Bonjour Mc, normalement, 2 fils du groupe A comme Fabel correspondent à l'épaisseur d'un groupe de fil C alors que Karisma est plus fine, ceci dit, en fonction de la texture souhaitée, vous pouvez faire un échantillon pour voir si le résultat vous convient. Bon tricot!

06.12.2022 kl. 11:59:

country flag Julia wrote:

Hallo liebes Drops Team Können Sie mir bitte sagen, welche Farben auf dem Karisma Produktbild mit den Blau- und Grüntönen sind? Vielen Dank!

02.12.2022 - 18:39:

DROPS Design answered:

Liebe Julia, auf diesem Foto sieht man Farben 45-69-50-73. Viel Spaß beim stricken!

08.12.2022 kl. 10:18:

country flag Marta wrote:

Dzień dobry, widzę, że ta włóczka jest bezpieczna nawet dla małych dzieci, ale czy to też oznacza, że nie "gryzie", czy jest łagodna? Drugie pytanie to czy się nie "mechaci"? Nigdy jej nie miałam, a zależy mi na dobrej jakości swetrów, które sobie dziergam :) Pozdrawiam serdecznie cały zespół i dziękuję za świetną witrynę

19.10.2022 - 09:06:

DROPS Design answered:

Witam Marto, gryzienie to sprawa bardzo indywidualna. Może Karisma nie jest tak miękka i delikatna jak merynos, ale zyskuje po upraniu. Ubranie z niej wykonane jest miękkie i nadaje się na sweterek dla dziecka. Najlepiej zrób próbkę, namocz i wysusz i dopiero po tym podejmij decyzję. Każda naturalna przędza z czasem ulega mechaceniu, szczególnie na bokach, czy pod spodem rękawów. Łatwo usunąć supełki za pomocą grzebyka do dzianin. Ja osobiście bardzo tą włóczkę lubię, gdyż jest trwała, a ubrania z niej wykonane nie tracą swojego kształtu. Powodzenia!

25.10.2022 kl. 13:16:

country flag Anita Flemmos wrote:

Hei Jeg strikker i Karisma og reagerer på at garnet ikke henger sammen. Har til sammen 14 nøster og har testet flere da jeg var usikker på hva problemet var. Så langt har jeg hatt problemer med rød og grå mens den hvite har vært helt grei. Enkelte omganger har jeg opp til 4 festepunktet, da tråden enten ikke henger fast eller er veldig tynnslitt ( strikker kofte til voksen) Har testet 6 nøster. Alle er like dårlige. Hvorfor er det slik?

30.09.2022 - 08:42:

DROPS Design answered:

Hei Anita. DROPS Karisma er et av våre mest populære klassiske garn og sjelden å høre en slik tilbakemelding på dette garnet (skal jo ikke være slik). Anbefaler deg å vise frem garnet i butikken du har kjøpt garnet i. Husk å med etiketten, slik at de kan gi tilbakemelding på hvilken farge og partinr det gjelder. mvh DROPS Design

09.10.2022 kl. 12:48:

country flag Marlene Karel-Jong wrote:

Hallo, Ik zou graag weten of de Karisma wol prikt? Alvast bedankt! Groetjes Marlene

06.09.2022 - 21:44:

DROPS Design answered:

Dag Marlen,

Vergeleken met andere garens zoals alpaca, prikt karisma vrijwel niet, maar als je hier heel erg gevoelig voor bent, kun je beter merinowol of katoen nemen.

14.09.2022 kl. 20:18:

country flag Christin Marita Iréne Svensson wrote:

Hej! Har ni Karisma färg 01, färgbad 32239?? Behöver fem nystan till en påbörjad tröja. Nya färgbadet i min butik skiljde mycket åt! Vänligen Christin

02.09.2022 - 17:58:

DROPS Design answered:

Hei Christin. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en annen butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS design

05.09.2022 kl. 08:33:

country flag Marijke wrote:

Fantastisch garen! Breit fijn en splijt niet. Mooie, warme kleuren. Echt een aanrader.

30.08.2022 - 18:48:

country flag Doria wrote:

Guten Tag. Ich möchte einen Teppich häkeln. Welches Garn eignet sich am besten? Karisma, Nepal oder Lima? Danke und freundliche Grüsse

18.07.2022 - 09:32:

DROPS Design answered:

Liebe Doria, Nepal ist die beste Option, um einen Teppich zu stricken, Karisma und Lima sind dünnere Garne.

24.07.2022 kl. 19:39:

country flag Brith Spidsø wrote:

Jeg sitter og strikker på herregenser "Drops 185-9 i garnet Drops Karisma, uni colour i fargenr. 30, Dyelot 88873. Det kan se ut som at jeg vil komme til å få litt for lite garn. Er det mulig å få bestilt flere nøster av samme type? På forhånd takk. Mvh. Brith Spidsø

13.07.2022 - 07:30:

DROPS Design answered:

Hej. Ta kontakt med den butikk du köpte garnet av (se på orderbekräftelse/ kvittering) för att se om de har mer av det på lager. Annars kan du ta kontakt med andra forhandlere för att se vad de har på lager (vi har dessvärre inte översikt på detta). Mvh DROPS Design

13.07.2022 kl. 14:36:

country flag Anne BERNARD wrote:

Bonjour J'ai commandé de la laine karisma et quand je flashes le qr code de la pelote il me dirige vers de la laine Alaska. Pouvez-vous m'aider à comprendre ? Merci

30.06.2022 - 17:18:

country flag Anne BERNARD wrote:

Bonjour J'ai acheté de la laine karisma et quand je flashe le qr code il met va sur la fiche de la laine Alaska. Pourquoi ?

30.06.2022 - 10:57:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bernard, merci pour votre retour, nous allons vérifier cela. Bon tricot!

30.06.2022 kl. 16:59:

country flag Doris wrote:

Welche Farbe ist im Video zu sehen? Altrosa hell? Liebe Grüße Doris

24.06.2022 - 20:03:

DROPS Design answered:

Libe Doris, im Video ist es Farbe 71silberrosa und bei der Kleidung Farbe 55, hellbraun meliert. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 11:57:

country flag Riitta Sinkkonen wrote:

Onko Drops Karisma-lankaa saatavilla valkoisena värierästä 35896? Villapuseron lanka loppui kesken.

23.06.2022 - 12:23:

country flag Boel Öhman wrote:

Jag undrar om ni har Karisma 69. Förgbad 82512.

20.06.2022 - 17:10:

DROPS Design answered:

Hej Boel. Vi har dessvärre inte översikt på vilka färgbad våra återförsäljare har på lager, men ta gärna kontakt med våra återförsäljare direkt för att höra vad de har på lager. Mvh DROPS Design

21.06.2022 kl. 14:24:

country flag IngMarie Håkansson wrote:

Hur beställer jag garn?

12.06.2022 - 14:34:

country flag Iben Dohn wrote:

Hej Jeg er ved at strikke en bluse i Drops Karisma Colour 65 Dyelot 96691. Men jeg kan se jeg kommer til at mangle 3 ngl. Derfor vil jeg høre om I har dette garn på lager.... Jeg håber på I kan hjælpe mig.

03.06.2022 - 17:59:

DROPS Design answered:

Hej Iben, vi har desværre ikke, men prøv at skrive i DROPS Workshop på Facebook, her er der gode chancer for at få de 3 nøgler. Held og lykke!

08.06.2022 kl. 15:24:

country flag Marga Loeve wrote:

Als ik mijn breisel van Drops Karisma mix was, blijft het dan even groot of wordt het soepeler en groter? Ik heb bijvoorbeeld ook gebreid met Drops Merino extra fine en als dat gewassen is, is het een stuk soepeler en groter. Dat scheelt echt heel veel. Is dat ook zo met de Karisma.

31.05.2022 - 21:05:

country flag Marga Loeve wrote:

Als ik mijn breisel van Drops Karisma mix was, blijft het dan even groot of wordt het soepeler en groter? Ik heb bijvoorbeeld ook gebreid met Drops Merino extra fine en als dat gewassen is, is het een stuk soepeler en groter. Dat scheelt echt heel veel. Is dat ook zo met de Karisma.

31.05.2022 - 20:41:

DROPS Design answered:

Dag Marga,

Een kledingstuk dat gebreid is met DROPS Karisma kun je prima in de wasmachine wassen op de wolwas. Het zou niet uit horen te rekken. Bij Merino komt het preciezer met het wassen en rekt het sneller uit,

12.06.2022 kl. 21:26:

country flag Bea Keve wrote:

Ik wil het scandinavisch patroon 53-23 gaan breien . In de patroonbeschrijving staat dat je het met Karisma superwash breit op nld 3.5 Bij de Karisma wol beschrijving staat breien op nld 4. Welke naald maat moet ik kiezen ?

21.05.2022 - 17:19:

DROPS Design answered:

Dag Bea,

Het patroon is hierin altijd leidend. De maat van de naald kan soms afwijken om een wat een strakker of juist losser effect te krijgen. Maak wel altijd een proeflapje om te controleren of de stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding in het patroon en pas evt. de naalddikte aan om de juiste stekenverhouding te krijgen.

23.05.2022 kl. 17:16:

Stuur een opmerking over DROPS Karisma

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.