DROPS Polaris

Super geschikt voor het vilten!

vanaf:

3.50€

per 100 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: F (5 - 8 steken) / 14 ply / super bulky / jumbo
Gewicht/looplengte: 100 g = ca 36 m
Aanbevolen naalddikte: 12 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 8 steken x 10 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0099), Standard 100, Klasse I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
Deals vanaf
DROPS Polaris
uni colour
5.00 EUR
3.50 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.50 EUR
100g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.25 EUR
100g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
5.00 EUR
100g
Bestel
LindeHobby
Webstore
5.00 EUR
100g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
5.00 EUR
100g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
5.00 EUR
100g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Polaris
mix
5.85 EUR
4.10 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
4.10 EUR
100g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
4.97 EUR
100g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
5.85 EUR
100g
Bestel
LindeHobby
Webstore
5.85 EUR
100g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
5.85 EUR
100g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
5.85 EUR
100g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

7 Kleuren in DROPS Polaris

naturel
uni colour 01
lichtbeige
mix 06
schors
mix 05
grijs
uni colour 04
antraciet
uni colour 03
zwart
uni colour 02
robijnrood
uni colour 08

Productinformatie

DROPS Polaris is een enkeldraads garen gesponnen op dezelfde manier als DROPS Snow. DROPS Polaris is met name geschikt voor interieurprojecten , maar ook voor buitenkleding, zoals mutsen, sjaals en poncho's. Een geweldig garen voor wie graag met dikke naalden werkt. DROPS Polaris breit heel snel en heeft dezelfde stekenverhouding als een dubbele draad DROPS Snow.

DROPS Polaris bevat een aantal mix-kleuren. Dit betekent dat het garen wordt gemaakt door verschillende kleuren te mengen voor het spinnen. Dit creëert een gemêleerd (mix) effect. De garenvezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.


Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 10.00 mm
Voor: 9 steken x 12 naalden
Na: 10 steken x 14 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (62)

country flag Stephanie wrote:

Wat voor soort wol is? Dat staat er niet bij. Is het Peruaanse hoogland wol? Zo niet is het zachte wol of prik wol?

18.10.2022 - 16:02:

country flag Laura wrote:

Hi there, I'm just wondering if the white polaris wool can be dyed? I'm wanting to attempt to dye it with speckles. Thanks!

07.03.2022 - 01:13:

DROPS Design answered:

Dear Laura, all the colours Polaris have been dyed; when hand dying a yarn it is always best to use a yarn that has not been dyed before, you can have a try, but we can't garantee how it will go. Happy knitting!

08.03.2022 kl. 10:42:

country flag Milo Olsson wrote:

Hi I'm wondering where you get your wool from? What companies and farms make the wool you use use to create your yarn? Kind regards, Maja.

26.12.2021 - 18:52:

country flag Serafina wrote:

Wo finde ich Drops Polaris Mix Farbe 07 - ich brauche nur ein Kneul

26.12.2021 - 13:44:

DROPS Design answered:

Liebe Serafina, am besten fragen Sie andere Kundinnen in unserem DROPS Workshop. Viel Spaß beim stricken!

03.01.2022 kl. 15:07:

country flag Bente Schøyen wrote:

Hvor kan jeg få kjøpt Drops pinner nr.20,da jeg skal strikke babyteppe

09.04.2021 - 14:11:

DROPS Design answered:

Hei Bente. Klikk på fanen "Finn en butikk!" og sjekk først med en DROPS Superstore. De skal ha det meste av sortiment fra oss eller hør om de kan ta inn de pinnene du ønsker å kjøpe. mvh DROPS design

12.04.2021 kl. 09:14:

country flag Olga Tosko wrote:

Hi, I'm just wondering if it is possible to order POLARIS yarn in longer length? 50 m or more?

24.03.2021 - 20:02:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Tosko, DROPS Polaris is only available in balls 100 g = approx. 36 m. Happy knitting!

25.03.2021 kl. 08:57:

country flag Glynda wrote:

Am I unable to purchase from Garnstudio?

27.02.2021 - 04:48:

DROPS Design answered:

Dear Glynda, we don't sell the yarns, this webpage is for the patterns only. You can check the shops that ship to USA in the following link. https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=17&cid=19

28.02.2021 kl. 16:16:

country flag Tracey wrote:

Hi there can I purchase the drops Polaris directly from you? I’m having a hard time finding it in Canada If so how much is shipping?

11.02.2021 - 16:49:

DROPS Design answered:

Dear Tracey, this webpage is dedicated only to the patterns, we don't sell the yarns. You can see the stores that ship to Canada in the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?s=w&cid=17

28.02.2021 kl. 16:36:

country flag Tracey Coolich wrote:

Hi there can I purchase the drops Polaris directly from you. I am having a hard time finding it in Canada?

11.02.2021 - 16:48:

DROPS Design answered:

Dear Tracey, see answer above.

28.02.2021 kl. 16:39:

country flag Tracey Coolich wrote:

Hi where can I purchase the drop Polaris super bulky wool in Canada?

10.02.2021 - 04:01:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Coolich, please find the list of DROPS stores in/shipping to Canada here - for the list of stores in Canada retailing our yarns, contact Nordic Yarn. Happy knitting!

10.02.2021 kl. 07:34:

country flag Lyudmyla wrote:

Vorrei comprare la lana Drops Polaris color Panna. Come posso ordinarla? Mi servono ancora 5-6 gomitoli. Grazie

25.01.2021 - 18:58:

DROPS Design answered:

Buonasera Lyudmyla, può ordinare il filato Polaris da uno dei nostri rivenditori. Buon lavoro!

25.01.2021 kl. 22:53:

country flag Jo Kingsman wrote:

I am interested in 12 skeins of Drops Polaris in off white. How can I order and approx how long will it be to get the order....I understand it is out of stock. Many thanks!

10.01.2021 - 19:40:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Kingsman, we are waiting a new delivery at the end of January - please contact your DROPS store, they should be able to tell you when they will have some back in stock. Happy knitting!

11.01.2021 kl. 11:39:

country flag Maria Grazia wrote:

Salve vorrei infeltrire il filato Polaris come mi regolo con il campione e con che ferri posso lavorare grazie

07.01.2021 - 22:44:

DROPS Design answered:

Buongiorno, deve provare a fare un campione e infeltrirlo e in base al risultato può calcolare la percentuale di infeltrimento e di conseguenza progettare il suo lavoro. Buon lavoro!

11.01.2021 kl. 13:12:

country flag Giovanna Olimpiade wrote:

Buongiorno, per favore vorrei sapere quanti gomitoli di Polaris devo utilizzare per fare un berretto senza risvolto per adulto. grazie

07.01.2021 - 16:07:

DROPS Design answered:

Buonasera Giovanna, per un'assistenza così personalizzata può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

07.01.2021 kl. 21:36:

country flag Hell Barbara wrote:

Habe dieses garn dazu benutzt um eine Decke zu stricken, aber man kann sie nicht benutzen da sie viel so viel fusselt, was kann ich machen?

30.12.2020 - 18:12:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hell, Lose Fasern neigen von Natur aus dazu, sich an die Oberfläche eines Stoffstücks zu bewegen, wo sie Reibung ausgesetzt sind. Dadurch verdrehen sich die Fasern zu kleinen Kugeln. Fasern, die noch am Stoff befestigt sind, werden ebenfalls in die Kugel gedreht, wodurch die Pille an der Oberfläche des Stoffes befestigt wird. Hier finden Sie einige Hinweise zur Garnpflege.

05.01.2021 kl. 14:28:

country flag Simone Goldhan wrote:

Hallo, wie ist Drops Polaris abgepackt, als 50 oder 100 Gramm Päckchen? Vielen Dank und freundliche Grüße Simone Goldhan

13.10.2020 - 15:49:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Goldhan, DROPS Polaris sind Knäuel von 100 g. Viel Spaß beim stricken!

14.10.2020 kl. 08:13:

country flag Joyce Keating wrote:

I was wanting to buy the off white colour but can’t see how to change the colour? I needed 500 meters. Cheers joyce

17.09.2020 - 12:41:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Keating, you have to place your order in any DROPS stores shipping internationally (see list here) - do not hesitate to contact them for any question . Happy knitting!

18.09.2020 kl. 09:05:

country flag Ulla Schartau wrote:

Jeg vil gerne strikke et tæppe/plaid på 1x2 m i drop polaris. Hvor mange nøgler a loo g skal jeg bruge?

02.09.2020 - 19:58:

DROPS Design answered:

Hei Ulla. Vi har ingen oppskrift på et teppe i DROPS Polaris på 100 x 200 cm, men ta en titt på oppskrift DROPS Extra 0-615, strikket teppe i DROPS Polaris. Det er 100 x 185 cm og bruk garnkalkulatoren for å konvertere DROPS Eskimo til DROPS Polaris, slik at du får riktig garnmengde + legg til noen nøster slik at du får den lengden du ønsker. God Fornøyelse.

07.09.2020 kl. 06:43:

country flag Merete Steinsæter wrote:

Drops polaris- jeg lurer på om dette loer mye? Og kan man vaske det i maskin på ullprogram eller vil det tove seg? Jeg skal strikke en jakke som opprinnelig var med garn som passet til pinne 12 og skulle strikkes med pinne 15. Jeg har strikket en allerede men har lyst å prøve med drops garn.

21.08.2020 - 11:43:

DROPS Design answered:

Hei Merete. DROPS Polaris er et tykt og deilig garn i 100% ull, syns ikke det loer mer enn annet garn i samme kvalitet. Siden dette er 100% ull må den vaskes etter vaskeanvisningen (håndvask). Om du skal bytte pinne str., bare husk å overholde strikkefastheten som er oppgitt i den aktuelle oppskriften du strikker. God Fornøyelse!

24.08.2020 kl. 08:36:

country flag Matilde Matud Díaz wrote:

Can this wool be needle felted? (unwashed and unknitted) ¿Es posible fieltrar esta lana con aguja, sin tejer?

21.07.2020 - 19:47:

DROPS Design answered:

Hola Matilde. En teoría sí se puede usar esta lana para fieltrar, pero no tenemos ninguna referencia sobre resultados, porque no trabajamos con esta técnica.

26.07.2020 kl. 21:10:

country flag Daria wrote:

Hello, where can I buy this wool in Quebec, Canada or anywhere else in Canada? Thank you very much 💐

26.06.2020 - 14:11:

DROPS Design answered:

Dear Daria, you will find list of DROPS stores in/shipping to Canada here. Happy knitting!

26.06.2020 kl. 15:49:

country flag Daria wrote:

Hello, how many Polaris skeins would I need for a 50x60 ( inches) blanket? Thank you very much in advance!

20.06.2020 - 19:56:

DROPS Design answered:

Dear Daria, this might depend on the pattern, tension ... you will find here our blanket patterns in Polaris to help/inspire you. Happy knitting!

22.06.2020 kl. 09:09:

country flag Judith wrote:

How much is 3 balls of dark grey polaris in South Africa rand?

08.06.2020 - 12:57:

DROPS Design answered:

Dear Judith, you will find list of DROPS stores shipping worldwide here you are welcome to contact them for any individual question about postage/shipment. Happy knitting!

09.06.2020 kl. 10:19:

country flag Meri wrote:

Hola! Les escribo desde Perú, saben si es posible conseguir sus lanas aquí? Me encantan y he hecho varios de sus patrones, ojalá tener sus lanas para hacer muchos más! Gracias por la web en español. Slds!

30.05.2020 - 05:50:

DROPS Design answered:

Hola Meri. Aquí tienes la lista de tiendas con envíos internacionales: https://www.garnstudio.com/findastore.php?s=w&cid=23

04.07.2020 kl. 20:29:

country flag Merete Abbott wrote:

When will Polaris pink be back.

29.04.2020 - 00:03:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Abbott, this is not planned yet, thanks for your suggestion. Remember you can use 2 strands Eskimo to replace 1 strand Polaris - there are a lot of colours in Eskimo to help you with. Read more about alternatives here. Happy knitting!

29.04.2020 kl. 09:23:

Stuur een opmerking over DROPS Polaris

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.