DROPS Daisy

Zachtheid voor iedere dag in pure merinowol

vanaf:

2.80€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 110 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: / Viltbaar
Superwash: no

Made in: Peru

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 23.HPE.36896), Standard 100, Klasse II van het Hohenstein Institute. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse II betekent dat het garen geschikt is om in direct contact met de huid te komen in een groot oppervlakte zoals blouses, shirts, matrassen, etc.

Introductieaanbieding

30% korting

Geldit tot en met 30.09.2023
Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Daisy
uni colour
4.00 EUR
2.80 EUR
n/a

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Breiwebshop
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Daisy
mix
4.00 EUR
2.80 EUR
n/a

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Breiwebshop
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

25 Kleuren in DROPS Daisy

new
naturel
uni colour 01
new
marsepein
uni colour 02
new
licht noga
mix 11
new
amandel
mix 13
new
caramel
uni colour 12
new
bruin
mix 14
new
medium grijs
mix 05
new
lichtgrijs
mix 04
new
limonade
uni colour 16
new
oranje
uni colour 23
new
rood
uni colour 20
new
karmijnrood
uni colour 21
new
magenta
uni colour 22
new
poederroze
uni colour 06
new
zoete orchidee
uni colour 07
new
licht lavendel
uni colour 15
new
lichtblauw
uni colour 10
new
kobaltblauw
uni colour 24
new
marineblauw
uni colour 19
new
donker blauwgroen
uni colour 18
new
ijsblauw
uni colour 09
new
pistache ijs
uni colour 08
new
papegaaigroen
uni colour 25
new
mosgroen
uni colour 17
new
zwart
uni colour 03

Productinformatie

DROPS Daisy is een zacht non-superwash behandeld garen, gesponnen van 100% extra fijne merinowol. De wolvezels die gebruikt zijn voor dit garen zijn onbehandeld, wat inhoudt dat ze alleen gewassen zijn en niet blootgesteld zijn aan chemische behandelingen voorafgaand aan het verven. Dit behoudt de natuurlijke kwaliteiten van de wol, waardoor de vezels beter ademen en een betere vormstabiliteit en textuur hebben.

DROPS Daisy is gesponnen van 4 draden, wat zorgt voor een elastisch resultaat en daarmee vooral geschikt is voor kabel-, structuur- en gerstekorrelpatronen. Het is heel geschikt voor patronen die ontworpen zijn voor DROPS Karisma, DROPS Lima, DROPS Cotton Merino en DROPS Merino Extra Fine (garengroep B).
De speciale structuur van dit garen maakt het extra belangrijk om het garen om de juiste manier te behandelen: zorg ervoor dat u met de juiste stekenverhouding breit - dus gebruik liever een wat te strakke stekenverhouding dan een te losse en volg de behandelinstructies op.

Zoals bij al onze merinogarens, is de merinowol van DROPS Daisy afkomstig van dieren met een vrije uitloop en vrij van mulesing uit Zuid America.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (8)

country flag MARTIN wrote:

Bonjour, prévoyez-vous une laine non Superwash comme Daisy mais de catégorie A ? Ce serait si bien ! Merci

16.09.2023 - 09:12:

country flag LAETITIA SURIRAY wrote:

Bonjour, combien faut il de pelotes pour un pull femme xxl? Merci

13.09.2023 - 18:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Suriray, tout va dépendre de la forme du pull, de son ampleur, du point utilisé, de la tension, etc..; retrouvez ici tous les modèles de pulls femme du groupe de fils B que vous pouvez également réaliser en Daisy - pensez à utiliser le convertisseur pour calculer la nouvelle quantité pour votre taille. Bon tricot!

14.09.2023 kl. 10:04:

country flag Susanne wrote:

Das neue Daisy ist in Pastellfarben gelb, ros und hellblau abgebildet. Welche Farbnummern sind das genau. Wieviel brauche ich bei 3 Farben für einen Blockstreifenpulli in Gr. 42 lang. Danke Susanne

10.09.2023 - 13:53:

DROPS Design answered:

Liebe Susanne, es sind Farben Nr 06-16-09. Viel Spaß beim stricken!

12.09.2023 kl. 11:51:

country flag Katja wrote:

Ich habe Drops sky oder air verstrickt, da diese wirklich nicht kratzt. Ist das bei daisy auch der Fall?

08.09.2023 - 17:11:

DROPS Design answered:

Liebe Katja, Unser DROPS Daisy ist weich aber jede empfinchkeit ist anders, am besten lassen Sie ich von Ihrem DROPS Händler (auch per E-Mail oder Telefon) beraten. Viel Spaß beim stricken!

11.09.2023 kl. 10:28:

country flag Susi wrote:

Mir ist auch nicht klar, was Daisy ohne Superwash für eine Alternative zu Merino Extra Fine sein soll ? Die Vorteile und die Unterschiede werden im Text so nicht klar... Der Unterschied ist nur, daß ich sie nicht in der Maschine waschen kann. Was ja eher ein Nachteil gegenüber Merino Extra Fine ist...

07.09.2023 - 10:53:

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, Quelle différence entre Daisy et Merinos extra fine ?

30.08.2023 - 23:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie, DROPS Daisy n'est pas traitée Superwash comme l'est Merino Extra Fine, et elle est filée à partir de 4 fils, comme Karisma. Bon tricot!

31.08.2023 kl. 16:09:

country flag Anette wrote:

Glæder mig til at strikke med dette garn. Vides det, hvornår det kommer i handelen?

29.08.2023 - 15:35:

DROPS Design answered:

Hej Anette. Vi har börjat skicka ut det till våra forhandlere så inom några dagar ska du kunna köpa det. Mvh DROPS Design

30.08.2023 kl. 12:01:

country flag Emma wrote:

Such pretty colours!

28.08.2023 - 14:04:

Stuur een opmerking over DROPS Daisy

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Daisy 08, pistache ijs
+ DROPS Kid-Silk 47, pistache ijs
DROPS Daisy 06, poederroze
+ DROPS Kid-Silk 53, licht perzik
DROPS Daisy 20, rood
+ DROPS Kid-Silk 49, elektrisch oranje
DROPS Daisy 16, limonade
+ DROPS Kid-Silk 52, limonade