DROPS Nord

Zacht en duurzaam in alpaca, wol en polyamide

vanaf:

2.15€

per 50 g

Samenstelling: 45% Alpaca, 30% Polyamide, 25% Wol
Garencategorie: A (23 - 26 steken) / 4 ply / fingering
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 170 m
Aanbevolen naalddikte: 3 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Verzorging: Handwas, max 30º / Plat laten drogen

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca en wol uit Zuid Amerika, polyamide uit Duitsland

Garen type
Deals vanaf
DROPS Nord
uni colour
3.10 EUR
2.15 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Letsknit
Webstore
2.15 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.17 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.60 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.61 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.65 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.85 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Nord
mix
3.25 EUR
2.20 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Letsknit
Webstore
2.20 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.28 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.70 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.72 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.85 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

23 Kleuren in DROPS Nord

naturel
uni colour 01
lichtbeige
mix 07
kastanje
uni colour 22
new
karamel
uni colour 23
parelgrijs
mix 03
lichtgrijs
mix 04
grijs
mix 05
oker
uni colour 18
roest
mix 11
rood
uni colour 14
steenrood
uni colour 21
blush
mix 20
poederroze
uni colour 12
oudroze
uni colour 13
uit het assortiment
pruim
uni colour 17
mist
mix 08
denimblauw
uni colour 16
marineblauw
uni colour 15
deep ocean
mix 09
citroengras
mix 10
bosgroen
uni colour 19
antraciet
mix 06
zwart
uni colour 02

Productinformatie

DROPS Nord is gesponnen als een traditioneel vierdradig sokkengaren, en gemaakt in een combinatie van 45% superfijne alpaca (voor de zachtheid), 25% Peruaanse Hooglandwol (voor de warmte en de vormstabiliteit) en 30% polyamide (voor de sterkte en slijtvastheid).

Een garen waarmee u makkelijk breit en haakt, geeft duidelijke steken en perfect voor warme, dagelijkse kledingstukken, zoals truien, sokken, mutsen, handschoenen. DROPS Nord valt onder garengroep A en is met name geschikt voor patronen die ontworpen zijn voor DROPS Alpaca, DROPS Baby Merino, DROPS Fabel en DROPS Flora.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30º / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Nord 03, pearl grey + DROPS Kid-Silk 44, moonlight
DROPS melody 15, beige + DROPS Nord 7, licht beige

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (100)

country flag Helen wrote:

I'd like to compare blue yarns, but I can't find an option for 'blue' in your colours box, only turquoise, which misses most blues. I tried in Danish too, in case it was just the English site, but no blå offered there either. Please can you help.

18.10.2022 - 17:24:

country flag Tiia Wessman wrote:

Ostin 3kpl Drops Nord lankaa. Niistä yksikään kerä ei avaudu kauniisti, vaan kerän keskellä on lankasotkuja sekä pitkiä solmuja. Käsittämätöntä, että jokaisessa kerässä! Eränro 504687, väri 19. Tänäänkin selvitin sotkua 45min, ja jouduin silti katkaisemaan langan. Odotan yhteydenottoanne,

04.08.2022 - 12:14:

country flag Tiia Wessman wrote:

Ostin 3kpl Drops Nord lankaa. Niistä yksikään kerä ei avaudu kauniisti, vaan kerän keskellä on lankasotkuja sekä pitkiä solmuja. Käsittämätöntä, että jokaisessa kerässä! Eränro 504687, väri 19. Tänäänkin selvitin sotkua 45min, ja jouduin silti katkaisemaan langan. Odotan yhteydenottoanne, Tiia Wessman Suitsikatu 15 a 1 15830 Lahti

04.08.2022 - 12:13:

country flag Nancy Castro wrote:

Estou no Brasil, São Paulo. Gostaria de saber se fazem remessa para cá. Quanto tempo demora, em média.\r\ngostei de algumas lãs e tenho interesse\r\ngrata\r\nNancy

22.06.2022 - 14:36:

country flag Branca Santanna wrote:

Onde vende estes produtos no Brasil

15.06.2022 - 22:58:

country flag MARIA JOSE BREVAL CALA wrote:

Buenas noches Quiero comprar esta lana NORD y no veo quien me la puede enviar, las que he encontrado no estan los colores que necesito, vosotros no podeis enviarme los ovillos que necesito?

02.06.2022 - 20:48:

DROPS Design answered:

Hola Maria Jose, nosotros no envíamos ovillos, esta página es para consultar los patrones y las características de los hilos. Tampoco tenemos información de la disponibilidad en stock del almacén, tienes que ponerte en contacto con las tiendas para que te puedan confirmar el stock de los colores que necesitas. Puedes ver las tiendas con envío a España en el siguiente link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=23

04.06.2022 kl. 16:37:

country flag Marta Sánchez wrote:

Hello! I'm planning a project with Drops Nord 13 (old pink) and I want to pair it with Drop Kid-Silk. I was wondering what Kid-Silk color matches Drops Nord 13 the most? Hope you can help and thank you in advance!

25.05.2022 - 15:16:

DROPS Design answered:

Dear Marta, since Kid-Silk has an old pink color as well this should be the most similar color. However, it's difficult to compare the yarns when looking through a computer screen, with varying brightness and photo quality; and there is a difference between the lots as well. We recommend contacting your usual DROPS store so that they may have the yarn balls in hand and compare them better.

25.05.2022 kl. 20:43:

country flag Jacqueline wrote:

Is er een winkel in de buurt van Alkmaar waar ik drops Nord kan zien en voelen. Geen webshop svp Met vriendelijke groet Jacqueline

05.04.2022 - 12:34:

DROPS Design answered:

Dag Jacqueline,

Via deze link vind je alle fysieke winkels in Nederland. Helaas niet echt in de buurt van Alkmaar. Je kunt vaak wel extra garen bestellen en dan terug sturen. Misschien is dat een optie?

07.04.2022 kl. 23:13:

country flag Micheline wrote:

Bonjour\r\nEst ce que cette laine convient aux bébés naissant?\r\nMerci et bonne journée !\r\nMicheline

10.03.2022 - 14:57:

DROPS Design answered:

Bonjour Micheline, vous pouvez l'utiliser, mais nous préférons DROPS Baby Merino. Bon tricot!

11.03.2022 kl. 10:04:

country flag Monika wrote:

What is the micron count of this yarn (Nord)?

02.03.2022 - 15:06:

DROPS Design answered:

Dear Monika, Nord ist 26 micron. Happy knitting!

04.03.2022 kl. 14:29:

country flag Elina Kurki wrote:

Mistä voin tilata kyseistä lankaa niin että tulee läheiseen postiin? Mitä ovat postikulut? Kiitos. T. Elina

28.02.2022 - 20:48:

DROPS Design answered:

Hei, esim. Tapion kauppa ja Menita ovat nopeita toimittamaan langat. Voit tilata paketin postitse.

07.04.2022 kl. 17:41:

country flag Candee wrote:

Can I order directly online?

21.02.2022 - 16:39:

DROPS Design answered:

Dear Candee, sure, please find the list of DROPS Stores shipping to USA here. Happy knitting!

22.02.2022 kl. 10:04:

country flag Yolande Mercure wrote:

Combien ca me couterait 21 balles de laine de nord avec transport et taxe et tous merci canada

07.01.2022 - 21:47:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Mercure, retrouvez ici tous les magasins DROPS expédiant au Canada, ou bien contactez Nordic Yarn (sur cette même liste) pour avoir celle des magasins DROPS au Canada. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 09:45:

country flag Yolande Mercure wrote:

Je commande 21 balles de laine nord combien ca me couterait en canadian et transport imclus merci

07.01.2022 - 21:45:

country flag Lucia wrote:

Salve, sono alla ricerca di un filato 100% polyamide per dei lavori in Crochet in grandi quantità.

22.12.2021 - 22:04:

DROPS Design answered:

Buonasera Lucia, non esistono filati DROPS con il 100 di acrilico, ma i nostri filati hanno tutti un ottimo rapporto qualità/prezzo. Buon lavoro!

26.12.2021 kl. 22:36:

country flag Danielle wrote:

I live in Florida, United States. How do I buy Drops yarn? All of your yarn is beautiful and affordable and I would love to purchase it but I’m having trouble.

20.12.2021 - 19:25:

DROPS Design answered:

Dear Danielle, please find the list of DROPS stores shipping to USA here. Happy knitting!

21.12.2021 kl. 07:42:

country flag Caiin wrote:

Hey, I have recently bought some the drops alpaca yarn for a sweater, it's working great and I love it. I was wondering about how the yarn is made and if the wool is from smaller farms/free range farms. I would like to find out if it is cruelty free wool. Any insight on this would be greatly appreciated. Thank you so much for your time.

15.11.2021 - 01:45:

country flag Paula Ohland wrote:

I would like to make the Chasing Moonlight #049 and would like your help in choosing the two yarns that match. Which of these Kids Silk yarns Old Pink 04 or Light Pink 03 matches best with the following yarns? Nord Old Pink 13 or Powder Pink 12 Flora Pink 21 or Merino Light Pink 05 or Light Old PInk 26? Or please make a suggestion for a pinkish yarn that will match. Thank you for your help.

29.10.2021 - 18:29:

DROPS Design answered:

Dear Paula, you could combinate Kild Silk 04 - Nord 13. Both colours of Baby Merino could be combinated with Kid silk 03, depending on whether you want it unicolor or mixed. You could also combinate Flora Pink with this colour of Kid silk. Since the liking of the combination of colours is different in each person, it's difficult to assess which one would be the best combination. If you have access to a local DROPS store, where you can see each combination of yarns in person, they should be able to help you in making this decission. Happy knitting!

31.10.2021 kl. 19:25:

country flag Susan Olufsen wrote:

How many balls of wool do I need in the primary colour? Do I just need one ball of the other three colours

19.10.2021 - 14:53:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Olufsen, you will find the amount of required yarn in grams in the header of the pattern - you can also ask your question under the pattern you want to work so that we can check together. Happy knitting!

20.10.2021 kl. 08:16:

country flag Kelle wrote:

Greetings, I do believe your website could be having browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine but when opening in IE, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, great website! dq (squareblogs.net)

16.10.2021 - 20:22:

country flag Steve wrote:

Hello, Is the polyamide in this yarn made from natural or artificial sources? Thanks, Steve

13.10.2021 - 12:26:

DROPS Design answered:

Dear Steve, the polyamide is artificial - happy knitting!

14.10.2021 kl. 13:06:

country flag Bossard wrote:

Bonjour Est il possible de tricoter la drop nord avec une machine "singer" merci de me repondre Mme Bossard

28.09.2021 - 14:37:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bossard, fort probablement car Nord est une laine fine acceptée généralement par les machines, l'idéal est de faire un essai auparavant avant de mieux vous rendre compte. Votre magasin saura peut-être vous aider ou bien n'hésitez pas à consulter un forum machine à tricoter si besoin. Bon tricot!

29.09.2021 kl. 08:05:

country flag Schulz Gisela wrote:

Welche Nadelstärke soll ich nehmen wenn ich die Wolle doppelt verwende

27.09.2021 - 00:15:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schultz, 2 Fäden Garngrupe A = 1 Faden Garngruppe C (siehe hier, dh die Maschenprobe werden ca 16 bis 19 M je nach gewünschte Textur - hier finden Sie alle gestrickten Modellen mit einem Garn der Garngruppe C. Viel Spaß beim stricken!

27.09.2021 kl. 09:22:

country flag BRIGITTE PELGRIMS wrote:

Beste, hoeveel bollen heb ik ongeveer nodig voor een herenpull maat Large van de kwaliteit Drops Nord? alvast bedankt voor uw antwoord. Groetjes Brigitte

23.04.2021 - 08:47:

DROPS Design answered:

Dag Brigitte,

Bekijk deze link voor een lijst met herentruien uit garencategorie A voor een indicatie hoeveel garen je nodig hebt.

26.04.2021 kl. 08:45:

country flag Marilyn wrote:

In your opinion, would doubling NORD create a DK gauge? Thank you.

20.04.2021 - 17:40:

DROPS Design answered:

Dear Marilyn, 2 strands yarn group A (such as Nord) can replace a yarn group C - see this lesson - however, depending on the requested fabric and tension, you might have to check knitting a gauge so that you can be sure if it can work for you or not. Remember your DROPS store will also assist you - even per mail or telephone - choosing the best matching yarn. Happy knitting!

21.04.2021 kl. 08:14:

Stuur een opmerking over DROPS Nord

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.