• Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora
  • Product image yarn Flora

Samenstelling: 65% wol, 35% alpaca
Garencategorie: A (23 - 26 steken) / 4 ply / fingering
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 210 m
Aanbevolen naalddikte: 3 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Gemaakt van 65% Peruvian Highland wol en 35% superfijne alpaca en verkrijgbaar in 21 mooie kleuren, is deze nieuwe kwaliteit een dunnere versie van DROPS Lima en hij behoort tot garencategorie A - en dit betekent dat u nu al honderden patronen kunt vinden voor dit garen!

Dit garen is warm, aangenaam en blijft goed in vorm en is de perfecte keuze voor meerkleurige patronen (er zijn mooie combinaties van kleuren binnen het palet), zoals Scandinavische patronen, dekens en meer – maar het garen is ook heel geschikt voor buitenkleding en daagse kleding.


Made in Peru

Garen type
Deals vanaf
DROPS FLORA UNI COLOUR
2.65 EUR
2.00 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Wollyhood
Utrecht
2.00 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.12 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.39 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.39 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.65 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.65 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS FLORA MIX
2.80 EUR
2.00 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Wollyhood
Utrecht
2.00 EUR
50g
Bestel
Hobbydoos.nl
Webstore
2.24 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.52 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.57 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.80 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

24 Kleuren in DROPS Flora

wit
uni colour 02
naturel
uni colour 01
witte mist
uni colour 22
lichtgrijs
mix 03
grijs
mix 04
donkergrijs
mix 05
bruin
mix 08
beige
mix 07
geel
mix 17
rood
mix 18
koraal
uni colour 19
perzikroze
uni colour 20
aardbeiroze
mix 24
roze
uni colour 21
amethist
uni colour 09
indigo
uni colour 10
denimblauw
uni colour 13
ijsblauw
uni colour 14
turkoois
uni colour 12#
petroleum
mix 11
mistig bos
uni colour 23
pistache
uni colour 16
groen
uni colour 15
zwart
uni colour 06
Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad
(*) binnenkort verkrijgbaar, (#) uit het assortiment.

Vind patronen voor DROPS Flora

+ Zie meer

Meer informatie over dit garen

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Kid-Silk 16, donkerpaars + DROPS Flora 09, amethist

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 3.00 mm
Voor: 24 steken x 32 naalden
Na: 26 steken x 42 naalden

Lees hier meer over vilten

Hulp nodig?

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

naar boven

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

naar boven

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

naar boven

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

naar boven

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

naar boven

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

naar boven

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

naar boven

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

naar boven

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

naar boven

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

naar boven

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

naar boven

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

naar boven

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

naar boven

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

naar boven

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

naar boven

Opmerkingen / Vragen (123)

country flag Emilia 02.06.2021 - 13:20:

Buongiorno, volevo comprare della lana ma ho visto che la maggior parte va lavata a mano. Se la lavo in lavatrice - sempre a 30° - può andare bene ugualmente? Grazie e cordiali saluti.

user icon DROPS Design 02.06.2021 kl. 20:43:

Buonasera Emilia, per il lavaggio deve seguire le indicazioni riportate per i diversi filati: se cerca delle lana adatte alla lavatrice deve cercare quelle indicate come "superwashed". Buon lavoro!

country flag Ulla Van G 02.06.2021 - 01:45:

I like to order Group A Drops Flora. Number1. Off white 500g Group A Drops Flora. Number 15 Green 100g Group A. Drops Flora. Number. 16. Pistachio 50g I used to get your yarn from San Louis Obispo California

user icon DROPS Design 02.06.2021 kl. 08:06:

Dear Mrs Van G, please find the list of DROPS stores shipping to USA here. Happy knitting!

country flag Gryt 27.05.2021 - 14:40:

Welke garens prikken niet. Heb een wol allergie. Peruaanse wol bv? Alpaca en merino en zijde zijn goed

user icon DROPS Design 02.06.2021 kl. 12:29:

Dag Gryt,

Als je een wolallergie hebt, kun je het beste merinogarens kiezen, dus Baby Merino, Merino ExtrFine of Big Merino, Cotton Merino. Deze voelen zacht aan en kriebelen zeker niet. Veder bevat DROPS BabyAlpaca Silk en DROPS Brushed Alpaca Silk alleen alpaca en zijde en DROPS Alpaca en DROPS Puna bestaat uit 100% Alpaca. Bij het garenoverzicht kun je trouwens ook direct de samenstelling zien.

country flag Michèle BALON 24.05.2021 - 10:44:

Puis-je utiliser "Flora" pour tricoter de la layette ? Merci pour votre réponse.

user icon DROPS Design 25.05.2021 kl. 10:10:

Bonjour Mme Balon, tout à fait, vous retrouverez quelques uns de nos modèles layette présentés en DROPS Flora ici. Bon tricot!

country flag Regina Wizorek 17.05.2021 - 14:23:

Liebe Drops- Leute, ich bin auf der Suche nach Flora Mix Fb. 24. Ich möchte diese ton in ton mit der Fb 20 verarbeiten. Ist das eine harmonische Kombi? Außerdem haben alle auf Eurer Seite verlinkten Onlineshops die Fb erdbeerrosa nicht im Verkauf. Wo kann ich Fb 24 mix erwerben? Vielen Dank Mit freundlichen Grüßen

user icon DROPS Design 18.05.2021 kl. 08:29:

Liebe Frau Wizorek, gerne wird Ihnen Ihr DROPS Laden telefonisch oder per E-Mail mit Farben weiterhelfen. Farbe Nr 24 ist eine neue Farbe, gerne wird Ihnen Ihr Laden bescheid sagen, wann sie diese Farbe bekommen werden. Viel Spaß beim stricken!

country flag Bronia Brown 14.05.2021 - 13:20:

Can you tell me where I can buy you pattern books, on line or are they all download

user icon DROPS Design 16.05.2021 kl. 17:04:

Dear Bronia, we aren't making any paper or downloadable books right now. You can download each of the patterns in the website for free.

country flag Karin 30.04.2021 - 07:11:

Hej Jag vill kombinera Flora dimgrön nr23 men en grön i kid silk, vilken föreslår ni då? Mvh Karin

user icon DROPS Design 03.05.2021 kl. 09:31:

Hei Karin. Fargevalg er ganske personlig, og er da vanskelig å gi et forslag som vil passe deg best. I DROPS Kid-Silk har vi flere grønnfarger. Om du ønsker en mørk fargekombinasjon er kanskje farge Nordsjø farge nr. 37 et alternativ. Ønsker du en litt lysere fargekombinasjon kan du ta en titt på Salviegrønn farge nr. 34. Lykke til med ditt valg. mvh DROPS design

country flag Gitte Bech 06.04.2021 - 12:55:

Flora er det skønneste garn men hvor ville det være dejligt hvis der var et større udvalg i farver som fx alpaca

country flag Freya 24.03.2021 - 20:52:

Ich möchte gerne 5 mal dunkelgrau mix05 bestellen. Wie kann ich die Farbe auswählen, sodass ich auch nur diese Farbe bestellen kann?

user icon DROPS Design 25.03.2021 kl. 08:56:

Liebe Freya, Klicken Sie auf die grüne Ikone mit dem Einkaufswagen, um die Liste von den DROPS Händlern zu sehen, die diese Wolle im Sortiment haben, dann wählen Sie Ihr DROPS Laden und klicken auf "Bestellen" so öffnen Sie ihr Website. Viel Spaß beim stricken!

country flag Jody 27.02.2021 - 19:39:

Is it possible to order through this page fir postage to New Zealand?

user icon DROPS Design 28.02.2021 kl. 16:17:

Dear Jody, we don't sell the yarns, this webpage is for the patterns only. You can check the shops that ship worldwide in the following link: https://www.garnstudio.com/findastore.php?s=w&cid=19

Hoe kan ik dit garen vervangen? Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.
Heeft u uw antwoord nog niet gevonden? Scroll dan naar beneden en laat een bericht achter, zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaliter binnen 5 tot 10 werkdagen gedaan.

Stuur een opmerking over DROPS Flora

We would love to hear what you have to say about this yarn!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.