DROPS Flora

Dagelijks comfort in alpaca en wol

vanaf:

1.86€

per 50 g

Samenstelling: 65% wol, 35% alpaca
Garencategorie: A (23 - 26 steken) / 4 ply / fingering
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 210 m
Aanbevolen naalddikte: 3 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Garen type
Deals vanaf
DROPS Flora
uni colour
2.75 EUR
1.86 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.86 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.05 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.35 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.35 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.40 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Flora
mix
2.90 EUR
1.96 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
1.96 EUR
50g
Bestel
Letsknit
Webstore
2.10 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.45 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.49 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.50 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.75 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
2.90 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
2.90 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

28 Kleuren in DROPS Flora

wit
uni colour 02
naturel
uni colour 01
witte mist
uni colour 22
lichtgrijs
mix 03
grijs
mix 04
donkergrijs
mix 05
beige
mix 07
bruin
mix 08
new
caramel
uni colour 25
new
limonade
uni colour 26
geel
mix 17
new
mandarijn
uni colour 29
rood
mix 18
aardbeiroze
mix 24
uit het assortiment
perzikroze
uni colour 20
uit het assortiment
koraal
uni colour 19
new
magenta
uni colour 28
roze
uni colour 21
amethist
uni colour 09
indigo
uni colour 10
denimblauw
uni colour 13
ijsblauw
uni colour 14
petroleum
mix 11
new
papegaai groen
uni colour 27
groen
uni colour 15
pistache
uni colour 16
mistig bos
uni colour 23
zwart
uni colour 06

Productinformatie

Gemaakt van 65% Peruaans Highland wol en 35% superfijne alpaca. DROPS Flora is de dunnere versie van de populaire DROPS Lima - het perfecte garen voor dagelijks comfort.

Dit garen is warm, aangenaam en blijft goed in vorm. DROPS Flora geeft prachtige resultaten met textuur en kabels, evenals meerkleurige ontwerpen (de kleurcombinaties zijn fantastisch), zoals Scandinavische patronen, dekens en meer.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Kid-Silk 20, lichtbeige + DROPS Flora 08, bruin
DROPS Kid-Silk 16, donkerpaars + DROPS Flora 09, amethist

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 3.00 mm
Voor: 24 steken x 32 naalden
Na: 26 steken x 42 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (155)

country flag Claudine LE DERF wrote:

Bonjour, Pour tricoter un pull peut-on associer la Flora vert perroquet (27) avec la Kid-silk vert perroquet (48) ? Si oui avec quelle aiguille pour tricoter ces 2 fils en même temps ? Et combien de pelotes de chacune de ces 2 laines : pull taille S (36) manches longues, col rond, en point de riz. D'avance merci de votre réponse par mail. D'avance merci de v

14.02.2023 - 16:35:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Le Derf, tout à fait, vous pouvez associer ces 2 couleurs ensemble. Lorsque l'on tricote Flora et Kid-Silk ensemble, on obtient en général une tension de 17-16 mailles - retrouvez des exemples de modèles ici, ajoutez des filtres si besoin ou retirez celui ajouté pour Flora - en fonction de la forme (de l'aisance) , la quantité pourra varier. Votre magasin saura vous aider si besoin, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

14.02.2023 kl. 18:10:

country flag Pernille Larsen wrote:

Dejligt med nye farver. Ønsker mig en vinrød eller rødmeleret, ja faktisk alle farverne fra Drops Alpaca, da jeg er lige lidt mere vild med Flora

07.11.2022 - 22:02:

country flag Kerstin wrote:

Hallo, ich möchte gerne die Wolle Nord Jeans blau gegen Flora jeans blau tauschen. Können Sie mir sagen ob die Farben identisch sind? Grüße Kerstin

30.09.2022 - 12:36:

DROPS Design answered:

Liebe Kerstin, wenden Sie sich bitte direkt an Ihrem DROPS Händler, dort wird man die besten passenden Farben auch per Telefon oder per E-Mail empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

03.10.2022 kl. 10:29:

country flag Jana Drvotová wrote:

Dobrý den, mohu přízi Drops Flora použít na svetřík pro 6i měsíční miminko? Nekouše? Děkuji za Vaši odpověď Drvotová Jana

24.07.2022 - 20:09:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Jano, toto je velmi subjektivní - DROPS Flora patří k jemným vlněným přízím a na svetříky pro miminka se běžně s oblibou používá. Hodně zdaru! Hana

30.10.2022 kl. 08:53:

country flag Martin wrote:

Bonjour, est-ce que la laine Flora est certifiée Oeko-Tex ? Si non,. pour quelle raison ? Est-elle utilisable pour les bébés quand même ? Je vous remercie.

17.05.2022 - 16:41:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Martin, notre producteur n'a pas encore la certification mais y travaille, retrouvez tous les modèles bébé tricotés en Flora ici. Bon tricot!

18.05.2022 kl. 14:17:

country flag Cindy wrote:

Can I weave this yarn

05.05.2022 - 07:03:

country flag Ineke Riedijk wrote:

Goedemiddag, Ik lees veel over de nare manieren waarop wol geschoren wordt bij angora, mohair, alpaca enz. Kopen jullie alleen wol in die op diervriendelijke wijze verkregen word? Met vriendelijke groet, Ineke Riedijk

04.04.2022 - 15:12:

DROPS Design answered:

Dag Ineke,

DROPS werkt samen met de grootste en serieuze producenten die diervriendelijkheid uiterst serieus nemen en de EU-regelgeving en wetten volgen. Meer over duurzaamheid en diervriendelijkheid vind je via deze link (Tekst staat helaas nog in het Engels)

07.04.2022 kl. 23:19:

country flag Sylvie Renou wrote:

Bonjour, hier je vous ai demandé quel bleu de Flora se rapprochait le plus du bleu de Camelia mais au lieu de me répondre, vous me renvoyez la page sur Flora que je connais déjà, qui plus est en anglais. Merci de répondre enfin à ma question.

25.03.2022 - 09:35:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Renou, pour vous aider à trouver la couleur exacte en Flora correspondant à vos envies, n'hésitez pas à contacter directement votre magasin, on pourra vous conseiller, même par mail ou téléphone. Merci pour votre compréhension. Bon tricot!

28.03.2022 kl. 10:59:

country flag Sylvie Renou wrote:

Bonjour, je souhaite tricoter votre modèle " Pull de Noël DROPS avec jacquard Bonhomme de neige", en drops CAMELIA. Ce fil n'étant plus disponible, je souhaite le remplacer par le fil FLORA mais j'hésite au niveau des couleurs, du bleu en particulier. Que me conseillez-vous pour rester au plus près du modèle ? En vous remerciant par avance!

24.03.2022 - 18:30:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Renou, n'hésitez pas à contacter (même par mail ou téléphone) votre magasin DROPS, on pourra là-bas vous aider plus facilement à choisir les couleurs dans les nuances que vous souhaitez en fonction des possibilités; Bon tricot!

25.03.2022 kl. 08:10:

country flag Olga Nese wrote:

Kan eg få bekjed på epost når de har fått drops Flora garn unicolor farge 10 på lager eg skulle hatt 6stk. nøstwer.takk

08.03.2022 - 22:52:

DROPS Design answered:

Hei Olga. Vi har dessverre ikke mulighet til å gi beskjed til alle privat personer når en kvalitet/farge ankommer vårt lager. Vi venter den inn på hovedlagret i uke 11 eller 12. mvh DROPS Design

14.03.2022 kl. 08:42:

country flag AnnieP wrote:

Entre Flora et Nord laquelle est la plus douce sur la peau ? Merci pour vos commentaires.

03.03.2022 - 18:00:

DROPS Design answered:

Bonjour AnnieP, pour toute assistance au choix d'une laine (chaque sensibilité étant différente), contactez votre magasin DROPS, on pourra vous répondre, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

04.03.2022 kl. 11:30:

country flag Labrosse wrote:

Bonjour. Comment peut on savoir rapidement la quantité nécessaire (approximative bien sûr) qu’il faut pour un pull femme, homme ou enfant ? Je n’arrive pas à repérer cette information, sauf si bien sûr j’ouvre un modèle. Merci de votre reponse

04.02.2022 - 16:10:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Labrosse, en fait, la quantité va dépendre de la taille, de la forme, du point employé, de l'échantillon/de la texture, etc.. et même si éventuellement vous le tricotez avec une autre laine ou pas ; l'idéal est donc plutôt de regarder parmi tous les modèles en Flora en utilisant les filtres adaptés, ou bien même tous ceux du tricotés avec une laine du groupe A (utilisez alors le convertisseur). Bon tricot!

04.02.2022 kl. 16:17:

country flag Chartier wrote:

Je dois utiliser la laine floraet la laine kid - silk, pour un pull top down pull raglan. J'aimerais trouver le modèle de pull correspondant, est-ce possible, je vais suvre une vidéo (le Monde de Line) se serait plus facile pour les tailles . Merci

08.01.2022 - 12:09:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Chartier, vous trouverez ici tous nos modèles tricotés en DROPS Flora dont certains avec Kid-Silk. Bon tricot!

10.01.2022 kl. 09:43:

country flag Patrizia Merlini wrote:

Buongiorno ho una macchina da maglieria titolo 5 e vorrei fare una tuta sportiva con FLORA ma il mio fornitore (dilanaedaltrestorie) abituale di lana Drops non sa se va bene a macchina, poi mancano i colori, da più di un mese, potete aiutarmi. Me ne occorrono credo 30/40gomitoli sulla tonalità dei beige/nocciola, e se la scelta flora va bene per il mio progetto, grazie

06.01.2022 - 14:13:

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, i filati DROPS possono essere utilizzati con le macchine da maglieria: in ogni caso provi a fare un campione. Per l'ordine, deve comunque rivolgersi ai rivenditori DROPS. Buon lavoro!

08.01.2022 kl. 13:40:

country flag Patrizia Merlini wrote:

Buongiorno ho una macchina da maglieria titolo 5 e vorrei fare una tuta sportiva con FLORA ma il mio fornitore (dilanaedaltrestorie) abituale di lana Drops non sa se va bene a macchina, poi mancano i colori, da più di un mese, potete aiutarmi. Me ne occorrono credo 30/40gomitoli sulla tonalità dei beige/nocciola, e se la scelta flora va bene per il mio progetto, grazie

06.01.2022 - 14:12:

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, i filati DROPS possono essere utilizzati con le macchine da maglieria: in ogni caso provi a fare un campione. Per l'ordine, deve comunque rivolgersi ai rivenditori DROPS. Buon lavoro!

08.01.2022 kl. 13:41:

country flag Bjørg Andersen wrote:

Hei lurte på om dere har Drops Flora uni colour farge 21 og parti 498613? Skulle hatt 4 nøster.

04.01.2022 - 11:24:

DROPS Design answered:

Hei Bjørg. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med din butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

14.01.2022 kl. 08:54:

country flag Mitwollen wrote:

Guten Tag. Kann ich aus der Wolle Flora ohne Probleme Socken für Männerfüsse stricken? Ganz liebe Grüße und ein gesundes Neues Jahr.

01.01.2022 - 14:55:

country flag Gitte wrote:

Jeres Lima, Nepal, Flora samt Kid Silk er fantastiske garner. Hvorfor har i ikke samme farveskala på disse? Og langt flere farver? Det ville være fantastisk for de er en god erstatning for de meget mere dyre originalgarner.…

01.01.2022 - 11:12:

DROPS Design answered:

Hei Gitte. Vi prøver å sette sammen en fin blanding av farger, noen kvaliteter har mange av de samme fargene, men i noen kvalitere selges noen farger dårlig og blir da erstattet av andre farger. Kom gjerne med fargeønsker på de spesifike kvalitetene. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 10:15:

country flag Elsa Solholt wrote:

Jeg har netop fået 3 kg Drops Flora forærende af min niece. Hun får et lille barnebarn til juni, en lille pige. Nu har hun bedt mig strikke til den lille ny og storebror på 4 år. Hvordan finder jeg opskrifter til garnet.

31.12.2021 - 11:59:

DROPS Design answered:

Hei Elsa. DROPS Flora tilhører garngruppe A. Her har vi mange baby og barne oppskrifter. Klikk på Gratis opskrifter - Velg Barn eller Børn - Velg en underkategori - Under Filter, velg: Garngruppe A (sport, lace, fingering). Da vil mange oppskrifter komme opp. Bare husk å sjekke at din strikkefasthet stemmer med det som står i den oppskriften du velger. mvh DROPS Design

04.01.2022 kl. 10:11:

country flag Jude Dobson wrote:

Are you able to increase the colour range in the Flora to match the clouds in the Alpaca range please ?

28.12.2021 - 01:10:

DROPS Design answered:

Dear Jude, we don't have any information about new colours to be added to the different yarns.

31.12.2021 kl. 19:08:

country flag Christiane Klenke wrote:

In meinem Laden sind noch fast alle Farben vorrätig. Einfach bei Wollfühlladen bestellen.

21.12.2021 - 01:40:

country flag Chris wrote:

Bonjour, après un lavage à la main, mon pull en Flora peut-il être essoré en machine à 400 tours minute ?\r\nPuis-je le laver avec du shampoing bio doux ?

11.12.2021 - 18:17:

DROPS Design answered:

Bonjour Chris, le lavage doit se faire à la main pour éviter tout risque que votre ouvrage rétrécisse - retrouvez ici quelques conseils, votre magasin saura vous en dire davantage, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

13.12.2021 kl. 10:47:

country flag Barbara Penner wrote:

I am planning to make Morgans Daughter pillow Having difficulty getting 24 sts to reach 4 inches, my tension for 24 sts stretches to reach about 3.5 inches and 32 rows is under 4 inches using 3mm needle and stocking st Also tried 3.5 mm needle...still doesnt get me to 24sts and 32 rows...more like 36 sts What doI do

07.12.2021 - 15:19:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Penter, you can try to wash & block your swatch to check again your tension; to get the required measurements to the pillow you should have this tension, read more about tension here. Happy knitting!

07.12.2021 kl. 15:53:

country flag Maria wrote:

Vorrei lavorarlo con i ferri n 6 (come da modello) . Devo metterlo dopppio? Quanto filato per un maglione taglia 46 (largo) con trecce e trafori? Grazie

20.11.2021 - 08:29:

DROPS Design answered:

Buongiorno Maria, quale modello sta lavorando? Buon lavoro!

20.11.2021 kl. 11:41:

country flag Carmen wrote:

Ik wil graag patroon 181-2 met drops flora breien moet ik dan 1 of 2 maten groter breien?

19.11.2021 - 14:39:

DROPS Design answered:

Dag Carmen,

Je kan niet zomaar 1 of 2 maten groter breien. Maar je kunt dit weel op basis van de stekenverhouding uitrekenen. Dus hoeveel steken er gaan in 10 cm op basis van de stekenverhouding in het patroon en hoeveel steken er gaan in jouw proeflapje. Houd ook rekening met het patroon en de meerderingen en minderingen. Je zult dus het hele patroon om moeten rekenen voordat je begint.

06.01.2022 kl. 12:04:

Stuur een opmerking over DROPS Flora

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.