DROPS Alpaca

Een favoriet aller tijden, gemaakt van puur zachte alpaca

vanaf:

2.60€

per 50 g

Samenstelling: 100% alpaca
Garencategorie: A (23 - 26 steken) / 5 ply / sport
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 167 m
Aanbevolen naalddikte: 3 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca uit Peru

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 22.HPE.07484), Standard 100, Klasse II van het Hohenstein Institute. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse II betekent dat het garen geschikt is om in direct contact met de huid te komen in een groot oppervlakte zoals blouses, shirts, matrassen, etc.

DROPS Alpaca Party

30% korting

Geldit tot en met 31.12.2023
Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Alpaca
uni colour
3.90 EUR
2.75 EUR
2.60 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.60 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.75 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.75 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.75 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.75 EUR
50g
Bestel
Mo and More
Noordgouwe
2.75 EUR
50g
Bestel
Wolcafé
Schoonhoven
2.75 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Alpaca
mix
4.10 EUR
2.85 EUR
2.70 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.70 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
2.85 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
2.85 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
2.85 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
2.85 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
2.85 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
2.85 EUR
50g
Bestel
Mo and More
Noordgouwe
2.85 EUR
50g
Bestel
Wolcafé
Schoonhoven
2.85 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

55 Kleuren in DROPS Alpaca

wit
uni colour 101
naturel
uni colour 100
zeer lichtgrijs
mix 9020
lichtgrijs mix
mix 501
grijs mix
mix 517
antraciet
mix 506
bruin
mix 607
noga
mix 618
licht camel
mix 2020
camel
uni colour 302
amandel
uni colour 9031
oker
uni colour 2923
dusty orange
uni colour 2915
roest
mix 2925
hazelnoot
mix 9025
blush
mix 9026
koraal
uni colour 9022
rood
uni colour 3620
donkerrood
uni colour 3900
kastanje
mix 3650
licht kastanje rood
mix 5565
donker blush
mix 9024
new
aardbeien ijs
uni colour 9033
framboosrood
uni colour 3770
new
rozenblad
uni colour 9034
wilde roos
uni colour 3720
lichtroze
uni colour 3140
zacht roze
uni colour 3112
licht lavendel
uni colour 4010
new
bevroren lavendel
uni colour 9035
mauve
uni colour 3800
amethist
mix 4434
paarse mist
mix 9023
aubergine
uni colour 4400
marineblauw
uni colour 5575
donker indigo
uni colour 4305
maneschijnblauw
mix 6360
lichtblauw
uni colour 6205
mist
mix 9021
denimblauw
uni colour 6309
petroleum
mix 7240
donkerturkoois
uni colour 2918
turkoois
uni colour 2917
mineraalblauw
uni colour 7139
zeemist
mix 7323
pistache ijs
uni colour 9030
fel limoen
uni colour 2916
citroentaart
uni colour 9028
tarweveld
mix 9029
geel/groen
mix 7233
grasgroen
mix 7238
bos mix
mix 7815
new
donkere klimop
uni colour 9032
donkergroen
uni colour 7895
zwart
uni colour 8903

Productinformatie

DROPS Alpaca is een heerlijk garen, gesponnen van 3 draden 100% superfijne alpacawol, met een extra twist voor een duurzame oppervlak. De alpacavezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voorafgaand aan het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

DROPS alpaca heeft een grote variëteit aan patronen beschikbaar in de DROPS Collectie. Kledingstukken die van dit garen gemaakt zijn, zijn licht in gewicht, comfortabel en super zacht voor de huid, en hebben een mooi, karakteristieke glans.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 5.50 mm
Voor: 16 steken x 20 naalden
Na: 21 steken x 32 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (497)

country flag Andrea wrote:

Hi DROPs, It is really a pity that the selection for the color range of "brown" is so neglected. How about proper brown colors, something darker, deeper? Many people with dark brown hair, none of the brown you offer matches with it naturally.

06.11.2023 - 15:52

country flag Diana wrote:

Jag undrar om Drops Alpaca i färg Mineralblå förut hette Sjögrön?

19.10.2023 - 18:35

DROPS Design answered:

Hei Diana. Fargenavn kan forandres, men fargenr. vil alltid være det samme. Farge 7139, Mineral blå hette tidligere grågrön (ikke sjögrön). mvh DROPS Design

23.10.2023 kl. 09:31

country flag Sabine wrote:

Hvad er strikkefastheden med 2 tråde i drops alpaka

14.10.2023 - 16:17

DROPS Design answered:

Hei Sabine. Som oftes strikkes 2 tråder DROPS Alpaca på et pinner nr som gir en strikkefasthete på 17 masker x 22 pinner i høyden (glattstrikk), gjerne da på pinne 5 (med det er kun veiledende). Men du må følge den strikkefastheten som er oppgitt i den oppskriften du skal strikke etter. Skal det strikkes noe i struktur, mønster eller en spesielt teknikk kan pinne nr / strikkefastheten være noe annet. mvh DROPS Design

16.10.2023 kl. 09:44

country flag Susanne wrote:

Ich würde gerne eine Temperaturdecke häkeln und suche ein Garn, das ich statt Schachenmayr Bravo verwenden kann. Das ist dann doch etwas viel Acryl… Kann man aus der Lima eine Decke häkeln?

14.10.2023 - 15:28

DROPS Design answered:

Liebe Susanne, wir benutzen meistens Merino Wolle für Babydecke, da die Wolle weich und maschinenwaschbar ist, gerne können Sie DROPS Lima stricken (beachten Sie dann nur, daß Ihre Maschenprobe stimmt mit der Anleitung, da den Garn kennen wir nicht). Viel Spaß beim stricken!

16.10.2023 kl. 11:31

country flag Elena wrote:

Bonjour, Quelle couleur de drop kid silk utiliser pour tricoter avec la alpaca crème glacée à la fraise #9033 ? Et la Alpaca 9034 rose pétale #9034 ? Merci beaucoup.

13.10.2023 - 09:04

DROPS Design answered:

Bonjour Elena, pour toute assistance au choix des couleurs, merci de bien vouloir contacter directement votre magasin, même par mail ou téléphone, ce sera plus facile pour eux de vous aider. Bon tricot!

16.10.2023 kl. 10:19

country flag Joke wrote:

Ik heb een vest gebreid met alpaca roest Voelt heel zacht, maar bij het dragen kriebelt het erger dan schapenwol. Hoe kan dit?

06.10.2023 - 07:57

DROPS Design answered:

Dag Joke,

Alpaca is een ander soort garen, het is eigenlijk meer een soort haar. Over het algemeen wordt gezegd dat het minder kriebelt dan schapenwol, maar dit kan van persoon tot persoon verschillen. Het hangt ook af van wat voor schapenwol je gewend bent. Onze DROPS Karisma is bijvoorbeeld met superwash behandeld waardoor het minder kriebelt, maar onbehandeld schapenwol kan ook aardig kriebelen.

08.10.2023 kl. 17:10

country flag Inger wrote:

Hei! Spørsmål ift vasking av Drops Alpaca. Kan plagg strikket i dette garnet, vaskes på Håndvaskprogram 30 grader i maskin, uten å bli tovet?

25.09.2023 - 14:54

DROPS Design answered:

Hei Inger. Mange nyere vaskemaskiner har et godt program for ull/håndvask. Du kan prøve den, men du gjør det på egen risiko. Hvis du gjør det er det anbefalt å vaske en liten strikket prøve først for å teste resultatet uten å risikere å ødelegge det ferdige plagget. mvh DROPS Design

26.09.2023 kl. 10:38

country flag Gisela Kagelmann wrote:

Ich möchte die Alpaca gerne mit doppeltem Faden stricken. Welche Nadelstärke brauche ich da? Danke.

25.09.2023 - 11:31

DROPS Design answered:

Liebe Frau Kagelmann, mit 2 Fäden der Garngruppe A bekommen Sie eine Maschenprobe wit der Garngruppe C - dh mit Nadeln 5 - 5,5 und ca 16-17 Maschen für 10 cm je nach jeder festigkeit. Am besten immer eine Maschenprobe zuerst stricken. Viel Spaß beim stricken!

25.09.2023 kl. 16:12

country flag Max wrote:

I would like to make "Knitted DROPS men's jacket in "BabyAlpaca Silk" and "Fabel" DROPS Extra 0-896" . Because Baby Alpaca Silk is discontinued, please could you advise which yarn & colours are the closest equivalent colours to the original grey blue, light sea green, powder and pistachio as used in this pattern. I don't mind if it means mixing different yarns from group A with the Fabel yarn. Many thanks. Max

19.09.2023 - 19:54

DROPS Design answered:

Dear Max, please contact your DROPS Store to get any help finding the best matching colours, they will be able to help you either per Telephone or per E-Mail. Thanks for your comprehension. Happy knitting!

20.09.2023 kl. 08:08

country flag Andrea wrote:

Hallo, ist die reine Alpaka-Wolle für Strümpfe geeignet?

07.09.2023 - 08:10

DROPS Design answered:

Liebe Andrea, Socken in Alpaca haben wir einige, aber wenn Sie die Socken etwas robuster stricken möchten, benutzen Sie DROPS Fabel. Viel Spaß beim stricken!

07.09.2023 kl. 10:20

country flag Michlea wrote:

Hi, is there any chance you will restock the amazing color 2922?

06.09.2023 - 18:04

DROPS Design answered:

Dear Michlea, nothing like this is planned, but maybe colour 3770 could replace it? Happy knitting!

07.09.2023 kl. 17:22

country flag Stine wrote:

Leider findet sich im diesjährigen Angebot nur noch die Garnqualität „Alpaca“. Wann bieten Sie wieder die wunderbare Qualität „Baby Alpaca Silk“ an? Mit Baby Alpaca Silk lassen sich herrliche Arbeiten anfertigen - das Garn sollte dringend wieder in Ihr Angebot aufgenommen werden! Liebe Grüße Stine

27.07.2023 - 10:12

country flag Marie B wrote:

Hej! Jag undrar när ni började med Oeko Tex för era garner, bland annat Alpaca. Jag köpte ett antal garner för cirka 8-10 år sedan när en affär lades ned och undrar om ni hade den märkningen redan då? Det gäller främst Alpacka, Karisma, Alaska, Nepal, Baby Merino, Merino Extra Fine och Lima - garner som idag har den märkningen, men hur var det 2014-2015?

07.07.2023 - 22:53

DROPS Design answered:

Hei Marie Vi startet å få Oeko Tex sertifisert kvalitetene våre i ca 2013 / 2014 (blant annet MerinoExtraFine og Baby Merino + diverse bomullsgarn), men hvilket partinr av de ulike kvalitetene er vanskelig å si i overgangen før og etter. Leverandørene av Alpaca kvalitetene har ikke blitt Oeko Tex sertifisert før de siste årene (bortsett fra DROPS Puna / 2015), men produksjonen har vært den samme. Så du kan med god samvittighet bruke all garn du har kjøpte for 8-10 år siden. mvh DROPS Design

24.07.2023 kl. 12:54

country flag Karin Bjelkenäs wrote:

Undrar om inte färg 403, Mellanbrun, finns? Tänkte sticka Talvik Jacket.....

04.07.2023 - 11:47

DROPS Design answered:

Hej Karin, den har tyvärr utgått, men DROPS Alpaca 607, DROPS Baby Merino 52, DROPS Fabel 300, DROPS Nord 22 har samma stickfasthet :)

05.07.2023 kl. 09:05

country flag Jensen wrote:

Hi, how are these dyed? Are they dyed with natural ingredients? Also, are the OEKO-TEX certified? I'm looking for completely eco-friendly materials if you can suggest any other products? Thanks!

06.05.2023 - 01:52

DROPS Design answered:

Hi, yes they are, in a couple of days you will find more information on the colourcard :)

01.06.2023 kl. 15:11

country flag Yolande wrote:

Bonjour, pouvez-vous m'aider ? Je dois monter 106 mailles aiguilles 2,5 en côtes 2/2 drops alpaca pour obtenir une largeur de 52 cm mais je n'obtiens que 40cm. Je ne sais comment faire car je dois garder ce nombre de mailles pour le point de riz aiguilles 4 qui lui est juste pour la largeur.merci d'avance pour vos réponses

24.04.2023 - 19:06

DROPS Design answered:

Bonjour Yolande, pourriez-vous nous indiquer le numéro du modèle que vous tricotez? Ce serait ainsi plus facile pour nous de vérifier pour pouvoir vous répondre. Merci pour votre compréhension!

25.04.2023 kl. 09:02

country flag Annabelle wrote:

Bonjour, Quand est prévu un réassort en noir ? Merci !

05.04.2023 - 23:16

DROPS Design answered:

Bonjour, nous n'avons pas d'informations d'inventaire. Si la couleur n'est pas indiquée comme discontinuée, elle sera renouvelée dès que possible. Bon tricot!

09.04.2023 kl. 12:30

country flag Wollfuehlladen wrote:

Ich habe fast alle Farben vorrätig, Bestellen Sie einfach bei mir, wenn Sie nicht so lange warten wollen, bis die Farben wieder lieferbar sind.

14.02.2023 - 02:36

country flag Gina wrote:

Hallo liebes Team. Wann sind wieder Alpaka Wochen? GLG

09.02.2023 - 00:31

DROPS Design answered:

Liebe Gina, bisher ist noch nichts geplant - bleiben Sie dran - mit unserem Newsletter und/oder den socialen Medien. Viel Spaß beim stricken!

09.02.2023 kl. 10:29

country flag Gea Van Der Laan wrote:

Op uw site staat Alpaca kleur 9030 voor 2,73. Als ik deze wil bestellen wordt de prijs ineens veel hoger. Hoe kan ik deze wil bestellen voor 2,73?

30.01.2023 - 19:30

DROPS Design answered:

Dag Gea,

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de prijs ineens veel hoger wordt bij het bestellen. Het beste kun je even contact opnemen met de betreffende webshop hierover. De prijzen zouden normaliter met elkaar overeen moeten komen.

31.01.2023 kl. 21:45

country flag Kasia wrote:

Dzień dobry, do włóczki Alpaca kolor 9023 (fioletowa mgiełka) chciałabym dopasować włóczkę Safran, do przerabiania dwiema nitkami. Który kolor z fioletowych lub różowych będzie najlepiej pasował? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

11.01.2023 - 10:40

DROPS Design answered:

Witaj Kasiu, idealne dopasowanie kolorystyczne nie istnieje, Safran nie ma podobnego odcienia w swojej palecie kolorów. Ale to wszystko zależy od tego jaki efekt chcesz osiągnąć. Radzę Ci skontaktować się ze sklepem, w którym zaopatrujesz się we włóczki, na pewno będą w stanie Ci pomóc. Pozdrawiamy!

11.01.2023 kl. 14:00

country flag Pia wrote:

Hej Har drops alpacka nr 601 brun utgått? Hittar den ingenstans

26.12.2022 - 20:21

DROPS Design answered:

Hei pia. Ja, farge 601 mørk brun er utgått fra vårt sortiment. mvh DROPS Design

02.01.2023 kl. 09:32

country flag Sandra Brandt wrote:

Liebes Drops-Team, bringen Sie auch Farben wieder ins Sortiment, die es früher gab aber aktuell nicht auf der Website angezeigt werden? Es wäre schön die Drops Alpaca Wolle in einem dunkleren Braun wiederzusehen, so wie die Farbnummer 0601 - Dunkelbraun (ähnlich der Merino Extra Fine in Dunkelbraun uni colour 09). Sie war sehr schön und wird schwer vermisst..

04.12.2022 - 16:56

DROPS Design answered:

Liebe Frau Brandt, danke für Ihre Anfrage, die weitergeleitet wird . Viel Spaß beim stricken!

06.12.2022 kl. 13:07

country flag Hänßler wrote:

Ich habe die Drops Alaska Farbe 66 gekauft und würde sie gern mit der Drops Alaska Frabe haselnus mix 9025 oder Farbe mandel 9031 zusammen verarbeiten. Alternativ die Drops Kid-Silk Farbe schokolade 35 oder mandel 42. Welches Garn und vorallem welche Farbe wäre für mich die beste Wahl, um ein harmonisches Farbbild zu erreichen?

03.12.2022 - 13:48

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hänßler, am besten wenden Sie sich bitte an Ihrem DROPS Händler, dort wird man Ihnen die besten passenden Farben empfehlen. Viel Spaß beim stricken!

06.12.2022 kl. 13:02

country flag Cinzia Fiorelli wrote:

Können sie mir Auskunft geben, welche der Drops-Alpaka-Garne in Naturtönen ungefärbt & ungebleicht sind?

16.11.2022 - 11:15

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fiorelli, nur Farben 0100, 607 und 618 sind ungefärbt und ungebleicht. Viel Spaß beim stricken!

18.11.2022 kl. 14:45

Stuur een opmerking over DROPS Alpaca

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Alpaca 9032, donkere klimop
+ DROPS Kid-Silk 19, donkergroen
DROPS Alpaca 4400, aubergine
+ DROPS Kid-Silk 16, donkerpaars
DROPS Alpaca 2917, turkoois
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 15, licht zeegroen
DROPS Alpaca 2916, fel limoen
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 01, naturel
DROPS Alpaca 101, wit
+ DROPS Brushed Alpaca Silk 01, naturel
DROPS Alpaca 9022, koraal
+ DROPS Sky 19, perzik
DROPS Alpaca 9030, pistache ijs
+ DROPS Kid-Silk 47, pistache ijs
DROPS Alpaca 4010, licht lavendel
+ DROPS Kid-Silk 09, licht lavendel