DROPS Merino Extra Fine

Superwash behandeld extra fijne merinowol

vanaf:

3.25€

per 50 g

Samenstelling: 100% wol
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 105 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Fijne was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen
Superwash: yes

Made in: EU
Oorsprong ruwe materiaal: Wol uit Zuid Amerika

Dit garen heeft een Oeko-Tex® certificaat (certificaat nummer 25.3.0110), Standard 100, Klasse I van het INNOVATEXT TEXTILE ENGINEERING AND TESTING, HUNGARY. Dit betekent dat het getest is op schadelijke stoffen en veilig beschouwd kan worden voor menselijk gebruik. Klasse I is het hoogste niveau en het betekent dat het garen geschikt is voor babyproducten (0-3 maanden).

Garen type
DROPS Prijs
Deals vanaf
DROPS Merino Extra Fine
uni colour
4.00 EUR
3.25 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.25 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.27 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.60 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.75 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Merino Extra Fine
mix
4.00 EUR
3.25 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
3.25 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.27 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.60 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.75 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Winterswijk
4.00 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
4.00 EUR
50g
Bestel
Breiparadijs
Leeuwarden
4.00 EUR
50g
Bestel
Finlandia Import
Bergen
4.00 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

47 Kleuren in DROPS Merino Extra Fine

naturel
uni colour 01
licht beige
uni colour 50
greige
mix 08
licht taupe
mix 07
taupe
mix 06
koffie verkeerd
uni colour 51
chocolade
uni colour 49
donkerbruin
uni colour 09
antraciet mix
mix 03
grijs mix
mix 04
lichtgrijs mix
mix 05
lichtgeel
uni colour 24
mosterd
uni colour 30
rood
uni colour 11
bordeaux
uni colour 48
donkerheide
uni colour 35
heide
uni colour 34
donkerroos
uni colour 32
ceder
uni colour 42
blush
mix 45
woestijnroos
mix 46
roze
uni colour 25
poederroze
uni colour 40
licht roze
uni colour 16
amethist
uni colour 36
lila
uni colour 22
edel paars
uni colour 44
marineblauw
uni colour 27
donkerblauw
uni colour 20
denimblauw
uni colour 13
grijsblauw
uni colour 23
lichtgrijsblauw
uni colour 19
blauwe mist
uni colour 38
zeeblauw
uni colour 43
turkoois
uni colour 29
de noordzee
uni colour 28
ijsblauw
uni colour 39
lichtgrijs/groen
uni colour 15
donkergrijs/ groen
uni colour 37
saliegroen
mix 47
pistache
uni colour 26
appelgroen
uni colour 18
bosgroen
uni colour 31
bladgroen
uni colour 52
mosgroen
uni colour 53
uit het assortiment
olijfgroen
uni colour 41
zwart
uni colour 02

Productinformatie

DROPS Merino Extra Fine wordt gesponnen van 100% extra fijne merinowol vezels en is een warm en superzacht garen, wat vriendelijk voor de huid is en daarom ideaal voor kledingstukken voor baby's en kinderen. Het garen wordt gesponnen meerdere dunne draden en geeft hierdoor een mooi, gelijkmatig stekenbeeld en is ideaal voor patronen met textuur, zoals kabels en gerstekorrel. Kledingstukken die gemaakt zijn van dit garen zijn zeer comfortabel, hebben een grote elasticiteit en een grote oppervlakte kwaliteit. Deze speciale constructie maakt het belangrijk dat u de juiste stekenverhouding heeft voor uw project, dus brei liever wat strakker dan te los.

DROPS Merino Extra Fine is superwash behandeld, wat inhoudt dat u het in de wasmachine kunt wassen en geschikt is voor dagelijks gebruik; maar let er wel op dat u bij het wassen van het kledingstuk de was- instructies volgt. Dit garen is gesponnen van vezels van dieren uit Zuid America met vrije uitloop en vrij van mulesing. DROPS Merino Extra Fine is Oeko-Tex Standard 100 gecertificeerd.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Fijne was 40ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

DROPS Merino Extra Fine is een garen dat behandeld is met Superwash, wat betekent dat u het in de wasmaschine kunt wassen met een programma voor fijne was. Dat gezegd hebbende, zijn er een aantal aanvullende tips de heel erg belangrijk zijn aangaande de verzorging van dit garen:

 • Volg de wasinstructies op het label en de kleurenkaart van het garen.
 • Was merinowol op 40 graden / met een programma voor fijne was
 • Was apart, met veel water.
 • Gebruik een klein beetje wolwasmiddel (zonder enzymen en optische bleekmiddelen).
 • Gebruik NOOIT wasverzachter (de wolvezels worden dan te zacht, zodat ze uit elkaar kunnen vallen).
 • Zet NOOIT in de week!
 • Laat kledingstukken NOOIT nat in de wasmachine liggen voor een lange periode!
 • Hang NOOIT te drogen, maar laat in plaats daarvan het kledingstuk plat drogen op een ondergrond.

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

 • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
 • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
 • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (371)

country flag Martina wrote:

Hallo, welche Farben sind auf dem 5. Bild der Wolle abgebildet? Es sind zwei Knaeuel in Lilatoenen und zwei in Gruentoenen, ich moechte gerne wissen, welche beiden Lilafarben auf dem Bild sind? Vielen Dank!

05.09.2023 - 00:24:

DROPS Design answered:

Liebe Martina, es handelt sich um Farben 44, 22, 26,31. Viel Spaß beim stricken!

05.09.2023 kl. 15:44:

country flag Katja wrote:

Guten Tag, Ich benötige noch Garn eines bestimmten Färbebades (Türkis 29, Dyelot 83721). Gibt es eine Möglichkeit, irgendwo noch genau dieses Garn zu finden? Mein Händler hat es leider nicht mehr vorrätig.

09.08.2023 - 16:47:

DROPS Design answered:

Liebe Katja, am besten fragen Sie die unterschiedlichen DROPS Händler, die nach Deutschland senden (siehe Liste hier) - oder fragen Sie auf unserer DROPS Workshop, vielleicht kann Ihnen eine andere Strickerin mal helfen. Viel Spaß beim stricken!

09.08.2023 kl. 17:07:

country flag Aina Eide wrote:

Hei. Skal strikke genser drops children 22-44, starshine., i drops merinoull extra fin. Sender dere garnprøve fargekart, slik at jeg får satt sammen farger som passer. Og er det gratis eller betaler jeg noe for dette . Mvh Aina Eide

25.06.2023 - 00:41:

country flag Rebecca Wigod wrote:

I'm knitting a child's sweater using several colours of Drops Merino Extra Fine. Most of the balls of yarn are fine, but the off-white (01) has broken strands in it, which forces me to cut the yarn, eliminate the damaged part and rejoin the yarn. Over all, Drops Merino Extra Fine is a lovely yarn, but the off-white ball I'm working with is flawed and I thought you should know.

04.06.2023 - 01:21:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Wigod, we are sorry to hear that, should you think there is something wrong with the yarn, please share to your store with all required informations so that they can forward us everything. Happy knitting!

05.06.2023 kl. 10:27:

country flag MARTY Christiane wrote:

Hier, je vous ai adressé un message afin d'obtenir des informations concernant l'achat de plusieurs laine DROPS, lorsque je suis sur la page sélection des fils et couleurs, impossible de vous indiquer la couleur et le nombre de pelotes. Les manipulations que vous m'avez indiquées ne fonctionnent pas. Merci de m'expliquer plus explicitement ces dernières. Mme MARTY Christiane

17.05.2023 - 16:02:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Marty, vous devez commander votre laine en passant par l'un de nos revendeurs DROPS en France (ou dans votre pays), autrement dit: cliquez sur "commander" ci-dessus, vous verrez s'afficher une liste de magasin et un rectangle "commander" à droite du nom du magasin, cliquez sur ce rectangle à droite du magasin que vous aurez choisi pour ouvrir la boutique en ligne de ce magasin et passer votre commande. Si vous avez besoin d'aide avec la boutique en ligne, n'hésitez pas à contacter directement le magasin que vous avez choisi - cliquez sur son nom pour trouver ses coordonnées. Bon tricot!

19.05.2023 kl. 09:18:

country flag Sara wrote:

Ho realizzato un maglione con questo filato e risulta troppo grande. Come posso ridurre il capo infeltrendolo leggermente?

19.04.2023 - 13:54:

DROPS Design answered:

Buonasera Sara, purtroppo la lana merino tende ad allungarsi se non lavata seguendo le indicazioni corrette. Può provare ad usare la centrifuga, ma rischia di rovinare ancora di più il capo. Buon lavoro!

11.05.2023 kl. 21:16:

country flag Maarit Lindqvist wrote:

Miksi lankakerässä on solmuja noin 2 metrin välein.Ostin 3 kerää eikä ensimmäisessä ollut yhtään solmua ,mutta toisessa on.Ei ole kiva kotoa sellaisesta.Kuittia ostopaikasta ei ole enään tallessa joten en voi edes palauttaa.

12.03.2023 - 19:29:

DROPS Design answered:

Olemme pahoillamme, että kerässä on paljon solmuja. Tämä voi joskus tapahtua tuotannollisista syistä. Mikäli haluat tehdä reklamaation, voit tehdä sen liikkeessä, josta ostit langat.

20.03.2023 kl. 17:18:

country flag Federica wrote:

Posso usare questo filato anche all'uncinetto?

15.02.2023 - 09:08:

DROPS Design answered:

Buonasera Federica, certo che può utilizzarla anche per l'uncinetto. Buon lavoro!

15.02.2023 kl. 20:03:

country flag Laura wrote:

Hallo, ab wann kann man die neuen Farben im Shop kaufen?

14.02.2023 - 12:58:

DROPS Design answered:

Liebe Laura, diese Farben sind schon bei uns erhältlich, am besten fragen Sie mal Ihr DROPS Händler, dort will man Ihnen gerne - auch per Telefon oder per E-Mail weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

14.02.2023 kl. 14:27:

country flag Pirjo wrote:

Hei, ostin 6 kerää Drops Merino Extra fine lankaa. Neljäs kerä nyt menossa ja jokaisessa kerässä on ollut enemmän kuin yksi solmu (lanka poikki ja solmittu) sekä useita kohtia joissa yksi tai useampi säie poikki. Onko tämä normaalia? Tulee turhan monta langan päätä pääteltäväksi.

11.12.2022 - 13:55:

country flag Malene wrote:

Hej Drops, jeg har netop strikket babycardiganen First Snow til en niece på 1 år - og oplever til min gru, at garnet helt mister sin formstabilitet, når det får vand!! Jeg har blot lige gjort en lille prøve våd - har IKKE lagt den i blød - kun lige dryppet noget vand på den og let centrifugeret, og den voksede i længde og bredde. Kan slet ikke kontrollere garnet. Jeg føler hele mit arbejde er spildt :-(

22.11.2022 - 11:04:

DROPS Design answered:

Hei Malene. Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagg i merino ull ikke skal i tørketrommel, men har lest at noen har brukt tørketrommel på et plagg som har "vokst" for å få plagget tilbake i fasong og har blitt kjempefin (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

28.11.2022 kl. 07:50:

country flag Helena Pěnková wrote:

Dobrý den, jaké jsou, prosím, odstíny modré na produktové fotografii se čtyřmi modrými klubíčky? Děkuji za odpověď

21.11.2022 - 13:02:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Heleno, měly by to být odstíny 39, 19, 23 a 27. Pěkný den! Hana

30.01.2023 kl. 16:25:

country flag Paulina wrote:

Hej! Jag har stickat en tröja och tvättat exakt efter hänvisning (40 grader, lätt centrifugering, plantorkning) men ärmar och kropp har blivit väldigt långa. Hur kan man återfå formen igen? Kan man krympa superwash på något sätt?

17.11.2022 - 22:50:

DROPS Design answered:

Hei Paulina Den spesielle oppbyggingen av DROPS Merino Extra Fine, som er kabelspunnet av flere tråder for å få rundhet og volum, gjør garnet ekstra elastisk. Det er derfor viktig å ha riktig strikkefasthet for å unngå at plagget strekkes og det er veldig viktig å vaske etter vaskeanvisningen, finvask 40°C. Blir den vasket feil, vil den "vokse". Vi anbefaler at plagget ikke skal i tørketrommel, men har sett og lest at noen bruker tørketrommel for å få et plagg strikket i Merino ull tilbake i fasong (men dette blir da på eget ansvar). mvh DROPS design

21.11.2022 kl. 07:46:

country flag Aline wrote:

I really love the combination of 2 pinks and 1 grey on the 1st photo on the presentation page of DROPS Merino Extra Fine on your website. I would like to knit a shawl using this combo but I am not sure which colors they are... Is it desert rose mix 46, cedar uni colour 42 and medium grey mix 04? Could you please be so kind to confirm as my LYS is not stocking you anumore and I will have to order online? Thank you so much in advance for letting me know Best wishes from France

10.10.2022 - 15:32:

DROPS Design answered:

Dear Aline, the colours in this picture are 45, 46 and 47. Happy knitting!

11.10.2022 kl. 13:06:

country flag Christa Müller wrote:

Hallo, ist das Garn Merino Extrafine fürs Steeken geeignet, oder flutscht dann alles auseinander?

26.07.2022 - 23:55:

DROPS Design answered:

Liebe Christa, Es kann möglich sein, aber wir empfehlen nicht, dies zum Steeken zu verwenden.

31.07.2022 kl. 23:05:

country flag Lone Taftenberg wrote:

Hej Jeg søger Drops merino extra fine i farve 01 Indfarvning 36770. Mangler 2 bundter til baby tæppe jeg ikke kan færdiggøre. Håber I kan hjælpe mig. Mvh Lone Taftenberg

22.07.2022 - 22:06:

DROPS Design answered:

Hei Lone. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:11:

country flag Taylor wrote:

Is this yarn suitable for natural dyes? I am hoping to purchase the off-white color for my natural dyeing process.

19.07.2022 - 18:03:

DROPS Design answered:

Dear Taylor, this is a natural yarn but it's not a special yarn for dyeing. We don't know if it would be suitable for dyes.

20.07.2022 kl. 17:17:

country flag Josefine Svensson wrote:

Hej! Skulle vilja få tag på detta garn i färgen 01, färgbad 36200. Är detta något ni har på lager?

15.07.2022 - 16:59:

DROPS Design answered:

Hei Josefine. Vi selger bare kilovis til butikker. Men ta kontakt med en butikk / en nettbutikk og hør om de har denne innfargingen. Ellers så anbefaler jeg deg å bruke diverse sosiale medier for håndarbeid (f.eks DROPS Workshop), der er det mange brukere som hjelper hverandre med etterlysning av garn og partinr. mvh DROPS Design

08.08.2022 kl. 13:08:

country flag Carmen Rosa Zegarra wrote:

How can I buy the yarn from you. Looks like your web page is nat working. I can not find where to add the yarns to the baskets

10.07.2022 - 00:59:

DROPS Design answered:

Der Mrs Zegarra, you will find the list of DROPS Stores shipping to the USA here - choose your store and visit their website to get more informations. Do not hesitate to contact them for any further help or assistance. Happy knitting!

11.07.2022 kl. 09:17:

country flag Hege Werningsen wrote:

Hei, får et nøste forlite til denne jakken. Har dere inne blå nr 23. Parti 55949 Ønsker å få tilsendt 1 nøste.

08.07.2022 - 06:40:

DROPS Design answered:

Hej Hege. Ta kontakt med den forhandler som du köpte garnet av (se orderbekräftelse/kvittering) så hjälper de dig. Mvh DROPS Design

12.07.2022 kl. 10:46:

country flag Doris wrote:

Welche Farbe ist im Video zu sehen? Amethyst? Liebe Grüße, Doris

24.06.2022 - 20:01:

DROPS Design answered:

Liebe Doris, im Video ist es Farbe 40, puderrosa. Viel Spaß beim stricken!

27.06.2022 kl. 11:56:

country flag Kolbrun Helgadottir wrote:

I’m trying to orð er Marinu Extra Fine and it keeps kicking me over to ordering from UK

21.06.2022 - 19:03:

DROPS Design answered:

Dear Kolbrun, you can choose your country below the photo; you can find here the link for the US version of the webpage, with USD prices and store links: https://www.garnstudio.com/yarn.php?show=drops-merino-extra-fine&cid=17

21.06.2022 kl. 19:57:

country flag Maryse C wrote:

Après un premier lavage, un pull irlandais taille L en laine mérinos ultra fine s'est allongé corps et bras. Il a prix 2 tailles. J'ai relavé, pire. Que faire? Ce pull est immettable ... fidèle de vos laine drops, c'est ma première déception. Le défaire et recommencer ? La laine a perdu toute son élasticité. Pourtant si agréable à tricoter...

21.06.2022 - 14:21:

DROPS Design answered:

Bonjour Maryse, avez-vous bien suivi les indications de lavage? En machine, à 40°c en cycle délicat (et surtout sans assouplissant) - vous trouverez également quelques astuces supplémentaires ici. N'hésitez pas à contacter votre magasin, il devrait pouvoir vous aider, même par mail ou téléphone. Bon tricot!

22.06.2022 kl. 08:27:

country flag Christine wrote:

Is DROPS Merino extra fine wool - double knitting wool??

25.05.2022 - 14:41:

DROPS Design answered:

Dear Christine, DROPS Merino extra fine is a DK/worsted wool.

25.05.2022 kl. 20:38:

country flag Merklin Cécile wrote:

Si je tricote la laine Mérinos extra fine +kid silk extra fine le tricot fait avec ces 2 laines pourra t il se laver à la machine

25.05.2022 - 10:03:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Merklin, dans la mesure où Kid-Silk n'est pas superwash, alors non, il faudra laver l'ouvrage en respectant les consignes d'entretien de Kid-Silk. Bon tricot!

27.05.2022 kl. 09:29:

Stuur een opmerking over DROPS Merino Extra Fine

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

DROPS Kid-Silk 28, marineblauw
+ DROPS Merino Extra Fine 27, marineblauw
DROPS Merino Extra Fine 26, pistache
+ DROPS Kid-Silk 18, appelgroen