DROPS Puna

Pure zachtheid van alpaca

vanaf:

2.70€

per 50 g

Samenstelling: 100% alpaca
Garencategorie: B (20 - 22 steken) / 8 ply / DK / worsted
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 110 m
Aanbevolen naalddikte: 4 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 21 steken x 28 naalden
Verzorging: Handwas, max 30°C / Plat laten drogen / Viltbaar

Made in: Peru
Oorsprong ruwe materiaal: Alpaca uit Peru

Garen type
Deals vanaf
DROPS Puna
natural
3.85 EUR
2.70 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.70 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.09 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.20 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.29 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

DROPS Puna
natural mix
3.85 EUR
2.70 EUR

Verkooppunten die dit garen online verkopen

Klik op de Bestelbutton zodat u doorgestuurd wordt naar de website van het DROPS verkooppunt om uw bestelling te plaatsen.

Winkel naam Online prijs
Hobbydoos.nl
Webstore
2.70 EUR
50g
Bestel
LindeHobby
Webstore
3.09 EUR
50g
Bestel
Wolplein.nl
Webstore
3.20 EUR
50g
Bestel
Breiwebshop
Webstore
3.29 EUR
50g
Bestel
Hartje Winterswijk
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel
Breicafe Het Breipunt
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel
De Wolkast
Webstore
3.85 EUR
50g
Bestel

Kijk hier of je locale verkooppunt het in voorraad heeft

9 Kleuren in DROPS Puna

naturel
natural 01
lichtgrijs
natural mix 07
grijs
natural mix 06
donkergrijs
natural mix 05
bruin
natural mix 03
noga
natural mix 17
beige
natural mix 02
grijs/bruin
natural mix 04
zwart
natural mix 08

Productinformatie

DROPS Puna is een zacht, licht en heerlijk warm garen gemaakt van 100% superfijne alpaca en is perfect geschikt voor elke soort kledingstuk – bovendien voelt het heerlijk aan op de huid! Het wordt gemaakt van 4 draadjes superfijne alpaca en de vezels zijn onbehandeld, wat betekent dat de wol alleen is gewassen en niet is blootgesteld aan chemische behandelingen voor het verven. Zo blijven de natuurlijke eigenschappen van het garen zichtbaar en heeft het garen een mooie vorm en structuur.

Verkrijgbaar in de mooiste natuurlijke kleuren - dit luxe maar toch veelzijdige garen behoort tot garencategorie B en het is ideaal voor patronen die gemaakt zijn voor garens zoals DROPS Karisma en DROPS Merino Extra Fine. En of u nu haakt of breit, het resultaat zal aangenaam, licht en prachtig zijn en bovendien heerlijk aanvoelen! Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat u gelijkmatige steken krijgt door het kledingstuk eenvoudigweg even te wassen.

Read more about our products' sustainability here


Wij maken u erop attent dat de kleuren zoals u ze ziet op het beeldscherm af kunnen wijken van de werkelijke kleuren en dat kleuren licht kunnen variëren van verfbad tot verfbad

Hoe verzorg ik dit garen?

yarn wash

Handwas, max 30°C / Plat laten drogen

Wat betekent de symbolen?

Lees meer over het wassen van de garens

Hoe kan ik dit garen vervangen?

Als u op zoek bent naar een vervanging van dit garen voor een ander DROPS garen, dan kunt u een ander garen gebruiken binnen dezelfde garengroep, of probeer onze garenvervanger!!

Wilt u het garen van dichter bij bekijken?

Bekijk het garen van dichtbij en bekijk hoe een gebreid proeflapje eruit ziet, in deze video:

Met welke andere garens kan ik deze combineren?

Veel van onze garens kunnen gecombineerd worden om een andere dichtheid, structuur of gevoel te creëren. Ter inspiratie vindt u hier een aantal combinatie ideeën

DROPS Puna 07, lichtgrijs + DROPS Kid-Silk 01, naturel

Wilt u dit garen graag vilten?

Bekijk hoe dit garen er voor en na het vilten uitziet:

Voor
Na

Naalden: 4.00 mm
Voor: 20 steken x 26 naalden
Na: 22 steken x 34 naalden

Lees hier meer over vilten

Heeft u een vraag over dit garen?

Bekijk de lijst met vaak gestelde vragen (FAQ) over onze garens

1) Welke type vezels bevatten de DROPS garens?

Garens kunnen worden gemaakt van vele soorten natuurlijke en synthetische vezels. DROPS heeft vooral garens gemaakt van wol, katoen, alpaca, linnen, mohair en zijde in het assortiment. Elke vezel heeft zijn eigen kwaliteiten en ze worden vaak gecombineerd om voordeel te hebben van de beste eigenschappen van alle kwaliteiten samen. Grove vezels heeft het voordeel dat het sterker is en slijtvast is en fijnere vezels bieden meer zachtheid en comfort. Hieronder volgt beknopte informatie over de voornaamste vezels die wij gebruiken:

Alpaca:
Alpaca is een natuurlijke vezel afkomstig van de alpaca en heeft een soortgelijke structuur als die van schapenwol. De vezel is zo zacht omdat hij een kleine diameter heeft, net als bij merinoswol. Alpaca is zacht, duurzaam, luxe en zijdeachtig. Garen van alpacavezels vilt en pilt niet zo snel en kan licht of zwaar zijn afhankelijk van hoe het gesponnen is. Hoewel het op schapenwol lijkt, is het warmer, prikt het niet en bevat het geen lanoline (wolvet) zodat alpaca van nature hypoallergeen is. Alpaca’s komen voor in 22 natuurlijke kleuren en met meer dan 300 tinten, van diep blauw tot bruinzwart en bruin en van wit en zilver tot roze-grijs.

Mohair:
Deze vezel is afkomstig van angorageiten en wordt beschouwd als een luxe vezel. Garen van mohair is net zo warm als wol, maar veel lichter; het is duurzaam, laat zich gemakkelijk verven en vilt niet snel. Mohairvezels glazen zacht door de manier waarop ze het licht weerkaatsen. Hoewel mohair een harde vezel is, wordt het meestal gesponnen tot een luchtig garen, zodat kledingstukken kan mohair luchtig en prachtig zijn.

Wol:
Wolvezels komen van de vacht van een schaap en wol is een relatief grove vezel. Twee in het oog springende eigenschappen van wol zijn het feit dat wol warmte vasthoud en dat wol kan vilten – dit komt door de schubben op het oppervlak van de vezels. Afhankelijk van het schapenras kan wol er zeer verschillend uitzien.
Wol van het merinosschaap wordt beschouwd als de fijnste wol, die zacht en krullend is. Alle merinoswol in DROPS garens komt uit Zuid Amerika en de schapen zijn niet blootgesteld aan mulesing.
Pure nieuwe wol is wol die direct gemaakt wordt van de schapenvacht en niet van gerecyclede wol uit kleding. Machinewasbare wol is wol die chemisch behandeld is zodat de buitenste laag van de vezel zo min mogelijk pluist, zodat de wol in de wasmachine gewassen kan worden op een wolwasprogramma (zie Superwash).

Zijde:
Zijde is een fijne en lange vezel die geproduceerd wordt uit de poppen van de motvlinder van zijderupsen. Hoewel de zijderups gecultiveerd is, wordt wilde of tussahzijde geproduceerd uit de poppen van de ongecultiveerde zijderupsen. De zijdevezel is een van de allersterkste natuurlijke vezels en geweldig om breigarens van te maken. Zijde laat zich ook erg goed mengen met andere vezels en vooral met wol. Zijde laat zich ook goed verven met natuurlijke verfstoffen.

Plantaardige vezels:
Er zijn allerlei plantaardige vezels die gewonnen worden uit de celwand van planten. Van alle varianten worden katoen en linnen het vaakst gebruikt voor breigarens.

Katoen
is de vezel die rond de kernen van de katoenplant wordt aangetroffen en het bestaat bijna volledig uit cellulose. Katoen is meestal wit van kleur, maar er zijn ook groene en bruine varianten. De katoenvezel wordt meestal tot (dun) garen gesponnen en er wordt zacht en ademende textiel van gemaakt dat zeer geschikt is voor zomerkleding en accessoires. Het is minder sterk dan zijde of linnen, maar sterker dan wol.

Gemerceriseerde katoen
is katoen die een speciale behandeling heeft ondergaan. Deze behandeling geeft katoen een prachtige glans zodat dit katoen een chiquere uitstaling heeft dan gewone katoen. Het is ook sterker, laat zich gemakkelijker verven en is beter bestand tegen meeldauw. Het is ook meer vormvast dan ‘reguliere’ katoen.

Linnen
is een vezel die gewonnen wordt uit de stelen van de vlasplant en hij is sterker dan de meeste andere vezels. De linnenvezel is relatief zacht, recht en glanzend en wordt steeds mooier als hij ouder wordt. Linnen is nog comfortabeler dan katoen bij hoge temperaturen omdat het vocht goed opneemt en snel weer droogt.

Andere materialen die gebruikt worden in onze garens zijn o.a. synthetische vezels zoals acryl, viscose en polyamide (nylon) en polyester. Deze vezels worden meestal gebruikt om extra sterkte te geven aan het garen (zoals ons sokkengaren DROPS Fabel) of een speciaal soort structuur (zoals ons "blown yarn", DROPS Air).

2) Wat is polyamide?

De polyamidevezel, meer bekend onder de naam nylon, is heel sterk, duurzaam, licht en gemakkelijk in onderhoud (kan gewassen en gedroogd worden in de machine) en elastisch, zodat hij perfect combineert met andere vezels voor het maken van duurzame garens, zoals sokkengaren.

Vergeleken met polyester, is polyamide zachter en flexibeler, maar het neemt ook meer water op en droogt langzamer.

3) Welke informatie vind ik op de garenwikkels van DROPS?

Alle DROPS garenwikkels bevatten informatie over de vezels die het garen bevat (wol, katoen, etc.), het gewicht in grammen en de lengte in meters en yards, wasvoorschriften en wassymbolen (deze worden hier uitgelegd), het kleurnummer, het verfbadnummer en de garengroep waartoe het garen behoort.

4) Wat zijn de DROPS garencategorieën?

Alle DROPS garens zijn ingedeeld in een groep die de dikte aangeeft (A tot en met F). Garens in dezelfde groep hebben (bijna) dezelfde stekenverhouding en kunnen onderling gewisseld worden in de patronen; de looplengte kan wel variëren, dus als u een ander garen kiest, reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

5) Kan ik ook een ander garen gebruiken dan er wordt vermeld in het patroon?

Ja, dat is mogelijk, zolang het garen dezelfde stekenverhouding heeft. Brei daarom altijd een proeflapje en controleer dat u hetzelfde aantal steken in de breedte en naalden in de hoogte heeft als aangegeven staat in het patroon.

Denk erom dat verschillende garen verschillende eigenschappen hebben en het kledingstuk een andere structuur en uitstraling kunnen geven. De looplengte kan ook verschillen, dus reken dan altijd uit hoeveel meters u nodig hebt om te zien hoeveel bollen u moet aanschaffen.

lees hiermeer over hoe u de hoeveelheid van een alternatief garen berekent - en hoe u 1 draad van een garen vervangt door 2 of meer draden van een ander garen, .

6) Wat betekent het dat een garen “Superwash” behandeld is?

Superwash wol is een wolproduct dat behandeld is zodat het machinewasbaar is. Veel mensen werken liever niet met wol omdat het kan krimpen bij het wassen (dit kunt u ook expres doen, dan vilt u de wol) en superwash wol kunt u gebruiken zonder deze zorgen. (Lees hier meer (Engelstalig))

7) Wat betekent: “Oeko-Tex® gecertificeerd”?

De Oeko-Tex® Standard 100 is geïntroduceerd aan het begin van de jaren 90 in reactie op de vraag van het publiek naar textiel zonder gezondheidsrisico’s. De Oeko-Tex® Standard 100 is een uniforme en wereldwijde testmethode en certificering voor textielgrondstoffen, halffabricaten en eindproducten. De test op verboden middelen omvat middelen die verboden zijn bij wet en op chemicaliën die schadelijk zijn voor de gezondheid en andere zaken die de gezondheid kunnen schaden.

Voor meer informatie, ga naar www.oeko- tex.com

8) Waar worden de DROPS garens geproduceerd?

U kunt lezen waar de DROPS garens zijn geproduceerd op elke kleurenkaart en op onze prijslijsten.

9) Waarom zijn jullie garens zo goedkoop?

Als het grootste merk in breigarens en patronen van Noord-Europa hebben we de unieke kans om te werken met de beste ruwe materialen en zo kunnen we besparingen maken die u ten goede komen. Daarom kunt u DROPS garens gemiddeld 20-30% goedkoper kopen dan vergelijkbare producten!

10) Hoe accuraat zijn de kleuren op de website?

Als we afbeeldingen selecteren voor de kleurenkaarten, doen we ons uiterste beste om de kleur zo goed mogelijk weer te geven. Helaas kunnen we niet garanderen dat de afbeeldingen op uw computerscherm volledig correct zijn. Elke monitor geeft kleuren anders weer; sommige kleuren zullen donkerder lijken dan in het echt of juist lichter en sommige kleuren zullen meer verzadigd lijken op bepaalde beeldschermen. Als u de ervaring heeft dat de kleuren in het echt vaak afwijken van die op uw beeldscherm, dan kunt u de instellingen van uw monitor aanpassen.

11) Wat is micron? Wat betekent super fijn / extra fijn?

De dikte van garenvezels wordt in micron uitgedrukt (een duizendste van een millimeter). Super fijne alpaca wol is 26-28 micron. Fijne merinowol is minder dan 21,5 micron en extra fijne merinowol is minder dan 19,5 micron. Hoe minder micron des te zachter en fijner de kwaliteit zal zijn, hoe meer micron, hoe slijtvaster de kwaliteit zal zijn.

De reden dat het aantal micron in garenvezels belangrijk zijn, is omdat het garen uiteindelijk iets anders gaat worden en hoe delicaat of grof een garen is bepaalt voor een deel waarvoor we het gebruiken. Dat is de reden waarom we de zachtste garens (zoals DROPS Baby Merino) aanraden voor babykleding, of waarom we een meer korrelig, slijtvaster garen zoals DROPS Snow, voor zitmatjes en sloffen gebruiken.

12) Waarom zijn de kleuren van mijn bollen of print verschillend?

De reden waarom twee bollen van hetzelfde garen er verschillend uit kunnen zien kan zijn 1) dat beide bollen van een verschillend kleurbad zijn; 2) dat de bollen met een andere techniek geverfd zijn, "magic print" genaamd (wat bijvoorbeeld toegepast wordt bij DROPS Delight), wat zorgt voor unieke patronen en zachte kleurovergangen voor elke bol, waar wat tevens inhoudt dat er binnen een verfbad lichtere en donkere variaties kunnen zijn. Dit is geen fout of defect, maar hoort bij het karakter van het garen.

13) Mijn winkel heeft niet de kleur die ik wil hebben, wat kan ik doen?

Als uw DROPS winkel de kleur, die u graag wilt hebben, niet heeft, probeer dan contact op te nemen met een DROPS Super Store (degenen met de gouden badges) - zij zorgen ervoor om de kleur die graag wilt te regelen, zelfs als ze het zelf niet op voorraad hebben. Hier vindt u een lijst van alle DROPS winkels.

14) Waar kan ik een specifiek verbad van een kleur vinden?

Neem altijd eerst contact op met uw DROPS winkel. Als zij niet het verbad hebben dat u wilt, raden we aan om andere breisters en haaksters te vragen in de DROPS Workshop op Facebook of Ravelry, deze hebben misschien het juiste verfbad en willen dit wellicht afstaan.

15) Waarom pluist mijn garen?

Garen pluist omdat het niet genoeg in elkaar gedraaid is om alle vezels samen te houden. Alle garens hebben uitstekende vezels (van de productie) die naar buiten kunnen komen als een lint of door schuren, in verschillende gradaties afhankelijk van hoe het garen gesponnen is. Geborstelde garens (garens die "hariger" zijn) zoals DROPS Melody, hebben meer van deze losse vezels dan andere garens, en gaan daardoor makkelijker pluizen. Het pluizen is tevens afhankelijk van wat eronder gedragen wordt en of dit aan de vezels trekt. Het is daarom niet mogelijk om te garanderen dat het garen niet pluist.

Hieronder vindt u een aantal tips hoe u het beste resultaat krijgt als u met garens werkt die hariger zijn:

  • Als het kledingstuk klaar is (voordat u het wast) schudt u het flink uit, zodat de vezels eruit komen. LET OP: gebruik GEEN lint of roller, borstel of andere methode welke aan de garens trekt.
  • Doe het kledingstuk in een plastic tas en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar vast gaan zitten, en uitstekende vezels makkelijker los komen. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en opnieuw uitschudt.
  • Was het kledingstuk volgens de instructies op het label. Kledingstukken die met harigere garens zijn gemaakt, moeten meestal uitgeschud worden als ze droog zijn na het wassen, zodat de haren omhoog gaan staan en uitstekende vezels eruit kunnen komen.
Heeft u een probleem met het bestelde DROPS garen? Als u garen besteld vanaf de kleurenkaart of de patronen op onze site dan koopt u niet rechtstreeks bij DROPS, maar van een van de honderden DROPS winkels over de hele wereld. Daarom is het van belang dat u contact opneemt met de DROPS winkel waar u het garen gekocht heeft, en dat u de garenlabels van alle bollen die u besteld heeft bewaard (want deze zijn uw garantie). TDe DROPSwinkel waar u contact mee opneemt zal u helpen om de klacht verder in te dienen, indien nodig. Hier vindt u een lijst met DROPS winkels.

Opmerkingen / Vragen (147)

country flag Anna wrote:

Hei, Onko tämä Puna-lanka poistumassa valikoimasta? Sitä on todella vaikea löytää enää mistään, onko uusia eriä tulossa kauppoihin jossain vaiheessa?

27.12.2022 - 13:12:

DROPS Design answered:

Hei, lanka ei ole poistumassa valikoimasta. Alpakkalankojemme alekampanjan yhteydessä lanka myytiin loppuun, mutta sitä on nyt saatu lisää varastoon ja uusia eriä on saapumassa kauppoihin.

13.01.2023 kl. 13:18:

country flag Luis wrote:

Ho acquistato tempo fa il filato Puna, che molto apprezzo per la sua morbidezza. Con disappunto, tuttavia, nel bel mezzo di un gomitolo, esso ha cambiato colore! Da verde petrolio a verde chiaro!!! Non è stata una sorpresa gradita!

02.09.2022 - 08:45:

DROPS Design answered:

Buongiorno Luis, ci dispiace per il problema che ha riscontrato con DROPS Puna: contatti il rivenditore da cui ha acquistato il filato che provvederà a fare l'opportuna segnalazione. Buon lavoro!

06.09.2022 kl. 16:33:

country flag Wollfühlladen wrote:

Ich habe noch fast alle bunten Farben von Puna vorrätig. Auf meiner honepage kann man sie sehen. Einfach bei Wollfühlladen bestellen.

21.08.2022 - 00:48:

country flag Lhardy Nathalie wrote:

Bonjour j'aimerais savoir si il vous resterait 1 à 2 pelotes de laines Puna colori 2 natural mix bain 7C9481 ? Si non a qui je peux m'adresser ? Merci beaucoup

31.07.2022 - 11:44:

DROPS Design answered:

Bonjour, nous n'avons pas d'informations sur le stock de lots spécifiques. Vous devez contacter votre magasin habituel ou tout magasin DROPS qui expédie en France, vous pouvez trouver une liste ici :https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=8&cid=8. Bon tricot!

31.07.2022 kl. 20:32:

country flag Giulia wrote:

Cosa significa la dicitura “puó essere infeltrito”,in riferimento ad un filato?

27.07.2022 - 15:25:

DROPS Design answered:

Buongiorno Giulia, quando c'è quella dicitura vuol dire che il filato può essere utilizzato per capi che poi verranno infeltriti, come borse, pantofole, decorazioni...Buon lavoro!

28.07.2022 kl. 15:59:

country flag Hansson wrote:

Hej, Finns inte längre färgen Puna nr 16 till salu?

13.07.2022 - 15:56:

DROPS Design answered:

Hej. Nej den har dessvärre utgått ur sortimentet, men det kan hända att vissa återförsäljare fortfarande har den kvar. Mvh DROPS Design

14.07.2022 kl. 13:26:

country flag Kristbjörg Kemp wrote:

Get ég pantað hjá ykkur Drops puna natural 01. Mig vantar 750 gr.

04.07.2022 - 19:57:

DROPS Design answered:

Blessuð Kristbjörg. Efst á síðunni okkar finnur þú hlekk sem vísar á DROPS verslanir á Íslandi. Endilega hafðu samband við þær. Margar þeirra eru með netverslun. Gangi þér vel.

18.07.2022 kl. 14:34:

country flag Anique wrote:

Zo jammer dat jullie de mooiste kleuren uit het assortiment hebben gehaald. De naturel kleuren staan niet iedereen. Dit was mijn favoriete garen. Nu moet ik bij een ander merk een vergelijkbaar garen gaan zoeken

27.06.2022 - 19:06:

country flag Mascha wrote:

Moin! Ich möchte handgefärbtes Garn (100 % Merino mit wildem Farbwechsel) in einem Fair-Isle-Pullover verwenden. Dazu brauche ich ein neutrales Kontrastgarn. Ist Drops Puna dafür geeignet? Oder sollte ich lieber Drops Soft Tweed wählen? Oder besser ein anderes Garn?

07.06.2022 - 09:22:

DROPS Design answered:

Liebe Mascha, je nach der gewüschten Ergebnis können alle Garne der Garngruppe B alternative sein, am besten wenden Sie sich an Ihrem DROPS Laden, dort kann man Ihnen besser und persönnlicher - auch telefonisch oder per E-Mail - weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

07.06.2022 kl. 10:52:

country flag Ann Engdahl wrote:

Var har den vackra rosa färgen i Puna tagit vägen? Jag önskar se den igen och gärna nån blå nyans också. Ett underbart garn 🙂

06.06.2022 - 20:20:

DROPS Design answered:

Hej Anne, naturfarverne i DROPS Puna er de absolut mest populære. Har du ønsker, så må du gerne referere til en rosa eller blå fra en anden DROPS kvalitet

08.06.2022 kl. 15:26:

country flag Anne-Mette wrote:

Når der står "Tøjet kan med fordel få en enkel vask" menes der da i vaskemaskinen eller?

27.05.2022 - 13:38:

DROPS Design answered:

Hej Anne-Mette. Vi anbefaller håndvask, koldt vand max 30°C till detta garn. Mvh DROPS Design

27.05.2022 kl. 14:15:

country flag Paula Perez wrote:

Buenos dias, para acabar una labor necesito dos ovillos drops puna color 09 (rosa clarito). Volvereis a tener? Lo puedo encargar? Gracias de antemano

22.04.2022 - 10:34:

DROPS Design answered:

Hola Paula, este color está ya descontinuado hace tiempo, por lo que ya no está disponible en el almacén. Pero puedes contactar directamente con las tiendas DROPS para ver si les quedan unidades de este color. Puedes ver aquí las tiendas con envío a España: https://www.garnstudio.com/findastore.php?id=23&cid=19

23.04.2022 kl. 16:57:

country flag Victoria Kaldager wrote:

Dette er et fantastisk garn for oss som tåler dårlig ullgarn !!! Mykt og godt mot huden og det klør IKKE. Godt å strikke med og har brukt Karisma oppskrifter med hell. Ser nå at flere farger utgår og det er synd. Har alltid håpet på flere fargevalg. Hva skjer nå med Puna???

17.02.2022 - 16:42:

DROPS Design answered:

Hei Victoria. Skulle ønske at flere delte din glede for garnet, slik at vi kunne ha mange fantastiske farge i denne kvaliteten. Men dessverre er det ikke det og nå satses det kun på "jord/natur" farger i DROPS Puna. mvh DROPS Design

21.02.2022 kl. 08:17:

country flag Lieve wrote:

Ik vind het spijtig dat de mooiste kleuren uit het assortiment zijn. Zeker om iets te breien voor meisjes. Ik vind het garen super.

01.02.2022 - 11:29:

country flag SRoth wrote:

Liebes Garnstudio Team, es ist so schade, dass die Punawolle nicht mehr in bunt angeboten wird! Ich habe noch Reste, je 2 Knäuel, in Pflaume (Farbnr. 11) und blau (Nr. 14) - damit komme ich leider nicht weit. Jetzt wollte ich für ein neues Projekt nachbestellen und sehe, dass es die Farben gar nicht mehr gibt. Ich liebe die Qualität dieses Garns, ist denn geplant, die Farbpalette irgendwann wieder zu erweitern? Viele Grüße!

31.01.2022 - 16:50:

country flag Bettina Lukoschewitz wrote:

Hej jeg vil gerne bruge jeres drops puna som alternativ garn . Det garn produkt som anbefales til min opskrift er puna garn fra gepard garn men har lidt svært ved at regne ud om det er brugbart og hvor meget jeg skal bruge . Af puna fra gepard garn skulle jeg bruge 15 gange 50 gram . Kan i hjælpe mig 🙏🏼🙏🏼

29.01.2022 - 17:06:

DROPS Design answered:

Hei Bettina Selv om de har neste samme navn betyr det ikke at de er like. Dette er et garn jeg ikke kjenner til. Om det er blowgarnet Puna fra Gepard, passe nok DROPS Air (også et blowgarn) bedre enn DROPS Puna. (15 nøster med blowgarnet Puna fra Gepard = 1650 meter. For å få 1650 meter med DROPS Air trenger du 11 nøster og med DROPS Puna trenger du 15 nøster). DROPS Air og DROPS Puna har forskjellige tykkelse og strikkefasthet, så sjekk hva som passer best til Puna fra Gepard. mvh DROPS Design

31.01.2022 kl. 12:29:

country flag Christiane Klenke wrote:

In meinem Laden sind die Farben alle noch vorrätig. Bestellen Sie bei Wollfühlladen.

26.01.2022 - 01:32:

country flag Tuija wrote:

Olisin kysynyt mitkä on nuo ruskean värit puna langasta ensimmäisessä kuvassa?

23.01.2022 - 13:01:

country flag Andrea Ludewig wrote:

Guten Morgen an das DROPS-Team, Geht die DROPS-Puna aus dem Sortiment, oder haben Sie nur die Fraben reduziert? Sind neue Farben zu erwarten? Liebe Grüße Andrea

17.01.2022 - 08:57:

country flag Julia wrote:

Witam.wykonalam sweter z wloczki drops puna 03 z jednej partii. Po pierwszym praniu połowa robótki miała jaśniejszy odcień. Dla czego tak się dzieje ? Nie wiem co mam robić, bo sweter zepsuty i nie wiem czy sięgać znów po tą samą wloczke czy wybrać inna firmę.

14.01.2022 - 12:13:

DROPS Design answered:

Witaj Julio, pierwszy raz spotykam podobny problem. Jeżeli włóczka jest z jednej partii nie powinno być żadnej różnicy w odcieniu. Problem nastąpił podczas prania: która część jest jaśniejsza? Napisz jak prałaś sweter. Pozdrawiamy!

17.01.2022 kl. 15:15:

country flag Suzan Den Boon wrote:

Dear Sir/Madam, For a sweater I would like to use the Drops Puna Yarn. I would like to know where the alpaca wool comes from. Is there a name of a producer or a certain city where the wool comes from? And is there a certain standard in terms of the way the animals are being cared for? Thank you in advance. With kind regards, Suzan.

03.01.2022 - 10:45:

country flag Louise Barton-Warner wrote:

Iam looking for Puna colour 09 pink and 16 blue/grey, I cannot find anywhere that has stock of these colours, could you help please, Regards, Louise Barton-Warner

02.01.2022 - 22:22:

DROPS Design answered:

Dear Mrs Barton-Warner, these colours are not available anymore, you can ask more store if they do have some still in stock or ask other customers in our DROPS Workshop if someone can help you. Happy knitting!

03.01.2022 kl. 14:55:

country flag Sofia wrote:

Hi! I purchased drops Puna to replace Karisma in one sweater. Based on the information provided here I thought it would be same thickness as Karisma but it's clearly thinner and it makes my knit look much less dense and see through as well. Is it supposed to be like this? I purchased 10 skeins and feel a bit sad now...

31.12.2021 - 17:28:

DROPS Design answered:

Dear Sofia, indeed, DROPS Puna is thinner and softer than Karisma, since Puna is 100% Alpaca while Karisma is 100% Wool. So, even though they have the same yardage, the result is very different. We would recommend working with a smaller needle and a bit more tightly so that the result is slightly more similar. Happy knitting!

31.12.2021 kl. 19:02:

country flag Claudia wrote:

Antes tenían una variedad de colores amplia en este hilo, ya no la veo en su página, ¿van a volver a producir mas colores? Ojala que asi sea porque los colores eran bellísimos.

28.12.2021 - 16:28:

DROPS Design answered:

Hola Claudia, no tenemos información sobre colores nuevos o descontinuados, aparte de lo que está disponible en nuestra página web.

31.12.2021 kl. 19:05:

country flag Geneviève wrote:

Pourquoi avoir arrêté la couleur bleu foncé de puna ? Elle est magnifique cette couleur, j'ai déjà fait 3 pulls avec et j'en aurai bien fait un autre.

05.12.2021 - 18:31:

Stuur een opmerking over DROPS Puna

We willen heel graag weten wat u van dit garen vindt!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.