Market Day by DROPS Design

Gehaakte DROPS tas met kleurenpatroon van 2 draden "Paris".

Trefwoorden: cirkel, meerkleurig, tassen
DROPS design: Model nr. w-599
Garengroep C en C of E
----------------------------------------------------------
Maten:
Breedte: ongeveer 43 cm
Hoogte: ongeveer 33 cm

Materiaal:
DROPS PARIS van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 24, donkergrijs
150 gr. kleur nr. 01, abrikoos
100 gr. kleur nr. 23, lichtgrijs
100 gr. kleur nr. 06, pink
100 gr. kleur nr. 17, naturel
50 gr. kleur nr. 41, mosterdgeel

DROPS HAAKNLD 4,5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 13 stk x 6 toeren met 2 draden = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% katoen
vanaf 1.15 € /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 1.27 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 1.15 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 16.10€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen laten de kleuren in het patroon zien. 1 vierkantje = 1 stk.

TIP VOOR EEN DUBBELE DRAAD:
Gebruik de draad vanuit de binnenkant van de bol en vanaf de buitenkant. Als u een nieuwe bol aanbreekt, wissel dan niet beide draden tegelijkertijd, want dan ontstaat er een dik stuk in het werk.

KLEURENPATROON (Wordt in de rondte gehaakt):
Als u van kleur wisselt, haak dan als volgt: haak laatste stk met eerste kleur maar wacht met de laatste doorhaling, ga verder met volgende kleur en haak laatste doorhaling, haak dan volgend stk. Als u met twee kleuren haakt, leg dan de draden voor de kleur die u niet gebruikt op de st van de vorige toer en haak in de steken en om deze draden heen, zodat ze ingesloten worden in het haakwerk.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Vervang het eerste stk aan het begin van elke toer door 3 l, eindig de toer met 1 hv in derde l.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 stk door 2 stk samen te haken als volgt:
Haak 1 stk maar wacht met de laatste doorhaling, (= 2 lussen op haak), haak volgend stk maar haal bij de laatste doorhaling de draad door alle 3 lussen op de haak.
----------------------------------------------------------

TAS: haak in de rondte met 2 draden van elke kleur - LEES TIP VOOR EEN DUBBELE DRAAD.

Haak 5 l met 2 draden pink en haaknld 4,5 mm en vorm een ring met een hv in eerste l. Haak dan in de rondte volgens A.1 (haak 12 patroonherhalingen van A.1 in de rondte) - LEES KLEURENPATROON.
TOER 1: haak 12 stk in ring – lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN.
TOER 2: haak 2 stk in elk stk = 24 stk.
TOER 3: haak * 1 stk in eerste stk, 2 stk in de volgend stk *, herhaal van *-* de hele toer = 36 stk.
TOER 4: haak * 1 stk in elk van de eerste 2 stk, 2 stk in volgende stk *, herhaal van *-* de hele toer = 48 stk. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOER 5-10: ga verder en meerder en haak in patroon als hiervoor, dus haak elke toer steeds 1 stk meer tussen elke meerdering = 120 stk.
TOER 11: haak de laatste toer van A.1 en minder TEGELIJKERTIJD 4 stk gelijkmatig, door 2 stk samen te haken = 116 stk.
TOER 12: ga verder in de rondte, maar zonder te meerderen en haak volgens A.2 (= 7 patroonherhalingen in de rondte) en minder TEGELIJKERTIJD op de 1e toer in A.2 4 stk gelijkmatig = 112 stk. Ga verder in de rondte tot A.2 klaar is en hecht dan af.

SCHOUDERBANDEN:
Knip 6 draden af van elke kleur van 120 cm elk = 36 draden. Houd de draden samen en maak een losse knoop op ongeveer 12 cm van het uiteinde. Verdeel de lange draden in 3 strengen met 12 draden in elke streng. Vlecht de drie strengen totdat de vlecht ongeveer 68 cm lang is. Verdeel de draden nu in 2 strengen. Rijg de twee strengen door de tas met 1 stk ertussen, in de derde toer vanaf de bovenrand. Maak een knoop met de twee strengen aan de buitenkant van de tas. Neem de knoop aan de andere kant van de vlecht en haal die los, verdeel de draden in twee strengen en zet ze op dezelfde manier vast aan de tas, aan de andere kant. Maak nog een vlecht op dezelfde manier - zie foto.

Telpatroon

symbols = lichtgrijs
symbols = pink
symbols = mosterdgeel
symbols = abrikoos
symbols = donkergrijs
symbols = naturel
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 170-1) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (100)

country flag Danny wrote:

Hi, so changing to Apricot color in A2, I couldn’t proceed . The row says 9DC in Apricot, 3DC in Gray, 1DC in Apricot, 3DC in Gray and goes on… this round doesn’t comes right from me. Finishing the round, I have only 5DC left from previous round.

30.07.2022 - 02:05

DROPS Design answered:

Dear Danny, you start with 4dc in apricot, then 3dc in gray, *1 dc in apricot, 3dc in gray, 9dc in apricot, 3 dc in gray*, continue working from * to * the whole round and finish with 5dc in apricot, not 9dc. Happy crocheting!

31.07.2022 kl. 17:54

country flag Mónica Patricia Castro wrote:

Gracias por tan buena explicación, hasta ahora no encontraba algo tan completo como su página, es de gran ayuda

22.05.2022 - 18:54

country flag Silvia wrote:

So I have started this one, instead of the shocking pink (100g) at the bottom, I am using Drops Paris Dark Wash, of which I have 100g too, but I am barely at the seventh round and I have finished the second ball??

27.05.2021 - 21:21

DROPS Design answered:

Dear Silvia, did you check and keep your tension? you should have 13 treble crochets x 6 rows with 2 strands held together =10x10 cm. Hope this can help.

28.05.2021 kl. 08:13

country flag Ericka wrote:

Is there a full video of making the entire bag anywhere. I’m not good at reading crochet patterns and get confused with lingo. Would love to know if anyone has made it and made video along the way. Thanks!😊

09.02.2021 - 02:29

DROPS Design answered:

Dear Ericka, you might get helped from this lesson explaining how to read crochet diagrams - remember to read the written pattern at the same time. Hope this will help. Happy crocheting!

09.02.2021 kl. 08:49

country flag Toñi wrote:

Muchas gracias por la aclaracion. Un saludo. Toñi

17.12.2020 - 23:41

country flag Toño wrote:

Hola, q tal? Una pregunta, cuando se empieza el circulo hay varias vueltas en el tono rosado antes de empezar el diagrama 1. Cuantas vueltas son, por favor? Muchas gracias y un saludo. Toñi.

16.12.2020 - 15:13

DROPS Design answered:

Hola Tono! Formas un anillo de color rosado . Después trabajas en redondo y de acuerdo al diagrama A.1., directamente. Dos primeras vueltas del diagrama son tambien de color rosado. Buen trabajo!

17.12.2020 kl. 11:35

country flag Sara wrote:

100 g of light grey were totally insufficient: I had to mix it with the cream color on the second pattern that used light green

05.12.2020 - 20:44

country flag Pia Jensen wrote:

Jeg har nu hæklet tasken og skal til at lave hanke, MEN jeg har ikke nok garn i overskud. Der er 75 m i et nøgle Paris og der skal 6x120 cm (=72 m) af hver farve til én hank. Det vil sige, at der skal beregnes 2 nøgler garn i hver farve til hankene og det er ikke det garnforbrug, der er opgivet i opskriften, desværre. Ærgerligt ikke at have nok, især når man har købt over nettet. \r\nMen tasken er flot og sjov at lave.

05.08.2020 - 23:22

country flag Judy wrote:

Directions and chart seem different than most , im not getting it .

11.07.2020 - 01:35

DROPS Design answered:

Dear Judy, make sure you are following the pattern in the appropriate English (Uk/Us crochet terminology is different) - you will also find more informations about diagrams here. Happy crocheting!

13.07.2020 kl. 08:47

country flag Erika wrote:

Buenas tardes. Soy nueva en ésto y tengo una duda muy básica, pero es q no me queda claro... Al principio dice q se trabaja con 2 hilos de cada color... quiere decir q cada punto se hace con doble hilo? Muchas gracias

29.05.2020 - 19:37

DROPS Design answered:

Hola Erika. Si, para que el bolso mantenga mejor la forma y sea más resistente se trabaja con dos hilos a la vez.

31.05.2020 kl. 20:56

Laat een opmerking achter voor DROPS 170-1

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Market Day

@missmurphy, Netherlands

Market Day Bag

ZsanLukacs, United Kingdom

Ready for summer

virkalitevarjedag, Sweden

Zie meer