DROPS / 170 / 1

Market Day by DROPS Design

Hæklet DROPS taske i 2 tråde ”Paris” med farvemønster.

DROPS Design: Model nr w-599
Garngruppe C + C eller E
----------------------------------------------------------
Mål:
Bredde: ca 43 cm
Højde: ca 33 cm

Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio
200 g f.nr 24, mørk grå
150 g f.nr 01, abrikos
100 g f.nr 23, lys grå
100 g f.nr 06, stærk rosa
100 g f.nr 17, naturhvid
50 g f.nr 41, sennep

OBS! Hvis tasken hækles ensfarvet vil der gå 600 g Paris

DROPS HÆKLENÅL nr 4,5 – eller det p.nr du skal bruge for at få 13 st x 6 rækker med 2 tråde på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Tags: cirkel, grafisk, tasker,

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2. Diag viser farverne i mønsteret. 1 rude = 1 st.

TIPS VED DOBBELT TRÅD:
Brug tråden fra indersiden og ydersiden af nøglet. Når man skifter til et nyt nøgle er det en god ide at ikke skifte begge tråde samtidig, da vil det hæftede ikke blive så tyk.

FARVEMØNSTER (hækles rundt):
Når der skiftes farve hækles der således: Hækl sidste st med første farve, men vent med sidste gennemtræk, skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk, derefter hækles næste st. Når der hækles med to farver lægges tråden i den farve der ikke hækles med over maskerne fra forrige omg, der hækles rundt om trådene så de bliver skjult og trukket med rundt.

HÆKLEINFO:
Første st på omg erstattes af 3 lm, afslut omg med 1 km i tredje lm.

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 st ind ved at hækle næste 2 st sammen således: Hækl 1 st, men vent med sidste gennemtræk (= 2 m på nålen), hækl derefter næste st, men når sidste gennemtræk gøres trækkes tråden gennem alle 3 m på nålen.

----------------------------------------------------------

TASKE: Tasken hækles rundt med 2 tråde af hver farve – læs TIPS VED DOBBELT TRÅD.

Hækl 5 lm med 2 tråde stærk rosa på nål 4,5, og sæt dem sammen til en ring med en km i første lm. Videre hækles der rundt efter diagram A.1 (der hækles 12 rapporter af A.1 i bredden) – læs FARVEMØNSTER!
1.OMG: Hækl 12 st om ringen – læs HÆKLEINFO!
2.OMG: Hækl 2 st i hver st = 24 st.
3.OMG: Hækl * 1 st i første st, 2 st i den næste st *, gentag *-* omg rundt = 36 st.
4.OMG: Hækl * 1 st i hver af de 2 første st, 2 st i næste st *, gentag *-* omg rundt = 48 st. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
5.-10.OMG: Fortsæt med udtagninger og mønster som før, dvs for hver omg hækles der 1 st mere mellem udtagningerne = 120 st.
11.OMG: Hækl sidste omg i A.1, SAMTIDIG tages der 4 st ind jævnt fordelt - læs INDTAGNINGSTIPS = 116 st.
12.OMG: Fortsæt med at hækle rundt, men uden udtagninger, og der hækles efter A.2 (= 7 rapporter i bredden), SAMTIDIG på 1.omg i A.2 tages der 4 st ind jævnt fordelt = 112 st. Fortsæt til A.2 er hæklet færdig, klip og hæft tråden.

HANK:
Klip 6 tråde af hver farve à 120 cm = 36 tråde. Læg trådene sammen og bind en løs knude, lad ca 12 cm være efter knuden. Fordel trådene i 3 bunker med 12 tråde i hver bunke. Flet de tre bunker sammen til en fletninger på ca 68 cm. Del trådenderne i 2 dele. Træk de 2 halvdele gennem tasken med 1 st imellem, i den tredje omgang fra kanten. Bind dem sammen til en knude på forsiden af tasken. Løs knuden op fra begyndelsen af fletningen og bind på samme måde i modsat side. Lav en fletning til på samme måde – se foto.

Diagram

= lys grå
= stærk rosa
= sennep
= abrikos
= mørk grå
= natur

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 170-1.