DROPS / 150 / 4

Little Red Riding Slippers by DROPS Design

Gebreide DROPS sloffen met kabels van ”Eskimo”. Maat 35-42

DROPS design: Model nr. ee-479
Garengroep E
-----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/39 - 40/42
Voetlengte: 22-24-26 cm
Materiaal:
DROPS ESKIMO van Garnstudio
300 gr voor alle maten in kleur nr. 08, rood

DROPS BREINLD ZONDER KNOP EN RECHTE BREINLD 6 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 13 st x 17 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS BUFFELHOORNKNOOP DONKER NR. 536: 6 stuks voor alle maten.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.20 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

RIBBELST (in de rondte op breinld zonder knop):
* brei 1 nld recht en brei 1 nld av *, herhaal van *-*. 1 ribbel = 2 nld.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

--------------------------------------------------------

SLOFFEN:
PIJP:
Zet 36-38-40 st op met breinld zonder knop 6 mm en Eskimo. Brei in RIBBELST in de rondte - zie uitleg boven - tot het werk ongeveer 4 cm meet en eindig na 1 nld av.

VOET:
Houd nu de eerste 9-11-11 st op de nld, zet de overgebleven 27-27-29 st op 1 hulpdraad. Ga verder in ribbelst heen en weer over de 9-11-11 st – zet TEGELIJKERTIJD in de 1e nld 1 nieuwe st op aan elke kant (kant st) = 11-13-13 st. Kant bij een hoogte van 7-8.5-10 cm 1 kant st af aan elke kant = 9-11-11 st. Zet dan de st van de hulpdraad terug op de nld en neem 12-14-16 st op aan elke kant van het middelste deel (naast de kant st) = 60-66-72 st op de nld. MEET NU HET WERK VANAF HIER. Plaats 1 markeerder middenvoor voor de teen en 1 markeerder middenachter voor de hiel. Ga verder in de rondte in ribbelst. Brei bij een hoogte van 2 cm, 2 st r samen aan elke kant van elke markeerder om de nld (= 4 st geminderd per nld) en ga verder met minderen tot het werk 5-5-6 cm meet – kant alle st af. Naai naad midden onder voet samen – naai in buitenste st om een dikke naad te voorkomen.


MANCHET MET KABELS:
Zet 22 st op met nld 6 mm en Eskimo. Brei 1 ribbel in ribbelst en meerder in de laatste nld 6 st gelijkmatig = 28 st. Brei volgens A.1 (= 28 st) tot het werk ongeveer 32-33-35 cm meet en minder in de laatste nld 3 st over elke kabel in A.1 = 22 st. Brei 1 ribbel in ribbelst en kant alle st af. Leg opzetrand over afkantrand en naai 3 knopen op de manchet ter decoratie. Schuif manchet 2 cm naar beneden over pijp van slof met knopen aan buitenkant van slof en naai manchet aan opzetrand van slof aan de verkeerde kant met onzichtbare kleine steken.

Brei nog een slof op dezelfde manier en zorg dat de opening van de manchet aan de andere kant is.


Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 3 st r, 3 st r van de kabelnld
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 3 st r, 3 st r van de kabelnld

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 150-4.