DROPS Snow
DROPS Snow
100% gyapjú
minimum 880.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 5280.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 150-4
DROPS design: ee-479
„E” fonalcsoport
--------------------------------------------------

Méret: 35/37-38/39-40/42
A láb hossza: 22-24-26 cm

Alapanyagok és eszközök: 
DROPS SNOW a Garnstudio-tól
300 gramm a 08-as, piros színből

DROPS KÉTHEGYŰ KÖTŐTŰKÉSZLET ÉS EGYENES KÖTŐTŰ – 6 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel a megadott kötéspróbát el tudjuk érni.

Kötéspróba:
13 szem x 17 sor (lustakötéssel) = 10 x 10 cm

DROPS sötét szarvasagancs gomb 536-os számú – minden mérethez 6 darab.

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Snow
DROPS Snow
100% gyapjú
minimum 880.00 Ft /50g
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 5280.00Ft.

A fonalköltséget a minta legkisebb méretéhez, és a legolcsóbb fonalból számoljuk. Még jobb árat keres? Itt megtalálhatja: DROPS Deals!

Mintaleírás

LUSTAKÖTÉS (a kötőtűn oda-vissza):
Minden sorban sima szemekkel kötünk. 2 sor = egy borda.

LUSTAKÖTÉS (a kéthegyű kötőtűkészleten körben)
*1 sima kör, 1 fordított kör*, ismételjük a *–* közötti részt. 1 borda = két kör

MINTA
Lásd az A.1-es ábrát. Az ábra a minta minden sorát a színoldal felől mutatja
--------------------------------------------------

LÁBSZÁR
Szedjünk fel 36-38-40 szemet a 6 mm-es kéthegyű kötőtűkre az Snow fonalból. Kössünk lustakötéssel körben (lásd a fenti magyarázatot), amíg a darabunk körülbelül 4 cm-es lesz, fordított szemes sor után fejezzük be.

LÁBFEJ
Tartsuk az első 9–11–11 szemet a kötőtűn, csúsztassuk a maradék 27–27–29 szemet szemtartóra.
Folytassuk lustakötéssel, oda-vissza a 9–11–11 szemen, UGYANAKKOR az első sorban szedünk fel egy-egy új szemet mindkét oldalon (= szélszem) = 11–13–13 szem.
Amikor a darabunk 7–8,5–10 cm-es, láncoljunk le egy-egy szemet mindkét oldalon = 9–11–11 szem.
Ezután csúsztassuk a szemtartón levő szemeket vissza a kötőtűre, és a középső rész mindkét oldalán szedjünk fel 12–14–16 szemet (a szélszem mellett) = 60–66–72 szem van a kötőtűnkön. A darabot ezentúl ettől a ponttól mérjük. Illesszünk egy kötésjelölőt az eleje közepére és egyet a háta közepére a sarkánál. Folytassuk a kötést körben lustakötéssel. Amikor a darabunk 2 cm-es, kössünk össze 2–2 szemet mindkét jelölő mindkét oldalánál, minden második sorban (= körönként 4 szemmel lesz kevesebb a kötőtűn). Folytassuk a fogyasztásokat, amíg a darabunk 5–5–6 cm-es lesz. Varrjuk össze a széleket a talprész alatt a legszélső szem külső ívébe öltve, hogy a varrásszélünk ne legyen túl vaskos.

LAZA RÉSZ A LÁBSZÁR KÖRÜL
Szedjünk fel 22 szemet az 6 mm-es kötőtűre, az SNOW fonallal. Kössünk egy bordányit lustakötéssel, az utolsó sorban egyenletesen elosztva szaporítsunk 6 szemet (= 28 szem). Kössünk az A.1-es ábrának megfelelően (= 28 szem), amíg a darab körülbelül 32–33–35 cm-es lesz, az utolsó sorban egyenletesen elosztva fogyasszunk 3 szemet minden csavartminta fölött az A.1-es ábra mintájában (= 22 szem). Kössünk 1 sort lustakötéssel, majd lazán láncoljuk le a szemeket.
Illesszük a befejező sort a kezdő sor fölé, és varjunk fel 3 gombot, úgy, hogy mindkét réteget átöltjük. Húzzuk rá a lábszárrészt a gombokkal a cipő külsejére, és varjuk a kezdősorhoz a visszáján láthatatlan öltésekkel.
Kössünk még egy cipőt ugyanilyen módon, ügyeljünk arra, hogy a nyílás a lábszárnál az ellenkező irányba essen.

Diagram

symbols = sima a színe oldal felől, fordított a fonákoldal felől
symbols = fordított a színe oldal felől, sima a fonákoldal felől
symbols = Csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, tegyük a munka elé, 3 sima, 3 sima a segédtűről.
symbols = Csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, tegyük a munka mögé, 3 sima, 3 sima a segédtűről.
diagram

Minden mintánkhoz tartoznak oktató-videók, amik segítenek.

Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Ez is tetszhet még...

Little Red Riding Slippers

Lauren, United States

150-4 Little Red Riding Slippers

Micah8, United States

Black, white, red Slippers

Diann, United States

My New Slippers

Susan Luongo, United States

Little Red Riding Slippers

Saranja, Germany

Slippers

Anja, Norway

Post a comment to pattern DROPS 150-4

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (386)

country flag Blanc írta:

Bonjour, mon problème n'est pas résolu car c'est justement après les 4 cm du début que ça me pose problème... je ne comprends pas "conserver les 11 mailles" dois je couper le fil..? car si je conserve les 11 premières mailles et que je met les 29 suivantes sur un arrêt de mailles, ou se trouve le fil? Un grand merci !

02.12.2023 - 09:11

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Blanc, quand l'ouvrage mesure 4 cm vous devez effectivement couper le fil, puis glisser les 11 premières mailles du tour + les 29 dernière mailles du tour en attente et vous tricotez désormais les 11 m qui restent sur l'aiguille, montez 1 maille, tricotez les 11 mailles et montez 1 m = 13 m pour le dessus du pied. Bon tricot!

04.12.2023 - 07:48

country flag Blanc írta:

Je ne réussis pas a comprendre l'explication malgré mes tentatives, En fait, c'est quand j'arrive au niveau de l'explication Pied que je ne comprends pas; Je précise que je tricote en aller retour sur une aiguille circulaire . Début de l'explication: Conserver ensuite sur l'aiguille les 11 premières mailles du tour,et glisser les 29 mailles restantes sur 1 arrêt de mailles. Continuer au point mousse en aller retour sur ces 11 mailles. Merci

01.12.2023 - 09:52

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Blanc, je vous recommande cette vidéo qui commence justement par cette partie: les mailles ont déjà été mises en attente (les 11 premières mailles du tour et les 29 dernières mailles) et on tricote les 11 mailles restées sur l'aiguille. Bon tricot!

01.12.2023 - 15:27

country flag Gaetane írta:

Bonjour concernant le diagramme est-ce qu on le tricote en aller retour ou à chaque rang qu à droite ? Et on tricote à l envers les mailles comme elles se présentent? Merci 🙏

16.07.2023 - 15:35

A DROPS Design válasza:

Bonjour Gaeatane, le diagramme est realise en aller retour - regardez attentivement la video ICI. Comment lire les diagrammes tricot vous trouverez ICI. Bon tricot!

17.07.2023 - 11:46

country flag Gaetane írta:

Bonjour , je ne saisi pas ça : Tricoter 1 \"côte\" mousse, en répartissant 6 augmentations au dernier rang = 28 m. \r\nJe procède comment? Je veut dire je tricote combien de rangs avant d augmenter? \r\nCôte mousse c est un rang , end env ? Merci 🙏

16.07.2023 - 13:56

A DROPS Design válasza:

Bonjour Gaetane, un côte mousse (en travaillant en allers et retours) = 2 rangs endroit. Vous faites 1 rang endroit et au deuxieme rang endroit vous augmentez regulierement 6 mailles (comment le faire vous trouverez ICI). Bon tricot!

17.07.2023 - 23:08

country flag Gaetane írta:

Bonjour, pour le pied, lorsque vous dites, continuer en rond,au point mousse , est-ce un rang end et env, ou tous rangs à endroit? Merci 🙏

15.07.2023 - 13:52

A DROPS Design válasza:

Bonjour, continuez en rond, au point mousse : un rang end et un rang env. Bon tricot!

15.07.2023 - 14:27

country flag Gaetane írta:

Placer 1 marqueur au milieu devant (pointe) et 1 autre marqueur au milieu dos (talon). Continuer en rond, au point mousse. Combien de mailles entre les 2 marqueurs ? Merci 🙏

14.07.2023 - 17:48

A DROPS Design válasza:

Bonjour Mme Gaetane, vous avez 30-33-36 mailles entre les marqueurs (choississez le chiffre en fonction de votre taille). Bon tricot!

15.07.2023 - 11:37

country flag Gaetane írta:

Reprendre les mailles en attente et relever 12-14-16 m de chaque côté de la partie centrale (à 1 m lis du bord) = on a 60-66-72 m. Je comprends pas ça ou relever les mailles ? Merci 🙏

12.07.2023 - 16:26

A DROPS Design válasza:

Bonjour Gaetane, regardez la video ICI. Bon tricot!

15.07.2023 - 15:49

country flag Zsuzsa írta:

It was a bit tricky as the instructions were not so verbose, but as there is a whole video showing the steps from the beginning until the end, it was then not that difficult. Here is the video in case you don't find it :) www.garnstudio.com/video.php?id=567&lang=en

03.02.2023 - 16:08

country flag Gaetane írta:

Monter 22 m avec les aiguilles 6 en Snow C est comment en snow ? Merci 🙏

07.12.2022 - 14:22

A DROPS Design válasza:

Bonjour Gaetane, DROPS Snow est le nom de la laine utilisée pour réaliser ces chaussons - retrouvez plus d'infos ici. Bon tricot!

07.12.2022 - 16:31

country flag Shivani Roy írta:

Can I use a circular knitting needle instead of 4 double pointed needles?

03.11.2022 - 10:09

A DROPS Design válasza:

Dear Mrs Roy, sure you can, you might then use the magic loop technique for the sections worked in the round. Happy knitting!

03.11.2022 - 10:48