DROPS / 134 / 3

Diva by DROPS Design

Gebreide DROPS omslagdoek met golven patroon van "Alpaca" of "BabyAlpaca Silk".

DROPS design: Model nr. Z-569
Garengroep A
--------------------------------------------------------
Maat: Één-maat
Maten: Hoogte: ongeveer 50 cm. Breedte: 140 cm.
Materiaal: DROPS ALPACA van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 3770, donkerroze

Of gebruik:
Materiaal: DROPS BABYALPACA SILK van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 4088, heidekruid

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 3.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 st x 30 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: omslagdoek, techniek: kantpatroon, vorm: van boven naar beneden,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

RIBBELST
brei alle nld recht.

PATROON:
Zie telpatroon M.1, M.2 en M.3 – De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st voor de markeerder als volgt: Brei tot er 2 st over zijn voor de markeerder, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh.
Minder 1 st na de markeerder als volgt: 2 st recht samen.
Minder 1 st naast de kant st aan iedere zijkant van het werk als volgt: brei 2 st recht samen voor en na de kant st.
--------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld.
Zet 363 st op (aantal st is deelbaar door 18 plus 3) met rondbreinld 3.5 mm en Alpaca. Brei 4 nld in ribbelst (1e nld = goede kant). Brei dan aan de goede kant als volgt: 1 kant st in ribbelst, telpatroon M.1 (= 18 st) in totaal 20 keer, eindig met 1 st in tricotst en 1 kant st in ribbelst. Brei de 2e nld van telpatroon M.1 (er zijn in de eerste nld 2 st geminderd per herhaling = 16 st per herhaling over) = 323 st. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!

Brei dan als volgt: 1 kant st in ribbelst, telpatroon M.2 (= 16 st) in totaal 20 keer, eindig met 1 st r en 1 kant st in ribbelst. Ga verder tot telpatroon M.2 vijf keer in de hoogte is gebreid. Brei dan als volgt: 1 kant st in ribbelst, telpatroon M.3 (2 st geminderd per herhaling = 14 st per herhaling over) in totaal 20 keer, eindig met 1 st r en 1 kant st in ribbelst = 283 st. Brei de 2e nld van telpatroon M.3.

Plaats 2 markeerders in het werk aan de goede kant als volgt: 113 st, 1e markeerder, 57 st, 2e markeerder = 113 st over. Ga verder in tricotst met 1 kant st in ribbelst aan iedere kant van het werk - minder TEGELIJKERTIJD 1 st naast de kant st aan iedere zijkant van het werk elke nld en minder 1 st voor de 1e markeerder en 1 st na de 2e markeerder elke nld aan de goede kant - Lees tip voor het minderen boven = 6 st geminderd om de nld. Herhaal dit minderen tot er 5 st over zijn voor de eerste en na de tweede markeerder (nog steeds 57 st tussen de markeerders). Minder in de volgende 2 nld 1 st naast de kant st aan iedere zijkant van het werk, 1 st voor de 1e markeerder en 1 st na de 2e markeerder = 59 st over op de nld. Kant losjes af in de volgende nld, het werk meet ongeveer 50 cm in de hoogte.

Telpatroon

= Recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= 1 omsl tussen 2 st
= 1 st r afh, 2 st recht samen, afgeh st overh.
= is geen steek meer

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 134-3.