DROPS / 94 / 32

DROPS 94-32 by DROPS Design

DROPS Omslagdoek met kanten rand van ”Alpaca” en ”Vivaldi”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: Breedte boven: ca 150 cm Lengte midden achter: ca 80 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
200 gr nr. 0100, natuur
en gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio
150 gr nr. 06, natuur

DROPS Breinld nr. 6 – of de breinld die u nodig heeft voor deze stekenverhouding: 15 st x 28 nld ribbels = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kantpatroon, omslagdoek, ruche,
Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Ribbels: alle naalden recht breien.

Kanten rand: Zie teltekening M.1.

Tips meten (geldt voor de kanten rand):
Vanwege de structuur van het garen, zal het breiwerk iets oprekken. Houd daarom de omslagdoek op om te meten hoe lang de rand moet zijn, zodat deze niet te kort of te strak wordt.

Omslagdoek: de omslagdoek wordt eerst in ribbels gebreid. Vervolgens de kanten rand breien, en deze aan de omslagdoek naaien.
Zet met breinld nr. 6 en 1 draad Vivaldi + 1 draad Alpaca (= 2 draden) 8 st los op. Brei 6 nld ribbels. Brei door in ribbels en meerder tegelijkertijd 1 st aan beide kanten in elke 2e nld, door na de eerste 3 st en voor de laatste 3 st het lusje tussen de gebreide en de volgende st op te nemen en deze verdraaid r te breien. Bij een hoogte van ca 66 cm (leg het werk plat bij het meten) – en er staan nu ca 186 st op de breinld – 2 nld ribbels over alle st breien (zonder te meerderen) en vervolgens los afkanten.

Kanten rand: zet met 1 draad Vivaldi + 1 draad Alpaca 9 st op op 2 breinld nr. 6. Trek de ene nld uit het werk en brei volgens teltekening M.1 – LET OP: een leeg hokje in de teltekening is ribbels.
Kant bij een hoogte van ca 2 meter heeft (na een volledige herhaling van het patroon) – lees Tips meten - heel los af.

Afwerken: Leeg de omslagdoek plat op een tafel. Leg de rand met de goede kant op de goede kant van de omslag doek en speld de delen op elkaar – begin boven aan weerskanten en werk naar beneden naar de punt - maar rimpel 10 cm voor de punt de rand in met een rijgdraad zodat de rand mooi los om de punt valt. Naai de kanten rand aan de omslagdoek met kleine overhandse steekjes in het laatste lusje van de laatste steken.

Telpatroon

= r op de goede kant, r op de verkeerde kant (= ribbels)
= 1 omslag, brei deze in de volgende nld r
= 2 omslag, brei in de volgende nld de eerste omsl r en de tweede verdraait r
= kant 1 st af
= 2 st r samen breien

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 94-32.