DROPS / 94 / 32

DROPS 94-32 by DROPS Design

DROPS sjal i ”Alpaca” och ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: Bredd överst: ca 150 cm Längd mitt bak: ca 80 cm
Garnåtgång: DROPS Alpaca från Garnstudio
200 gr nr 100, natur
och använd: DROPS Vivaldi från Garnstudio
150 gr nr 06, natur

DROPS St nr 6 – eller det st.nr du behöver för att få 15 m x 28 v i rätst på 10 x 10 cm.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
38.00 SEK
27.00 SEK
26.00 SEK
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
40.00 SEK
28.00 SEK
26.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Spetskant: Se diagram M.1.

Mät-tips (gäller spetskanten):
Pga strukturen kommer arb att töja sig lite, håll upp sjalen och mät hur lång spetskanten ska stickas så att spetskanten inte blir för kort och då kommer strama.

Sjal: Sjalen rätstickas, sedan stickas det en spetskant som sys på till sist.
Lägg löst upp 8 m på st nr 6 med 1 tråd Vivaldi + 1 tråd Alpaca (= 2 trådar). Sticka 6 v rätst. Fortsätt i rätst samtidigt som det ökas 1 m i varje sida på vartannat v genom att göra 1 omslag innanför de 3 yttersta m i varje sida. När arb mäter ca 66 cm (lägg arb platt när det mäts) - det är nu ca 186 m på st - stickas 2 v till över alla m (utan att öka) och maska sedan av löst.
Spetskant: Lägg upp 9 m på 2 st nr 6 med 1 tråd Vivaldi + 1 tråd Alpaca. Drag ut den ena st och sticka M.1 - Obs: notera att blank ruta i diagr betyder rätst.
När spetskanten mäter ca 2 meter (avpassa efter en hel rapport på höjden) - läs Mät-tips - maskas det av mycket löst.

Montering: Lägg sjalen platt på bordet. Fäst spetskanten kant i kant med nålar – börja överst i varje sida och fäst neråt mot spetsen - men när det återstår 10 cm på varje sida om spetsen nederst, sätts det 1 rynktråd i hörnet på spetskanten. Rynka ihop det överflödiga så att kanten inte stramar nederst. Sy fast spetskanten på sjalen kant i kant med små fina stygn, sy i de yttersta maskbågarna.
2 rm tills

Diagram

= rm på rätsidan, rm på avigsidan (= rätst)
= 1 omslag om st, på v tillbaka
= stickas omslaget räta = 2 omslag om st, på v tillbaka stickas det första omslaget räta och det andra omslaget vridet räta
= maska av 1 m
= 2 rm tills

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 94-32.