DROPS / 197 / 30

Alberta Autumn by DROPS Design

Gehaakte omslagdoek in DROPS Delight. Het werk wordt van boven naar beneden gehaakt met kantpatroon en waaiers.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

DROPS design: Patroon de-185
Garengroep A
----------------------------------------------------------

Afmetingen:
Breedte op de bovenkant: ongeveer 148 cm. Lengte op het midden: ongeveer 59 cm
Materiaal:
DROPS DELIGHT van garnstudio (behoort tot garengroep A)
300 g kleur 18, herfstbos

----------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

STEKENVERHOUDING:
22 stokjes in de breedte en 12 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 3.5 mm
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, haak dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm haak dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (16)

75% wol, 25% polyamide
vanaf 3.11 € /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 3.11 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 18.66€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.6.
A.5a en A.6a laat zien hoe de toer begint. LET OP: Begin op de toeren die over elkaar getekend zijn in hetzelfde telpatroon, hoewel ze afwisselend aan de rechter- en linkerkant van de omslagdoek worden gehaakt en niet boven elkaar.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt heen en weer gehaakt, van boven naar beneden.

Haak 5 lossen op haaknaald 3.5 mm met Delight en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerst gemaakte losse. Begin op de toer met een ster en haak het patroon volgens telpatroon A.1 heen en weer gehaakt. Als het telpatroon is gehaakt, ga dan verder als volgt: A.2a, A.2b en A.2c. Als de telpatronen in de hoogte zijn gehaakt, zijn er 17 lossenlussen op de toer. Het werk meet ongeveer 8 cm vanaf de eerste lossenring en naar beneden over het midden van de omslagdoek. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Haak nu in patroon aan de goede kant als volgt: Haak A.3a om de eerste lossenlus, A.3b om elk van de volgende 7 lossenlussen, A.3c om de volgende lossenlus (= de middelste lossenlus op de omslagdoek), A.3b om elk van de volgende 7 lossenlussen, A.3d om de laatste lossenlus. Als A.3a tot A.3d zijn gehaakt in de hoogte, herhaal dan de laatste 4 toeren in de telpatronen 3 keer in de hoogte. Het werk meet ongeveer 37 cm vanaf het begin en naar beneden over het midden van de omslagdoek. Haak nu een toer met lossenlussen op de verkeerde kant als volgt: Haak A.4a over A.3a, A.4b over A.3b, A.4c over A.3c, A.4d over A.3d. Er zijn nu 84 lossenlussen op de toer.
Voeg nu 12 markeerdraden in het werk. Dit wordt gedaan om het makkelijker te maken om steken verdeeld te meerderen. Voeg de markeerdraden in het werk als volgt: Voeg de eerste markeerdraad in het stokje na de 4 lossenlussen, * sla 7 lossenlussen over en voeg de volgende markeerdraad in het volgende stokje *, herhaal van *-* 11 keer in totaal, er blijven 3 lossenlussen over op de toer.
Haak dan patroon A.5b (A.5a laat zien hoe iedere toer begint en wordt aanvullend gehaakt op de steken in A.5b), meerder TEGELIJKERTIJD op de toeren met een pijl steken verdeeld als volgt:
PIJL-1: Meerder 2 vasten aan elke kant van markeerdraden door 1 extra vaste te haken om elk van de 2 lossenlussen voor en na de markeerdraden (= 48 steken gemeerderd) = 300 vasten.
PIJL-2: Meerder 1 vaste aan elke kant van de markeerdraden door 2 vasten te haken in een steek (= 24 steken gemeerderd) = 324 vasten.
PIJL-3: Meerder 1 stokje aan elke kant van de markeerdraden door 2 stokjes in een steek te haken (= 24 steken gemeerderd) = 348 stokjes.
PIJL-4: Meerder 2 stokjes aan elke kant van de markeerdraden door 1 extra stokje om elk van de 2 lossenlussen voor en na de markeerdraden te haken (= 48 steken gemeerderd) = 396 stokjes.
Haak de overgebleven toeren in de telpatronen.
Het werk meet ongeveer 51 cm vanaf het begin en naar beneden over het midden van de omslagdoek. Er zijn nu 66 waaiers (= 33 herhalingen van A.5b) op de toer.
Vouw de laatste toer in A.5a/A.5b naar beneden zodat de goede kant tegen de goede kant is en haak op de verkeerde kant om de toer met het zwarte vierkant in A.5b (= toer met: 1 half stokje, 3 lossen, etc.) als volgt: Haak de eerste toer in A.6b als volgt (A.6a laat zien hoe de toer begint en wordt aanvullend gehaakt op A.6b): 4 lossen, 1 vaste om het eerste halve stokje, haak (3 lossen, 1 vaste om het volgende halve stokje), haak zo over de hele omslagdoek. Meerder tegelijkertijd 2 lossenlussen aan elke kant van de markeerdraden door 1 extra lossenlus in elk van de 2 lossenlussen voor en na iedere markeerdraad te haken (= 48 lossenlussen gemeerderd) = 180 lossenlussen. Ga verder heen en weer gehaakt met A.6a en A.6b tot het hele telpatroon in de hoogte is gehaakt en eindig met 1 stokje in de kantsteek op de vorige toer. Als A.6a en A.6b helemaal zijn gehaakt in de hoogte, zijn er 90 waaiers op de toer. De omslagdoek meet ongeveer 60 cm vanaf het begin en naar beneden over het midden van de omslagdoek. Hecht af.

Telpatroon

= haak 5 lossen en vorm een ring met 1 halve vaste in de eerst gemaakte losse. De zwarte punt is het begin van de toer
= 1 losse
= 3 lossen
= 1 vaste om lossenring/lossenlus/losse
= aan de goede kant: 1 vaste in de achterste lus van de steek. Op de verkeerde kant: 1 vaste in de voorste lus van de steek.
= 1 half stokje om de lossenlus
= 1 stokje om losse/lossenlus
= aan de goede kant: 1 stokje in de achterste lus van de steek. Op de verkeerde kant: 1 stokje in de voorste lus van de steek.
= 1 dubbel stokje om de losse/lossenlus
= haak een bobbel om de lossenlus als volgt: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste omslag en doorhaling, haak 3 dubbele stokjes om dezelfde lossenlus, maar wacht met de laatste omslag en doorhaling op elk van de stokjes, haak 1 stokje om dezelfde lossenlus, en haal bij de laatste doorhaling de draad door alle lussen op de haak.
= meerder om deze lossenlus 1 lossenlus door 2 lossenlussen te haken zoals te zien is in het telpatroon
= begin op deze toer (de vorige toer is reeds gehaakt – geldt voor A.3 en A.5)
= meerder op de toeren met een pijl aan elke kant van de markeerdraad - lees uitleg in patroon
= haak op het begin van de toer 3 lossen. Eindig de toer met 1 stokje in de laatste steek
= haak op het begin van de toer 1 losse. Eindig de toer met 1 vaste in de laatste steek
= haak op het begin van de toer 4 lossen. Eindig de toer met 1 dubbel stokje in de laatste steek
= haak op het begin van de toer 2 lossen
= haak om deze toer als A.6a en A.6b worden gehaakt - lees uitleg in patroon

Opmerkingen (16)

Plaats uw opmerking!

Sonia 05.12.2018 - 00:39:

En la primera vuelta del diagrama A6, dice 3 cadenetas y pb alrededor de pma, y hacer 2 aumentós antes y después de cada marcador, donde engancho el pma???

Loredana 02.12.2018 - 19:19:

Rebonjour, je suis a la diagramme A5b (1ère flèche/augmentation) et je ne tombe pas sur les 300m serrés demandés (malgré mes 84 arceaux ) 84x3=252 +2x12=276 Ou est mon problème ? FLÈCHE-1: Augmenter 2 mailles serrées de chaque côté des fils marqueurs en crochetant 1 maille serrée en plus autour de chacun des 2 arceaux avant et après les fils marqueurs (= on augmente 48 mailles) = 300 mailles serrées. Merci de votre réponse

DROPS Design 03.12.2018 kl. 10:18:

Bonjour Loredana, vous avez inséré 12 marqueurs, et vous augmentez 2 ms de chaque côté de chaque marqueur = vous augmentez 48 mailles au total, vous devez donc avoir 21 fois A.5b x 12 ms dans chaque A.5b = 300 m. Retrouvez les indications détaillées de cette partie ici (à faire sans les changements de couleur). Bon crochet!

Loredana 29.11.2018 - 23:11:

Bonjour, je commence le châle et j’arrive à l’a diagramme À.2a...je finis mes 4 arceaux (1rang) et au rang suivant je ne trouve pas de mailles en l’air ; le rang débute par un T qui est une maille serré !? Merci de m’expliquer comment faire...

DROPS Design 30.11.2018 kl. 08:29:

Bonjour Loredana, vous trouverez pour ce modèle des photos détaillées de chaque étape ainsi que des vidéos ici. Elles vous permettront certainement de mieux comprendre comment lire les diagrammes. Bon crochet!

Araceli 15.11.2018 - 16:00:

Buen día, al iniciar el diagrama 5a en las instrucciones dice doblar la fila donde inicia el cuadro negro, se refiere a repetir esa fila?. Gracias.

DROPS Design 19.11.2018 kl. 23:14:

Hola Araceli. En este caso se refiere a doblar la labor ( no repetir la fila), lado derecho contra lado derecho por la fila con el cuadrado negro, y trabajar alrededor de esta fila con los diagramas A.6A y A.6B

Karine 06.10.2018 - 11:32:

Bonjour Je n arrive pas à commencer ce châle. Pourriez vous s'il vous plait m expliquer les 2 premiers tours du diagramme 1? Merci d avance Belle journée Karine

DROPS Design 08.10.2018 kl. 08:14:

Bonjour Karine, vous trouverez photos et vidéos pour la réalisation de ce châle sous notre Crochet-Along Magic Summer, soit par ex. comment crocheter A.1 ici. Bon crochet!

Andrea 03.10.2018 - 22:28:

Når det står "Når A.3a til A.3d er heklet ferdig i høyden repeteres de siste 4 radene i diagrammene 3 ganger til i høyden." betyr det at når jeg er ferdig med den delen har jeg heklet totalt 17 rader (21 hvis du teller med fra diagram A.1 uten ring) eller er det når jeg har heklet den første raden jeg repeterer de fire siste tre ganger, med totalt 13 rader (17 hvis du teller med diagram A.1 uten ring)? Med 13 rader måler jeg akkurat 37 cm

DROPS Design 04.10.2018 kl. 08:19:

Hei Andrea. Du skal første hekle hele A.3 = 5 rader. Så skal du gjenta de 4 siste radene 3 ganger til = 12 rader. Du har derfor heklet totalt 17 rader med A.3 når du er ferdig med det diagrammet. God fornøyelse.

Dominique 18.09.2018 - 17:15:

Bonjour j'ai une question sur le diagramme A5b sur le rang après le rang d'augmentation (4ème flèche) on se retrouve avec 4 arceaux avec 4 brides pour le rang suivant c'est une maille serrée entre l'arceau de 3 mailles, 3 mailles en l'air, une maille serrée entre l'arceau. comment fait-on au niveau des arceaux de 4 mailles : on saute 3 mailles ou 4 mailles. merci de votre réponse

DROPS Design 19.09.2018 kl. 08:55:

Bonjour Dominique, quand vous augmentez le nombre de mailles, vous augmentez en même temps le nombre de motifs que vous allez répéter en largeur, ainsi, au 5ème rang vous crochetez (3 ml, sautez 2 brides, 1 ms dans la m suivante) tout du long. Bon crochet!

Gitte 13.09.2018 - 22:15:

Efter diagrammerne A2a A2b A2c skal der ifølge den skrevne opskrift være 17 luftmaskebuer på rækken. Jeg får det til 19 luftmaskebuer også når jeg tæller i diagrammet. Er der en fejl?

DROPS Design 19.09.2018 kl. 14:43:

Hej Gitte, Se gerne vores instruktionsvideo DROPS Magic Summer God fornøjelse!

Wil Kerkmeer 13.09.2018 - 19:08:

Het is voor mij niet duidelijk welke steken van a5b gehaakt moeten worden in 1 lus van de lussentoer van 84 lussen. Graag info of 1stokje, 3 lossen en 1 vaste in 1 losse lus gehaakt moeten worden, zoals ik vermoed. Alvast hartelijk dank. Vrgr

DROPS Design 19.09.2018 kl. 18:24:

Dag Wil, Je begint met haken bij de toer waar een ster bij staat, dus je haakt steeds een bobbel en 3 lossen. De eerste toer haak je niet; deze toer is de laatste toer van A.4 en is erbij getekend, zodat je kunt zien hoe je in de steken van de vorige toer haakt.

Door 11.09.2018 - 20:33:

Is het niet mogelijk om een diagram te maken zoals anderen dat ook doen? Dus niet losse fragmenten, maar de sjaal in klein formaat met alle toeren? Ik vind de patronen van Garnstudio fantastisch, maar wel steeds moeilijker worden door de manier van beschrijven.

DROPS Design 17.09.2018 kl. 20:31:

Hallo Door, Er is juist voor gekozen om de telpatronen op te splitsen, zodat ze beter leesbaar zijn :) Als we ze allemaal in één telpatroon zetten, kunnen de symbolen piepklein worden en zijn ze niet goed leesbaar.

Laat een opmerking achter voor DROPS 197-30

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.