DROPS / 197 / 30

Alberta Autumn by DROPS Design

Hæklet sjal i DROPS Delight. Arbejdet er hæklet ovenfra og ned med hulmønster og vifter

DROPS Design: Model de-185
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

Mål:
Bredde øverst: ca 148 cm. Længde midt på: ca 59 cm.
Materialer:
DROPS DELIGHT Fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
300 g farve 18, efterårsskov

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEJDET:

HÆKLEFASTHED:
22 stangmasker i bredden og 12 rækker i højden = 10 x 10 cm.

HÆKLENÅL:
DROPS HÆKLENÅL NR 3,5.
Nål nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere hæklenål. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere hæklenål.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

75% Uld, 25% Polyamid
fra 19.95 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 19.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 119.7kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.6.
A.5a, og A.6a viser hvordan rækken starter. OBS: Starten på rækkerne er tegnet over hinanden i samme diagram selv om de hækles i skiftevis højre og venstre side af sjalet og ikke over hinanden.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet hækles frem og tilbage ovenfra og ned.

Hækl 5 luftmasker på nål 3,5 med Delight og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske som blev hæklet. Start på rækken med stjerne og hækl mønster efter diagram A.1 frem og tilbage. Når diagrammet er hæklet færdig, hækles der videre således: A.2a, A.2b og A.2c. Når diagrammerne er hæklet færdig i højden er der 17 luftmaskebuer på rækken. Arbejdet måler ca 8 cm fra den første luftmaskering og ned midt på sjalet. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
Nu hækles der mønster fra retsiden således: Hækl A.3a om første luftmaskebue, A.3b om hver af de næste 7 luftmaskebuer, A.3c om næste luftmaskebue (= den midterste luftmaskebue på sjalet), A.3b om hver af de næste 7 luftmaskebuer, A.3d om den sidste luftmaskebue. Når A.3a til A.3d er hæklet færdig i højden repeteres de sidste 4 rækker i diagrammerne 3 gange til i højden. Arbejdet måler ca 37 cm fra starten og ned midt på sjalet. Nu hækles der en række med luftmaskebuer fra vrangen således: hækl A.4a over A.3a, A.4b over A.3b, A.4c over A.3c, A.4d over A.3d. Der er nu 84 luftmaskebuer på rækken.
Sæt 12 mærketråde i arbejdet. Dette gøres så det bliver enklere at tage ud jævnt fordelt. Sæt mærkerne i arbejdet således: Sæt første mærketråd i stangmasken efter 4 luftmaskebuer, * spring over 7 luftmaskebuer og sæt næste mærketråd i næste stangmaske *, gentag fra *-* totalt 11 gange, der er nu 3 luftmaskebuer tilbage på rækken.
Hækl videre med mønster A.5b (A.5a viser hvordan hver række starter og hækles i tillæg til maskerne i A.5b), SAMTIDIG på rækkerne med pil tages der ud jævnt fordelt således:
PIL-1: Tag 2 fastmasker ud på hver side af mærketrådene ved at hækle 1 ekstra fastmaske om hver af de 2 luftmaskebuer før og efter mærketrådene (= 48 masker taget ud) = 300 fastmasker.
PIL-2: Tag 1 fastmaske ud på hver side af mærketrådene ved at hækle 2 fastmasker i en maske (= 24 masker taget ud) = 324 fastmasker.
PIL-3: Tag 1 stangmaske ud på hver side af mærketrådene ved at hækle 2 stangmasker i en maske (= 24 masker taget ud) = 348 stangmasker.
PIL-4: Tag 2 stangmasker ud på hver side af mærketrådene ved at hækle 1 ekstra stangmaske om hver af de 2 luftmaskebuer før og efter mærketrådene (= 48 masker taget ud) = 396 stangmasker.
Hækl de resterende rækker i diagrammerne.
Arbejdet måler ca 51 cm fra starten og ned midt på sjalet. Der er nu 66 vifter (= 33 rapporter A.5b) på rækken.
Buk sidste række i A.5a/A.5b ned så retsiden ligger mod retsiden og hækl fra vrangen om rækken med sort firkant i A.5b (= rækken med: 1 halvstangmaske, 3 luftmasker, osv) således: Hækl første række i A.6b således (A.6a viser hvordan rækken starter og hækles i tillæg til A.6b): 4 luftmasker, 1 fastmaske om første halvstangmaske, hækl (3 luftmasker, 1 fastmaske om næste halvstangmaske), hækl således langs hele sjalet SAMTIDIG tages der 2 luftmaskebuer ud på hver side af mærketrådene ved at hækle 1 ekstra luftmaskebue i hver af de 2 luftmaskebuer før og efter hver mærketråd (= 48 luftmaskebuer taget ud) = 180 luftmaskebuer. Fortsæt frem og tilbage med A.6a og A.6b til hele diagrammet er hæklet færdig i højden og afslut med 1 stangmaske i yderste maske på forrige række. Når hele A.6a og A.6b er hæklet færdig i højden er der 90 vifter på rækken. Sjalet måler ca 60 cm fra starten og ned midt på sjalet. Klip og hæft trådene.

Diagram

= hækl 5 luftmasker og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske som blev hæklet. Sort prik er begyndelsen på omgangen
= 1 luftmaske
= 3 luftmasker
= 1 fastmaske om luftmaskeringen/luftmaskebuen/luftmasken
= fra retsiden: 1 fastmaske i bagerste maskeled. Fra vrangen: 1 fastmaske i forreste maskeled
= 1 halvstangmaske om luftmaskebuen
= 1 stangmaske om luftmasken/luftmaskebuen
= fra retsiden: 1 stangmaske i bagerste maskeled. Fra vrangen: 1 stangmaske i forreste maskeled
= 1 dobbeltstangmaske om luftmasken/luftmaskebuen
= hækl en boble om luftmaskebuen således: hækl 1 stangmaske, men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl 3 dobbeltstangmasker om den samme luftmaskebue, men vent med sidste omslag og gennemtræk på hver af stangmaskerne, hækl 1 stangmaske om samme luftmaskebue, men ved sidste gennemtræk, trækkes tråden gennem alle løkker på nålen.
= om denne luftmaskebue tages der 1 luftmaskebue ud ved at hækle 2 luftmaskebuer som vist i diagrammet
= start på denne række (forrige række er allerede hæklet - gælder A.3 og A.5)
= på rækkerne med pil tages der ud på hver side af mærketråden - læs forklaring i opskriften
= på begyndelsen af rækken hækles der 3 luftmasker. Afslut rækken med 1 stangmaske i sidste maske
= på begyndelsen af rækken hækles der 1 luftmaske. Afslut rækken med 1 fastmaske i sidste maske
= på begyndelsen af rækken hækles der 4 luftmasker. Afslut rækken med 1 dobbeltstangmaske i sidste maske
= på begyndelsen af rækken hækles der 2 luftmasker
= der hækles om denne række når A.6a og A.6b skal hækles - læs forklaring i opskriften

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 197-30) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (25)

Adelaide Marino 10.11.2019 - 18:46:

Buonasera. Modello stupendo, ma non mi è chiara una cosa. Nella prima riga di A. 5b si finisce facendo tre catenelle prima dell'ultima maglia alta? Grazie

DROPS Design 11.11.2019 kl. 09:51:

Buongiorno Adelaide. Inizia a lavorare il diagramma A.5b dalla riga con la stella sulla destra, quindi dalla seconda riga che trova nel diagramma. La prima riga del diagramma indica come si presentano le maglie della riga precedente ed è già stata lavorata. Buon lavoro!

Claire 05.11.2019 - 10:32:

Bonjour,\r\nJ’arrive à la fin du diagramme où je suis sensée avoir 84 arceaux, seul hic, je crois que j’en ai beaucoup plus. Ou alors je compte mal les arceaux, à quoi correspond un arceau pour ce modèle s’il vous plaît ?\r\nCombien y aurait-il d’arceau après avoir crocheter les 4 derniers rangs deux fois ? (J’ai défait les 4 derniers rangs de la troisième répétition et j’aimerais vérifier que je ne me suis pas trompée jusque là). Merci pour votre reponse

DROPS Design 05.11.2019 kl. 15:02:

Bonjour Claire, dans A.4, 1 arceau = 3 mailles en l'air dans le diagramme, on doit avoir un total de 84 fois ces 3 mailles en l'air (avec soit 1 maille serrée, soit 1 bride), soit 7 dans A.4d, 2 dans chaque A.4b, 6 dans chaque A.4c et 7 dan,s A.4a. Bon crochet!

Laurence 07.10.2019 - 14:31:

Je me suis mal exprimée, je ne comprends pas comment faire le premier rang de a6 : crocheter 1 arceau supplémentaire dans chacun des 2 arceaux avant et après tous chaque fil marqueur (= on augmente 48 arceaux) = 180 arceaux. Or on ne pique pas dans des arceaux mais on entoure la demi bride. Je ne vois donc pas comment faire des arceaux complémentaires. Merci

DROPS Design 07.10.2019 kl. 15:04:

Bonjour Laurence, vous augmentez dans A.6b comme vous avez fait auparavant dans A.5b aux flèches: crochetez 3 ml, 1 ms autour de la demi-bride, 3 ml, 1 ms autour de la même demi-bride pour augmenter 1 arceau. Bon crochet!

Laurence 06.10.2019 - 22:48:

Bonjour, pouvez-vous expliquer comment on augmente le nombre d’arceaux en passant de a5b à a6b, je ne vois pas où piquer mon crochet pour faire les arceaux complémentaires. Merci

DROPS Design 07.10.2019 kl. 10:12:

Bonjour Laurence, on augmente aux flèches 1 à 4 dans A.5b: 48 m au rang avec la flèche-1, 24 m aux rangs avec la flèche-2 et -3 et 48 m au rang avec la flèche-4. Augmentez aux fils marqueurs placés juste au début de A.5b. Bon crochet!

Menalys 23.09.2019 - 19:20:

Bonjour, merci pour votre réponse rapide. Cependant je n'y arrive toujours pas. Même quand je lis le diagramme après 4 arceaux le premier point sur lequel on tombe c'est une maille serrée et non une bride donc ça coince. Pouvez-vous de nouveau m'expliquer? Merci bien.

DROPS Design 24.09.2019 kl. 10:22:

Bonjour Mme Menalys, il se peut effectivement que vous ayez une maille serrée, mettez alors le marqueur dans cette maille serrée, ce qui compte ici, c'est bien le nombre d'arceaux entre les fils marqueurs. Bon crochet!

Menalys 22.09.2019 - 21:58:

Bonjour, j'en suis à l'étape des 84 arceaux que je viens de finir. Je dois maintenant placer les 12 fils marqueurs mais impossible de comprendre les explications pour les placer correctement.... voulez-vous bien me ré expliquer autrement peut-être, s'il vous plaît ? Je vous remercie d'avance de votre aide.

DROPS Design 23.09.2019 kl. 09:52:

Bonjour Mme Menalys, vous placez votre 1er fil marqueur dans la 1ère bride après les 4 premiers arceaux, puis vous allez espacer les 11 autres ainsi: comptez 7 arceaux, placez le marqueur dans la bride suivante (entre 2 arceaux), quand votre dernier fil marqueur est placé, il y a 3 arceaux entre ce marqueur et la fin du rang. Bon crochet!

Marijke 01.04.2019 - 16:20:

Dag, ik begrijp dat u me er op weg kunt helpen, ik loop namelijk vast op de overgang van A3 naar A4. Ontstaan op dat punt verschillende lagen in de omslagdoek oid? "Haak nu een toer met lossenlussen op de verkeerde kant als volgt: Haak A4a over A3a, A4b over A3b, A4c over A3c, A4d over A3d." Alvast bedankt!

DROPS Design 04.04.2019 kl. 08:58:

Dag Marijke,

Nee, het patroon bestaat niet uit verschillende lagen, maar uit 1 laag. Je moet het zo lezen, dat je A.4 boven A.3 haakt. Dus je haakt gewoon verder met de volgende toer met A.4.

Pauline 04.03.2019 - 23:41:

Bonjour, j'arrive à la fin du diagramme A.3, si j'ajoute le diagramme A.4 j'obtiens bien 48 arceaux comme dans le majic summer. Or si je suis la description ci-dessus je dois encore répéter les 4 derniers rangs de A3 trois fois pour obtenir 84 arceaux. J'ai du me tromper quelque part ! Merci d'avance pour votre réponse !

DROPS Design 11.03.2019 kl. 08:50:

Bonjour Pauline, on répète effectivement les 4 derniers rangs de A.3 encore 3 fois (4 tois au total, soit d'abord 7 fois A.3b, puis 10 x A.3b, 13x A.3b et enfin 16x A.3b entre A.3a et A.3 c et A.3c et A.3c), puis on crochète A.4 = 84 arceaux. Bon crochet!

Kathi 15.02.2019 - 22:28:

Hallo, das Tuch ist wirklich sehr schön. Ich möchte es gerne nach arbeiten aber verstehe leider nicht wie ich die Markierungsfäden anbringen muss. In das nächste Stäbchen nach vier Luftmaschenbögen also nach fünf Luftmaschenbögen? Und zähle ich trotzdem ab dem vierten Bogen oder ab der Markierung? Entschuldigung Sie bitte die dummen Fragen. Vielen Dank vorab! Liebe Grüße

DROPS Design 18.02.2019 kl. 09:02:

Liebe Kathi, hier finden Sie Schritt-für-Schritt-Fotos sowie Video, wie dieses Tuch gehäkelt wird. Viel Spaß beim häkeln!

Sonia 05.12.2018 - 00:39:

En la primera vuelta del diagrama A6, dice 3 cadenetas y pb alrededor de pma, y hacer 2 aumentós antes y después de cada marcador, donde engancho el pma???

DROPS Design 30.12.2018 kl. 16:51:

Hola Sonia. Se trabajan puntos bajos alrededor de los p.m.a. de la vuelta anterior:

Kommentere opskrift DROPS 197-30

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.