DROPS / 185 / 35

Paws & Stripes by DROPS Design

Gebreide trui met boordsteek voor honden. Maten XS - M. Het werk wordt gebreid in DROPS Big Delight.

Trefwoorden: huisdieren, truien,
DROPS Design: Patroon nr. db-088
Garengroep C of A + A
-----------------------------------------------------------
Maten: XS - S - M
Afmetingen hond:
Borst: ongeveer 28/32 – 40/44 – 48/52 cm
Achterlengte: ongeveer 24 – 32 - 40 cm
Voorbeelden van hondenrassen: XS = Chihuahua, S = Bichon Frisé, M = Cocker Spaniel
Materiaal:
DROPS BIG DELIGHT van garnstudio (behoort tot garengroep C)
100-100-200 g voor alle maten in kleur 04, marina

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep C)" – zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP (maten XS en S), RONDBREINAALD (40 cm voor maat M) MAAT 4 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 19 steken en 25 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM voor de boordsteek op de poten - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 21 steken en 28 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

100% wol
vanaf 5.99 € /100g
DROPS Big Delight print DROPS Big Delight print 5.99 € /100g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 5.99€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 steek in een averecht deel door een lus op te halen tussen 2 steken in de overgang tussen averecht en recht. Brei de lus gedraaid averecht om een gaatje te voorkomen. De gemeerderde steek wordt averecht gebreid.
----------------------------------------------------------

TRUI:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop/rondbreinaald vanaf de hals en naar beneden tot de voorpoten. Dan wordt het werk verdeeld voor de poten; de achterkant en borstdelen worden apart, heen en weer verder gebreid. Dan breit u het lijf in de rondte naar beneden en eindigt u met heen en weer breien richting de taille. De poten worden in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop. De hele trui wordt gebreid in boordsteek – het ziet er klein uit, maar het is zeer rekbaar.

Zet 48-64-80 steken op met breinaalden zonder knop/rondbreinaald 4 mm en Big Delight. Brei 4-6-8 cm boordsteek (= 2 recht / 2 averecht). Brei 1 naald recht over alle steken. Meerder op de volgende naald in ieder andere averecht deel van 2 averecht naar 3 averecht - lees TIP VOOR HET MEERDEREN = 54-72-90 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder in boordsteek tot het werk 6-10-14 cm meet, meerder nu de overgebleven averechte delen van 2 averecht naar 3 averecht = 60-80-100 steken. Ga verder met boordsteek (= 2 recht / 3 averecht) tot het werk 8-12-16 cm meet. Verdeel nu voor de voorpoten, brei de volgende naald in boordsteek als volgt: kant de eerste 2 steken af, brei de volgende 13-18-23 steken en plaats deze dan op 1 hulpdraad (= midden onder de borst), kant de volgende 2 steken af, brei de overgebleven 43-58-73 steken (= achterpand).

ACHTERPAND:
= 43-58-73 steken. Ga verder in boordsteek heen en weer gebreid over deze steken voor 5-8-10 cm vanaf de scheiding (het werk meet in totaal 13-20-26 cm). Plaats de steken op 1 hulpdraad.

BORST:
Plaats de 13-18-23 steken vanaf onder de borst terug op de naald en ga verder met boordsteek voor 5-8-10 cm (het werk meet in totaal 13-20-26 cm).

TRUI:
Plaats alle steken op dezelfde naald en zet tegelijkertijd 2 nieuwe steken op aan elke kant tussen de borst en het achterpand = 60-80-100 steken. Ga verder in boordsteek zoals hiervoor. Als het werk 20-28-35 cm meet, kant dan de middelste 9-10-13 steken midden onder de borst af en brei verder heen en weer gebreid = 51-70-87 steken. Ga verder met afkanten op het begin van elke naald als volgt: Kant 2 keer 2 steken af en 2-5-7 keer 1 steek, 1 keer 2 steken en 1 keer 3 steken. Kant dan de overgebleven 29-42-55 steken af met recht boven recht en averecht boven averecht. Het werk meet ongeveer 25-35-44 cm.

POOT:
Neem 28-40-48 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm rondom de ene opening voor de poot. Brei 4-6-7 cm boordsteek (= 2 recht / 2 averecht), kant af met recht boven recht en averecht boven averecht. Herhaal rondom de andere opening voor de poot.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 12.06.2019
Correctie: Nieuwe hoeveelheid garen (maat M) Materiaal:
DROPS BIG DELIGHT van garnstudio (behoort tot garengroep C)
100-100-200 g voor alle maten in kleur 04, marina

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 185-35) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (10)

Lisen Hillestad 21.09.2020 - 10:07:

Jeg har så lyst å strikke en hundegenser, men jeg er helt utrenet i strikking: det er sååå lenge siden jeg har strikket. Hvilken av deres oppskrifter er den letteste?? Mønsterstrikken kan jeg vel ev. bare utelate i første omgang.

DROPS Design 21.09.2020 kl. 14:40:

Hei Lisen. Om du søker på Hund, vil du få mange oppskrifter. Kanskje velge en hundegenser uten forbein? Husk du kan velge en hundeoppskrift med mønster, men ikke strikke mønster, bare ensfarget. Ta gjerne en titt på video: Hvordan strikke hundegenseren i DROPS 102-43. Da ser du fremgangen hvordan hundegenseren strikkes. Om du ønsker å strikke en hundegenser med flette har vi en fin Step-by-Step leksjon du kan følge. Se f.eks video først: Oversikt over hvordan hundegenseren i DROPS 102-43 strikkes – steg for steg. God Fornøyelse!

Mia Hillgren 03.06.2020 - 10:29:

Jag förstår inte instruktionen: Cast off 2 stitches 2 times and 1 stitch 2-5-7 times, 2 stitches 1 time and 3 stitches 1 time. Ska jag maska av de två första och sedan vända och ta de två första på nästa varv eller ska jag sticka fram och tillbaka och sedan maska av 2 maskor (varv 3)?

DROPS Design 04.06.2020 kl. 13:20:

Hej Mia. Du maskar av 2 maskor i början av varvet (varv1), stickar varvet ut, vänder arbetet och maskar av 2 maskor i början av varvet (varv 2). Mvh DROPS Design

Tina Juhl Sindahl 26.01.2020 - 11:27:

Jeg har en Bullmastiff blanding, så han er stor, xxl, ryg 67-70 cm. hals 65-70 cm. jeg har strikket opskriften 185-35 til ham, ved at ændre maskerne, dobbelt masker i opslag og udtagning, samt tilpasset længden på ryggen. Jeg vil prøve nogle af de andre opskrifter på hundedækken. Lidt trist det kun er til små hunde, i har opskrifter til. Store hunde fryser også :)

Kathy 06.01.2020 - 00:48:

Is this this pattern available to crochet?

DROPS Design 06.01.2020 kl. 09:27:

Dear Kathy, this pattern is only available to knit. Happy knitting!

Esther 10.06.2019 - 21:15:

Habe leider die Kommentare zu spät gelesen. Die 100g Wolle reichen wirklich nicht für Grösse M. Schade muss nachbestelle.

Aurora 30.11.2018 - 17:22:

Er rett før jeg skal starte på ryggstykket, og har lagt maskene på en tråd. Forstår ikke hva jeg skal gjøre heretter, da det blir ett stort "hull" der tråden er. Skal dette være hull til beinet? I så fall, hvor skal det andre hullet være? Og når jeg starter på ryggstykket, skal jeg fortsatt bruke rundpinner? mvh

DROPS Design 03.12.2018 kl. 10:32:

hei Aurora. De maskene du har satt på en tråd er de maskene som senere skal strikkes til stykket mellom forbena. Du felte av 2 masker på hver side av disse maskene, dette er hullene til bena. Du kan gjerne strikke ryggstykket frem og tilbake på rundpinne, det er ofte lettere å bruke rundpinne når man har mange masker. Men det strikkes altså frem og tilbake og ikke rundt. God fornøyelse.

Petit 04.11.2018 - 19:12:

Bjr, pourriez vous m'indiquer comment convertir ce model pour un dogue argentin merci

DROPS Design 05.11.2018 kl. 09:49:

Bonjour Mme Petit, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir ajuster chacun de nos modèles à chaque demande. Pour toute assistance complémentaire, merci de contacter le magasin où vous avez acheté votre laine - même par mail ou téléphone. Bon tricot!

Isabella Fattori 12.09.2018 - 16:08:

Mi piace tantissimo questo modello, ma sarebbe possibile avere una versione per cani più grossi, tipo Weimaraner, che hanno una cironferenza toracica di 62 cm e la schiena 65 cm. Grazie

DROPS Design 16.11.2018 kl. 09:08:

Buongiorno Isabella, purtroppo non ci è possibile fornire un'assistenza così personalizzata nell'esecuzione dei modelli, ma può rivolgersi al suo rivenditore DROPS di fiducia. Buon lavoro!

Silvine 05.09.2018 - 16:11:

Die Anleitung ließ sich super nachstricken. Leider reichte das 100g-Knäul Big Delight nicht für meinen Hundepulli in Gr. M

Anna 22.01.2018 - 17:08:

Hello, I have a couple of questions about this pattern. I am at the point where I’m ready to start the BACK PIECE, and I’m confused about how to knit back and forth without joining in the round. Also, when increasing the purls in the beginning section, does it matter where the increase goes? Mine don’t look quite right. Thanks so much for your help! Anna

DROPS Design 22.01.2018 kl. 18:12:

Dear Anna, you first increase in every other P2 section (= there are then rib (K2, P2, K2, P3) around, then inc in the remaining P2 sections (= rib are now K2/P3 around) = 60-80-100 sts. When piece measures 8-12-16 cm work next row as explained, ie bind off sts for leg, work next sts for stomach and slip then onto a st holder, bind off next sts for leg and work the remaining sts for back piece = these sts are now worked back and forth (for leg opening). Happy knitting!

Laat een opmerking achter voor DROPS 185-35

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.