The Cat Cave by DROPS Design

Gevilt huis en ballen voor uw kat, gebreid in DROPS Snow.

Trefwoorden: huisdieren, mandjes
DROPS Extra 0-1381
DROPS Design: Patroon nr. ee-591
Garengroep E van C + C
-----------------------------------------------------------
KATTENHUIS:
Past bij een kat van een hoogte van 22 - 28 cm.
Afmetingen voor het vilten: Hoogte: 37-46 cm. Omtrek: 112-136 cm.
Afmetingen na het vilten: Hoogte: 20-25 cm. Omtrek: 87-104 cm.
Materiaal:
DROPS SNOW van Garnstudio (behoort tot garengroep E)
400-500 g kleur 46, medium grijs

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP EN RONDBREINAALD (60 of 80 cm) MAAT 9 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 10 steken en 14 naalden tricotsteek is 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte voor het vilten. Na het vilten: 13 steken en 26 naalden.

BAL:
Afmetingen: De bol blijft ongeveer dezelfde maat voor en na het vilten.
Materiaal:
DROPS SNOW van Garnstudio (behoort tot garengroep E)
50 g in de volgende kleursuggesties:
kleur 35, limoengroen
kleur 05, turkoois
kleur 31, pastelblauw
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


100% wol
vanaf 1.53 € /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 1.53 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 1.76 € /50g
Hobbydoos.nl
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 12.24€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

KATTENHUIS:
Het werk wordt gebreid in één stuk en van boven naar beneden.

BOVENKANT:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop – ga verder met de rondbreinaald als u genoeg steken heeft. Zet 8 steken op met breinaalden zonder knop maat 9 mm en Snow. Brei 1 naald terwijl u 2 steken in elke steek breit = 16 steken. Voeg 8 markeerdraden in het werk met 2 steken tussen elke markeerdraad. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Ga verder in tricotsteek en meerder als volgt: Meerder met 1 omslag na elke markeerdraad (= 8 steken gemeerderd), brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om gaatjes te vermijden. Herhaal de meerderingen iedere 2e naald in totaal 2-3 keer en iedere 3e naald in totaal 10-12 keer = 112-136 steken. Het werk meet ongeveer 51-61 cm in diameter. HET WERK WORDT NU VANAF HIER GEMETEN!

RAND:
Brei in tricotsteek in de rondte met de rondbreinaald tot de rand 9-11 cm meet. Brei dan tricotsteek heen en weer op de rondbreinaald. Brei de volgende naald (= aan de goede kant) als volgt: Hecht de eerste 10-14 steken af voor de opening, 2 recht samen, brei de volgende 98-118 steken, 2 recht samen = 100-120 steken. 1 naald averecht aan de verkeerde kant. De volgende naald wordt als volgt gebreid: * 2 recht samen, brei tot er 2 steken over zijn, 2 recht samen (= 2 steken geminderd). 1 naald averecht aan de verkeerde kant *, herhaal vanaf *-* in totaal 3-4 keer = 94-112 steken. Ga verder met tricotsteek heen en weer tot het werk 22-28 cm meet. Ga verder met tricotsteek en zet 1 steek op aan het einde van de volgende 8-10 naalden = 102-122 steken. Zet aan het einde van de volgende naald aan de goede kant, 10-14 nieuwe steken op = 112-136 steken. Het werk meet ongeveer 28-35 cm. Brei verder in tricotsteek in de rondte over alle steken tot het werk 37-46 cm meet.

ONDERKANT:
Nu gaat u steken minderen naar de binnenkant tot het midden van de onderkant – brei verder in de rondte met rondbreinaald – ga verder met breinaalden zonder knop wanneer dat nodig is. Voeg 8 markeerdraden in het werk met 14-17 steken tussen elke markeerdraad. Brei verder in tricotsteek en minder als volgt: Minder door 2 steken samen te breien na elke markeerdraad (= 8 steken geminderd). Herhaal deze minderingen iedere 3e naald in totaal 10-12 keer en iedere 2e naald in totaal 2-3 keer = 16-16 steken. Brei dan 2 aan 2 steken recht samen = 8-8 steken. Knip de draad af, haal de draad door de overgebleven steken en trek strak aan. Hecht de draad goed af.

VILTEN:
Plaats een (strand)bal aan de binnenkant van het kattenhuis en plaats deze in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen. Was op 40 graden op een normaal programma zonder voorwas. Vorm het kattehuis tot de juiste maat terwijl hij nog nat is.
Was later het kattenhuis op een normaal wolwasprogramma.
----------------------------------------------------------

BAL VOOR UW CAT:
Het garen wordt tot een bol gewikkeld in de gewenste maat. Plaats de bal in de teen van een nylon panty en zet er een knoop in zodat de bal op de plaats blijft en niet beweegt. Als de panty lang genoeg is, plaats dan, indien gewenst, nog een bol aan de binnenkant en zet er een andere knoop in zodat de bal op de plaats blijft en niet beweegt. Nu kunt u de panty met de ballen er in vilten (zie de beschrijving hieronder), knip daarna de ballen vrij en ze zijn perfect gevilt.
Als u de panty vaker wilt gebruiken voor het vilten, dan kunt u een draad om de panty knopen na elke bol in plaats van dat u een knoop maakt

VILTEN:
Plaats de ballen in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen en was samen met een handdoek. Was op 40 graden op een normaal programma zonder voorwas. Vorm na het wassen de ballen terwijl ze nog nat zijn.
Was later de ballen op een normaal wolwasprogramma.

NA HET VILTEN:
Als het werkstuk niet genoeg gevilt is en te groot is, dan kunt u het nog een keer wassen in de wasmachine terwijl het kledingstuk nog nat is - voeg een badhanddoek toe van ongeveeer 50 X 70 cm. LET OP: Gebruik niet een kort programma.
Als het werkstuk te veel gevilt is en te klein is, kunt u het opnieuw nat maken en uitrekken tot de juiste afmetingen. Als het werkstuk droog is, zorg er dan voor dat u het eerst nat maakt.
Let erop - was in het vervolg het werkstuk als een normaal kledingstuk van wol.

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS Extra 0-1381) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

5) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

6) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

7) What size should I knit?

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

8) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

9) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

10) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

11) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

12) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

13) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

14) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

15) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

16) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

17) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

18) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

19) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

20) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

21) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

22) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

23) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

24) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

25) Waarom pilt mijn kledingstuk?

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (19)

country flag Birthe wrote:

Hej Iflg opskriften strikkes top og bund på samme måde. Toppen er fhv spids som en hue og ikke en flad cirkel. Det er sikkert ok ift toppen, men skal bunden virkelig også strikkes sådan? Jeg har nu strikket halvdelen af bunden og forestiller mig, at en evt hurtigere indtagning end beskrevet, vil give en mere flad facon. Er nervøs for, at bunden bliver for buet efter filtning.

24.01.2022 - 12:05

DROPS Design answered:

Hei Birthe. Om du ser på bildene, så er toppen ganske flat. Da vil bunnen også bli ganske flat slik det er beskrevet i oppskriften. lik både oppe og nede. mvh DROPS Design

25.01.2022 - 13:23

country flag Elke wrote:

Wenn ich zu Beginn(nach der 1. Runde) 16 Maschen auf der Nadel habe komme ich nicht auf 8 Maschenmarkierer, wenn ich dazwischen 2 Maschen frei haben soll. Ich komme auf 8, wenn ich jede 2. Masche markiere….sonst bräuchte ich zu Beginn 24 Maschen…..herzlichen Dank für eine Hilfe

09.12.2021 - 10:47

DROPS Design answered:

Liebe Elke, jede Markierung wird zwischen 2 Maschen sein, so haben Sie: (2 Maschen, 1 Markierung) x 8 Mal = 16 Maschen und 8 Markierungen. Viel Spaß beim stricken!

09.12.2021 - 15:11

country flag Inger wrote:

Topp: Nå har jeg prøvd å øke ved merketråden, 8 m hver gang. Da blir det ikke sirkel. Så har jeg prøvd å strikke to og øke en. Da ble det en bølgete sirkel. Hva gjør jeg galt? Jeg forstår ikke dette.

25.03.2021 - 18:57

DROPS Design answered:

Hei Inger. Legg opp 8 masker på settpinner. Fordel disse maskene slik at du får 2 masker på hver settpinne. Strikk 1 omgang rundt der det strikkes 2 masker rett i hver maske. Nå skal du ha 4 masker på hver settpinne = 16 masker. Sett 8 merketråder i arbeidet med 2 masker mellom hver merketråd. Øk med 1 kast etter hver merketråd (= 1 maske økt på 8 steder = 8 økte masker), på neste omgang strikkes kastet vridd rett. Gjenta økningen på hver 2.omgang totalt 2 eller 3 ganger og på hver 3.omgang totalt 10 eller12 ganger = 112 eller 136 masker. Du er mnå ferdig med toppen. mvh DROPS design

07.04.2021 - 12:40

country flag Karen wrote:

Could you please clarify the first instruction in the section titled EDGE? "Work stockinette stitch in the round with circular needle until the edge measures 9-11 cm." What is meant by "the edge"?

31.01.2021 - 10:18

DROPS Design answered:

Dear Karen, with "edge" is meant the sides/ the "walls" of the house. After you have work "roof" you will now work down to the opening then work bottom. Happy knitting!

01.02.2021 - 09:31

country flag Kathy wrote:

Are you talking about a regular inflatable beach ball? Wouldn't this pop in the course of agitation and then spinning? Does beach ball survive a trip through the dryer too? Should I use something more rigid than an inflatable beach ball? In the US here, so in inches what are the dimensions? Does this work for a med-large adult cat? Is there a way to make the pattern a bit larger for this purpose?

29.11.2020 - 14:00

DROPS Design answered:

Dear Kathy, our beach ball survived to the felting process in the washing machine, we have no experience with dryer sorry - edit the pattern by clicking on the scrolling down menu below the photo and choose English/US -inch to get the measurements in inches. Happy knitting!

30.11.2020 - 09:16

country flag Corinne Reinhard wrote:

Is this cat cave for an adult cat? I cannot understand the finished size and the photo with a kitten is confusing. Thank you!

02.11.2020 - 16:02

country flag Corinne wrote:

Is this cat cave for an adult cat? I am not understanding the finished size, and the photo is of a kitten...!

02.11.2020 - 16:00

DROPS Design answered:

Dear Corinne, the cave comes into 2 sizes ; for a cat measuring 22-28 cm; the height will be then 20-25 cm and the circumference 87-104 cm. Hope this helps. Happy knitting!

02.11.2020 - 16:14

country flag Ann Hjortman wrote:

Hej Varför går det inte att skriva ut mönstret ordentligt. Bilden lägger sig över texten, så man ser inte all text.

11.10.2020 - 10:09

DROPS Design answered:

Hei Ann. Ta en titt på dine skriver innstillinger og se om du har noe feil. Er ikke noe feil når vi skriver ut, og husk å trykk på printer ikonet på siden og ikke ctrl+p. mvh DROPS design

11.10.2020 - 15:41

country flag Anne Marie wrote:

Je n'ai pas de chat mais une petite corbeille de ce genre conviendrait parfaitement à ma petite chienne. En tous cas, elle semble confortable et me plaît beaucoup.. Pourrait-on avoir des explications pour une corbeille convenant à une chienne de la taille d'un westie ?

02.05.2020 - 19:32

DROPS Design answered:

Bonjour Anne-Marie, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande. Merci de bien vouloir contacter votre magasin DROPS pour toute assistance complémentaire. Bon tricot!

04.05.2020 - 12:08

country flag Grethe Hillersöy wrote:

Eg enda opp med å bruke 1,5 nøste meir enn det som var oppgitt i oppskrifta.

24.04.2020 - 18:17

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1381

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

The Cat Cave

woodlawnknitter, United States