DROPS Extra / 0-1381

The Cat Cave by DROPS Design

Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.

Stikkord: kjæledyr, kurver, tovet,
  • The Cat Cave / DROPS Extra 0-1381 - Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.
  • The Cat Cave / DROPS Extra 0-1381 - Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.
  • The Cat Cave / DROPS Extra 0-1381 - Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.
  • The Cat Cave / DROPS Extra 0-1381 - Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.
  • The Cat Cave / DROPS Extra 0-1381 - Tovet hus og baller til katt, strikket i DROPS Snow.
DROPS Design: Modell ee-591
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
KATTEHUS:
Passer katt med høyde på 22 - 28 cm.
Mål før toving: Høyde: 37-46 cm. Omkrets: 112-136 cm.
Mål etter toving: Høyde: 20-25 cm. Omkrets: 87-104 cm.
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
400-500 g farge 46, mellomgrå

DROPS SETTPINNER OG RUNDPINNE (60 eller 80 cm) NR 9 – eller de pinnene du må bruke for å få 10 masker og 14 pinner glattstrikk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden før toving. Etter toving: 13 masker og 26 pinner.

BALL:
Mål: Ballen blir nesten samme størrelse før og etter toving.
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
50 g i følgende fargeforslag:
farge 35, lime
farge 05, turkis
farge 31, pastellblå
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

100% Ull
fra 25.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 25.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Snow print DROPS Snow print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 200kr. Les mer.

Instruksjoner

KATTEHUS:
Arbeidet strikkes i ett ovenfra og ned.

TOPPEN:
Arbeidet strikkes rundt på settpinner - bytt til rundpinne når det er nok masker. Legg opp 8 masker på settpinner 9 med Snow. Strikk 1 omgang rundt der det strikkes 2 masker rett i hver maske = 16 masker. Sett 8 merketråder i arbeidet med 2 masker mellom hver merketråd. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Videre strikkes det glattstrikk og det økes slik: Øk med 1 kast etter hver merketråd (= 8 masker økt), på neste omgang strikkes kastet vridd rett. Gjenta økningen på hver 2.omgang totalt 2-3 ganger og på hver 3.omgang totalt 10-12 ganger = 112-136 masker. Arbeidet måler ca 51-61 cm i diameter. HERFRA MÅLES ARBEIDET VIDERE!

¬¬KANT:
Strikk glattstrikk rundt på rundpinne til kanten måler 9-11 cm. Deretter strikkes det glattstrikk frem og tilbake på rundpinne. Strikk neste pinne (= fra retten) slik: Fell av de første 10-14 maskene til åpning, strikk 2 rett sammen, strikk rett over de neste 98-118 maskene, strikk 2 rett sammen = 100-120 masker. Strikk 1 pinne vrang fra vrangen. Neste pinne strikkes slik: * Strikk 2 rett sammen, strikk rett til det gjenstår 2 masker, strikk 2 rett sammen (= 2 masker felt). Strikk 1 pinne vrang fra vrangen *, gjenta fra *-* totalt 3-4 ganger = 94-112 masker. Videre strikkes det glattstrikk frem og tilbake til arbeidet måler 22-28 cm. Fortsett med glattstrikk og legg opp 1 maske på slutten av hver av de neste 8-10 pinnene = 102-122 masker. På slutten av neste pinne fra retten legges det ¬opp 10-14 nye masker = 112-136 masker. Arbeidet måler ca 28-35 cm. Videre strikkes det glattstrikk rundt over alle masker til arbeidet måler 37-46 cm.

BUNNEN:
Nå felles det masker inn til midten av bunnen - det fortsettes rundt på rundpinne - bytt til settpinne etter hvert som det felles masker. Sett 8 merketråder i arbeidet med 14-17 masker mellom hver merketråd. Videre strikkes det glattstrikk og det felles slik: Fell ved å strikke 2 rett sammen etter hver merketråd (= 8 masker felt). Gjenta fellingen på hver 3.omgang totalt 10-12 ganger og på hver 2.omgang totalt 2-3 ganger = 16-16 masker. Deretter strikkes 2 og 2 masker rett sammen = 8-8 masker. Klipp tråden, trekk den gjennom de resterende maskene og fest tråden godt.

TOVING:
Legg en badeball inni kattehuset og legg det i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge og uten forvask. Etterpå formes kattehuset til riktig mål mens det ennå er vått. Senere vaskes kattehuset som et ullplagg.
----------------------------------------------------------

BALL TIL KATT:
Garnet nøstes til et rundt garnnøste i den ønskede størrelse. Legg ballen i tåen av en nylonstrømpe og knyt en knute slik at den ligger fast og ikke flytter på seg. Dersom strømpen er lang nok legges enda et garnnøste nedi og knyt en knute slik at den ligger fast og ikke flytter på seg – lag eventuelt flere. Nå toves (se forklaring under), denne strømpen med garnnøstene i og etterpå klippes nøstene fri og blir perfekte tovede baller.
Dersom du ønsker å bruke nylonstrømpen flere ganger til toving knytes en liten tråd rundt strømpen etter hvert nøste istedenfor å lage knute på strømpen.

TOVING:
Legg ballene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uten enzymer og optiske blekemidler sammen med et håndkle. Vask på 40 grader med vanlig sentrifuge uten forvask. Etterpå formes ballene mens de ennå er våte. Senere vaskes ballene som et ullplagg.
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (17)

country flag Inger 25.03.2021 - 18:57:

Topp: Nå har jeg prøvd å øke ved merketråden, 8 m hver gang. Da blir det ikke sirkel. Så har jeg prøvd å strikke to og øke en. Da ble det en bølgete sirkel. Hva gjør jeg galt? Jeg forstår ikke dette.

user icon DROPS Design 07.04.2021 kl. 12:40:

Hei Inger. Legg opp 8 masker på settpinner. Fordel disse maskene slik at du får 2 masker på hver settpinne. Strikk 1 omgang rundt der det strikkes 2 masker rett i hver maske. Nå skal du ha 4 masker på hver settpinne = 16 masker. Sett 8 merketråder i arbeidet med 2 masker mellom hver merketråd. Øk med 1 kast etter hver merketråd (= 1 maske økt på 8 steder = 8 økte masker), på neste omgang strikkes kastet vridd rett. Gjenta økningen på hver 2.omgang totalt 2 eller 3 ganger og på hver 3.omgang totalt 10 eller12 ganger = 112 eller 136 masker. Du er mnå ferdig med toppen. mvh DROPS design

country flag Karen 31.01.2021 - 10:18:

Could you please clarify the first instruction in the section titled EDGE? "Work stockinette stitch in the round with circular needle until the edge measures 9-11 cm." What is meant by "the edge"?

user icon DROPS Design 01.02.2021 kl. 09:31:

Dear Karen, with "edge" is meant the sides/ the "walls" of the house. After you have work "roof" you will now work down to the opening then work bottom. Happy knitting!

country flag Kathy 29.11.2020 - 14:00:

Are you talking about a regular inflatable beach ball? Wouldn't this pop in the course of agitation and then spinning? Does beach ball survive a trip through the dryer too? Should I use something more rigid than an inflatable beach ball? In the US here, so in inches what are the dimensions? Does this work for a med-large adult cat? Is there a way to make the pattern a bit larger for this purpose?

user icon DROPS Design 30.11.2020 kl. 09:16:

Dear Kathy, our beach ball survived to the felting process in the washing machine, we have no experience with dryer sorry - edit the pattern by clicking on the scrolling down menu below the photo and choose English/US -inch to get the measurements in inches. Happy knitting!

country flag Corinne Reinhard 02.11.2020 - 16:02:

Is this cat cave for an adult cat? I cannot understand the finished size and the photo with a kitten is confusing. Thank you!

country flag Corinne 02.11.2020 - 16:00:

Is this cat cave for an adult cat? I am not understanding the finished size, and the photo is of a kitten...!

user icon DROPS Design 02.11.2020 kl. 16:14:

Dear Corinne, the cave comes into 2 sizes ; for a cat measuring 22-28 cm; the height will be then 20-25 cm and the circumference 87-104 cm. Hope this helps. Happy knitting!

country flag Ann Hjortman 11.10.2020 - 10:09:

Hej Varför går det inte att skriva ut mönstret ordentligt. Bilden lägger sig över texten, så man ser inte all text.

user icon DROPS Design 11.10.2020 kl. 15:41:

Hei Ann. Ta en titt på dine skriver innstillinger og se om du har noe feil. Er ikke noe feil når vi skriver ut, og husk å trykk på printer ikonet på siden og ikke ctrl+p. mvh DROPS design

country flag Anne Marie 02.05.2020 - 19:32:

Je n'ai pas de chat mais une petite corbeille de ce genre conviendrait parfaitement à ma petite chienne. En tous cas, elle semble confortable et me plaît beaucoup.. Pourrait-on avoir des explications pour une corbeille convenant à une chienne de la taille d'un westie ?

user icon DROPS Design 04.05.2020 kl. 12:08:

Bonjour Anne-Marie, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande. Merci de bien vouloir contacter votre magasin DROPS pour toute assistance complémentaire. Bon tricot!

country flag Grethe Hillersöy 24.04.2020 - 18:17:

Eg enda opp med å bruke 1,5 nøste meir enn det som var oppgitt i oppskrifta.

country flag Maiken 02.02.2020 - 18:33:

I oppskriften står det: Mål før toving: Høyde: 37-46 cm. Under avsnittet TOPPEN, så står det: HERFRA MÅLES ARBEIDET VIDERE KANTEN: Arbeidet måler ca 28-35 cm. Videre strikkes det glattstrikk rundt over alle masker til arbeidet måler 37-46 cm. Spørsmålene mine er: 1. Hvordan kan hele arbeidet før toving måle 46cm, når det FØR bunnen strikkes skal måle 46 cm? 2.Og hvis arbeidet skal måles etter toppen, da blir jo også målene feil?

user icon DROPS Design 03.02.2020 kl. 10:57:

Hei Maiken. Når du er ferdig å strikke toppen (ca 61 cm i diameter), så skal det måles HERFRA (ikke fra toppen/begynnelsen, men etter at toppen er strikket). Nå skal det strikkes til arbeidet måler 46 cm. I oppskriften står det HØYDE før toving: 46 cm (toppen/taket og bunnen er ikke medregnet i disse 46 cm). God Fornøyelse!

country flag Lena 25.01.2020 - 19:49:

Mitt kattbo faller ihop när det har torkat efter tovningen. Har ni något tips? Ska jag tvätta det igen för att tova det mer?

user icon DROPS Design 31.01.2020 kl. 08:21:

Hej Lena, Ja det lyder til at du behøver tova den en gang til :)

Kommentér oppskrift DROPS Extra 0-1381

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.