The Cat Cave by DROPS Design

Filtet hus og bolde til kat, strikket i DROPS Snow.

Keywords: husdyr, kurv
DROPS Extra 0-1381
DROPS Design: Model ee-591
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
KATTEHUS:
Passer kat med højde på 22 - 28 cm.
Mål før filtning: Højde: 37-46 cm. Omkreds: 112-136 cm.
Mål efter filtning: Højde: 20-25 cm. Omkreds: 87-104 cm.
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
400-500 g farve 46, mellemgrå

DROPS STRØMPEPINDE OG RUNDPINDE (60 eller 80 cm) nr 9 – eller de pinde du skal bruge for at få 10 masker og 14 pinde glatstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden før filtning. Efter filtning: 13 masker og 26 pinde.

BOLD:
Mål: Bolden bliver næsten samme størrelse før og efter filtning.
Materialer:
DROPS SNOW fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
50 g i følgende farveforslag:
farve 35, lime
farve 05, turkis
farve 31, pastelblå
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


100% Uld
fra 13.00 kr /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 13.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 15.00 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 104kr. Læs mere.

Instruktioner

KATTEHUS:
Arbejdet strikkes i et ovenfra og ned.

TOPPEN:
Arbejdet strikkes rundt på strømpepinde - skift til rundpind når der er nok masker. Slå 8 masker op på strømpepinde 9 med Snow. Strik 1 omgang rundt hvor der strikkes 2 masker ret i hver maske = 16 masker. Sæt 8 mærketråde i arbejdet med 2 masker mellem hver mærketråd. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Fortsæt i glatstrik og tag ud således: Tag ud ved at slå om efter hver mærketråd (= 8 masker taget ud), på næste omgang strikkes omslaget drejet ret. Gentag udtagningen på hver 2.omgang totalt 2-3 gange og på hver 3.omgang totalt 10-12 gange = 112-136 masker. Arbejdet måler ca 51-61 cm i diameter. HERFRA MÅLES ARBEJDET VIDERE!

KANT:
Strik glatstrik rundt på rundpind til kanten måler 9-11 cm. Derefter strikkes der glatstrik frem og tilbage på rundpind. Strik næste pind (= fra retsiden) således: Luk de første 10-14 masker af til åbning, strik 2 ret sammen, strik ret over de næste 98-118 masker, strik 2 ret sammen = 100-120 masker. Strik 1 pind vrang fra vrangen. Næste pind strikkes således: * Strik 2 ret sammen, strik ret til der er 2 masker tilbage, strik 2 ret sammen (= 2 masker taget ind). Strik 1 pind vrang fra vrangen *, gentag fra *-* totalt 3-4 gange = 94-112 masker. Fortsæt i glatstrik frem og tilbage til arbejdet måler 22-28 cm. Fortsæt i glatstrik og slå 1 maske op i slutningen af hver af de næste 8-10 pinde = 102-122 masker. I slutningen af næste pind fra retsiden slåes der 10-14 nye masker op = 112-136 masker. Arbejdet måler ca 28-35 cm. Fortsæt rundt i glatstrik over alle masker til arbejdet måler 37-46 cm.

BUNDEN:
Nu tages der masker ind til midten af bunden - der fortsættes rundt på rundpind - skift til strømpepinde efterhånden som der tages ind. Sæt 8 mærketråde i arbejdet med 14-17 masker mellem hver. Fortsæt i glatstrik og tag ind således: Tag ind ved at strikke 2 ret sammen efter hver mærketråd (= 8 masker taget ind). Gentag indtagningen på hver 3.omgang totalt 10-12 gange og på hver 2.omgang totalt 2-3 gange = 16-16 masker. Derefter strikkes maskerne ret sammen 2 og 2 = 8-8 masker. Klip tråden, træk den gennem de resterende masker og hæft godt.

FILTNING:
Læg en badebold ind i kattehuset og vask det i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering og uden forvask. Bagefter formes kattehuset til rigtig mål mens det stadigvæk er vådt. Fremover vaskes kattehuset på uldprogram.
----------------------------------------------------------

BOLD TIL KAT:
Garnet vindes op til et rundt garnnøgle ønsket størrelse. Læg bolden i tåen af en nylonstrømpe og bind en knude så den ligger fast og ikke flytter sig. Hvis strømpen er lang nok lægges endnu et garnnøgle i, bind en knude så den ligger fast og ikke flytter på sig – lav eventuelt flere. Nu filtes (se forklaring under), denne strømpen med garnnøglerne i, bagefter klippes nøglerne fri og bliver perfekte filtede bolde.
Hvis du ønsker at bruge nylonstrømpen til at filte med flere gange, bindes en lille tråd rundt om strømpen efter hvert nøgle i stedet for at binde en knude på strømpen.

FILTNING:
Vask boldene i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel sammen med et håndklæde. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering uden forvask. Bagefter formes boldene mens de stadigvæk er våde. Fremover vaskes boldene på uldprogram.

EFTER FILTNING:
Hvis arbejdet ikke er filtet nok og derfor er blevet lidt for stort: Vask arbejdet i maskinen en gang til mens det stadigvæk er vådt - gerne med et frottehåndklæde på ca 50 x 70 cm. NB: Brug ikke kort program!
Hvis arbejdet er filtet for meget og derfor er blevet lidt for småt: Træk arbejdet ud til rigtig størrelse mens det stadigvæk er vådt, hvis arbejdet er tørt, så lad det blive vådt først.
Husk - fremover vaskes arbejdet som almindeligt uldtøj.

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS Extra 0-1381) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

signature-image signature

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

5) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

6) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

7) Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

til toppen

8) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

9) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

11) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

13) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

14) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

15) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

16) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

17) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

18) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

19) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

20) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

21) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

22) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

23) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

24) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

25) Hvorfor fnuller mit tøj?

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (19)

country flag Birthe wrote:

Hej Iflg opskriften strikkes top og bund på samme måde. Toppen er fhv spids som en hue og ikke en flad cirkel. Det er sikkert ok ift toppen, men skal bunden virkelig også strikkes sådan? Jeg har nu strikket halvdelen af bunden og forestiller mig, at en evt hurtigere indtagning end beskrevet, vil give en mere flad facon. Er nervøs for, at bunden bliver for buet efter filtning.

24.01.2022 - 12:05

DROPS Design answered:

Hei Birthe. Om du ser på bildene, så er toppen ganske flat. Da vil bunnen også bli ganske flat slik det er beskrevet i oppskriften. lik både oppe og nede. mvh DROPS Design

25.01.2022 - 13:23

country flag Elke wrote:

Wenn ich zu Beginn(nach der 1. Runde) 16 Maschen auf der Nadel habe komme ich nicht auf 8 Maschenmarkierer, wenn ich dazwischen 2 Maschen frei haben soll. Ich komme auf 8, wenn ich jede 2. Masche markiere….sonst bräuchte ich zu Beginn 24 Maschen…..herzlichen Dank für eine Hilfe

09.12.2021 - 10:47

DROPS Design answered:

Liebe Elke, jede Markierung wird zwischen 2 Maschen sein, so haben Sie: (2 Maschen, 1 Markierung) x 8 Mal = 16 Maschen und 8 Markierungen. Viel Spaß beim stricken!

09.12.2021 - 15:11

country flag Inger wrote:

Topp: Nå har jeg prøvd å øke ved merketråden, 8 m hver gang. Da blir det ikke sirkel. Så har jeg prøvd å strikke to og øke en. Da ble det en bølgete sirkel. Hva gjør jeg galt? Jeg forstår ikke dette.

25.03.2021 - 18:57

DROPS Design answered:

Hei Inger. Legg opp 8 masker på settpinner. Fordel disse maskene slik at du får 2 masker på hver settpinne. Strikk 1 omgang rundt der det strikkes 2 masker rett i hver maske. Nå skal du ha 4 masker på hver settpinne = 16 masker. Sett 8 merketråder i arbeidet med 2 masker mellom hver merketråd. Øk med 1 kast etter hver merketråd (= 1 maske økt på 8 steder = 8 økte masker), på neste omgang strikkes kastet vridd rett. Gjenta økningen på hver 2.omgang totalt 2 eller 3 ganger og på hver 3.omgang totalt 10 eller12 ganger = 112 eller 136 masker. Du er mnå ferdig med toppen. mvh DROPS design

07.04.2021 - 12:40

country flag Karen wrote:

Could you please clarify the first instruction in the section titled EDGE? "Work stockinette stitch in the round with circular needle until the edge measures 9-11 cm." What is meant by "the edge"?

31.01.2021 - 10:18

DROPS Design answered:

Dear Karen, with "edge" is meant the sides/ the "walls" of the house. After you have work "roof" you will now work down to the opening then work bottom. Happy knitting!

01.02.2021 - 09:31

country flag Kathy wrote:

Are you talking about a regular inflatable beach ball? Wouldn't this pop in the course of agitation and then spinning? Does beach ball survive a trip through the dryer too? Should I use something more rigid than an inflatable beach ball? In the US here, so in inches what are the dimensions? Does this work for a med-large adult cat? Is there a way to make the pattern a bit larger for this purpose?

29.11.2020 - 14:00

DROPS Design answered:

Dear Kathy, our beach ball survived to the felting process in the washing machine, we have no experience with dryer sorry - edit the pattern by clicking on the scrolling down menu below the photo and choose English/US -inch to get the measurements in inches. Happy knitting!

30.11.2020 - 09:16

country flag Corinne Reinhard wrote:

Is this cat cave for an adult cat? I cannot understand the finished size and the photo with a kitten is confusing. Thank you!

02.11.2020 - 16:02

country flag Corinne wrote:

Is this cat cave for an adult cat? I am not understanding the finished size, and the photo is of a kitten...!

02.11.2020 - 16:00

DROPS Design answered:

Dear Corinne, the cave comes into 2 sizes ; for a cat measuring 22-28 cm; the height will be then 20-25 cm and the circumference 87-104 cm. Hope this helps. Happy knitting!

02.11.2020 - 16:14

country flag Ann Hjortman wrote:

Hej Varför går det inte att skriva ut mönstret ordentligt. Bilden lägger sig över texten, så man ser inte all text.

11.10.2020 - 10:09

DROPS Design answered:

Hei Ann. Ta en titt på dine skriver innstillinger og se om du har noe feil. Er ikke noe feil når vi skriver ut, og husk å trykk på printer ikonet på siden og ikke ctrl+p. mvh DROPS design

11.10.2020 - 15:41

country flag Anne Marie wrote:

Je n'ai pas de chat mais une petite corbeille de ce genre conviendrait parfaitement à ma petite chienne. En tous cas, elle semble confortable et me plaît beaucoup.. Pourrait-on avoir des explications pour une corbeille convenant à une chienne de la taille d'un westie ?

02.05.2020 - 19:32

DROPS Design answered:

Bonjour Anne-Marie, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande. Merci de bien vouloir contacter votre magasin DROPS pour toute assistance complémentaire. Bon tricot!

04.05.2020 - 12:08

country flag Grethe Hillersöy wrote:

Eg enda opp med å bruke 1,5 nøste meir enn det som var oppgitt i oppskrifta.

24.04.2020 - 18:17

Kommentere opskrift DROPS Extra 0-1381

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

The Cat Cave

woodlawnknitter, United States