DROPS / 172 / 29

Snow Angel by DROPS Design

De set bevat: gebreide DROPS muts, sjaal en polswarmers met kantpatroon van "BabyMerino". Maat S - L.

DROPS design: Model nr. bm-028
Garengroep A
----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - M/L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 56/58 cm
Materiaal:
DROPS BABY MERINO van Garnstudio
50-100 gr. kleur nr. 02, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP en RONDBREINLD (40 cm) 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm. 1 patroonherhaling volgens telpatroon A.1 meet ongeveer 4½ cm in de breedte en 4½ cm in de hoogte.
DROPS RONDBREINLD (40 cm) 2,5 mm – voor de boordsteek.

SJAAL:
Maten: ongeveer 35 x 160 cm
Materiaal:
DROPS BABY MERINO van Garnstudio
250 gr. kleur nr. 02, naturel

DROPS RONDBREINLD 3,5 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 23 st x 30 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD 3 mm – voor de boordsteek

POLSWARMER:
Maat: S/M - M/L
Maten:
Omtrek: ongeveer 21-23 cm (licht opgerekt)
Lengte: ongeveer 22-24 cm
Materiaal:
DROPS BABY MERINO van Garnstudio
50 gr voor beide maten in kleur nr. 02, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 24 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS BREINLD ZONDER KNOP 2,5 mm – voor de boordsteek

VOOR DE HELE SET:
350 gr voor beide maten in kleur nr. 02, naturel
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

100% wol
vanaf 3.39 € /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 3.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 3.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 23.73€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

MUTS:

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door 1 omsl te maken. Op volgende nld brei omsl gedraaid om gaatjes te voorkomen.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld van onderen naar boven, ga verder met breinld zonder knop indien nodig.
Zet 120-126 st op met rondbreinld 2,5 mm en Baby Merino. Brei 1 nld recht. Brei dan 2½-3½ cm boordsteek = 1 r/1 av. Brei 1 nld recht en meerder 10-14 st gelijkmatig (dus meerder 1 st na elke 12e-9e st) - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN = 130-140 st. Ga verder met rondbreinld 3 mm en brei in patroon in de rondte volgens telpatroon A.1 (= 13-14 patroonherhalingen van 10 st). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 vier keer in totaal in de hoogte is gebreid, brei dan in patroon in de rondte volgens telpatroon A.2 en TEGELIJKERTIJD volgens het telpatroon. Als A.2 klaar is, staan er nog 26-28 st op de nld. Brei 1 nld recht en brei dan alle st 2 aan 2 recht samen = 13-14 st over op de nld. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. De hele muts meet ongeveer 25-26 cm van boven naar beneden.
----------------------------------------------------------

SJAAL:

RIBBELST (heen en weer gebreid):
Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

PATROON:
Zie telpatronen A.3 en A.1. De telpatronen laten het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door 1 omsl te maken. Brei in de volgende nld de omsl gedraaid om gaatjes te voorkomen - LET OP: meerder niet over de 3 kant st aan elke kant.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld in twee gelijke delen die daarna in het midden aan elkaar worden genaaid.
Zet 203 st op met rondbreinld 3 mm en Baby Merino. Brei 1 nld av aan de verkeerde kant. Brei de volgende nld als volgt aan de goede kant: 3 kant st in RIBBELST - zie uitleg boven - * 1 r, 3 av *, herhaal van *-* tot er 4 st over zijn op de nld en eindig met 1 r en 3 kant st in ribbelst. Ga zo verder in boordsteek. Brei tot een hoogte van 2 cm, minder dan alle 3 av (gezien aan de goede kant) tot 2 av = 154 st. Brei tot een hoogte van 3 cm, minder om de 2 av tot 1 av = 130 st. Brei tot een hoogte van 4 cm, minder de overgebleven 2 av tot 1 av = 105 st.

Ga als de boordsteek 6 cm meet (pas zo aan dat de laatste nld aan de verkeerde kant is) verder met rondbreinld 3,5 mm. Brei de volgende nld als volgt aan de goede kant: 3 kant st in ribbelst, brei in patroon volgens telpatroon A.3 tot er 4 st over zijn (= 7 patroonherhalingen van 14 st), brei 1 st in tricotst en eindig met 3 kant st in ribbelst. Ga zo verder in patroon. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.3 klaar is, staan er nog 77 st op de nld. Brei de volgende nld als volgt aan de goede kant: 3 kant st in ribbelst, brei in patroon volgens telpatroon A.1 tot er 4 st over zijn (= 7 patroonherhalingen van 10 st) en eindig met 1 st in tricotst en 3 kant st in ribbelst. Ga zo verder in patroon. Brei tot een hoogte van ongeveer 79 cm (eindig na een hele herhaling van A.1 in de hoogte) en ga verder met rondbreinld 3 mm. Brei 1 nld recht aan de goede kant en meerder 7 st gelijkmatig - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN = 84 st. Brei 1 nld recht aan de verkeerde kant, brei 1 nld recht aan de goede kant en brei 1 nld recht aan de verkeerde kant en kant dan LOSJES af met rechte st aan de goede kant.
Brei nog een deel op dezelfde manier. Naai de twee delen aan elkaar naast de afkantranden zodat er 4 ribbels zijn in het midden van de sjaal.
----------------------------------------------------------

POLSWARMERS:

PATROON:
Zie telpatroon A.1.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door 1 omsl te maken. Brei op de volgende nld de omsl gedraaid om gaatjes te voorkomen.
----------------------------------------------------------

POLSWARMER:
Zet 75-84 st op met breinld zonder knop 2,5 mm en Baby Merino. Brei 1 nld recht. Brei dan boordsteek = 1 r/2 av. Minder als de boordsteek 1-2 cm meet om de 2 av tot 1 av = 63-70 st. Minder als de boordsteek 2-3 cm meet de overgebleven 2 av tot 1 av = 50-56 st. Ga verder met breinld zonder knop 3 mm en brei de volgende nld als volgt:
Brei in patroon volgens telpatroon A.1 over de eerste 30 st (= 3 patroonherhalingen van 10 st), * 1 r, 1 av *, herhaal van *-* 10-13 keer in totaal. Ga zo verder in patroon. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei tot een hoogte van ongeveer 20-21 cm (eindig na een hele herhaling van A.1 in de hoogte) en ga dan verder met rondbreinld 2,5 mm. Brei 1 nld recht en meerder 12 st gelijkmatig = 62-68 st. Brei 2-3 cm boordsteek in de rondte = 1 r/1 av, kant af met recht boven recht en averecht boven averecht. De hele polswarmer meet ongeveer 22-24 cm.
Brei nog een polswarmer op dezelfde manier.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= 1 omsl tussen 2 st
= 2 r samen
= 1 r afh, 1 r, afgeh st overh
= 1 r afh, 2 r samen, afgeh st overh

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 172-29) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (15)

Berbett 08.12.2020 - 19:49:

Bonjour, Merci d'avance pour votre aide concernant l'écharpe : quelle méthode est utilisée pour coudre les 2 parties ensemble. Concernant le bonnet quelle méthode pour faire les diminutions des bords du diagrammes A2 ? Cordialement. PIa.

DROPS Design 09.12.2020 kl. 06:54:

Bonjour Pia, cette vidéo montre comment réaliser 2 coutures différentes pour assembler 2 pièces entre elles, le dessous des manches dans la vidéo, ou bien les 2 parties de l'écharpe ici. Dans A.2, on diminue les 2 mailles au milieu (cf dernier symbole légende), et, comme on ne fait pas de jeté, on va automatiquement diminuer 2 mailles. Bon tricot!

Dana Schoales 03.10.2020 - 03:26:

I am knitting Snow Angel hat. Trouble with chart A.2, row 8. There is a decrease at both beginning and end of this row on chart. Does it mean knit 2 tog, knit 6, knit 2 tog repeat to end? That is how I read it but I have extra stitches at the end. Could you please clarify

DROPS Design 05.10.2020 kl. 08:54:

Dear Mrs Schoales, after row 6 you have still 10 sts on the needle, then you will work row 7 decreasing 2 stitches (= knit 4, slip 1 as if to K, K2 tog, psso, K3) = 8 sts remain. On row 8 knit the 8 sts. Repeat decrase on next round: K3, dec 2, K2 = 6 sts remain. knit all sts on next round and continue like this decreasing 2 sts in the middle of each repeat until 2 sts remain in each repeat. Happy knitting!

Anette Nielsen 10.09.2020 - 13:14:

Hej Jeg er i gang med halstørklædet og er i færd med A3 som starter med 14 m.....som jeg forstår det skal dette motiv strikkes flere gange i højden men mønsteret slutter med 10 masker, så hvordan kommer jeg videre til 14 m igen? Har jeg misforstået det? Mvh Anette

DROPS Design 14.09.2020 kl. 08:31:

Hei Anette. A.3 skal bare strikkes 1 gang i høyden og det sluttes da med 10 masker, nå skal du strikke etter A.1 + kantmaskene. Det er A.1 som skal gjentas i høyden til arbeidet måler ca 79 cm. God Fornøyelse!

Claudia 27.09.2019 - 11:33:

Buongiorno,volevo approfittare dell'offerta sui filati e regalarmi questo bel set. non conosco i ferri circolari, capisco l'uso per il cappello che cosi' evita cuciture , ma per la sciarpa perche' non posso usare dei ferri normali visto che unisco poi le due parti? grazie

DROPS Design 27.09.2019 kl. 12:18:

Buongiorno Claudia. I ferri circolari sono molto diffusi nei paesi europei e si stanno diffondendo anche in Italia: Sono comodi per lavorazioni in tondo, per scialli (per avere più spazio per le maglie). Le lavorazioni in ferri di andata e ritorno (come p.es la sciarpa) possono essere eseguite con i normali ferri dritti. In questi casi, la scelta di ferri dritti o circolari è spesso soggettiva, legata quindi a come ci si trova più comodi a lavorare. Buon lavoro!

Dea 10.04.2019 - 21:02:

Ho lavorato il cappello ed ho notato che dopo il giro con aumenti dice di fare subito il motivo del diagramma. Facendo ciò ci sarebbero dei problemi perchè non si potrebbero chiudere nel modo giusto i gettati fatti nel giro di aumenti. Credo che prima di iniziare il motivo A1 ci voglia un giro a diritto per poter lavorare i gettati a ritorto come indicato nella spiegazione degli aumenti.

DROPS Design 11.04.2019 kl. 00:16:

Buongiorno Dea. Inoltriamo la sua osservazione al settore design. Buon lavoro!

Valentina 18.01.2019 - 09:57:

Bonjour Madame Drops, Je viens de terminer ce modèle mais le dessin ne se voit pas sauf en tirant d où ma question faut il le bloquer et/ou le repasser à la patte mouille. Merci pour votre réponse.

Jennie 29.08.2018 - 12:12:

Jag har det perfekta garnet till halsduken och ska nog testa det här mönstret. det är så fint! Är lite över nybörjarstadiet och läser mönstret NOGA för att bestämma om detta är nåt för mig. Vad menas med "När A.3 är färdigstickat är det 77 m kvar på v"? Vad ska hända på övriga 77 m?

DROPS Design 29.08.2018 kl. 15:47:

Hej Jennie, Det betyder att du har minskat till 77 maskor samtidigt som du har stickat A.3. Nu föjer du mönstret med: Nästa varv stickas så här från rätsidan..... Det är enklare att följa mönstret samtidigt som du stickar det. :) Lycka till!

Valérie 13.07.2017 - 15:55:

Merci de votre réponse mais le tricot se faisant en rond, le rang de montage est donc forcément du bon côté. D'où pourquoi un rang endroit avant les côtés ?

DROPS Design 13.07.2017 kl. 16:41:

Bonjour Valérie, j'étais partie sur les explications de l'écharpe, ce rang envers sur l'envers ou endroit sur l'endroit (quand on tricote en rond) est souvent fait après le montage, c'est un choix de la styliste, dans ce cas, les 3 pièces de l'ensemble commenceront ainsi de la même façon. Bon tricot!

Valérie 13.07.2017 - 10:18:

Bonjour. A quoi cela sert-t-il de faire 1 rang endroit entre le rang de montage et les côtes ? Merci.

DROPS Design 13.07.2017 kl. 12:03:

Bonjour Valérie, le rang de montage va apparaître ainsi du côté souhaité. Bon tricot!

Carine 07.12.2016 - 16:38:

Bonjour est-il possible de tricoter le bonnet à plat s'il vous plaît?

DROPS Design 08.12.2016 kl. 08:41:

Bonjour Carine, c'est tout à fait possible, vous trouverez ici quelques explications complémentaires. Bon tricot!

Laat een opmerking achter voor DROPS 172-29

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.