DROPS / 140 / 45

Polaire by DROPS Design

Gebreide DROPS halswarmer en muts van "Polaris".

DROPS design: Model nr. po-057
Garengroep F
-----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - M/L
Hoofd omtrek: 54/56 cm - 56/58 cm
Materiaal: DROPS POLARIS van Garnstudio
200 gr voor beide maten in kleur nr. 05, grijsbruin

DROPS RECHTE BREINLD 12 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 8 st x 10 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

HALSWARMER:
Maat: één-maat
Omtrek: ongeveer 69 cm.
Hoogte: ongeveer 30 cm
Materiaal:
DROPS POLARIS van Garnstudio
300 gr. kleur nr. 05, grijsbruin

DROPS RONDBREINLD 15 mm (80 cm) - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 7 st x 8 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: halswarmer, mutsen, set, vorm: ruime muts,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer. Het telpatroon wordt in de rondte gebreid.

TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD:
Als u met een nieuwe bol Polaris begint, verbind dan de nieuwe draad en de oude draad als volgt: Splijt het uiteinde van de laatste 15 cm draad, knip een deel weg (dun de draad als het ware uit). Doe hetzelfde met de eerste 15 cm van de nieuwe draad. Leg de twee draadeinden op elkaar zodat ze samen even dik zijn als een normale draad en ga zo verder met breien. Zo is de overgang naar een nieuwe bol onzichtbaar.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt heen en weer gebreid op de nld. LEES TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD!
Zet 34-38 st op met nld 12 mm en Polaris (laat een draadeinde hangen van ongeveer 50 cm en naai de muts hiermee later in elkaar).
Brei als volgt: 1 kant st in tricotst, * 2 st r, 2 st av *, herhaal van *-* en eindig met 1 kant st in tricotst. Ga bij een hoogte van 6 cm verder in tricotst. Ga zo verder tot het werk 22-24 cm meet. Plaats nu 6 markeerders in het werk - aan de goede kant. Plaats de eerste markeerder na 4-5 st en plaats de volgende markeerders met steeds 6 st tussen elke markeerder (= 0-3 st na de laatste markeerder). Brei dan in tricotst. Minder TEGELIJKERTIJD elke nld aan de goede kant 1 st aan de rechterkant van elke markeerder door 2 st r samen te breien (= 6 geminderd). Herhaal dit minderen in totaal 3 keer = 16-20 st op de nld. Brei 1 nld recht aan de verkeerde kant. Het werk meet ongeveer 26-28 cm. Brei in de volgende nld aan de goede kant alle st 2 aan 2 r samen = 8-10 st. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. Naai de muts samen in de buitenste lusjes van de buitenste st van de ribbelst aan elke kant om een dikke naad te voorkomen.
----------------------------------------------------------

HALSWARMER:
LEES TIP VOOR HET WISSELEN VAN DRAAD! Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 48 st op met rondbreinld 15 mm en Polaris. Brei 6 nld r, brei dan volgens telpatroon A.1. Brei bij een hoogte van 20 cm boordsteek 2 st r/2 st av. Ga zo verder tot het werk 30 cm meet – kant af met rechte st.Telpatroon

= recht
= 1 omsl tussen 2 st
= 2 st r samen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 140-45.