DROPS / 98 / 20

DROPS 98-20 by DROPS Design

DROPS Hoofdband van "Eskimo" en sjaal van "Alpaca" en "Vivaldi".

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Hoofdband:
Maat: one-size
Materialen: DROPS Eskimo van Garnstudio
100 gr nr. 41, blauwpaars mix
DROPS Breinld nr. 9 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 9½ st met 2 draden Eskimo in ribbelst = 10 cm breed.

Sjaal:
Afmetingen: ca 29 x 150 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
100 gr nr. 6347, blauwpaars
En gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio
100 gr nr. 24, lichtpaars
DROPS Rondbreinld nr. 7 – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 13 st in het golfjespatroon met 1 draad van elke kwaliteit = 10 cm breed.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: hoofdbanden, set, sjaal, techniek: golfjespatroon, kantpatroon,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

HOOFDBAND:

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Hoofdband: Zet 12 st op met breinld 9mm en 2 draden Eskimo. Brei 4 nld ribbelst. ** brei de volgende nld als volgt: 1 kantst in ribbelst, * 1 omsl, 2 st r samen breien *, herhaal steeds **-* en eindig met 1 kantst in ribbelst. Brei 8 nld ribbelst **, herhaal dan steeds **-** tot een totale hoogte van ca 54 cm (of eventueel tot een gewenste hoogte) – eindig met 4 nld r na de laatste nld met gaatjes – en kant de st af.

Afwerken: Sluit de naden van de korte kanten – naai de randen samen in de eerste st, zodat de naad niet te dik wordt.
SJAAL:

Ribbelst: Alle naalden recht breien.

Golfjespatroon: zie teltekening M.1. De teltekening geeft de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.

Sjaal: De sjaal wordt in de breedte heen en weer gebreid. Leg de rondbreinld 7mm dubbel (gebruik evt. 2 rondbreinld) en zet 195 st op met 1 draad van elke kwaliteit (dit is bedoeld om de rand elastisch te maken). Trek de ene breinld uit het werk en brei 2 nld ribbelst. Brei teltekening M.1 met 4 ribbelst aan de weerskanten. Brei bij een hoogte van ca 28 cm – direct na het breien van een hele herhaling van het golfjespatroon – 2 nld ribbelst en kant vervolgens heel losjes af – brei tijdens het afkanten de 1e nld van M.1, dan zal de rand ook krullen.

Telpatroon

= recht op de goede kant, averecht op de verkeerde kant
= recht op de verkeerde kant
= 1 omslag
= 2 st recht samen breien

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 98-20.