Set Sail by DROPS Design

Gebreide trui in DROPS Sky en DROPS Kid-Silk. Maat XS–XXL.

  • Set Sail / DROPS 210-34 - Gebreide trui in DROPS Sky en DROPS Kid-Silk. Maat XS–XXL.
  • Set Sail / DROPS 210-34 - Gebreide trui in DROPS Sky en DROPS Kid-Silk. Maat XS–XXL.
DROPS design: Patroon sk-082
Garengroep B en A
----------------------------------------------------------

MAAT:
XS - S - M - L - XL - XXL

MATERIAAL:
DROPS SKY van garnstudio (behoort tot garengroep B)
200-200-250-250-250-300 g kleur 13, denimblauw
En gebruik:
DROPS KID-SILK van garnstudio (behoort tot garengroep A)
75-100-100-100-125-125 g kleur 07, licht hemelsblauw

STEKENVERHOUDING:
14 steken in de breedte en 17 naalden in de hoogte in tricotsteek en 1 draad van elke kwaliteit = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS RONDBREINAALD 7 mm: Lengte 80 cm voor tricotsteek.
DROPS RONDBREINAALD 6 mm: Lengte 80 cm voor randen in ribbelsteek.
DROPS HAAKNAALD 5 mm: Voor de halsrand.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, brei dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, brei dan verder met een kleinere naald.

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


74% Alpaca, 18% Polyamide, 8% Wol
vanaf 4.90 € /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 4.90 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 4.90 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 19.60€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = brei 2 recht naalden.

TIP VOOR HET MEERDEREN (geldt voor de zijkanten van het lijf):
Meerder 1 steek aan de binnenkant van de 1 kantsteek in ribbelsteek aan elke kant door 1 omslag te maken. Brei op de volgende naald de omslagen gedraaid om gaatjes te voorkomen. Brei dan de nieuwe steken in tricotsteek.

TIP VOOR HET BREIEN:
Vanwege de vele meerderingen aan elke kant op de mouw, worden de meerderingen uitgelegd in de naalden in de hoogte. Als de stekenverhouding niet overeenkomt in de hoogte heeft dit invloed op de afmetingen van de mouw. Controleer de stekenverhouding! Als de stekenverhouding niet overeenkomt kunt u de afstand tussen de meerderingen aanpassen door het aantal te maken meerderingen te delen door de gewenste mouwlengte in cm.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

TRUI - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Brei het voorpand, het achterpand en de mouwen apart heen en weer op de rondbreinaald, van onder naar boven. Naai het werk samen. Haak tot slot een rand rondom de hals.

VOORPAND:
Zet 52-58-64-70-76-84 steken op (inclusief 1 kantsteek aan elke kant) op rondbreinaald 6 mm met 1 draad Sky en 1 draad Kid-Silk (= 2 draden). Brei 2 ribbels in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven.
Ga verder met rondbreinaald 7 mm, en brei in tricotsteek heen en weer gebreid met 1 kantsteek in ribbelsteek aan elke kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Meerder bij een hoogte van 3 cm, 1 steek aan elke kant - lees TIP VOOR HET MEERDEREN!
Meerder zo iedere 2½-2½-3-3-3-3 cm 7 keer in totaal aan elke kant = 66-72-78-84-90-98 steken.
Kant bij een hoogte van 22-23-24-25-26-27 cm, af voor de armsgaten op het begin van de naald aan elke kant als volgt: Kant 1 keer 3 steken af, 1-2-2-3-4-4 keer 2 steken en 3-2-4-5-5-8 keer 1 steek = 50-54-56-56-58-60 steken.
Ga verder met breien tot het werk 48-50-52-54-56-58 cm meet. Kant op de volgende naald kant dan de middelste 30-32-34-34-36-36 steken af voor de hals en eindig elk schouder apart. Brei over de 10-11-11-11-11-12 steken op een schouder tot het werk 50-52-54-56-58-60 cm meet. Kant dan losjes af. Brei de andere schouder op dezelfde manier.

ACHTERPAND:
Brei zoals het voorpand.

MOUW:
Zet 28-28-30-32-32-34 steken op (inclusief 1 kantsteek aan elke kant) op rondbreinaald 6 mm met 1 draad Sky en 1 draad Kid-Silk (= 2 draden). Brei 2 ribbels.
Ga verder met rondbreinaald 7 mm, en brei in tricotsteek heen en weer gebreid met 1 kantsteek in ribbelsteek aan elke kant. Meerder bij een hoogte van 2-2-2-2-4-4 cm, 1 steek aan elke kant – denk om TIP VOOR HET MEERDEREN. Meerder zo 24-26-26-27-29-29 keer in totaal, in XS: Op iedere 3e naald (staat gelijk aan ongeveer 1,7 cm), in S, M en L: Afwisselend iedere 2e en 3e naald (staat gelijk aan ongeveer 1,5 cm), en in XL en XXL: Op iedere andere naald (staat gelijk aan ongeveer 1,2 cm) = 76-80-82-86-90-92 steken- lees TIP VOOR HET BREIEN. Na de laatste meerdering breit u verder tot de mouw 44-44-43-43-43-41 cm meet.
Kant nu af voor de mouwkop op het begin van iedere naald aan elke kant als volgt: Kant 1 keer 3 steken af en 2-2-2-2-3-3 keer 2 steken. Kant dan 1 steek af aan elke kant tot de mouw 51-51-52-53-54-54 cm meet. Kant 1 keer 3 steken af aan elke kant, en kant dan de overgebleven steken af. De mouw meet ongeveer 52-52-53-54-55-55 cm van boven naar beneden. Brei de andere mouw op dezelfde wijze.

AFWERKING:
Naai de schoudernaden samen. Naai de mouwen in de trui aan de binnenkant van de 1 kantsteek. Naai de onderarm- en zijnaden dicht aan de binnenkant van de 1 kantsteek.

HALSRAND:
Haak 2 toeren met vasten rondom de hals op haaknaald 5 mm met 1 draad in elke kwaliteit. Dus begin midden op de bovenkant van een schouder, haak 1 halve vaste in de eerste steek, haak 1 losse, haak dan vasten rondom de hals met ongeveer 1 vaste in iedere steek - zorg ervoor dat u een mooie en gelijkmatige rand maakt en niet te strak. Eindig de toer met 1 halve vaste in de losse van het begin van de toer. Haak de volgende toer op dezelfde manier met 1 vaste in iedere steek van de vorige toer. Hecht af.

Telpatroon

diagram measurements
signature-image signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 210-34) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (51)

country flag Paulina wrote:

Hola! Estoy intentando realizar este proyecto, pero me confunden las medidas con el diagrama. El diagrama es sólo referencial o corresponde a alguna talla? Y los números indicados qué significan? Quiero adaptarlo a la lana que tengo, pero se me hace algo difícil. De antemano, muchas gracias!

29.03.2022 - 04:18

DROPS Design answered:

Hola Paulina, el diagrama se utiliza para todas las tallas a la vez, cada número de las secuencias se corresponde a una talla. Esta lección te ayudará a resolver tus dudas sobre el diagrama de tallas: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=24&cid=23

29.03.2022 kl. 20:37

country flag Lilian Mendoza wrote:

Hello and thank you for your wonderful patterns! I have a question: why do I need less (half!) from Drops-Kid-Silk if the sweater is knitted with the two yarns together? Regards!

06.03.2022 - 11:01

DROPS Design answered:

Dear Lilian, both yarns have different yardage. DROPS Sky is 190m-50g and DROPS Kid-Silk is 210m-25g. So you would need approximately 1 Kid-Silk ball (of 25gr) for each Sky ball (50gr) to work the same amount of meters. Happy knitting!

06.03.2022 kl. 13:48

country flag Monica Munoz wrote:

What can I do if I would like to modify the design by adding a rib neck instead? Thanks

23.01.2022 - 20:28

DROPS Design answered:

Dear Monica, please understand that we cannot modify our patterns to each individual request. Having said that, you might try to pick up stitches around the neckline and knit ribbing. Happy Stitching!

24.01.2022 kl. 00:42

country flag Karen wrote:

Can I use straight needles instead of circular for this pattern?

19.06.2021 - 19:22

DROPS Design answered:

Dear Karen, since the garment is done in pieces and sewn up, you can use straight needles, however, the number of stitches might make it a bit uncomfortable. Happy Stitching!

20.06.2021 kl. 01:27

country flag Flatschart Andrea wrote:

Leider hat bei den Angaben die Menge der Knäuel nicht gestimmt. Ich brauchte statt der angegebenen 2 Knäuel (100 g) 3 Knäuel von Kid silk und sogar das war zu wenig und ich musste am Ende die letzten 5 cm der Ärmel ohne 2. Faden stricken. Sonst war die Anleitung sehr gut und verständlich!!

09.06.2021 - 17:52

DROPS Design answered:

Liebe Frau Flatschart, danke für Ihren Komentar; die Knäuel DROPS Kid-Silk sind je 25 g (siehe Farbkarte), dh mit 100 g Kid-Silk braucht man insgesamt 4 Knäuel. Viel Spaß beim stricken!

10.06.2021 kl. 08:29

country flag Elice Fällström wrote:

Hej! Jag ska nu maska av till ärmhål och förstår inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Läser jag beskrivningen tolkar jag det som att jag endast ska maska av i början av varje varv och sedan sticka klart varvet utan att maska av på slutet. Detta känns dock konstigt då det borde bli asymmetriskt... Stämmer min tolkning eller skulle ni kunna beskriva detta tydligare? Tack på förhand!

17.05.2021 - 07:52

DROPS Design answered:

Hej Elice, jo på samme måde som du øger i hver side på ærmet, maskar du også af i hver side, det gør du i början av varje varv, først 3 masker i hver side, så 2 masker i hver side og igen 2 masker i hver side. God fornøjelse!

17.05.2021 kl. 15:35

country flag Danielle Loiselle wrote:

« If you have too many stitches on 10 cm switch to a larger needle size. If you have too few stitches on 10 cm switch to a smaller needle size. » I think it should be the opposite: In the first sentence, the word larger should be replaced by the word smaller, and in the second sentence, the word smaller should be replaced by the word larger.

29.04.2021 - 18:13

DROPS Design answered:

Dear Mrs Loiselle, this is right as described, if you have too many stitches for 10 cm this mean your stitches are too small and you need larger needles needles to get less stitches for 10 cm, and if you have too few stitches for 10 cm then your stitches are too large/big and you need smaller needles to get the correct number for 10 cm. This might help you. Happy knitting!

30.04.2021 kl. 07:34

country flag Siw Anita wrote:

Hei. Kan for- og bakstykke strikkes rundt frem til felling til armhule i stedet for hver for seg/ frem og tilbake?

29.03.2021 - 13:30

DROPS Design answered:

HEi Siw Anita. Ja, det kan det, bare få riktig maskeantalle (ingen kantmasker), forandre på forklaringen til riller og stopp før det skal felles til ermhull. mvh DROPS design

12.04.2021 kl. 13:51

country flag Cathrine wrote:

Forstår ikke dette med fellinger til armhulen. Skal alt felles på en omgang eller over flere omganger? Hadde vært fint om det stod: omg 1 fell 3, omg 2 fell 2 osv...

16.03.2021 - 22:34

DROPS Design answered:

Hei Cathrine, Du feller på begynnelse av alle pinner; først 3 masker på de første 2 pinnene (1 gang på hver side), så 2 masker på de neste pinnene antall avhengig av størrelsen (hvis du strikker størrelse S da blir det 2 pinner, 1 gang på begge sider) osv. Håper dette hjelper. God fornøyelse!

17.03.2021 kl. 08:06

country flag Glenys Gallagher wrote:

Can I use another yarn A for the Kid-Silk that doesn't have mohair in it ? Unfortunately skin finds mohair to itchy!

03.03.2021 - 16:21

DROPS Design answered:

Dear Glenys, you can use different yarns, but you do have to know that th eresult might be different. You can use our yarn converter to find a good substitution, here. Happy Knitting!

03.03.2021 kl. 16:25

Laat een opmerking achter voor DROPS 210-34

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Set Sail

Adila, New Zealand

Set Sail and Baltic Sea

Yarnophilics, New Zealand

Set Sail

Yarnophilics, New Zealand