Set Sail by DROPS Design

Strikket bluse i DROPS Sky og DROPS Kid-Silk. Størrelse XS - XXL.

  • Set Sail / DROPS 210-34 - Strikket bluse i DROPS Sky og DROPS Kid-Silk. Størrelse XS - XXL.
  • Set Sail / DROPS 210-34 - Strikket bluse i DROPS Sky og DROPS Kid-Silk. Størrelse XS - XXL.
DROPS Design: Model sk-082
Garngruppe B + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
XS - S - M - L - XL - XXL

MATERIALER:
DROPS SKY fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
200-200-250-250-250-300 g farve 13, lys jeansblå
Og brug:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
75-100-100-100-125-125 g farve 07, lys himmelblå

STRIKKEFASTHED:
14 masker i bredden og 17 pinde i højden med glatstrik og 1 tråd i hver kvalitet = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS RUNDPIND NR 7: Længde på 80 cm til glatstrik.
DROPS RUNDPIND NR 6: Længde på 80 cm til kanter i retstrik.
DROPS HÆKLENÅL NR 5: Til halskant.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

-------------------------------------------------------

Strikkefasthed – Se hvorfor og hvordan du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------


74% Alpaca, 18% Polyamid, 8% Uld
fra 35.95 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 35.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 35.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
needles Pinde & Hæklenåle Bestil
Garnet til denne opskrift koster fra 143.8kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

UDTAGNINGSTIPS (gælder i siderne på ryg- og forstykke):
Tag 1 maske ud på indersiden af 1 kantmaske retstrik i hver side ved at slå om. På næste pind strikkes omslagene drejet så der ikke bliver hul. Videre strikkes de nye masker i glatstrik.

STRIKKETIPS:
På grund af mange udtagninger i hver side på ærmerne, er udtagningerne forklaret i pinde i højden. Hvis din strikkefasthed ikke stemmer i højden, vil dette påvirke det færdige mål på ærmet. Kontrollere din strikkefasthed! Hvis strikkefastheden ikke stemmer kan du justere afstanden på udtagningerne ved at fordele antal udtagninger som skal gøres, på ønsket ærmelængde i cm.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

BLUSE - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Forstykke, bagstykke og ærmer strikkes hver for sig, frem og tilbage på rundpind, nedenfra og op. Arbejdet sys sammen. Til sidst hækles der en kant rundt i halsen.

FORSTYKKE:
Slå 52-58-64-70-76-84 masker op (inklusive 1 kantmaske i hver side) på rundpind 6 med 1 tråd Sky og 1 tråd Kid-Silk (= 2 tråde). Strik 4 p retstrik – læs forklaring over.
Skift til rundpind 7, og strik glatstrik frem og tilbage med 1 kantmaske retstrik i hver side. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
Når arbejdet måler 3 cm, tages der 1 maske ud i hver side – læs UDTAGNINGSTIPS!
Tag ud således på hver 2½.-2½.-3.-3.-3.-3.cm totalt 7 gange i hver side = 66-72-78-84-90-98 masker.
Når arbejdet måler 22-23-24-25-26-27 cm, lukkes der af til ærmegab i begyndelsen af pinden i hver side således: Luk 3 masker af 1 gang, 2 masker 1-2-2-3-4-4 gange og 1 maske 3-2-4-5-5-8 gange = 50-54-56-56-58-60 masker.
Strik videre til arbejdet måler 48-50-52-54-56-58 cm. På næste pind lukkes de midterste 30-32-34-34-36-36 masker af til hals og hver skulder strikkes færdig for sig. Strik videre over de 10-11-11-11-11-12 masker på den ene skulder til arbejdet måler 50-52-54-56-58-60 cm. Luk løst af. Strik den anden skulder på samme måde.

BAGSTYKKE:
Strikkes helt som forstykket.

ÆRME:
Slå 28-28-30-32-32-34 masker op (inklusive 1 kantmaske i hver side) på rundpind 6 med 1 tråd Sky og 1 tråd Kid-Silk (= 2 tråde). Strik 4 p retstrik.
Skift til rundpind 7, og strik glatstrik frem og tilbage med 1 kantmaske retstrik i hver side. Når arbejdet måler 2-2-2-2-4-4 cm, tages der 1 maske ud i hver side – husk UDTAGNINGSTIPS. Tag ud således totalt 24-26-26-27-29-29 gange, i XS: På hver 3.pind (modsvarer ca 1,7 cm), i S, M og L: På skiftevis hver 2. og hver 3.pind (modsvarer ca 1,5 cm), og i XL og XXL: På hver 2.pind (modsvarer ca 1,2 cm) = 76-80-82-86-90-92 masker – læs STRIKKETIPS. Efter sidste udtagning fortsættes der til ærmet måler 44-44-43-43-43-41 cm.
Nu lukkes der af til ærmekuppel i begyndelsen af hver pind i hver side således: Luk 3 masker af 1 gang og 2 masker 2-2-2-2-3-3 gange. Videre lukkes der 1 maske af i hver side til ærmet måler 51-51-52-53-54-54 cm. Luk 3 masker af 1 gang i hver side, og luk derefter de resterende masker af. Ærmet måler ca 52-52-53-54-55-55 cm fra toppen og ned. Strik det andet ærme på samme måde.

MONTERING:
Sy skuldersømmene. Sy ærmerne i indenfor 1 kantmaske. Sy underærme- og sidesømmene i et indenfor 1 kantmaske.

HALSKANT:
Hækl 2 omgange med fastmasker rundt i halsen på nål 5 med 1 tråd i hver kvalitet. Dvs start midt ovenpå den ene skulder, hækl 1 kædemaske i første maske, hækl 1 luftmaske, derefter hækles der fastmasker rundt i halsen med ca 1 fastmaske i hver maske – sørg for at kanten bliver jævn og pæn, og ikke for stram. Afslut omgangen med 1 kædemaske i luftmasken i begyndelsen af omgangen. Hækl næste omgang på samme måde med 1 fastmaske i hver maske fra forrige omgang. Klip og hæft trådene.


Diagram

diagram measurements
signature-image signature

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 210-34) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (51)

country flag Paulina wrote:

Hola! Estoy intentando realizar este proyecto, pero me confunden las medidas con el diagrama. El diagrama es sólo referencial o corresponde a alguna talla? Y los números indicados qué significan? Quiero adaptarlo a la lana que tengo, pero se me hace algo difícil. De antemano, muchas gracias!

29.03.2022 - 04:18

DROPS Design answered:

Hola Paulina, el diagrama se utiliza para todas las tallas a la vez, cada número de las secuencias se corresponde a una talla. Esta lección te ayudará a resolver tus dudas sobre el diagrama de tallas: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=24&cid=23

29.03.2022 kl. 20:37

country flag Lilian Mendoza wrote:

Hello and thank you for your wonderful patterns! I have a question: why do I need less (half!) from Drops-Kid-Silk if the sweater is knitted with the two yarns together? Regards!

06.03.2022 - 11:01

DROPS Design answered:

Dear Lilian, both yarns have different yardage. DROPS Sky is 190m-50g and DROPS Kid-Silk is 210m-25g. So you would need approximately 1 Kid-Silk ball (of 25gr) for each Sky ball (50gr) to work the same amount of meters. Happy knitting!

06.03.2022 kl. 13:48

country flag Monica Munoz wrote:

What can I do if I would like to modify the design by adding a rib neck instead? Thanks

23.01.2022 - 20:28

DROPS Design answered:

Dear Monica, please understand that we cannot modify our patterns to each individual request. Having said that, you might try to pick up stitches around the neckline and knit ribbing. Happy Stitching!

24.01.2022 kl. 00:42

country flag Karen wrote:

Can I use straight needles instead of circular for this pattern?

19.06.2021 - 19:22

DROPS Design answered:

Dear Karen, since the garment is done in pieces and sewn up, you can use straight needles, however, the number of stitches might make it a bit uncomfortable. Happy Stitching!

20.06.2021 kl. 01:27

country flag Flatschart Andrea wrote:

Leider hat bei den Angaben die Menge der Knäuel nicht gestimmt. Ich brauchte statt der angegebenen 2 Knäuel (100 g) 3 Knäuel von Kid silk und sogar das war zu wenig und ich musste am Ende die letzten 5 cm der Ärmel ohne 2. Faden stricken. Sonst war die Anleitung sehr gut und verständlich!!

09.06.2021 - 17:52

DROPS Design answered:

Liebe Frau Flatschart, danke für Ihren Komentar; die Knäuel DROPS Kid-Silk sind je 25 g (siehe Farbkarte), dh mit 100 g Kid-Silk braucht man insgesamt 4 Knäuel. Viel Spaß beim stricken!

10.06.2021 kl. 08:29

country flag Elice Fällström wrote:

Hej! Jag ska nu maska av till ärmhål och förstår inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Läser jag beskrivningen tolkar jag det som att jag endast ska maska av i början av varje varv och sedan sticka klart varvet utan att maska av på slutet. Detta känns dock konstigt då det borde bli asymmetriskt... Stämmer min tolkning eller skulle ni kunna beskriva detta tydligare? Tack på förhand!

17.05.2021 - 07:52

DROPS Design answered:

Hej Elice, jo på samme måde som du øger i hver side på ærmet, maskar du også af i hver side, det gør du i början av varje varv, først 3 masker i hver side, så 2 masker i hver side og igen 2 masker i hver side. God fornøjelse!

17.05.2021 kl. 15:35

country flag Danielle Loiselle wrote:

« If you have too many stitches on 10 cm switch to a larger needle size. If you have too few stitches on 10 cm switch to a smaller needle size. » I think it should be the opposite: In the first sentence, the word larger should be replaced by the word smaller, and in the second sentence, the word smaller should be replaced by the word larger.

29.04.2021 - 18:13

DROPS Design answered:

Dear Mrs Loiselle, this is right as described, if you have too many stitches for 10 cm this mean your stitches are too small and you need larger needles needles to get less stitches for 10 cm, and if you have too few stitches for 10 cm then your stitches are too large/big and you need smaller needles to get the correct number for 10 cm. This might help you. Happy knitting!

30.04.2021 kl. 07:34

country flag Siw Anita wrote:

Hei. Kan for- og bakstykke strikkes rundt frem til felling til armhule i stedet for hver for seg/ frem og tilbake?

29.03.2021 - 13:30

DROPS Design answered:

HEi Siw Anita. Ja, det kan det, bare få riktig maskeantalle (ingen kantmasker), forandre på forklaringen til riller og stopp før det skal felles til ermhull. mvh DROPS design

12.04.2021 kl. 13:51

country flag Cathrine wrote:

Forstår ikke dette med fellinger til armhulen. Skal alt felles på en omgang eller over flere omganger? Hadde vært fint om det stod: omg 1 fell 3, omg 2 fell 2 osv...

16.03.2021 - 22:34

DROPS Design answered:

Hei Cathrine, Du feller på begynnelse av alle pinner; først 3 masker på de første 2 pinnene (1 gang på hver side), så 2 masker på de neste pinnene antall avhengig av størrelsen (hvis du strikker størrelse S da blir det 2 pinner, 1 gang på begge sider) osv. Håper dette hjelper. God fornøyelse!

17.03.2021 kl. 08:06

country flag Glenys Gallagher wrote:

Can I use another yarn A for the Kid-Silk that doesn't have mohair in it ? Unfortunately skin finds mohair to itchy!

03.03.2021 - 16:21

DROPS Design answered:

Dear Glenys, you can use different yarns, but you do have to know that th eresult might be different. You can use our yarn converter to find a good substitution, here. Happy Knitting!

03.03.2021 kl. 16:25

Kommentere opskrift DROPS 210-34

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

#dropsfan gallery

Set Sail

Adila, New Zealand

Set Sail and Baltic Sea

Yarnophilics, New Zealand

Set Sail

Yarnophilics, New Zealand