Queen of Hearts Socks by DROPS Design

Sokken met harten, gebreid vanaf de teen naar boven toe. Maat 35-43. Het werk wordt gebreid in DROPS Fabel.

DROPS 183-24
DROPS design: Patroon fa-384
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/43.
Voetlengte: ongeveer 22-24-27 cm
Sokhoogte: ongeveer 22 cm

Materiaal:
DROPS FABEL van garnstudio (behoort tot garengroep A)
50-50-100 g kleur 400, zwart
50-50-100 g kleur 916, grand canyon

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep A)” - zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 26 steken en 34 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 2 mm voor de boordsteek – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 29 steken en 38 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 1.85 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 1.85 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.00 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.20 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 3.70€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.4 - kies het telpatroon voor uw maat. Brei het hele patroon in tricotsteek.

MINDERINGEN VOOR DE HIEL:
Brei in tricotsteek heen en weer gebreid met patroon zoals hiervoor.
NAALD 1 (= goede kant): Brei tot er 1 steek over is, keer het werk.
NAALD 2 (= verkeerde kant): Haal de eerste steek averecht af, trek de draad aan en brei tot er 1 steek over is, keer het werk.
NAALD 3 (= goede kant): Haal de eerste steek recht af, trek de draad aan en brei tot er 2 steken over zijn, keer het werk.
NAALD 4 (= verkeerde kant): Haal de eerste steek averecht af, trek de draad aan en brei tot er 2 steken over zijn, keer het werk.
Ga verder met verkorte toeren op dezelfde manier tot er 17 steken over zijn in het midden van de naald.

Ga verder met heen en weer breien, maar brei nu 1 steek meer op iedere naald over de hiel. Om gaatjes te voorkomen in de overgangen, haalt u de horizontale draad voor de steek die u breit, naar boven en zet u deze gedraaid op de naald. Brei dan de draad samen met de volgende steek (aan de goede kant breit u de draad en de steek recht samen en op de verkeerde kant breit u de draad en de steek averecht samen). Brei zo verder tot alle hielsteken zijn gebreid.

----------------------------------------------------------

SOKKEN:
Brei in de rondte op de naalden zonder knop vanaf de teen naar boven toe.

Zet 28 steken op breinaalden zonder knop maat 2.5 mm met zwart. Brei telpatroon A.1, als het telpatroon een keer in de hoogte is gebreid, zijn er 56-60-64 steken op de naald. Ga nu verder volgens telpatroon A.2 over alle steken tot het werk ongeveer 13-15-17 cm meet vanaf de opzetrand, pas aan na een hele herhaling van A.2 in de hoogte (als de stekenverhouding niet klopt in de hoogte pas dan het patroon aan wanneer u over de andere telpatronen breit).

Brei telpatroon A.3 over de eerste 29-31-33 steken en brei A.4 over de laatste 27-29-31 steken. Als de telpatronen een keer in de hoogte zijn gebreid, zijn er 70-74-78 steken op de naald. Zet de eerste 29-31-33 steken op 1 hulpdraad, zet de volgende 7 steken op 1 nieuwe hulpdraad en zet de laatste 7 steken aan het einde van de naald op nog een hulpdraad (1 hulpdraad met 29-31-33 steken voor de voet en 2 hulpdraden met 7 steken voor de zijkanten van de hiel).
Er zijn nu 27-29-31 steken op de naald, brei de MINDERINGEN VOOR DE HIEL - zie uitleg hierboven, over deze steken.

Na de minderingen voor de hiel gaat u verder met heen en weer breien over de hiel en de steken die op de hulpdraad zijn geplaatst in de zijkanten als volgt: Gebruik zwart en brei de steek aan het einde van iedere naald samen met de buitenste steek van de 7 steken aan elke kant van de hiel (aan de goede kant breit u de 2 steken gedraaid recht samen en op de verkeerde kant breit u de 2 steken averecht samen). Ga zo verder tot alle steken van de zijkanten samengebreid zijn met de steken van de hiel. MEET NU HET WERK VANAF HIER! Zet de 29-31-33 steken op de laatste hulpdraad terug op de naalden = 56-60-64 steken. Brei nu in de rondte, brei A.2 over alle steken zoals hiervoor tot het werk ongeveer 10 cm meet - pas aan na 1 hele herhaling. Brei 3 naalden recht met zwart en meerder 4 steken verdeeld op de laatste naald = 60-64-68 steken. Brei verder met breinaalden zonder knop maat 2 mm en brei boordsteek 2 recht / 2 averecht tot de boordsteek ongeveer 3 cm meet. Kant dan de steken losjes af met recht boven recht en averecht boven averecht.
Vouw de opzetrand dubbel, gebruik maassteken en naai de opening samen op de voorkant van de teen. Knip het garen en hecht af. Brei een andere sok op dezelfde manier.

Telpatroon

symbols = zwart
symbols = grand canyon
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken, brei op de volgende naald de omslag gedraaid om gaatjes te voorkomen
diagram
diagram
diagram
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 183-24) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (17)

country flag Gaetane wrote:

Bonjour, je ne comprends toujours pas votre transition de maille relever entre le talon et le dessus du pied, j en ai fait beaucoup de bas tricoter et c est la 1 ère fois que je lit cette technique! Dur à saisir ! Auriez vous un vidéo pour votre technique? Merci de votre patience envers moi suis désolé! Mais je veut vraiment réussir à saisir ,j aimes ce modèle ! Voilà ! Merci 🙏

15.08.2023 - 13:37

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, bien sûr, c'est la même technique que celle utilisée dans cette vidéo, relever le fil entre les mailles sur l'aiguille et les mailles en attente de chaque côté du talon et le tricoter torse avec la maille suivante/précédente, va permettre d'éviter un trou. Vous pouvez également refermer ce petit trou en faisant quelques points à la fin. Bon tricot!

15.08.2023 kl. 16:06

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , lorsqu’on a terminé le talon, au moment de reprendre les 29 m, , on ne relève aucune maille du côté? Pour rejoindre les 29 m ? Ça fait un trou ! 🤔🤔 On procède comment ? Merci 🙏

14.08.2023 - 20:26

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, vous pouvez relever 1 maille à la transition entre le talon et les mailles en attente et tricotez cette maille torse avec la maille suivante (la 1ère du dessus du pied) et, de l'autre côté, relevez 1 maille après les mailles en attente et tricote la dernière de ces mailles avec cette maille relevée. Bon tricot!

15.08.2023 kl. 09:05

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , concernant le vidéo des diminutions du talon, je saisi pas : après qu on a 5 m, de chaque côté, sur le vidéo c est 6 m et où place t on le marqueur moi j ai 17 m au centre et le vidéo 8m , je comprends pas ça merci 🙏

14.08.2023 - 15:21

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans la vidéo, on ne tricote pas sur le même nombre de mailles, cette vidéo montre juste la technique, suivez bien les indications du modèles que vous réalisez, donc en l'occurrence vous devez avoir bien 17 mailles au centre avant de reprendre les mailles une à une à la fin de chaque rang. Bon tricot!

14.08.2023 kl. 15:59

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , je saisi pas trop cet étape la : . Tricoter ce fil ensemble avec la maille suivante (sur l'endroit, tricoter ensemble à l'endroit le fil et la maille et sur l'envers, tricoter ensemble à l'envers le fil et la maille).? Qu entendez vous par fil et.. merci 🙏 serait-ce les mailles glissées?

18.06.2023 - 14:49

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans cette vidéo, nous montrons comment tricoter ce type de talon en diagonale et comment tricoter la 2ème partie du talon, à partir du time code 3:42, puis au time code 4:04 comment relever le fil sur l'endroit pour le tricoter avec la maille suivante et au time code 5:25 comment relever le fil sur l'envers pour le tricoter avec la maille suivante. Bon tricot!

19.06.2023 kl. 09:05

country flag Gaetane wrote:

Très joli ce modèle merci 🙏 peut on le faire avec aiguilles circulaires? Vu qu on tricote en rond ? 🙏😊

14.06.2023 - 14:00

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, tout à fait, mais il vous faudra utiliser la technique du magic loop. Bon tricot!

14.06.2023 kl. 14:21

country flag Gaetane wrote:

Bonjour . Comment faire le jeté? Et comment tricoter le jeté torse ? Merci 🙏

13.06.2023 - 14:55

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans cette vidéo, nous montrons comment faire 1 jeté et comment le tricoter torse au rang suivant (= dans le brin arrière au lieu du brin avant); dans la vidéo, on tricote en rangs, ici, vous tricoterez en rond, autrement dit, tricotez le jeté à l'endroit, dans le brin arrière au lieu du brin avant. Bon tricot!

13.06.2023 kl. 16:06

country flag Svitlana Schneider wrote:

Vielen Dank für die Antwort, können Sie mit noch die Sache mit verkürzen Reihen beschreiben..aus einer Masche entsteht 2 ,was mach ich mit den Maschen beim zurück stricken ?leider verstehe ich es nicht. Vielen herzlichen Dank in voraus glg Svitlana

19.01.2023 - 11:26

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schneider, die verkürzten Reihen der Ferse werden so gestrickt: am Ende jeder Reihe lassen Sie 1 Maschen ungearbeitet, wenden Sie dann die nächste Reihe genau so stricken (es sind je 1 Masche beidseitig nicht gestrickt), diese 2 Reihe wiederholen bis 17 Maschn gestrickt werden, dann am Ende jeder Reihe stricken Sie 1 Masche mehr bis alle Maschen gestrickt werden. Siehe auch dieses Video. Viel Spaß beim stricken!

19.01.2023 kl. 11:30

country flag Schneider Svetlana wrote:

A.3 über die ersten 29-31-33 Maschen stricken, A.4 über die letzten 27-29-31 Maschen sricken. Wenn die Diagramme 1 x in der Höhe gestrickt wurden, sind 70-74-78 Maschen in der Runde. Die ersten 29-31-33 Maschen stilllegen, die nächsten 7 Maschen gesondert stilllegen und die letzten 7 Maschen nochmals gesondert stilllegen (29-31-33 stillgelegte Maschen für den Fuß und 2 x je 7 stillgelegte Maschen Bei Muster 3 und 4 Größe 38-40ergibt 7-29-7 und nicht 7-31-7 wo ist fehler? dankeschön

18.01.2023 - 17:15

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schneider, die ersten 31 Maschen (oberen Fuß) sind stillgelegt, die nächsten 7 Maschen sind für die Ferse stillgelegt, die nächsten 29 Maschen bleiben auf der Nadel und die 7 letzten Maschen der Runde sind für die Ferse stillgelegt, so sind es: 31+7+29+7=74 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

19.01.2023 kl. 10:05

country flag Anne Zinn wrote:

Hej, omslaget mellem to masker, hvilken farve skal det være i? Skal den matche næste pinds farve?

11.05.2021 - 22:27

DROPS Design answered:

Hej Anne, ja omslaget skal være samme farve som skal strikkes i den nye maske på næste pind. God fornøjelse!

12.05.2021 kl. 10:38

country flag Sam wrote:

Hallo, wäre es möglich, dass die charts besser zum ausdrucken wären? ich habe jetzt einiges versucht, aber sie sind sehr klein und man kann kaum die leeren kästchen sehen, von den zunahmen mal ganz abgesehen. danke.

21.11.2020 - 17:21

DROPS Design answered:

Liebe Sam, leider können wir aus technischen Gründen die Diagramme nicht größer haben, aber sicher können Sie sie über Fotokopierer vergrößern. Viel Spaß beim stricken!

23.11.2020 kl. 08:42

Laat een opmerking achter voor DROPS 183-24

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.