DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
från 20.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 40.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS Super Sale

Queen of Hearts Socks

Sockor med hjärtan, stickade från tån och upp. Storlek 35-43. Arbetet är stickat i DROPS Fabel

DROPS 183-24
DROPS Design: Modell fa-384
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43.
Fotens längd: ca 22-24-27 cm
Sockans höjd: ca 22 cm

Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50-50-100 g färg 400, svart
50-50-100 g färg 916, grand canyon

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5 – eller de stickor du måste använda för att få 26 maskor och 34 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2 till resår - eller de stickor du måste använda för att få 29 maskor och 38 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Ull, 25% Polyamid
från 20.00 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 40.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner


INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4, välj diagram för önskad storlek. Hela mönstret stickas i slätstickning.

HÄLMINSKNING:
Det stickas slätstickning fram och tillbaka med mönster som förut.
VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 1 maska, vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 1 maska, vänd arb.
VARV 3 (= rätsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas rät, strama tråden och sticka tills det återstår 2 maskor, vänd arb.
VARV 4 (= avigsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 2 maskor, vänd arb.
Fortsätt vändningarna på samma sätt tills det återstår 17 maskor mitt på varvet.

Fortsätt fram och tillbaka, men nu stickas det 1 maska mer för varje varv över hälen. För att slippa hål i övergångarna lyfts den horisontala tråden före den maskan som stickas upp mer och sätts vriden på stickan. Sticka tråden tillsammans med nästa maska (från rätsidan stickas tråden och maskan räta tillsammans och från avigsidan stickas tråden och maskan aviga tillsammans). Sticka så till det har stickats över alla maskor på hälen.

----------------------------------------------------------

SOCKOR:
Arbetet stickas runt på strumpstickor från tån och upp.

Lägg upp 28 maskor på strumpstickor 2,5 med svart. Sticka diagram A.1, när diagrammet har stickats 1 gång på höjden är det 56-60-64 maskor på varvet. Nu stickas det vidare efter diagram A.2 över alla maskor till arbetet mäter ca 13-15-17 cm från uppläggningskanten, anpassa helst efter en hel rapport av A.2 på höjden (om stickfastheten på höjden inte stämmer måste mönstret anpassas när det stickas vidare över de andra diagrammen).

Sticka diagram A.3 över de första 29-31-33 maskorna, sticka A.4 över de sista 27-29-31 maskorna. När diagrammen har stickats 1 gång på höjden är det 70-74-78 maskor på varvet. Sätt de första 29-31-33 maskorna på 1 tråd, sätt de följande 7 maskorna på 1 ny tråd och sätt de sista 7 maskorna i slutet på varvet på 1 annan tråd (1 tråd med 29-31-33 maskor till fot och 2 trådar med 7 maskor till sidorna av hälen).
Det är 27-29-31 maskor kvar på stickan, sticka HÄLMINSKNING- se förklaring ovan, över dessa maskorna.

Efter hälminskningen ska det stickas vidare fram och tillbaka över hälen och maskorna som är satta på tråd i sidorna så här: Använd svart och sticka maskan i slutet på varje varv tillsammans med den yttersta maskan av de 7 maskorna på varje sida av hälen (från rätsidan stickas de 2 maskorna vridet räta tillsammans och från avigsidan stickas de 2 maskorna aviga tillsammans). Fortsätt med att sticka så till alla maskorna från sidorna har stickats tillsammans med maskorna från hälen. HÄRIFRÅN MÄTS ARBETET SEDAN. Sätt tillbaka de 29-31-33 maskorna som är på den sista tråden på stickan = 56-60-64 maskor. Nu stickas det vidare runt, sticka A.2 över alla maskor som förut till arbetet mäter ca 10 cm - anpassa efter 1 hel rapport. Sticka 3 räta varv med svart där det ökas 4 maskor jämnt fördelat på det sista varvet = 60-64-68 maskor. Byt till strumpstickor 2 och sticka resår med 2 rätmaskor och 2 avigmaskor till resåren mäter ca 3 cm. Maska av löst med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor.
Vik uppläggningskanten dubbel, använd maskstygn till att sy ihop öppningen fram på tån. Klipp av trådarna och fäst dem. Sticka en socka till på samma sätt.

Diagram

symbols = svart
symbols = grand canyon
symbols = mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, på nästa varv stickas omslaget vridet för att slippa hål
diagram
diagram
diagram
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Kommentér oppskrift DROPS 183-24

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (20)

country flag Ingela wrote:

Skulle gärna vilja sticka de här strumporna. Men garnet Fabel Longprint Grand Canyon nr 916 har tydligen utgått. Vad kan jag ersätta det med för garn som har samma egenskaper som Fabels longprint-garn? Har försökt använda garnkonverteraren, men inte lyckats få fram något ersättningsgarn. Tacksam för hjälp

18.01.2024 - 18:48

DROPS Design answered:

Hej Ingela, jo du kan ersätta DROPS Fabel 916 med färg 310 som också är röd/orange: DROPS Fabel

19.01.2024 - 10:56

country flag Flo wrote:

Bonjour Je ne comprends pas pourquoi il y a des lignes verticales en plus en jacquard entre le dessus et le dessous du pied (sur le côté) alors qu’on ne retrouve pas ces lignes supplémentaires sur le diagramme. Pouvez vous m’expliquer d’où elles viennent? Merci.

09.01.2024 - 08:17

DROPS Design answered:

Bonjour Flo, sauf si je comprends mal votre question, les rayures verticales de chaque côté du pied sont celles dans la 2ème partie de A.2 et dans A.4. Bon tricot!

09.01.2024 - 08:59

country flag Jutta wrote:

Leider gibt es die Farbe Grand Canyon nicht mehr. Welche Farben kann man nehmen, um die Herzchen farblich so schön zu bekommen?

29.11.2023 - 10:03

DROPS Design answered:

Liebe Jutta, gerne können Sie eine andere Farbe Fabel oder von einer anderen Wolle der Garngruppe A - Ihr DROPS Laden kann Ihnen gerne -auch per Telefon oder per E-Mail- weiterhelfen. Viel Spaß beim stricken!

29.11.2023 - 14:13

country flag Gaetane wrote:

Bonjour, je ne comprends toujours pas votre transition de maille relever entre le talon et le dessus du pied, j en ai fait beaucoup de bas tricoter et c est la 1 ère fois que je lit cette technique! Dur à saisir ! Auriez vous un vidéo pour votre technique? Merci de votre patience envers moi suis désolé! Mais je veut vraiment réussir à saisir ,j aimes ce modèle ! Voilà ! Merci 🙏

15.08.2023 - 13:37

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, bien sûr, c'est la même technique que celle utilisée dans cette vidéo, relever le fil entre les mailles sur l'aiguille et les mailles en attente de chaque côté du talon et le tricoter torse avec la maille suivante/précédente, va permettre d'éviter un trou. Vous pouvez également refermer ce petit trou en faisant quelques points à la fin. Bon tricot!

15.08.2023 - 16:06

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , lorsqu’on a terminé le talon, au moment de reprendre les 29 m, , on ne relève aucune maille du côté? Pour rejoindre les 29 m ? Ça fait un trou ! 🤔🤔 On procède comment ? Merci 🙏

14.08.2023 - 20:26

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, vous pouvez relever 1 maille à la transition entre le talon et les mailles en attente et tricotez cette maille torse avec la maille suivante (la 1ère du dessus du pied) et, de l'autre côté, relevez 1 maille après les mailles en attente et tricote la dernière de ces mailles avec cette maille relevée. Bon tricot!

15.08.2023 - 09:05

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , concernant le vidéo des diminutions du talon, je saisi pas : après qu on a 5 m, de chaque côté, sur le vidéo c est 6 m et où place t on le marqueur moi j ai 17 m au centre et le vidéo 8m , je comprends pas ça merci 🙏

14.08.2023 - 15:21

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans la vidéo, on ne tricote pas sur le même nombre de mailles, cette vidéo montre juste la technique, suivez bien les indications du modèles que vous réalisez, donc en l'occurrence vous devez avoir bien 17 mailles au centre avant de reprendre les mailles une à une à la fin de chaque rang. Bon tricot!

14.08.2023 - 15:59

country flag Gaetane wrote:

Bonjour , je saisi pas trop cet étape la : . Tricoter ce fil ensemble avec la maille suivante (sur l'endroit, tricoter ensemble à l'endroit le fil et la maille et sur l'envers, tricoter ensemble à l'envers le fil et la maille).? Qu entendez vous par fil et.. merci 🙏 serait-ce les mailles glissées?

18.06.2023 - 14:49

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans cette vidéo, nous montrons comment tricoter ce type de talon en diagonale et comment tricoter la 2ème partie du talon, à partir du time code 3:42, puis au time code 4:04 comment relever le fil sur l'endroit pour le tricoter avec la maille suivante et au time code 5:25 comment relever le fil sur l'envers pour le tricoter avec la maille suivante. Bon tricot!

19.06.2023 - 09:05

country flag Gaetane wrote:

Très joli ce modèle merci 🙏 peut on le faire avec aiguilles circulaires? Vu qu on tricote en rond ? 🙏😊

14.06.2023 - 14:00

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, tout à fait, mais il vous faudra utiliser la technique du magic loop. Bon tricot!

14.06.2023 - 14:21

country flag Gaetane wrote:

Bonjour . Comment faire le jeté? Et comment tricoter le jeté torse ? Merci 🙏

13.06.2023 - 14:55

DROPS Design answered:

Bonjour Gaetane, dans cette vidéo, nous montrons comment faire 1 jeté et comment le tricoter torse au rang suivant (= dans le brin arrière au lieu du brin avant); dans la vidéo, on tricote en rangs, ici, vous tricoterez en rond, autrement dit, tricotez le jeté à l'endroit, dans le brin arrière au lieu du brin avant. Bon tricot!

13.06.2023 - 16:06

country flag Svitlana Schneider wrote:

Vielen Dank für die Antwort, können Sie mit noch die Sache mit verkürzen Reihen beschreiben..aus einer Masche entsteht 2 ,was mach ich mit den Maschen beim zurück stricken ?leider verstehe ich es nicht. Vielen herzlichen Dank in voraus glg Svitlana

19.01.2023 - 11:26

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schneider, die verkürzten Reihen der Ferse werden so gestrickt: am Ende jeder Reihe lassen Sie 1 Maschen ungearbeitet, wenden Sie dann die nächste Reihe genau so stricken (es sind je 1 Masche beidseitig nicht gestrickt), diese 2 Reihe wiederholen bis 17 Maschn gestrickt werden, dann am Ende jeder Reihe stricken Sie 1 Masche mehr bis alle Maschen gestrickt werden. Siehe auch dieses Video. Viel Spaß beim stricken!

19.01.2023 - 11:30