Queen of Hearts Socks by DROPS Design

Sockor med hjärtan, stickade från tån och upp. Storlek 35-43. Arbetet är stickat i DROPS Fabel

DROPS 183-24
DROPS Design: Modell fa-384
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 - 38/40 - 41/43.
Fotens längd: ca 22-24-27 cm
Sockans höjd: ca 22 cm

Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio (tillhör garngrupp A)
50-50-100 g färg 400, svart
50-50-100 g färg 916, grand canyon

Arbetet kan också stickas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp A)" – se länken nedan.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2,5 – eller de stickor du måste använda för att få 26 maskor och 34 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

DROPS STRUMPSTICKOR NR 2 till resår - eller de stickor du måste använda för att få 29 maskor och 38 varv slätstickning på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 24.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 24.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 27.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 29.95 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 49.9kr. Läs mer.

Instruktioner


INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.4, välj diagram för önskad storlek. Hela mönstret stickas i slätstickning.

HÄLMINSKNING:
Det stickas slätstickning fram och tillbaka med mönster som förut.
VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 1 maska, vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 1 maska, vänd arb.
VARV 3 (= rätsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas rät, strama tråden och sticka tills det återstår 2 maskor, vänd arb.
VARV 4 (= avigsidan): Lyft första maskan som om den skulle stickas avig, strama tråden och sticka tills det återstår 2 maskor, vänd arb.
Fortsätt vändningarna på samma sätt tills det återstår 17 maskor mitt på varvet.

Fortsätt fram och tillbaka, men nu stickas det 1 maska mer för varje varv över hälen. För att slippa hål i övergångarna lyfts den horisontala tråden före den maskan som stickas upp mer och sätts vriden på stickan. Sticka tråden tillsammans med nästa maska (från rätsidan stickas tråden och maskan räta tillsammans och från avigsidan stickas tråden och maskan aviga tillsammans). Sticka så till det har stickats över alla maskor på hälen.

----------------------------------------------------------

SOCKOR:
Arbetet stickas runt på strumpstickor från tån och upp.

Lägg upp 28 maskor på strumpstickor 2,5 med svart. Sticka diagram A.1, när diagrammet har stickats 1 gång på höjden är det 56-60-64 maskor på varvet. Nu stickas det vidare efter diagram A.2 över alla maskor till arbetet mäter ca 13-15-17 cm från uppläggningskanten, anpassa helst efter en hel rapport av A.2 på höjden (om stickfastheten på höjden inte stämmer måste mönstret anpassas när det stickas vidare över de andra diagrammen).

Sticka diagram A.3 över de första 29-31-33 maskorna, sticka A.4 över de sista 27-29-31 maskorna. När diagrammen har stickats 1 gång på höjden är det 70-74-78 maskor på varvet. Sätt de första 29-31-33 maskorna på 1 tråd, sätt de följande 7 maskorna på 1 ny tråd och sätt de sista 7 maskorna i slutet på varvet på 1 annan tråd (1 tråd med 29-31-33 maskor till fot och 2 trådar med 7 maskor till sidorna av hälen).
Det är 27-29-31 maskor kvar på stickan, sticka HÄLMINSKNING- se förklaring ovan, över dessa maskorna.

Efter hälminskningen ska det stickas vidare fram och tillbaka över hälen och maskorna som är satta på tråd i sidorna så här: Använd svart och sticka maskan i slutet på varje varv tillsammans med den yttersta maskan av de 7 maskorna på varje sida av hälen (från rätsidan stickas de 2 maskorna vridet räta tillsammans och från avigsidan stickas de 2 maskorna aviga tillsammans). Fortsätt med att sticka så till alla maskorna från sidorna har stickats tillsammans med maskorna från hälen. HÄRIFRÅN MÄTS ARBETET SEDAN. Sätt tillbaka de 29-31-33 maskorna som är på den sista tråden på stickan = 56-60-64 maskor. Nu stickas det vidare runt, sticka A.2 över alla maskor som förut till arbetet mäter ca 10 cm - anpassa efter 1 hel rapport. Sticka 3 räta varv med svart där det ökas 4 maskor jämnt fördelat på det sista varvet = 60-64-68 maskor. Byt till strumpstickor 2 och sticka resår med 2 rätmaskor och 2 avigmaskor till resåren mäter ca 3 cm. Maska av löst med rätmaskor över rätmaskor och avigmaskor över avigmaskor.
Vik uppläggningskanten dubbel, använd maskstygn till att sy ihop öppningen fram på tån. Klipp av trådarna och fäst dem. Sticka en socka till på samma sätt.

Diagram

symbols = svart
symbols = grand canyon
symbols = mellan 2 maskor görs 1 omslag om stickan, på nästa varv stickas omslaget vridet för att slippa hål
diagram
diagram
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 183-24) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (11)

country flag Svitlana Schneider wrote:

Vielen Dank für die Antwort, können Sie mit noch die Sache mit verkürzen Reihen beschreiben..aus einer Masche entsteht 2 ,was mach ich mit den Maschen beim zurück stricken ?leider verstehe ich es nicht. Vielen herzlichen Dank in voraus glg Svitlana

19.01.2023 - 11:26

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schneider, die verkürzten Reihen der Ferse werden so gestrickt: am Ende jeder Reihe lassen Sie 1 Maschen ungearbeitet, wenden Sie dann die nächste Reihe genau so stricken (es sind je 1 Masche beidseitig nicht gestrickt), diese 2 Reihe wiederholen bis 17 Maschn gestrickt werden, dann am Ende jeder Reihe stricken Sie 1 Masche mehr bis alle Maschen gestrickt werden. Siehe auch dieses Video. Viel Spaß beim stricken!

19.01.2023 kl. 11:30

country flag Schneider Svetlana wrote:

A.3 über die ersten 29-31-33 Maschen stricken, A.4 über die letzten 27-29-31 Maschen sricken. Wenn die Diagramme 1 x in der Höhe gestrickt wurden, sind 70-74-78 Maschen in der Runde. Die ersten 29-31-33 Maschen stilllegen, die nächsten 7 Maschen gesondert stilllegen und die letzten 7 Maschen nochmals gesondert stilllegen (29-31-33 stillgelegte Maschen für den Fuß und 2 x je 7 stillgelegte Maschen Bei Muster 3 und 4 Größe 38-40ergibt 7-29-7 und nicht 7-31-7 wo ist fehler? dankeschön

18.01.2023 - 17:15

DROPS Design answered:

Liebe Frau Schneider, die ersten 31 Maschen (oberen Fuß) sind stillgelegt, die nächsten 7 Maschen sind für die Ferse stillgelegt, die nächsten 29 Maschen bleiben auf der Nadel und die 7 letzten Maschen der Runde sind für die Ferse stillgelegt, so sind es: 31+7+29+7=74 Maschen. Viel Spaß beim stricken!

19.01.2023 kl. 10:05

country flag Anne Zinn wrote:

Hej, omslaget mellem to masker, hvilken farve skal det være i? Skal den matche næste pinds farve?

11.05.2021 - 22:27

DROPS Design answered:

Hej Anne, ja omslaget skal være samme farve som skal strikkes i den nye maske på næste pind. God fornøjelse!

12.05.2021 kl. 10:38

country flag Sam wrote:

Hallo, wäre es möglich, dass die charts besser zum ausdrucken wären? ich habe jetzt einiges versucht, aber sie sind sehr klein und man kann kaum die leeren kästchen sehen, von den zunahmen mal ganz abgesehen. danke.

21.11.2020 - 17:21

DROPS Design answered:

Liebe Sam, leider können wir aus technischen Gründen die Diagramme nicht größer haben, aber sicher können Sie sie über Fotokopierer vergrößern. Viel Spaß beim stricken!

23.11.2020 kl. 08:42

country flag Elisa wrote:

Is it possible to knit on circular needles. I have only knitted cuff down using circulars or magic loop.

13.06.2020 - 13:39

DROPS Design answered:

Dear Elisa, you can use magic loop technique to work the socks if you like to. Happy knitting!

15.06.2020 kl. 08:36

country flag Sylvie Gingras wrote:

Bonjour, j'aimerais savour pourquoi les bas ne font pas même avec des aiguilles 3mm. Fait avec 64 mailles. Tres serré.

16.12.2019 - 01:01

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gingras, aviez-vous bien la bonne tension? Autrement dit 26 m x 34 rangs en jersey avec les aiguilles 2,5 = 10 x 10 cm. Vous trouverez ici plus d'infos sur l'échantillon et la tension. Bon tricot!

16.12.2019 kl. 09:09

country flag Sylvie Gingras wrote:

Bonjour, quand je termine le diagramme A4 je glisse les 33 mailles (devant) et les 7 mailles etc. Mais mon fil se retrouve à la fin des 7 mailles sur arrêt et avant les 33 mailles du devant. On fait quoi pour commencer à faire les diminutions du talon sur endroit. Merci

19.11.2019 - 15:40

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gingras, vous pouvez couper votre fil et le joindre pour tricoter les diminutions du talon ou bien, tricoter ces 7 mailles sur l'envers, les mettre en attente, tricoter les mailles du talon sur l'envers, tourner et tricoter les diminutions du talon. Pour éviter un trou aux transition, n'hésitez pas à relever le fil entre 2 mailles comme indiqué à la fin des diminutions du talon. Bon tricot!

19.11.2019 kl. 16:31

country flag Sylvie Gingras wrote:

Bonjour combien aiguilles doubles pointes pour ce modèle et combien de mailles sur chaque aiguille car il y'a toujours un jeté qu'onne peut pas faire entre 2mailles merci

09.11.2019 - 01:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Gingras, vous pouvez répartir les mailles sur 4 aiguilles doubles pointes (et tricoter avec la 5ème), vous aurez ainsi 7 m sur chaque aiguille (soit 28 m au total). Tricotez et augmentez simplement comme indiqué dans les diagrammes. Bon tricot!

11.11.2019 kl. 10:17

country flag Shawn wrote:

Is it possible to knit these Magic Loop style?

08.03.2019 - 02:56

DROPS Design answered:

Dear Shawn, yes sure, you always can work small projects like socks, mittens etc... with the magic loop technique. Happy knitting!

08.03.2019 kl. 08:13

country flag Sue Buckley wrote:

I found this pattern in \\\"Simply Knitting\\\" and loved it (although I have never knit socks in the toe-up style) - I bought the Drops wool today but on reading the pattern I am deeply confused about starting the socks from the chart as the instructions say cast on 28...could someone help me? Is the \\\"Simply Knitting\\\" pattern (& chart) complete/correct?

06.04.2018 - 22:09

DROPS Design answered:

Dear Sue, yes, the pattern is correct. You cast on 28 stitches, and knit the pattern in which you will increase enough stitches that will accomondate your foot. The 28 stitches should be put on 4 double pointed needles, and you knit with the fifth. The toe will be folded in half and sewn up at the end. You can find tutorial videos to help you on the left side of teh page just below the model's picture. Also do not forget you can always ask for help in person in the store you bought your DROPS yarn from. Happy Knitting!

07.04.2018 kl. 07:01

Kommentér oppskrift DROPS 183-24

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.