DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.35 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 37.60€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

DROPS Super Sale
DROPS 181-8
DROPS Design: Patroon nr. ee-603
Garengroep E of C + C
-----------------------------------------------------------
TAS:
Afmetingen:
Omtrek: ongeveer 92 cm
Hoogte: ongeveer 46 cm
Materiaal:
DROPS SNOW van garnstudio (behoort tot garengroep E)
150 g 21, blauw violet
150 g 23, mol
150 g 01, naturel
100 g 15, donkerblauw
100 g 47, lichtbeige
100 g 48, beige

De tas in de afbeelding weegt 438 g.

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep E)" – zie de link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 4.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 13 stokjes en 6 toeren is 10 cm breed en 10 cm hoog.

-----------------------------------------------------------
PORTEMONNEE:
Afmetingen: ongeveer 15 cm lang en 11 cm hoog.
Materiaal:
DROPS SNOW van garnstudio (behoort tot garengroep E)
Gebruik een restant van de volgende kleuren: 21, blauw violet, 23, mol, 01, naturel, 15, donkerblauw en 47 lichtbeige.

De portemonnee in de afbeelding weegt 66 g.

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep E)" – zie de link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 4.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 13 vasten op 10 cm in de breedte.
DROPS CEDAR KNOOP NR. 511 - 1 stuks.

----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Snow
DROPS Snow
100% wol
vanaf 2.35 € /50g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 37.60€ krijgen.

De garenkosten worden berekend op basis van het benodigde materiaal voor de kleinste maat en het goedkoopste producttype. Op zoek naar nog een scherpere prijs? Deze vindt u wellicht bij de DROPS Deals!

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. 1 vierkant = 1 stokje.

KLEURPATROON (voor de tas):
Bij het wisselen van kleur, haak dan als volgt: Haak het laatste stokje voor het wisselen van kleur, maar wacht met de laatste doorhaling. Ga verder met de volgende kleur en haak de laatste doorhaling voordat u verder gaat in deze kleur. Als de volgende toer begint met een nieuwe kleur, haak dan de laatste halve vaste met de nieuwe kleur aan het einde van de toer. Wanneer u met verschillende kleuren op een toer haakt, leg dan de draden die u niet gebruikt over de steken van de vorige toer. U haakt om deze draden heen zodat ze weggewerkt en meegenomen worden.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1:
Het eerste stokje op de toer wordt vervangen door 3 lossen, eindig de toer met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2:
Begin de toer met 1 losse. Deze vervangt niet de eerste vaste, maar is als aanvulling. De toer eindigt met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 stokje door 2 stokjes als volgt samen te haken: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald), haak dan het volgende stokje, maar als u de laatste doorhaling haakt, haal dan de draad door alle 3 lussen op de haaknaald.
----------------------------------------------------------

TAS:
De tas wordt in de rondte gehaakt, van onder naar boven.
Haak 5 lossen met Snow en blauw violet met haaknaald 4.5 mm. Vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Haak verder in de rondte volgens telpatroon A.1 (haak 11 herhalingen van A.1 in de breedte) – LEES KLEURPATROON!
TOER 1: Haak 11 stokjes om de ring – LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN-1!
TOER 2: Haak 2 stokjes in elk stokje = 22 stokjes.
TOER 3: Haak * 1 stokje in het eerste stokje, 2 stokjes in het volgende stokje *, herhaal *-* tot het einde van de toer = 33 stokjes.
TOER 4: Haak * 1 stokje in elk van de eerste 2 stokjes, 2 stokjes in het volgende stokje*, herhaal *-* tot het einde van de toer = 44 stokjes. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
TOEREN 5-11: Ga verder met meerderingen en patroon zoals hiervoor, dus elke toer haakt u 1 stokje meer tussen de meerderingen = 121 stokjes op de toer.
Haak verder in de rondte maar zonder meerderingen volgens telpatroon A.2 (haak 15 herhalingen van A.2 in de breedte), minder TEGELIJKERTIJD op de eerste toer, 1 stokje LEES TIP VOOR HET MINDEREN! = 120 stokjes.
LET OP! Op de laatste toer van A.2 (gemarkeerd met een pijl in het telpatroon) haakt u geen stokjes. Haak dan als volgt met donkerblauw: 1 losse (vervangt 1 vaste), * 3 lossen, sla 2 stokjes over en haak 1 vaste in het volgende stokje*, herhaal van *-* tot het einde van de toer en eindig met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer. Knip en hecht de draad af.

BANDEN:
Knip 4 draden van elke kleur van 120 cm = 24 draden. Leg de draden samen en maak een losse knoop, laat ongeveer 12 cm garen over vóór de knoop. Deel de draden op in 3 bundels met 8 draden in elke bundel. Vlecht de 3 bundels samen tot er ongeveer 25 cm over is van de draden. Deel de draden in tweeën. Rijg de 2 delen door de tas (vanaf aan de binnenkant naar buiten) op de derde toer vanaf de bovenkant, laat 1 stokje tussen elk deel. Knoop de delen samen op de buitenkant van de tas. Neem de knoop op het begin van de vlecht en bevestig dit einde op dezelfde manier, maar dan de tegenovergestelde kant. Maak nog een vlecht op dezelfde manier en bevestig op de andere kant van de tas. Knip het einde van de draden zo, dat ze dezelfde lengte hebben.

----------------------------------------------------------

PORTEMONNEE:
De portemonnee wordt in de rondte gehaakt, van onder naar boven. Haak 21 lossen met haaknaald 4.5 mm met blauw violet.
TOER 1: Haak 3 vasten in de 2e losse vanaf de haaknaald, haak dan 1 vaste in elke toer met lossen tot er 1 losse over is (= 18 vasten), haak 3 vasten in deze steek. Nu gaat u de onderkant van de toer met lossen haken (de onderkant van de vasten die u zonet heeft gehaakt). Haak 1 vaste in elke steek (= 18 vasten) en eindig de toer door 1 halve vaste in de eerste vaste te haken. Er zijn nu 42 vasten op de toer.
TOER 2: LEES INFORMATIE VOOR HET HAKEN-2! Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer, ga verder met donkerblauw en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 3: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste.
TOER 4: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer, ga verder met mol en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 5: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer, ga verder met lichtbeige en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 6: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 7: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer, ga verder met naturel en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 8: Haak 1 vaste in elk vaste tot het einde van de toer, ga verder met lichtbeige en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 9: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 10: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer, ga verder met mol en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 11: Haak 1 vaste in elke vaste tot midden voor van het werk, haak nu een knoopsgat als volgt: Haak 2 lossen en sla 2 vasten over. Ga dan verder met vasten tot het einde van de toer en eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 12: Haak 1 vaste in elke vaste tot de lossen, haak 2 vasten om de lossen, ga verder met vasten tot het einde van de toer en eindig met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer.
TOER 13: Haak 1 vaste in elke vaste tot het einde van de toer en eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste vaste op de toer. Knip en hecht de draad af. Bevestig de knoop op de binnenkant van de portemonnee op de tegenovergestelde kant van het knoopsgat.

KOORD:
Knip 2 draden van 40 cm in elke kleur = 10 draden. Knoop de uiteinden samen op één einde (laat ongeveer 6 cm over vóór de knot) en verdeel in 3 bundels. Vlecht de draden, haal het einde zonder de knoop, door de toer met vasten aan een kant van de portemonnee. Neem de knoop aan het andere einde, leg alle draden samen en maak een knoop. Knip het einde van de draden zo af dat ze dezelfde lengte hebben.

Telpatroon

symbols = blauw violet
symbols = donkerblauw
symbols = mol
symbols = lichtbeige
symbols = naturel
symbols = beige
diagram
Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 181-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (11)

country flag Marlaine DeForge wrote:

When on the increase round and changing colors , does the increase count as 1 or 2 stitches ? I’m counting the increase as 2 and the pattern isn’t lining up correctly. Thank you .

24.09.2021 - 02:51

DROPS Design answered:

Dear Mrs DeForge, crochet the diagram increasing at the same time (the diagram shows the increased stitches): on first round in A.1 crochet 11 trebles with blue violet, then crochet 2 tr in each st (= 2 sts in each A.1), then inc in every other st (= 3 sts in each A.1) and so on. Hope this will help, happy crocheting!

24.09.2021 - 07:44

country flag Patrizia wrote:

Buongiorno vorrei fare questo modello ma con il filato paris mi aiutate per favore con quantitarivi del filato nelle tonalita del rosso ?(o avete per caso gia predisposto qualcosa voi?) vi ringrazio sin da ora per l'aiuto patrizia

29.05.2020 - 08:54

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia. A questa pagina trova le indicazioni per la sostituzione dei filati. E’ riportato anche un esempio per sostituire un filato del gruppo E (eskimo) con Paris. Per un aiuto più personalizzato (anche per la combinazione dei colori) può rivolgersi al suo rivenditore Drops di fiducia. Buon lavoro!

29.05.2020 - 09:23

country flag Patrizia wrote:

Buongiorno vorrei farte questa borsa ma con il filato paris e' possibile ?potrei avere problemi con le dimensioni (filato/uncinetto)?e i quantitativi come posso calcolarli?grazie per l'aiuto buona giornata e buon lavoro patrizia

29.05.2020 - 08:44

country flag Marinella Massaro wrote:

Grazie per la risposta . saluti, marinella

15.04.2019 - 19:47

country flag Marinella Massaro wrote:

Buongiorno , ora vivo in Argentina , nella Patagonia , ed essendoci basse temperature , lavoro solo la lana .Mi sono specializzata in Fair Isle , con ferri circolari , in genere . Sempre osservo gli schemi . Questo modello si potrebbe fare ai ferri , con gli aumenti inframezzati lungo i giri per lo schema A 1 e poi proseguire diritto con lo schema A 2 , o lo vedete troppo complicato ? Grazie Marinella

13.04.2019 - 16:04

DROPS Design answered:

Buongiorno Marinella. In base alla sua esperienza, è possibile riprodurre ai ferri il motivo jacquard. Il risultato finale potrebbe però essere leggermente diverso per via della diversa dimensione tra un punto lavorato all’uncinetto ed uno lavorato ai ferri. Buon lavoro!

13.04.2019 - 16:21

country flag Baerfuss wrote:

Hallo, Danke für Ihre Antwort. Ich habe die Zunahmen genau so gemacht und es geht trotzdem nicht auf. Ich habe die ganzen Maschen sogar schon auf einem karierten Papier aufgezeichnet und komme auch so nicht hin, dass das Muster stimmt. Es ergibt die 99 Maschen, aber das Ende stimmt nicht.

03.09.2018 - 16:39

DROPS Design answered:

Liebe Frau Baerfuss, vielleich können Sie Markierer zwischen jedem Rapport einsetzen, so wird es einfacher jedes Rapport zu folgen and prüfen. Viel Spaß beim häkeln!

04.09.2018 - 10:49

country flag Anne Baerfuss wrote:

Hallo, ich bin dabei, mir dies Tasche zu häkeln. Nun bin ich bei Reihe 9 angelangt, aber mir geht das Muster nicht auf. Beginnt mit 1 Masche dunkelblau, dann 5 Maschen in blauviolett, 3 Maschen in dunkelblau, 5 Maschen in blauviolett etc. Am Ende der Reihe geht es dann aber nicht auf. Interpretiere ich etwas falsch? Ich bin da bei 3 Maschen in dunkelblau und dann bleibt mir noch genau eine Masche der Vorreihe übrig. Eigentlich sollte doch der Schluss dann 2 dunkelblaue Maschen sein, oder?

02.09.2018 - 22:14

DROPS Design answered:

Liebe Frau Baerfuss, vergessen Sie die Zunahmen nicht: bei der 9. reihe in A.1 haben Sie: 1 M in dunkelblau, 5 M in blauviolett, 1 M in dunkelblau und 1 Zunahme (= 2 M in dunkelblau). Viel Spaß beim häkeln!

03.09.2018 - 15:42

country flag Dorotea wrote:

Non mi è chiaro se nei giri da 5 a 11 bisogna usare il diagramma A1

14.10.2017 - 20:44

DROPS Design answered:

Buonasera Dorotea. Sì deve continuare a seguire il diagramma A.1 fino al giro 11. Buon lavoro!

14.10.2017 - 21:25

Jan wrote:

Most of your patterns specify if the terms are UK or US. This one does not. Which is this written in? I can guess, but I'd rather be sure. Thank you!

13.07.2017 - 22:55

DROPS Design answered:

Hi Jan, This pattern is found in both UK and US English, so you can choose, but if the one you are looking at has both cm and inch measurements it is US. If there are only cm measurements it is UK. Happy crocheting!

14.07.2017 - 08:52

Imene wrote:

I'm from Algeria, and i love your designs ❤️ Thank you for sharing them.

14.06.2017 - 19:00