DROPS / 181 / 8

Adventure Awaits by DROPS Design

Väska och plånbok med färgmönster. Arbetet är virkat i DROPS Eskimo.

DROPS Design: Modell ee-603
Garngrupp E eller C + C
-----------------------------------------------------------
VÄSKA:
Mått:
Omkrets: ca 92 cm
Höjd: ca 46 cm
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från Garnstudio (tillhör garngrupp E)
150 g 21, blåviolett
150 g 23, mullvad
150 g 01, natur
100 g 15, mörk blå
100 g 47, ljus beige
100 g 48, beige

Väskan på bilden väger 438 g.

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 stolpar och 6 varv på 10 cm på bredden.
DROPS CEDERTRÄ KNAPP NR 511 - 1 st.

-----------------------------------------------------------

PLÅNBOK:
Mått: ca 15 cm lång och ca 11 cm hög.
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från GARNSTUDIO (tillhör garngrupp E)
Använd rester av följande färger: 21, blåviolett, 23, mullvad, 01, natur, 15, mörk blå och 47 ljus beige.

Plånboken på bilden väger 66 g.

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 fastmaskor på 10 cm på bredden.

----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: grafisk, väskor,
Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. 1 ruta = 1 stolpe.

FÄRGMÖNSTER (gäller väskan):
När det byts färg virkas det så här: Virka sista stolpen före färgbyte, men vänta med den sista genomdragningen. Byt till nästa färg och virka sista genomdragningen innan det virkas vidare med denna färgen. Om nästa varv börjar med en ny färg virkas den sista smygmaskan med den nya färgen i slutet på varvet. När det virkas med flera färger på ett varv läggs trådarna det inte virkas med över maskorna från föregående varv, det virkas runt dessa trådarna så att de döljs och dras med runt.

VIRKINFO-1:
Första stolpen på varvet ersätts av 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

VIRKINFO-2:
Börja varvet med 1 luftmaska. Denna ersätter inte första fastmaskan, utan tillkommer. Varvet avslutas med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.

MINSKNINGSTIPS:
Det minskas 1 stolpe genom att virka 2 stolpar tillsammans så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka sedan nästa stolpe, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla 3 öglorna på nålen.
----------------------------------------------------------

VÄSKA:
Väskan virkas runt, från botten och upp.
Virka 5 luftmaskor med Eskimo och blåviolett med nål 4,5. Sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan. Sedan virkas det runt och efter diagram A.1 (det virkas 11 rapporter av A.1 på bredden) – LÄS FÄRGMÖNSTER!
VARV 1: Virka 11 stolpar om ringen – LÄS VIRKINFO-1!
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 22 stolpar.
VARV 3: Virka * 1 stolpe i första stolpen, 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* runt varvet = 33 stolpar.
VARV 4: Virka * 1 stolpe i var och en av de 2 första stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe*, upprepa *-* runt varvet = 44 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 5-11: Fortsätt med ökningar och mönster som förut, dvs för varje varv virkas det 1 stolpe mer mellan ökningarna = 121 stolpar på varvet.
Virka sedan runt utan ökningar efter diagram A.2 (det virkas 15 rapporter av A.2 på bredden), SAMTIDIGT på första varvet minskas det 1 stolpe LÄS MINSKNINGSTIPS! = 120 stolpar.
OBS! På sista varvet av A.2 (markerat med pil i diagrammet) virkas det inte stolpar, det virkas så här med mörk blå: 1 luftmaska (ersätter 1 fastmaska), * 3 luftmaskor, hoppa över 2 stolpar och virka 1 fastmaska i nästa stolpe*, upprepa *-* varvet runt och avsluta med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet. Klipp av och fäst trådarna.

AXELBAND:
Klipp 4 trådar av varje färg à 120 cm = 24 trådar. Lägg trådarna tillsammans och knyt en lös knut, låt det vara kvar ca 12 cm garn för knuten. Fördela trådarna i 3 buntar med 8 trådar i varje bunt. Fläta de tre buntarna tillsammans tills det återstår ca 25 cm tråd. Dela upp trådarna i 2 delar. Trä de 2 delarna genom väskan (från insidan och ut) på det tredje varvet uppifrån, låt det vara 1 stolpe mellan delarna. Knyt ihop delarna till en knut på utsidan av väskan. Ta upp knuten i början av flätan och fäst denna änden till väskan på samma sätt, men i motsatt sida. Gör en fläta till på samma sätt och fäst på den andra sidan av väskan. Klipp trådändarna så att de är lika långa.

----------------------------------------------------------

PLÅNBOK:
Plånboken virkas runt, nerifrån och upp. Virka 21 luftmaskor med virknål 4,5 med blåviolett.
VARV 1: Virka 3 fastmaskor i den 2:a luftmaskan från nålen, sedan virkas det 1 fastmaska i varje luftmaska på varvet tills det återstår 1 luftmaska (= 18 fastmaskor), virka 3 fastmaskor i denna maskan. Nu ska det virkas på undersidan av luftmarksvarvet (undersidan av fastmaskorna som just virkades). Virka 1 fastmaska i varje maska (= 18 fastmaskor) och avsluta varvet med att virka 1 smygmaska i första fastmaskan. Det är nu 42 fastmaskor på varvet.
VARV 2: LÄS VIRKINFO-2! Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mörk blå och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 3: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 4: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mullvad och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 5: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till ljus beige och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 6: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 7: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till natur och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 8: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till ljus beige och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 9: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 10: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mullvad och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 11: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska fram till mitt fram på arbetet, nu görs det ett knapphål så här: Virka 2 luftmaskor och hoppa över 2 fastmaskor. Sedan virkas det vidare med fastmaskor varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 12: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska fram till luftmaskorna, om luftmaskorna virkas det 2 fastmaskor, virka sedan med fastmaskor varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 13: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet. Klipp av trådarna och fäst dem. Fäst knappen på insidan av plånboken på motsatt sida av knapphålet.

SNODD:
Klipp 2 trådar à 40 cm i varje färg = 10 trådar. Knyt ihop ändarna i den ena änden (låt det vara ca 6 cm före knuten) och fördela dem i 3 buntar. Fläta trådarna, drag änden utan knut genom fastmasksvarvet i den ena sidan av plånboken. Ta upp knuten i den andra änden, lägg alla trådarna tillsammans och knyt en knut. Klipp trådändarna så att de är lika långa.

Diagram

= blåviolett
= mörk blå
= mullvad
= ljus beige
= natur
= beige

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 181-8.