DROPS / 181 / 8

Adventure Awaits by DROPS Design

Väska och plånbok med färgmönster. Arbetet är virkat i DROPS Eskimo.

Tags: grafisk, väskor,

DROPS Design: Modell ee-603
Garngrupp E eller C + C
-----------------------------------------------------------
VÄSKA:
Mått:
Omkrets: ca 92 cm
Höjd: ca 46 cm
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från Garnstudio (tillhör garngrupp E)
150 g 21, blåviolett
150 g 23, mullvad
150 g 01, natur
100 g 15, mörk blå
100 g 47, ljus beige
100 g 48, beige

Väskan på bilden väger 438 g.

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 stolpar och 6 varv på 10 cm på bredden.
DROPS CEDERTRÄ KNAPP NR 511 - 1 st.

-----------------------------------------------------------

PLÅNBOK:
Mått: ca 15 cm lång och ca 11 cm hög.
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från GARNSTUDIO (tillhör garngrupp E)
Använd rester av följande färger: 21, blåviolett, 23, mullvad, 01, natur, 15, mörk blå och 47 ljus beige.

Plånboken på bilden väger 66 g.

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 fastmaskor på 10 cm på bredden.

----------------------------------------------------------

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.
Kommentarer (4)

100% Ull
från 18.00 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 18.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 25.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 25.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 368kr. Läs mer.
INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. 1 ruta = 1 stolpe.

FÄRGMÖNSTER (gäller väskan):
När det byts färg virkas det så här: Virka sista stolpen före färgbyte, men vänta med den sista genomdragningen. Byt till nästa färg och virka sista genomdragningen innan det virkas vidare med denna färgen. Om nästa varv börjar med en ny färg virkas den sista smygmaskan med den nya färgen i slutet på varvet. När det virkas med flera färger på ett varv läggs trådarna det inte virkas med över maskorna från föregående varv, det virkas runt dessa trådarna så att de döljs och dras med runt.

VIRKINFO-1:
Första stolpen på varvet ersätts av 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

VIRKINFO-2:
Börja varvet med 1 luftmaska. Denna ersätter inte första fastmaskan, utan tillkommer. Varvet avslutas med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.

MINSKNINGSTIPS:
Det minskas 1 stolpe genom att virka 2 stolpar tillsammans så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka sedan nästa stolpe, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla 3 öglorna på nålen.
----------------------------------------------------------

VÄSKA:
Väskan virkas runt, från botten och upp.
Virka 5 luftmaskor med Eskimo och blåviolett med nål 4,5. Sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan. Sedan virkas det runt och efter diagram A.1 (det virkas 11 rapporter av A.1 på bredden) – LÄS FÄRGMÖNSTER!
VARV 1: Virka 11 stolpar om ringen – LÄS VIRKINFO-1!
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 22 stolpar.
VARV 3: Virka * 1 stolpe i första stolpen, 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* runt varvet = 33 stolpar.
VARV 4: Virka * 1 stolpe i var och en av de 2 första stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe*, upprepa *-* runt varvet = 44 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 5-11: Fortsätt med ökningar och mönster som förut, dvs för varje varv virkas det 1 stolpe mer mellan ökningarna = 121 stolpar på varvet.
Virka sedan runt utan ökningar efter diagram A.2 (det virkas 15 rapporter av A.2 på bredden), SAMTIDIGT på första varvet minskas det 1 stolpe LÄS MINSKNINGSTIPS! = 120 stolpar.
OBS! På sista varvet av A.2 (markerat med pil i diagrammet) virkas det inte stolpar, det virkas så här med mörk blå: 1 luftmaska (ersätter 1 fastmaska), * 3 luftmaskor, hoppa över 2 stolpar och virka 1 fastmaska i nästa stolpe*, upprepa *-* varvet runt och avsluta med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet. Klipp av och fäst trådarna.

AXELBAND:
Klipp 4 trådar av varje färg à 120 cm = 24 trådar. Lägg trådarna tillsammans och knyt en lös knut, låt det vara kvar ca 12 cm garn för knuten. Fördela trådarna i 3 buntar med 8 trådar i varje bunt. Fläta de tre buntarna tillsammans tills det återstår ca 25 cm tråd. Dela upp trådarna i 2 delar. Trä de 2 delarna genom väskan (från insidan och ut) på det tredje varvet uppifrån, låt det vara 1 stolpe mellan delarna. Knyt ihop delarna till en knut på utsidan av väskan. Ta upp knuten i början av flätan och fäst denna änden till väskan på samma sätt, men i motsatt sida. Gör en fläta till på samma sätt och fäst på den andra sidan av väskan. Klipp trådändarna så att de är lika långa.

----------------------------------------------------------

PLÅNBOK:
Plånboken virkas runt, nerifrån och upp. Virka 21 luftmaskor med virknål 4,5 med blåviolett.
VARV 1: Virka 3 fastmaskor i den 2:a luftmaskan från nålen, sedan virkas det 1 fastmaska i varje luftmaska på varvet tills det återstår 1 luftmaska (= 18 fastmaskor), virka 3 fastmaskor i denna maskan. Nu ska det virkas på undersidan av luftmarksvarvet (undersidan av fastmaskorna som just virkades). Virka 1 fastmaska i varje maska (= 18 fastmaskor) och avsluta varvet med att virka 1 smygmaska i första fastmaskan. Det är nu 42 fastmaskor på varvet.
VARV 2: LÄS VIRKINFO-2! Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mörk blå och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 3: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 4: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mullvad och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 5: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till ljus beige och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 6: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 7: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till natur och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 8: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till ljus beige och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 9: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 10: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt, byt till mullvad och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 11: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska fram till mitt fram på arbetet, nu görs det ett knapphål så här: Virka 2 luftmaskor och hoppa över 2 fastmaskor. Sedan virkas det vidare med fastmaskor varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 12: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska fram till luftmaskorna, om luftmaskorna virkas det 2 fastmaskor, virka sedan med fastmaskor varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet.
VARV 13: Virka 1 fastmaska i varje fastmaska varvet runt och avsluta varvet med 1 smygmaska i den första fastmaskan på varvet. Klipp av trådarna och fäst dem. Fäst knappen på insidan av plånboken på motsatt sida av knapphålet.

SNODD:
Klipp 2 trådar à 40 cm i varje färg = 10 trådar. Knyt ihop ändarna i den ena änden (låt det vara ca 6 cm före knuten) och fördela dem i 3 buntar. Fläta trådarna, drag änden utan knut genom fastmasksvarvet i den ena sidan av plånboken. Ta upp knuten i den andra änden, lägg alla trådarna tillsammans och knyt en knut. Klipp trådändarna så att de är lika långa.

Diagram

= blåviolett
= mörk blå
= mullvad
= ljus beige
= natur
= beige

Kommentarer (4)

Dorotea 14.10.2017 - 20:44:

Non mi è chiaro se nei giri da 5 a 11 bisogna usare il diagramma A1

DROPS Design 14.10.2017 kl. 21:25:

Buonasera Dorotea. Sì deve continuare a seguire il diagramma A.1 fino al giro 11. Buon lavoro!

Jan 13.07.2017 - 22:55:

Most of your patterns specify if the terms are UK or US. This one does not. Which is this written in? I can guess, but I'd rather be sure. Thank you!

DROPS Design 14.07.2017 kl. 08:52:

Hi Jan, This pattern is found in both UK and US English, so you can choose, but if the one you are looking at has both cm and inch measurements it is US. If there are only cm measurements it is UK. Happy crocheting!

Imene 14.06.2017 - 19:00:

I'm from Algeria, and i love your designs ❤️ Thank you for sharing them.

Regina 07.06.2017 - 23:39:

Praktische, grosse Tasche. Würde ich farblich passend zu ee-616 häkeln wollen (beides aus Eskimo).

Kommentér oppskrift DROPS 181-8

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar!

Din mailadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.