DROPS / 181 / 8

Adventure Awaits by DROPS Design

Taske og pung med mønster i flere farver. Arbejdet er hæklet i DROPS Eskimo.

Tags: grafisk, tasker,

DROPS Design: Model ee-603
Garngruppe E eller C + C
-----------------------------------------------------------
TASKE:
Mål:
Omkreds: ca 92 cm
Højde: ca 46 cm
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio (tilhører garngruppe E)
150 g 21, blåviolet
150 g 23, muldvarp
150 g 01, natur
100 g 15, mørk blå
100 g 47, lys beige
100 g 48, beige

Tasken på billedet vejer 438 g.

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe E)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 4,5 – eller den nål du skal bruge for at få 13 stangmasker og 6 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.

-----------------------------------------------------------

PUNG:
Mål: ca 15 cm lang og ca 11 cm høj.
Materialer:
DROPS ESKIMO fra GARNSTUDIO (tilhører garngruppe E)
Brug rester af følgende farver: 21, blåviolet, 23, muldvarp, 01, natur, 15, mørk blå og 47 lys beige.

Pungen på billedet vejer 66 g.

Arbejdet kan også hækles med garn fra:
"Alternativ garn (Garngruppe E)" – se link under.

DROPS HÆKLENÅL nr 4,5 – eller den nål du skal bruge for at få 13 fastmasker på 10 cm i bredden.
DROPS Sedertræ knap nr 511 - 1 stk.

----------------------------------------------------------

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.
Kommentarer (4)

100% Uld
fra 11.95 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 11.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 13.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 14.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 304kr. Læs mere.
INFORMATION TIL OPSKRIFT:

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. 1 rude = 1 stangmaske.

MØNSTER (gælder tasken):
Når der skiftes farve hækles der således: Hækl sidste stangmaske før farveskiftet, men vent med sidste gennemtræk. Skift til næste farve og hækl sidste gennemtræk før der hækles videre med denne farve. Hvis man næste omgang starter med en ny farve, hækles den sidste kædemaske med den nye farve i slutningen af omgangen. Når der hækles med flere farver på en omgang lægges trådene der ikke hækles med over maskerne fra forrige omgang, der hækles rundt om disse tråde så de bliver skjult og trukket med rundt.

HÆKLEINFO-1:
Første stangmaske på omgangen erstattes af 3 luftmasker, afslut omgangen med 1 kædemaske i 3.luftmaske i starten af omgangen.

HÆKLEINFO-2:
Start omgangen med 1 luftmaske. Denne erstatter ikke første fastmaske, men kommer i tillæg. Omgangen afsluttes med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.

INDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 stangmaske ind ved at hækle 2 stangmasker sammen således: 1 stangmaske, men vent med sidste gennemtræk (= 2 løkker på nålen), hækl derefter næste stangmaske, men når sidste gennemtræk gøres trækkes tråden gennem alle 3 løkker på nålen.
----------------------------------------------------------

TASKE:
Tasken hækles rundt, fra bunden og op.
Hækl 5 luftmasker med Eskimo og blåviolet på nål 4,5. Sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i 1.luftmaske. Videre hækles der rundt og efter diagram A.1 (der hækles 11 rapporter af A.1 i bredden) – læs FARVEMØNSTER!
1.OMGANG: Hækl 11 stangmaske om ringen – læs HÆKLEINFO-1!
2.OMGANG: Hækl 2 stangmasker i hver stangmaske = 22 stangmasker.
3.OMGANG: Hækl * 1 stangmaske i første stangmaske, 2 stangmasker i næste stangmaske *, gentag *-* omg rundt = 33 stangmasker.
4.OMGANG: Hækl * 1 stangmaske i hver af de 2 første stangmasker, 2 stangmasker i næste stangmaske*, gentag *-* omg rundt = 44 stangmasker. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN!
5.-11.OMGANG: Fortsæt med udtagninger og mønster som før, dvs for hver omgang hækles der 1 stangmaske mere mellem udtagningerne = 121 stangmasker på omgangen.
Hækl videre rundt uden udtagninger efter diagram A.2 (der hækles 15 rapporter af A.2 i bredden), SAMTIDIG på første omgang tages der 1 stangmaske ind læs INDTAGNINGSTIPS! = 120 stangmasker.
OBS! På sidste omgang af A.2 (markeret med pil i diagrammet) hækles der ikke stangmasker, der hækles således med mørk blå: 1 luftmaske (erstatter 1 fastmaske), * 3 luftmasker, spring over 2 stangmasker og hækl 1 fastmaske i næste stangmaske*, gentag fra *-* omgangen rundt og afslut med 1 kædemaske i 1.luftmaske i starten af omgangen. Klip og hæft trådene.

STROPPER:
Klip 4 tråde af hver farve à 120 cm = 24 tråde. Læg trådene sammen og bind en løs knude, lad ca 12 cm garn være før knuden. Fordel trådene i 3 bunker med 8 tråde i hver bunke. Flet de tre bunker sammen til der er ca 25 cm tråd tilbage. Del trådene op i 2 dele. Træk de 2 dele gennem tasken (fra indersiden og ud) i den tredje omgang fra oven, lad der være 1 stangmaske mellem delene. Bind delene sammen til en knude på ydersiden af tasken. Løs knuden op i begyndelsen af fletningen og bind denne ende fast i tasken på samme måde, men i modsat side. Lav en fletning til på samme måde og bind den i den anden side af tasken. Klip trådenderne så de er lige lange.

----------------------------------------------------------

PUNG:
Pungen hækles rundt, nedenfra og op. Hækl 21 luftmasker med hæklenål 4,5 med blåviolet.
1.OMGANG: Hækl 3 fastmasker i den 2.luftmaske fra nålen, derefter hækles der 1 fastmaske i hver luftmaske på rækken til der er 1 luftmaske tilbage (= 18 fastmasker), hækl 3 fastmasker i denne maske. Nu skal der hækles i undersiden af luftmaskerækken (undersiden af fastmaskerne som lige er blevet hæklet). Hækl 1 fastmaske i hver maske (= 18 fastmasker) og afslut omgangen med at hækle 1 kædemaske i første fastmaske. Der er nu 42 fastmasker på omgangen.
2.OMGANG: Læs HÆKLEINFO-2! Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til mørk blå og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
3.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
4.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til muldvarp og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
5.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til lys beige og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
6.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
7.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til natur og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
8.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til lys beige og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
9.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
10.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt, skift til muldvarp og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
11.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske frem til midt foran på arbejdet, nu laves der et knaphul således: Hækl 2 luftmasker og spring over 2 fastmasker. Derefter hækles der videre med fastmasker omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
12.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske frem til luftmaskerne, om luftmaskerne hækles der 2 fastmasker, hækl videre med fastmasker omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen.
13.OMGANG: Hækl 1 fastmaske i hver fastmaske omgangen rundt og afslut omgangen med 1 kædemaske i den første fastmaske på omgangen. Klip og hæft trådene. Sy knappen på indersiden af pungen på modsat side af knaphullet.

SNOR:
Klip 2 tråde à 40 cm i hver farve = 10 tråde. Bind enderne sammen i den ene ende (lad ca 6 cm være før knuden) og fordel dem i 3 bunker. Flet trådene, træk enden uden knude gennem fastmaskrækken i den ene siden af pungen. Løs knuden op i den anden ende, læg alle tråde sammen og bind en knude. Klip trådene så de er lige lange.

Diagram

= blåviolet
= mørk blå
= muldvarp
= lys beige
= natur
= beige

Kommentarer (4)

Dorotea 14.10.2017 - 20:44:

Non mi è chiaro se nei giri da 5 a 11 bisogna usare il diagramma A1

DROPS Design 14.10.2017 kl. 21:25:

Buonasera Dorotea. Sì deve continuare a seguire il diagramma A.1 fino al giro 11. Buon lavoro!

Jan 13.07.2017 - 22:55:

Most of your patterns specify if the terms are UK or US. This one does not. Which is this written in? I can guess, but I'd rather be sure. Thank you!

DROPS Design 14.07.2017 kl. 08:52:

Hi Jan, This pattern is found in both UK and US English, so you can choose, but if the one you are looking at has both cm and inch measurements it is US. If there are only cm measurements it is UK. Happy crocheting!

Imene 14.06.2017 - 19:00:

I'm from Algeria, and i love your designs ❤️ Thank you for sharing them.

Regina 07.06.2017 - 23:39:

Praktische, grosse Tasche. Würde ich farblich passend zu ee-616 häkeln wollen (beides aus Eskimo).

Kommentere opskrift DROPS 181-8

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar.

Din mailadresse vil ikke synes. Obligatoriske felter er markeret med *.