Summer Grazing by DROPS Design

Gebreide sokken met veelkleurig patroon en schapen van DROPS Fabel. Maat 35 tot en met 43.

Trefwoorden: dieren, meerkleurig, sokken
DROPS 178-22
DROPS design: Patroon fa-377
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 - 38/40 - 41/43
Voetlengte: ongeveer 22 - 24 - 27 cm
Materiaal:
DROPS FABEL van Garnstudio (hoort bij garengroep A)
100 gr. kleur 112, appelgroen
50 gr. kleur 109, pink
50 gr. kleur 103, grijsblauw
50 gr. kleur 400, zwart
50 gr. kleur 100, naturel

DROPS BREINAALDEN ZONDER KNOP 2,5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 26 steken en 34 naalden in tricotsteek = 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.29 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 2.29 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.45 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.65 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 13.74€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

MINDEREN VOOR DE HIEL:
NAALD 1 (= goede kant): recht tot er 7-8-8 steken over zijn, 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de recht gebreide steek, keer het werk.
NAALD 2 (= verkeerde kant): averecht tot er 7-8-8 steken over zijn, 1 steek averecht afhalen, 1 averecht, haal de afgehaalde steek over de averecht gebreide steek, keer het werk.
NAALD 3 (= goede kant): recht tot er 6-7-7 steken over zijn, 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de recht gebreide steek, keer het werk.
NAALD 4 (= verkeerde kant): averecht tot er 6-7-7 steken over zijn, 1 steek averecht afhalen, 1 averecht, haal de afgehaalde steek over de averecht gebreide steek, keer het werk.
Ga zo verder met minderen met 1 steek minder voor elke mindering tot er 14-14-16 steken op de naald staan.
----------------------------------------------------------

SOK:
Wordt in de rondte gebreid op breinaalden zonder knop.
Zet 60-64-68 steken op met breinaalden zonder knop 2,5 mm en grijsblauw. Brei 1 naald in tricotsteek. Ga 4 cm verder met boordsteek = 2 recht/2 averecht. Brei 1 naald recht en minder tegelijkertijd 4-8-4 steken gelijkmatig = 56-56-64 steken. Brei dan volgens A.1. Als A.1 1 keer in de hoogte gebreid is, brei dan A.2 over A.1 Brei 1 naald recht met appelgroen en pas het aantal steken aan naar 54-58-62 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei de sok verder af met appelgroen.
Houd nu de eerste 26-28-30 steken op de naald voor de hiel en zet de laatste 28-30-32 steken op een hulpdraad (= midden bovenkant voet). Brei 5-5½-6 cm in tricotsteek heen en weer over de hielsteken. Plaats 1 markeerder na de laatste naald. Brei nu MINDEREN VOOR DE HIEL - zie uitleg boven. Brei na het minderen voor de hiel in de rondte in tricotsteek. Brei de volgende naald als volgt: brei de steken van de hiel, neem 13-14-16 steken op langs zijkant van de hiel, brei de steken van de hulpdraad en neem 13-14-16 steken op langs de andere kant van de hiel = 68-72-80 steken.
Plaats 1 markeerder aan elke kant van de 28-30-32 steken op de bovenkant van de voet. Minder dan aan elke zijkant als volgt: brei de laatste 2 steken voor de eerste markeerder midden boven op de voet gedraaid recht samen (dus brei in de achterste lus van steken in plaats van de voorste) en brei de eerste 2 steken na laatste markeerder midden boven op de voet recht samen. Herhaal dit minderen om de naald in totaal 8-8-10 keer = 52-56-60 steken. Brei tot het werk 18-19-21 cm meet vanaf de markeerder op de hiel (= 4-5-6 cm nog te breien tot het afkanten). Plaats 1 markeerder aan elke zijkant zodat er 26-28-30 steken zijn op de bovenkant van de voet en de onderkant van de voet. Ga verder in tricotsteek en minder TEGELIJKERTIJD voor de teen aan elke kant van beide markeerders als volgt: voor de markeerders: 2 recht samen. Na de markeerders: 2 gedraaid recht samen (= 4 steken geminderd per keer dat u mindert). Herhaal dit minderen aan elke kant om de naald in totaal 4-7-9 keer en dan elke naald in totaal 6-3-2 keer = 12-16-16 steken over op de naald. Brei op de volgende naald alle steken 2 aan 2 samen. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven steken, trek de draad aan en zet vast.

Telpatroon

symbols = averecht met grijsblauw
symbols = recht met grijsblauw
symbols = recht met naturel
symbols = recht met zwart
symbols = recht met appelgroen
symbols = recht met pink
symbols = averecht met appelgroen
diagram

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 178-22) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

signature-image signature

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (24)

country flag Sarah Wikkelsø wrote:

Der står at jeg skal strikke 21 cm fra mærket i hælen til jeg skal begynde at strikke tå, men mærket sidder jo 6 cm op af hælen skal de måles med? Eller er det målt fra bukket i hælen og under sålen?

25.11.2021 - 11:02

DROPS Design answered:

Hej Sarah, du sætter mærket efter de 6 cm. Hælindtagningen starter nu og herfra skal du også måle foden. Prøv gerne sokkerne undervejs, så du er sikker på at de bliver lange nok :)

25.11.2021 kl. 15:41

country flag Mary Dennis wrote:

Is it possible to buy the necessary yarn in a kit? Thank you for your help. Mary Dennis

06.09.2021 - 14:21

DROPS Design answered:

Dear Mrs Dennis, feel free to contact the DROPS stores shipping to USA (see list here) to ask them if they can suggest you any kit. Happy knitting!

06.09.2021 kl. 16:18

country flag Miriam Evans wrote:

I am an experienced sock knitter but not at stranding as needed in this pattern. I have now knitted the sock twice only to find that the sheep will not stretch in order to get the sock over my heel. First time I stranded the yarn over 2 or 3 stitches and the second time I knitted it I carried the yarns around every stitch. I am using Drops yarn and 2.5 dpns . Please can you help ? I love the pattern.

09.03.2021 - 16:38

DROPS Design answered:

Dear Miriam, You will have to be very careful not to pull the strands. If pulling is a problem, you might try to knit the patterned rows with a larger needle. You can also try to knit a larger size for the leg, and decrease the stitches before you knit the heels. Happy Knitting!

09.03.2021 kl. 18:48

country flag Tami wrote:

I need 72 stitches for the cuff of my sock, but can decrease to 68 stitches for the heel. I normally do not do a design in my socks, and can make the adjustments needed for than. However, what do I do to make the charted design fit what I need, please?

21.09.2020 - 18:30

DROPS Design answered:

Dear Tami, we unfortunately are not able to adjust every pattern to every single request, please contact your DROPS store to get any individual assistance to adapt to your own yarn/size. Thanks for your comprehension. Happy knitting!

22.09.2020 kl. 11:18

country flag Rachel wrote:

Hello, potentially a silly question, but what does 'work A.2 over A.1' mean? Do I just follow on with A.2 after I've worked A.1? Thanks!

16.04.2020 - 23:13

DROPS Design answered:

Hi Rachel, Yes, A.2 fits exactly over A.1 as you say, so A.2 follows on from A.1 when it has been completed. Happy knitting!

17.04.2020 kl. 08:01

country flag Katherine wrote:

I can't find where to start A.2 anywhere in the pattern. It says work A. 1 and then continue the rest of the sock in green.

05.04.2019 - 00:27

DROPS Design answered:

Dear Katherine, this pattern has been edited with larger diagram (there was previously only A.1 that has been now splitted into A.1 and A.2), it when you have worked A.1 vertically, work nonw A.2 over A.1 and continue with apple green. Happy knitting!

05.04.2019 kl. 10:02

country flag Michelle Strange wrote:

Trying to get the gauge started with recommended 2.5 mm. Way too small. Increase to 3.75 still only getting 9cm to 26 stitches on the width. Which I know is more critical than vertical depth. When does it get to the needles being too big. Going to start with 4mm but concerned that it will be very open and not good in socks.

03.03.2019 - 12:33

DROPS Design answered:

Dear Mrs Strange, most important is always to get the correct tension in width, but depending on how tight/loose you work you may have to adjust the needle size. Did you work your swatch in the round? Sometimes tension is different worked in rows or in the round. Happy knitting!

04.03.2019 kl. 10:07

country flag Daphne Hannam wrote:

Is there a larger image of the pattern chart as this one is too small, even when printed out. Thank you.

15.01.2019 - 21:29

DROPS Design answered:

Dear Mrs Hannam, we will split the diagram to enlarge it, thanks for your feedback. Happy Knitting!

16.01.2019 kl. 09:28

country flag A.m. De Witt wrote:

Ik vraag me af waarom A1 op de kop staat. Dank voor uw antwoord.

04.01.2019 - 21:23

DROPS Design answered:

Dag A.m. De Witt,

De telpatronen lees je altijd van onder naar boven en omdat je deze sok van boven naar beneden breit, staat het patroon op de kop.

05.01.2019 kl. 12:42

country flag Veronica wrote:

È possibile lavorare il modello anche usando i ferri circolari? grazie

31.08.2018 - 22:04

DROPS Design answered:

Buonsera Veronica, può usare i ferri circolari per la parti in cui il numero di maglie lo consente, ma parte delle calze dovrà comunque essere lavorata con i ferri a doppia punta. Buon lavoro!

31.08.2018 kl. 22:14

Laat een opmerking achter voor DROPS 178-22

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Van de #dropsfan gallery

Summer Grazing

Németh Márta Flóra, Hungary

Summer Grazing

Sheila, United States

Summer Grazing

Bogumila Kroll, Germany

Zie meer