DROPS Brushed Alpaca Silk
DROPS Brushed Alpaca Silk
77% Alpaca, 23% Zijde
vanaf 2.97 € /25g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.88€ krijgen. Lees meer.
DROPS 175-20
DROPS design: Patroon as-075
Garengroep C of A en A
----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 37 x 180 cm
Materiaal:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK van Garnstudio (hoort bij garengroep C)
100 gr. kleur 18, pink

DROPS RECHTE BREINAALDENEN MAAT 5 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 17 steken en 24 naalden in tricotsteek = 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger

-------------------------------------------------------

DROPS Brushed Alpaca Silk
DROPS Brushed Alpaca Silk
77% Alpaca, 23% Zijde
vanaf 2.97 € /25g
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 11.88€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

RIBBELSTEEK (heen en weer):
1 ribbel = 2 naalden recht.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot en met A.6. De telpatronen laten het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.
----------------------------------------------------------

SJAAL:
Wordt in 2 delen gebreid die in het midden aan elkaar worden genaaid.

DEEL 1:
Zet losjes 81 steken op met rondbreinaald 5 mm en Brushed Alpaca Silk. Brei 2 ribbels in RIBBELSTEEK - zie uitleg boven. Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 4 kantsteken in ribbelsteek, A.1A (= 13 steken), A.1B over de volgende 48 steken (= 2 patroonherhalingen van 24 steken), A.1C (= 12 steken) en 4 kantsteken in ribbelsteek. Als A.1 een keer in de hoogte is gebreid, staan er 69 steken op de naald. Brei dan A.2 met 4 kantsteken in ribbelsteek aan elke kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.2 een keer in de hoogte is gebreid, staan er 63 steken op de naald en meet het werk ongeveer 25 cm in de hoogte. Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 4 kantsteken in ribbelsteek, A.3A (= 7 steken), A.3B over de volgende 42 steken (= 7 patroonherhalingen van 6 steken), A.3C (= 6 steken) en eindig met 4 kantsteken in ribbelsteek. Ga verder A.3 met 4 kantsteken in ribbelsteek aan elke kant tot het werk ongeveer 89 cm meet vanaf de opzetrand – eindig na een 1e of 5e naald in het telpatroon. Brei 1 naald recht aan de verkeerde kant en kant losjes af met rechte steken aan de goede kant - LET OP: voorkom een strakke afkantrand: maak 1 omslag na ongeveer elke 7e steek EN kant af (kant de omslagen af alsof het gewone steken zijn).
Brei nog een deel op dezelfde manier. Naai de twee delen in het midden aan elkar - naai naast de afkantrand zodat er 2 ribbels zijn in het midden van de sjaal.

Telpatroon

symbols = recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
symbols = recht van verkeerde kant
symbols = maak 1 omslag tussen 2 steken
symbols = 2 recht samen
symbols = 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal afgehaalde steek over gebreide steek
symbols = 1 steek recht afhalen, 2 steken recht samen, haal afgehaalde steek over samengebreide steken
symbols = BOBBEL: 1 recht in de voorste en achterste lus van dezelfde steek tot er 4 steken zijn, keer en brei 1 naald averecht aan de verkeerde kant over deze 4 steken, keer en brei 1 naald recht aan de goede kant. Haal met de linkernaald de tweede steek op de rechternaald over de eerste steek, haal de derde steek over de eerste steek en dan de vierde steek over de eerste steek (= 1 steek over)
diagram
diagram

Elk van onze patronen hebben specifieke instructievideo's om u te helpen.

Heeft u een vraag? Bekijk een lijst met vaak gestelde vragen (FAQ)

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

Als u het lastig vindt om te bepalen welke maat u moet maken, dan is het wellicht een goed idee om een bestaand kledingstuk dat goed zit, op te meten. Vervolgens kunt u de maat kiezen door de afmetingen te vergelijken met de afmetingen in de maattekening bij het patroon.

U kunt de maattekening onderaan het patroon vinden.

Bekijk DROPS les: Maattekeningen lezen

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

Pillen is een natuurlijk proces dat zelfs bij de meest exclusieve vezels voorkomt. Het is een natuurlijk teken van dragen dat lastig is te voorkomen en het meest zichtbaar is in gebieden waar de meeste wrijving optreedt, zoals bij de mouwen en de manchetten.

U kunt uw kledingstuk er als nieuw uit laten zien door het pillen te verwijderen met een pluizenkam of pillenverwijderaar.

Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan..
In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Misschien vindt u deze ook leuk...

Laat een opmerking achter voor DROPS 175-20

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.

Opmerkingen / Vragen (10)

country flag Janni Bagge wrote:

Man kan ikke slå masker op og strikke 4 pinde ret og ende på retsiden. Første pind efter 4 pinde ret lander på vrangsiden. Medmindre man bryder garnet efter opslag og starter på retsiden. Dårlig beskrivelse og ikke nemt for nybegyndere

07.11.2023 - 19:25

country flag Gerlinde wrote:

Ich verstehe immer noch nicht so recht, warum ich den Schal nicht in einem Stück stricken kann. Ich könnte doch das Muster am Anfang und dann am Ende (umgekehrt) stricken? Habe ich hier etwas nicht in der Anleitung gecheckt? Danke!

06.04.2023 - 19:34

DROPS Design answered:

Liebe Gerlinde, es wird genau so gestrickt, daß das Muster am Anfang soll beidseitig genauso gleich sein, deshalb wird man in 2 Teilen stricken - am besten ketten Sie die Maschen nach einer Hin-Reihe nicht (am besten nach ein komplettes Rapport vom Diagram in der Höhe), und so können Sie beide Teilen zusammen mit einee unsichtbaren Naht (siehe video) zusammenstellen. Viel Spaß beim stricken!

11.04.2023 - 11:48

country flag Maren wrote:

Hallo liebes Drops- Team Warum muss die Arbeit in 2 gleichen Teilen gestrickt, und anschließend in der Mitte verbunden werden? Kann ich es nicht in einem Teil stricken? Ist es weil das Muster sonst nur in eine Richtung verläuft? Oder hat es noch andere Gründe? Ich habe es bei einigen Ihre Schals oder Stola gesehen, dass es so gehandhabt wird. Vielen Dank!

23.12.2022 - 13:56

DROPS Design answered:

Liebe Maren, die Arbeit muss in 2 gleichen Teilen gestrickt werden, damit beide Ende gleich sind. Viel Spaß beim stricken!

02.01.2023 - 08:25

country flag Gabriella Gagliardi wrote:

Si può lavorare questa sciarpa con i due Ferri dritti al posto dei circolari? Grazie

16.01.2022 - 17:16

DROPS Design answered:

Buonasera Gabriella, si, la sciarpa è lavorata in piano, quindi può lavorare con i ferri dritti. Buon lavoro!

16.01.2022 - 18:18

country flag Ghislaine Ethier wrote:

Le schéma A1A-A1B-A1C fonctionne j'usquau rangs 10 mais au rang 11 ca ne fonctionne pas j'aimerais avoir une explication détaillé SVP merci !!!

08.05.2019 - 17:21

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ethier, au 11ème rang, on diminue 1 m dans A.1A (= 11 m), 2 m dans chaque A.1B (= 22 m chaque A.1B) et 1 m dans A.1C (= 11 m), puis à l'avant-dernier rang, on diminue 1 m dans A.1A (= 11 m), 2 m dans chaque A.1B (= 20 m chacun) et 1 m dans A.1C, on a ainsi: 4 m point mousse + 11 + 20x2 + 10 + 4 = 69 m. Bon tricot!

09.05.2019 - 10:17

country flag Joyce Sierhuis wrote:

Zijn de 69 steken aan het eind A1 inclusief 8 kantsteken? en dan een vraag over de laatste toer overgang A1B A1C de beginsteken overlappen elkaar hoe fix ik dat en dan nog een vraag over overgang A1/A2 ik zie op de tekening A1 69 steken A2 61 steken wat doe ik met de 8 steken die over zijn of zijn dat de kantsteken A1 dank voor uw reactie (wellicht is dit patroon te moeilijk voor mij als beginneling.....) groetJS

19.04.2019 - 22:23

DROPS Design answered:

Dag Joyce,

Ja, de 69 steken zijn alle steken die je op dat moment op de naald hebt. Over een na laatste toer van A.1b heb je minder steken over A.1 b, namelijk 22 steken. A.1b begint steeds met 2 samenbreien (althans op een toer met samenbreien en omslagen). En de 69 steken zijn de 61 steken van A.2 plus 4 kantsteken aan beide kanten.

21.04.2019 - 17:04

country flag Anette wrote:

I början på beskrivningen står; sticka 4 RÄTSTICKNING. Vad menas med det, 4 varv eller? Sedan står det ; Nästa v stickas så här från rätsidan: 4 kantmaskor osv. Enligt diagrammet börjas det med 2 v; rätm från räts o avigm från avigsidan (ska inte dessa stickas först?).

10.10.2018 - 18:16

DROPS Design answered:

Hei Anette. Det stemmer: de 4 første omgangene skal strikkes i rettstrikning - vi skal få rettet så dette blir tydeligere i oppskriften. Videre strikker du etter diagrammene som anvist, de omgangene som er kun rettstrikning strikkes som rettstrikning. Men de 4 ytterste maskene i hver side strikkes i rettstrikkning hele veien. God fornøyelse.

11.10.2018 - 10:48

country flag Joanna wrote:

Dzień dobry, nie wiem jak wykonać - 4 oczka brzegowe ściegiem francuskim. Czy 4 razy mam przerobić oczko brzegowe i dopiero wtedy zacząć przerabiać właściwy rząd? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdrawiam serdecznie Joanna

12.03.2018 - 14:57

DROPS Design answered:

Witaj Joanno! 4 pierwsze i 4 ostatnie oczka w każdym rzędzie są zawsze wykonywane na prawo (zawsze przerabiamy tam 4 o.p.), schematy (np. A.1, A.2..., zgodnie z tym co jest w opisie) znajdują się między tymi oczkami - jak w ramie. Powodzenia!

12.03.2018 - 15:21

country flag Trevet wrote:

Bonjour je ne comprends pas ce que je dois faire au début du 8eme rang et 12eme rang de A1. est ce que ce sont des diminutions ? dois je faire mes 4 mailles mousse + 2 diminutions a droite+ gauche du 7 et 12 eme rang ? merci

02.09.2017 - 18:10

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Trevet, les diminutions se font aux rangs 7 et 11, aux rangs 8 et 12 votre nombre de mailles aura automatiquement diminué car vous avez moins de jetés que de diminutions au rangs 7 et 11. Bon tricot!

04.09.2017 - 10:10

country flag Sq1717 wrote:

Welche Länge sollten die Stricknadeln idealerweise haben? Und wäre eine Rundnadel besser?

15.05.2017 - 14:42

DROPS Design answered:

Liebe Sq1717, die Länge ist nicht so wichtig, gerne können Sie auch mit einer Rundnadel hier stricken. Viel Spaß beim stricken!

15.05.2017 - 14:53