DROPS / 175 / 20

Open Heart by DROPS Design

Pitsineulehuivi DROPS Brushed Alpaca Silk -langasta.

DROPS Design: Malli as-075
Lankaryhmä C tai A + A
-----------------------------------------------------------
Mitat: n. 37 x 180 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS BRUSHED ALPACA SILK (kuuluu lankaryhmään C):
100 g väriä 18, kirsikanpunainen

DROPS PUIKOT NRO 5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 17 silmukkaa ja 24 kerrosta sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

DROPS BrushedAlpacaSilk: Värikartta / Lankavaihtoehdot (Lankaryhmä C)

Lankatyyppi
Deals alkaen
DROPS BRUSHED ALPACA SILK UNI COLOUR (25g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.80 EUR
1.95 EUR
n/a
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1-A.3. Piirrokset näyttävät mallineuleen kaikkia kerroksia oikealta puolelta katsottuna.
----------------------------------------------------------

HUIVI:
Neulotaan 2 samanlaisena osana ja ommellaan lopuksi keskeltä yhteen.

1.OSA: Luo melko löyhästi 81 silmukkaa pyöröpuikolle nro 5 Brushed Alpaca Silk -langalla. Neulo 4 kerrosta AINAOIKEAA (katso selitys yllä). Seuraava kerros (= oikea puoli) neulotaan näin: 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, A.1A (= 13 silmukkaa), neulo seuraavilla 48 silmukalla piirroksen A.1B mallineuletta (= 2 kpl 24 silmukan mallikertaa), A.1C (= 12 silmukkaa) ja 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun olet neulonut piirroksen A.1 loppuun, työssä on 69 silmukkaa. Neulo sitten mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti, lukuun ottamatta 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa kummassakin reunassa. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun olet neulonut piirroksen A.2 loppuun, työssä on 63 silmukkaa ja työn pituus on n. 25 cm. Seuraava kerros (= oikea puoli) neulotaan näin: 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, A.3A (= 7 silmukkaa), neulo seuraavilla 42 silmukalla piirroksen A.3B mallineuletta (= 7 kpl 6 silmukan mallikertaa), A.3C (= 6 silmukkaa) ja neulo lopuksi 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa. Jatka piirroksen A.3 mallineuletta tähän tapaan, ja neulo kummassakin reunassa 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, kunnes työn pituus luomisreunasta mitattuna on n. 89 cm ja olet viimeksi neulonut piirroksen 1. tai 5.kerroksen. Neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta. Päätä silmukat LÖYHÄSTI oikein silmukoin työn oikealta puolelta. HUOM: On tärkeää, että päätösreunasta tulee joustava. Tee tästä syystä tarvittaessa joka 7.silmukan jälkeen 1 langankierto samalla kun päätät silmukat (langankierrot päätetään kuten muut silmukat).
Neulo toinen osa samoin. Ompele osat keskeltä yhteen (ompele päätösreunan sisäpuolelta siten, että huivin keskelle jää 4 ainaoikeinneulottua kerrosta).

Piirros

= oikea silmukka oikealta puolelta, nurja silmukka nurjalta puolelta
= oikea silmukka nurjalta puolelta
= tee 2 silmukan väliin 1 langankierto puikolle
= 2 silmukkaa oikein yhteen
= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli
= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli
= NYPPY: Neulo sama silmukka vuorotellen etu- ja takakautta oikein, kunnes työssä on 4 silmukkaa, käännä työ ja neulo näillä 4 silmukalla 1 kerros nurin nurjalta puolelta, käännä työ ja neulo 1 kerros oikein oikealta puolelta. Vedä vasemman käden puikon avulla oikean puikon toinen silmukka ensimmäisen silmukan yli, vedä kolmas silmukka ensimmäisen silmukan yli ja vedä lopuksi neljäs silmukka ensimmäisen silmukan yli (= 1 silmukka jäljellä)


Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 175-20 alkuperäisohjeeseen.