DROPS / 175 / 20

Open Heart by DROPS Design

Pitsineulehuivi DROPS Brushed Alpaca Silk -langasta.

DROPS Design: Malli as-075
Lankaryhmä C tai A + A
-----------------------------------------------------------
Mitat: n. 37 x 180 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS BRUSHED ALPACA SILK (kuuluu lankaryhmään C):
100 g väriä 18, kirsikanpunainen

DROPS PUIKOT NRO 5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 17 silmukkaa ja 24 kerrosta sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

Haluatko käyttää toista lankaa? Kokeile lankamuunnintamme!
Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.
Kommentit (4)
DROPS Brushed Alpaca Silk DROPS Brushed Alpaca Silk
77% Alpakkaa, 23% Silkkiä
alkaen 2.80 € /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 2.80 € /25g
at Liljan Lankakauppa
Puikot & Virkkuukoukut
Saat tämän mallin langat alkaen 11.20€. Lue lisää.
AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1-A.3. Piirrokset näyttävät mallineuleen kaikkia kerroksia oikealta puolelta katsottuna.
----------------------------------------------------------

HUIVI:
Neulotaan 2 samanlaisena osana ja ommellaan lopuksi keskeltä yhteen.

1.OSA: Luo melko löyhästi 81 silmukkaa pyöröpuikolle nro 5 Brushed Alpaca Silk -langalla. Neulo 4 kerrosta AINAOIKEAA (katso selitys yllä). Seuraava kerros (= oikea puoli) neulotaan näin: 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, A.1A (= 13 silmukkaa), neulo seuraavilla 48 silmukalla piirroksen A.1B mallineuletta (= 2 kpl 24 silmukan mallikertaa), A.1C (= 12 silmukkaa) ja 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun olet neulonut piirroksen A.1 loppuun, työssä on 69 silmukkaa. Neulo sitten mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti, lukuun ottamatta 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa kummassakin reunassa. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun olet neulonut piirroksen A.2 loppuun, työssä on 63 silmukkaa ja työn pituus on n. 25 cm. Seuraava kerros (= oikea puoli) neulotaan näin: 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, A.3A (= 7 silmukkaa), neulo seuraavilla 42 silmukalla piirroksen A.3B mallineuletta (= 7 kpl 6 silmukan mallikertaa), A.3C (= 6 silmukkaa) ja neulo lopuksi 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa. Jatka piirroksen A.3 mallineuletta tähän tapaan, ja neulo kummassakin reunassa 4 ainaoikeinneulottua reunasilmukkaa, kunnes työn pituus luomisreunasta mitattuna on n. 89 cm ja olet viimeksi neulonut piirroksen 1. tai 5.kerroksen. Neulo 1 kerros oikein nurjalta puolelta. Päätä silmukat LÖYHÄSTI oikein silmukoin työn oikealta puolelta. HUOM: On tärkeää, että päätösreunasta tulee joustava. Tee tästä syystä tarvittaessa joka 7.silmukan jälkeen 1 langankierto samalla kun päätät silmukat (langankierrot päätetään kuten muut silmukat).
Neulo toinen osa samoin. Ompele osat keskeltä yhteen (ompele päätösreunan sisäpuolelta siten, että huivin keskelle jää 4 ainaoikeinneulottua kerrosta).

Piirros

= oikea silmukka oikealta puolelta, nurja silmukka nurjalta puolelta
= oikea silmukka nurjalta puolelta
= tee 2 silmukan väliin 1 langankierto puikolle
= 2 silmukkaa oikein yhteen
= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 1 silmukka oikein, vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli
= nosta 1 silmukka oikein neulomatta, neulo 2 silmukkaa oikein yhteen, vedä nostettu silmukka kavennuksen yli
= NYPPY: Neulo sama silmukka vuorotellen etu- ja takakautta oikein, kunnes työssä on 4 silmukkaa, käännä työ ja neulo näillä 4 silmukalla 1 kerros nurin nurjalta puolelta, käännä työ ja neulo 1 kerros oikein oikealta puolelta. Vedä vasemman käden puikon avulla oikean puikon toinen silmukka ensimmäisen silmukan yli, vedä kolmas silmukka ensimmäisen silmukan yli ja vedä lopuksi neljäs silmukka ensimmäisen silmukan yli (= 1 silmukka jäljellä)