DROPS / 174 / 23

Silverwood by DROPS Design

Gebreide DROPS trui voor heren met structuurpatroon en col in boordsteek van Eskimo. Maat: S - XXL.

DROPS design: Model nr. ee-575
Garengroep E of C en C
----------------------------------------------------------
Maat: S/M - L - XL - XXL
Materiaal:
DROPS ESKIMO van Garnstudio
950-1050-1100-1250 gr, kleur nr. 23, mol

DROPS RONDBREINLD (40 en 80 cm) 8 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 st x 15 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!

100% wol
vanaf 1.65 € /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 1.65 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 1.90 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 2.05 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 31.35€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

RIBBELST (heen en weer gebreid):
Brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

PATROON:
Zie telpatroon A.1. Het telpatroon laat het patroon aan de goede kant zien. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven. 1e nld in telpatroon = goede kant.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Alle meerderingen worden gemaakt aan de goede kant.
Meerder 1 st door een omsl te maken. Brei in de volgende nld de omsl gedraaid om gaatjes te voorkomen.

TIP VOOR HET MINDEREN (voor de hals en de armsgaten):
Minder naast de kant st in ribbelst. Alle minderingen worden aan de goede kant gemaakt!
Minder als volgt voor 1 kant st: 2 r samen.
Minder na 1 kant st als volgt: 1 r afh, 1 r, afgeh st overh.
LET OP: brei in de volgende nld (= aan de verkeerde kant) de st naast de kant st altijd av (zodat er aan de goede kant 1 st r is naast de kant st bij de afwerking).
----------------------------------------------------------

ACHTERPAND:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld zodat alle st goed op de nld passen.
Zet 56-59-65-71 st op (incl. 1 kant st aan elke kant) met rondbreinld 8 mm en Eskimo. Brei boordsteek als volgt: 1 kant st in RIBBELST - zie uitleg boven, 0-3-3-3 av, * 3 r, 3 av *, herhaal van *-* tot er 1 st overblijft en eindig met 1 kant st in ribbelst. Ga zo verder in boordsteek zo het werk 7 cm meet. Brei 1 ribbel en pas TEGELIJKERTIJD het aantal st aan naar 55-59-65-69 op de eerste nld. Brei nu A.1, eindig met 1e st in A.1 en 1 kant st in ribbelst aan elke kant. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Brei tot een hoogte van 12 cm, meerder dan 1 st naast de kant st aan elke kant - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN! Meerder zo elke 11e cm 3 keer in totaal – brei de gemeerderde st in patroon = 61-65-71-75 st. Brei tot een hoogte van 41-42-43-44 cm, kant 3 st af aan elke kant voor het armsgat. Minder nu voor de armsgaten als volgt - LEES TIP VOOR HET MINDEREN: kant 1 st af om de nld in totaal 2-3-5-6 keer = 51-53-55-57 st. Brei tot een hoogte van 62-64-66-68 cm, kant dan de middelste 15-17-15-17 st af voor de hals en eindig elke schouder apart. Kant dan 1 st af in de volgende nld langs de hals = 17-17-19-19 st over op de schouder. Kant af bij een hoogte van 64-66-68-70 cm. Brei de andere schouder op dezelfde manier.

VOORPAND:
Zet op als het achterpand en brei boordsteek als volgt: 1 kant st in ribbelst, * 3 r, 3 av *, herhaal van *-* tot er 1-4-4-4 st over zijn, 0-3-3-3 r en eindig met 1 kant st in ribbelst. Pas dan het aantal st aan zoals op het achterpand en ga dan verder in A.1 en meerder aan elke kant zoals op het achterpand. Kant af voor de armsgaten als op het achterpand en ga verder tot een totale hoogte van 57-59-60-62 cm. Zet nu de middelste 9-11-9-11 st op een hulpdraad voor de hals en eindig elke schouder apart. Ga verder en kant af voor de hals aan het begin van elke nld langs de hals als volgt: 1 keer 2 st en 2 keer 1 st = 17-17-19-19 st over op de schouder. Kant af bij een hoogte van 64-66-68-70 cm. Brei de andere schouder op dezelfde manier.

MOUW:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld.
Zet 26-26-32-32 st op (incl. 1 kant st aan elke kant) met rondbreinld 8 mm en Eskimo. Brei 7 cm in boordsteek 3 r/3 av met 1 kant st in ribbelst. Brei 1 ribbel en pas TEGELIJKERTIJD het aantal st aan naar 28-28-30-30 op de eerste nld. Ga verder in A.1 met 1 kant st in ribbelst aan elke kant. Brei tot een hoogte van 12-14-14-13 cm, meerder 1 st op naast de kant st aan elke kant. Meerder zo elke 3½-3-3-3 cm 11-12-12-13 keer in totaal - brei de gemeerderde st mee in patroon = 50-52-54-56 st.
Als de mouw 50-50-50-51 cm meet, kant dan af voor de mouwkop aan het begin van de nld aan elke kant als volgt: 1 keer 3 st, kant dan 2 st af aan het begin van de nld aan elke kant tot het werk 56-57-59-60 cm meet, kant dan 3 st af aan het begin van de volgende 2 nld en kant dan de overgebleven st af – het werk meet ongeveer 57-58-60-61 cm.

AFWERKING:
Naai de schoudernaden dicht.

COL:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Neem aan de goede kant ongeveer 60 tot 72 st op langs de hals (incl. st op hulpdraad aan het voorpand) met een korte rondbreinld 8 mm. Brei 1 nld av en pas het aantal st aan naar 60-66-66-72. Brei 1 nld recht. Brei dan boordsteek = 3 r/3 av. Meerder als de col 7 cm meet alle 3 av naar 4 av = 70-77-77-84 st. Minder als de col 14 cm meet alle 4 av naar 3 av = 60-66-66-72 st. Ga verder met boordsteek tot de hals 21 cm meet. Kant losjes af met recht boven recht en averecht boven averecht - LET OP, zo maakt u de afkantrand elastischer: maak 1 omsl na ongeveer elke 6e st en kant de omsl ook af als st.

AFWERKING:
Naai de mouwen in de trui naast de kant st. Naai de mouw- en zijnaden samen naast de kant st in ribbelst.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 174-23) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

We hebben tevens een stap-voor-stap uitleg voor verschillende technieken, welke u hier kunt vinden.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (14)

Hanne Salomonsen 26.01.2020 - 12:08:

Vil gerne strikke denne sweater i dobbelt garn i Drops Karisma str. XL hvor meget garn skal jeg bruge. Mvh. Hanne Salomonsen

DROPS Design 31.01.2020 kl. 08:18:

Hej Hanne, Hvis du klikker på vores omregner så får du alternativer op med dobbelt garn fra garngruppe C (Karisma bliver ikke tyk nok til strikkefastheden) Hvis du alligevel vil bruge Karisma så bliver den løsere, så skal du bruge ca 1200 gr. God fornøjelse!

Valentina 20.12.2018 - 02:13:

Buonasera. Ho provato a riprodurre il modello seguendo il diagramma A.1 come da istruzioni, ma il risultato è diverso dalla foto. Come mai? Per ottenere lo stesso maglione della foto, devo usare il punto costa 1/1 oppure la costa inglese? Grazie!

DROPS Design 20.12.2018 kl. 08:24:

Buongiorno Valentina. Il diagramma è corretto e si lavora in questo modo: Ferro 1 (sul diritto del lavoro): tutte le maglie a diritto. Ferro 2 (sul rovescio del lavoro, leggendo da sinistra verso destra): 1 maglia diritto, 1 maglia rovescio. Buon lavoro!

Petra 30.11.2018 - 12:57:

Zum Halsausschnitt vorne: Was passiert mit den stillgelegten Maschen, die in der Mitte stillgelegt werden, nachdem ich die Abnahme Halsauschnitt gestrickt habe? Zuerst lege ich ja die besagten M mittig still und stricke am Halsrand die Abnahmen. Aber wann nehme ich die stillgelegten M wieder auf? Das steht in der Anleitung leider nicht. Danke im Voraus!:-)

DROPS Design 30.11.2018 kl. 13:42:

Liebe Petra, die stillgelegten Maschen für den Hals am Vorderteil werden beim Kragen aufgefassen - siehe KRAGEN. Viel Spaß beim stricken!

Miriam Aguilar 29.11.2018 - 16:43:

Hola buenos días perdón la pregunta pero al final en las mangas cuantos puntos deben de quedar ya que estoy confundida si tengo 56 puntos y voy cerrando cuantos quedarían al final antes de rematar. Mil Gracias Saludos

DROPS Design 01.12.2018 kl. 17:11:

Hola Miriam. El número de puntos para rematar la manga no es determinado, depende de la tensíon de cada uno. Lo importante es seguir correctamente las medidas de la manga en cm según el patrón o la medida deseada según la persona.

Petra 22.11.2018 - 09:31:

Ich habe eine Frage zu dem Muster: Nach der Anl. A1 sind die ersten M im Muster 2x re zu sehen, aber bedeutet das, dass man dann die ganze R re durchstrickt, Rück R links und dann erst mit dem Muster beginnt? Dann sieht man in der 3 R aber wieder 2M re. Wenn man dann aber wieder durchgehend re stricken würde, passt das Muster ja nicht mehr. Könnten Sie das Muster noch einmal kurz erklären? Vielen Dank!:-)

DROPS Design 22.11.2018 kl. 11:03:

Liebe Petra, bei der 1. Reihe in A.1 werden alle Maschen rechts gestrickt (= Hinreihe). Bei der 2. Reihe (= Rückreihe, jetzt wird das Diagram links nach rechts gelesen) in A.1 stricken Sie (1 M li, 1 M re). Wenn Sie mit der 1. M in A.1 enden, stricken Sie von der Rückseite: 1 M lli (= 1. M in A.1), dann (1 M li, 1 M re). Viel Spaß beim stricken!

Miriam Aguilar 05.10.2018 - 02:36:

Hola me encanta este patrón y voy a empezar con a trabajarlo pero la verdad tengo dudas con el diagrama A.1 no lo entiendo del todo me lo pueden explicar plissss. Mil Gracias y muchas felicidades me encanta todooooo

DROPS Design 12.10.2018 kl. 14:23:

Hola Miriam. El diagrama A.1 se trabaja como sigue: fila 1: todos los puntos de derecho; fila 2 : 1 punto de revés, 1 punto de derecho. Repetir estas dos filas.

Gilberto 11.07.2018 - 18:55:

Os modelos são lindos. Como faço para comprar um dos modelos?

DROPS Design 12.07.2018 kl. 09:11:

Bom dia, Os modelos são gratuitos. Basta imprimir as explicações.

ANNICK Abdelli 03.03.2018 - 18:07:

Bonjour, je ne comprends pas l'explication qu indiqué pour le dos, "Tricoter ensuite 1 côte mousse, EN MÊME TEMPS, ajuster le nombre de mailles à 55-59-65-69 au 1er rang. ". est-ce UN côté ou UNE côte ? Je ne vois pas ce qu'il faut faire. Faut-il faire des diminutions de 2mailles à cette étape ? Merci de votre aide. Cordialement Annick

DROPS Design 05.03.2018 kl. 08:35:

Voir réponse ci-dessous :)

ANNICK Abdelli 03.03.2018 - 17:54:

Bonjour, je ne comprends pas l'explication qu indiqué pour le dos, "Tricoter ensuite 1 côte mousse, EN MÊME TEMPS, ajuster le nombre de mailles à 55-59-65-69 au 1er rang. ". est-ce UN côté ou UNE côte ? Je ne vois pas ce qu'il faut faire. Merci de votre aide. Cordialement Annick

DROPS Design 05.03.2018 kl. 08:35:

Bonjour Annick, vous tricotez 1 côte mousse (= 2 rangs endroit) en ajustant le nombre de mailles (augmentez/diminuez en fonction de la taille) au 1er de ces 2 rangs. Bon tricot!

Jannie Van Leeuwen 29.11.2017 - 10:37:

Hallo , hoe veel bollen wol heb ik nodig voor dit patroon graag hoor ik van jullie mvg, Jannie van Leeuwen

DROPS Design 02.12.2017 kl. 16:39:

Hoi Jannie, Het hangt er vanaf welke maat je wilt gaan breien. Je hebt 950-1050-1100-1250 gram nodig voor respectievelijk maat S/M - L - XL - XXL. De bollen van eskimo zijn 50 gram, dus bijvoorbeeld voor maat L zou je 21 bollen nodig hebben.

Laat een opmerking achter voor DROPS 174-23

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.