DROPS / 161 / 36

Ice Magic by DROPS Design

Gebreide DROPS sokken met Noors patroon van "Fabel". Maat 35 - 43

Trefwoorden: scandinavisch, sokken,
  • Ice Magic / DROPS 161-36 - Gebreide DROPS sokken met Noors patroon van Fabel. Maat 35 - 43
  • Ice Magic / DROPS 161-36 - Gebreide DROPS sokken met Noors patroon van Fabel. Maat 35 - 43
DROPS design: Model nr. fa-300
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maat: 35/37 – 38/40 – 41/43
Materiaal:
DROPS FABEL van Garnstudio
50-100-100 gr. kleur nr. 340, blue lagoon.
50 gr voor alle maten in kleur nr. 100, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 23 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Stekenverhouding – Kijk hier hoe u deze moet opmeten en waarom
Alternatief garen – Bekijk hier hoe u een ander garen kiest
Garengroep A tot F – Bekijk hier hoe u hetzelfde patroon gebruikt met een ander garen
Garenverbruik als u een alternatief garen kiest – Gebruik onze garenvervanger
-------------------------------------------------------


75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 2.39 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.59 € /50g
Breiwebshop
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.87 € /50g
Breiwebshop
Bestel
needles Naalden & Haaknaalden Bestel
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.78€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

PATROON:
Telpatronen A.1 tot en met A.4. Brei het hele patroon in tricotst.

MINDEREN VOOR DE HIEL:
Nld 1 (= goede kant): brei tot er 9 st over zijn, 1 r afh, 1 r, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 2 (= verkeerde kant): brei tot er 9 st over zijn, 1 av afh, 1 av, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 3 (= goede kant): brei tot er 8 st over zijn, 1 r afh, 1 r, afgeh st overh, keer het werk.
Nld 4 (= verkeerde kant): brei tot er 8 st over zijn, 1 av afh, 1 av, afgeh st overh, keer het werk.
Ga zo verder met minderen met 1 minder st voor elke mindering tot er 15-15-15 st op de nld staan.
--------------------------------------------------------

SOK:
Wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop.
Zet 66 st op met breinld zonder knop 3 mm en blue lagoon. brei 6 nld recht, brei 1 nld av (= vouwrand) en 6 nld recht. Brei dan volgens telpatroon A.1 over alle st (= 3 keer in de rondte) – pas TEGELIJKERTIJD in de laatste nld van A.1 het aantal st aan naar 63-70-70. DENK OM DE STEKENVERHOUDING.

Brei als A.1 een keer in de hoogte is gebreid A.2 over alle st (= 9-10-10 keer in de rondte) – pas TEGELIJKERTIJD het aantal st aan naar 62-68-68 in de laatste nld van A.2. Zet als A.2 een keer in de hoogte is gebreid de eerste 31-37-37 st op 1 hulpdraad = 31 st over voor de hiel.

Brei 5-5½-6 cm in A.4 over de hiel st en plaats een markeerder, minder dan voor de hiel - zie MINDEREN VOOR DE HIEL – en ga verder in patroon volgens A.4.

Neem na het minderen voor de hiel 12-13-14 st op aan elke kant van de hiel (neem afwisselend op met naturel en blue lagoon volgens patroon A.4) en zet de 31-37-37 st van de hulpdraad terug op de nld = 70-78-80 st. Brei de 31-37-37 st op de bovenkant van de voet als volgt: A.3A (= 3 st), A.3B (= 25-31-31 st), A.3C (= 3 st) en brei de st van de onderkant van de voet met A.4 (= 31 st) - minder TEGELIJKERTIJD aan elke kant van A.3 (st op de bovenkant van de voet). Brei de 2 st voor A.3A recht samen en brei de 2 st na telpatroon A.3C gedraaid recht samen (dus brei achter in de st in plaats van voor in de st) en herhaal dit minderen om de nld in totaal 6 keer = 58-66-68 st.

Ga verder in patroon A.3 en A.4 tot het werk 17-18-21 cm meet vanaf de markeerder op de hiel (= 5-6-6 cm nog te breien). Brei dan als volgt: A.3A, A.3B over de volgende 25-31-31 st, A.3C, A.4 over de volgende 27-29-31 st. Minder TEGELIJKERTIJD voor de teen aan elke kant van A.3A/A.3C. Minder als volgt voor telpatroon A.3A/C: brei de laatste 2 st recht samen. Minder als volgt na telpatroon A.3A/C: 1 r afh, 1 r, afgeh st overh. Herhaal dit minderen om de nld in totaal 6-9-9 keer en dan elke nld in totaal 4-1-1 keer = 18-26-28 st over op de nld. Brei in de volgende nld alle st 2 aan 2 r samen = 9-13-14 st. Knip de draden af en haal deze door de overgebleven st, trek ze aan en zet vast.
Brei nog een sok op dezelfde manier.

AFWERKING:
Vouw de rand aan de bovenkant naar binnen om en zet hem vast met kleine, onzichtbare steken.

Dit patroon is gecorrigeerd. .

Gewijzigd online: 27.08.2015
Correctie:...Ga verder in patroon A.3 en A.4 tot het werk 17-18-21 cm meet vanaf de markeerder op de hiel (= 5-6-6 cm nog te breien). Brei dan als volgt: A.3A, A.3B over de volgende 25-31-31 st, A.3C, A.4 over de volgende 27-29-31 st...

Telpatroon

symbols = naturel
symbols = blue lagoon
diagram
diagram
diagram
signature

Heeft u hulp nodig voor dit patroon?

Bedankt dat u een patroon van DROPS Design kiest. We zijn er trots op dat we patronen aanbieden die correct en makkelijk te volgen zijn. Alle patronen zijn uit het Noors vertaald en u kunt altijd het origineel patroon controleren (DROPS 161-36) voor de afmetingen en de berekiningen.

Heeft u moeite met het volgen van het patroon? Hieronder vindt u een lijst met bronnen die u kunnen helpen om uw project vlot af te maken - of om eenvoudig iets nieuws te leren.

1) Waarom is de stekenverhouding zo belangrijk?

De stekenverhouding bepaalt de uiteindelijke afmetingen van uw werkstuk en wordt normaliter aangegeven in 10 x 10 cm. Het wordt als volgt aangegeven: het aantal steken in de breedte x het aantal naalden in de hoogte - dus: 19 steken x 26 naalden = 10 x 10 cm.

De stekenverhouding is heel erg individueel; sommige mensen breien/haken heel losjes, terwijl anderen vrij strak werken. De stekenverhouding past u aan met de naalddikte, wat de reden is waarom we slechts een suggestie voor de naalddikte geven! U moet deze aanpassen (naar boven of beneden) om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding overeenkomt met de stekenverhouding die aangegeven staat in het patroon. Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan zal het garenverbruik anders zijn, en zal uw werkstuk andere afmetingen krijgen dan het patroon aangeeft.

De stekenverhouding geeft tevens aan welk garen als vervanging kan dienen. U kunt verschillende garens met elkaar vervangen, zolang de stekenverhouding maar hetzelfde is.

Bekijk de DROPS les: Hoe u de stekenverhouding opmeet

Bekijk de DROPS video: Hoe u een proeflapje maakt

naar boven

2) Wat zijn de garengroepen?

Al onze garens zijn ondergebracht in garengroepen (van A tot F) volgens dikte en stekenverhouding – groep A bevat de dunste garens en groep F de dikste. Dit maakt het makkelijker voor u om alternatieve garens te vinden voor onze patronen, indien u graag ander garen wilt gebruiken. Alle garens binnen dezelfde groep hebben ongeveer eenzelfde stekenverhouding en kunnen elkaar vervangen. Het is wel zo dat verschillende garenkwaliteiten verschillende structuren en eigenschappen hebben, wat het uiteindelijke werkstuk een unieke 'look en feel' geeft.

Klik hier voor een overzicht van de garens in elke garengroep

naar boven

3) Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

Bij het kiezen van een ander garen is het belangrijk dat de stekenverhouding hetzelfde blijft. De afmetingen van het uiteindelijke werk zijn dan hetzelfde als aangegeven in de tekening bij het patroon. Het is makkelijker om dezelfde stekenverhouding te krijgen als u garen gebruikt uit dezelfde garengroep. Het is ook mogelijk om meerdere draden van een dunner garen te gebruiken om de stekenverhouding van een dikker garen te krijgen. Probeer onze garenvervanger. We raden u aan om altijd een proeflapje te maken.

LET OP: als u een ander garen neemt, kan het kledingstuk een andere 'look en feel' krijgen dan het kledingstuk op de foto, vanwege individuele eigenschappen en kwaliteiten van elk garen.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een ander garen gebruiken dan staat aangegeven in het patroon?

naar boven

4) Hoe gebruik ik de garenvervanger?

Bovenaan al onze patronen vindt u een link naar onze garenvervanger, welke handig kan zijn als u een ander garen wilt gebruiken dan staat aangegeven in het patroon. Door het garen in te vullen dat u wilt vervangen, de hoeveelheid (in uw maat) en het aantal draden, stelt de vervanger geschikte alternatieven voor met dezelfde stekenverhouding. Daarnaast wordt aangegeven hoeveel u nodig heeft in de nieuwe kwaliteiten en of u met meerdere draden moet werken. De meeste bollen zijn 50 gram (sommige zijn 25 gram of 100 gram).

Als het patroon met meerdere kleuren wordt gebreid/gehaakt, moet elke kleur apart worden vervangen. Dit geldt ook als het patroon met verschillende draden van verschillende garens wordt gemaakt (bijvoorbeeld 1 draad Alpaca en 1 draad Kid-Silk) dan zult u voor elk individueel alternatieven moeten vinden.

Klik hier voor de garenvervanger

naar boven

5) Waarom krijg ik de verkeerde stekenverhouding met de aangegeven naalddikte?

De naalddikte die aangegeven is in het patroon geldt slechts als een richtlijn, het is van belang dat de stekenverhouding klopt. En omdat de stekenverhouding per persoon nogal verschillend is, zult u de naalddikte aan moeten passen om ervoor te zorgen dat UW stekenverhouding hetzelfde is als in het patroon – misschien is het nodig dat u 1 of zelfs 2 naalddiktes naar beneden of naar boven moet om de juiste stekenverhouding te krijgen. Daarom raden we ook aan om een proeflapje te maken.

Als u met een andere stekenverhouding werkt dan staat aangegeven in het patroon, dan kunnen de afmetingen van het werkstuk afwijken van de afmetingen volgens de tekening.

Bekijk de DROPS les: Hoe meet u de stekenverhouding

Bekijk de DROPS video: Hoe maakt u een proeflapje voor de stekenverhouding

naar boven

6) Waarom wordt het patroon van boven naar beneden gereid?

Als u een kledingstuk van boven naar beneden breit, dan geeft dit meer flexibiliteit en mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het kledingstuk te passen terwijl u er mee bezig bent. U kunt ook makkelijker de lengte van de pas en de schouderkoppen aanpassen.

In de uitleg worden alle stappen zorgvuldig uitgelegd in de juiste volgorde. De telpatronen zijn aangepast aan de breirichting en worden zoals gebruikelijk gebreid.

naar boven

7) Waarom zijn de mouwen korter in de grotere maten?

De totale breedte van het kledingstuk (van pols tot pols) is groter in de grotere maten, ondanks dat de eigenlijke mouwen korter zijn. De grotere maten hebben langere mouwkoppen en bredere schouders, dus er is een goede pasvorm in alle maten.

naar boven

8) Wat is een herhaling?

Telpatronen worden vaak herhaald in de breedte op de naald en/of in de hoogte. 1 herhaling van het telpatroon is hoe het te zien is in het telpatroon. Als er staat dat u 5 herhalingen van A.1 op de naald moet breien, dan breit u het patroon in totaal 5 keer achter/na elkaar op de naald. Als er staat dat u 2 herhalingen van A.1 in de hoogte moet breien, dan breit u het hele telpatroon (dus alle naalden van het telpatroon) een keer en begint u opnieuw onderaan bij het begin en breit u het telpatroon nog een keer.

naar boven

9) Hoe brei ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle naalden en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt gelezen van onder naar boven, van rechts naar links. 1 vierkant = 1 steek.

Als u heen en weer breit, wordt elke andere naald aan de goede kant gebreid en elke andere naald wordt aan de verkeerde kant gebreid. Als u aan de verkeerde kant breit, moet u het telpatroon omgekeerd breien, dus van links naar rechts. rechte steken worden dan averecht gebreid en averechte steken recht, etc.

Als u in de rondte breit wordt elke naald aan de goede kant gebreid en het telpatroon wordt dan van rechts naar links gebreid op alle naalden.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees ik de teltekening bij de patronen?

naar boven

10) Hoe haak ik volgens een telpatroon?

Het telpatroon laat alle toeren en elke steek zien vanaf de goede kant. Het wordt van onder naar boven gehaakt en van rechts naar links.

Als u heen en weer haakt, wordt elke andere toer aan de goede kant gehaakt: van rechts naar links en elke andere toer wordt aan de verkeerde kant gehaakt: vank links naar rechts.

Als u in de rondte haakt, wordt elke toer in het telpatroon aan de goede kant gehaakt, van rechts naar links.

Als u een cirkelvormig telpatroon haakt, dan begint u in het midden en haakt u naar buiten toe, tegen de klok in, toer na toer.

Meestal beginnen de toeren met een opgegeven aantal lossen (overeenkomend met de hoogte van de volgende steek), deze zijn of in het telpatroon opgenomen, of uitgelegd in het patroon.

Bekijk de DROPS les: Hoe lees je telpatronen voor haken

naar boven

11) Hoe brei/haak je verschillende telpatronen tegelijkertijd op dezelfde naald/toer

Instructies om verschillende telpatronen achter elkaar op dezelfde naald/toer te breien/haken, worden meestal als volgt beschreven: “brei/haak A.1, A.2, A.3 in totaal 0-0-2-3-4 keer". Dit betekent dat u A.1 een keer breit/haakt, daarna wordt A.2 een keer gebreid/gehaakt, en A.3 wordt het aantal aangegeven keren (in de breedte) in uw maat gebreid/gehaakt – in dit geval als volgt: S = 0 keer, M = 0 keer, L=2 keer, XL= 3 keer en XXL = 4 keer.

De telpatronen worden zoals gebruikelijk gebreid/gehaakt: begin met de eerste naald/toer in A.1, brei/haak dan de volgende naald/toer in A.2 etc.

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor breien leest

Bekijk de DROPS les: Hoe u telpatronen voor haken leest

naar boven

12) Waarom begint het werk met meer lossen dan waarmee gehaakt wordt?

Lossen zijn ietsje smaller dan andere steken en om te voorkomen dat de opzetrand te strak wordt, haken we eenvoudigweg meer lossen om mee te beginnen. Het aantal steken wordt in de volgende toer aangepast zodat het overeenkomt met het patroon en de afmetingen in de tekening.

naar boven

13) Waarom meerderen voor de boord als het werk van boven naar beneden gebreid wordt?

De rand in ribbelsteek is elastischer en zal ietwat samentrekken vergeleken met bijvoorbeeld tricotsteek. Door te meerderen voor de rand in ribbelsteek, voorkomt u een zichtbaar verschil in breedte tussen de rand in ribbelsteek en de rest van het lijf.

naar boven

14) Waarom meerderen in de afkantrand?

Het gebeurt vrij makkelijk dat u te strak afkant, en door omslagen te maken tijdens het afkanten (terwijl u deze tegelijkertijd afkant) voorkomt u dat de afkantrand te strak wordt.

Bekijk de DROPS video: Hoe kant u af met omslagen

naar boven

15) Hoe meerder/minder je afwisselend op elke 3e en 4e naald/toer?

Om gelijkmatig te meerderen (of te minderen) kunt u meerderen op, bijvoorbeeld: afwisselend elke 3e en 4e naald, als volgt: brei 2 naalden en meerder op de 3e naald, brei 3 naalden en meerder op de 4e naald. Herhaal dit tot het meerderen klaar is.

Bekijk de DROPS les: Meerder of minder 1 st afwisselend

naar boven

16) Waarom is het patroon een beetje anders dan wat ik op de foto zie?

Herhalingen van het patroon kunnen een beetje anders zijn in de verschillende maten, om de juiste verhoudingen te krijgen. Als u niet dezelfde maat maakt als het kledingstuk op de foto, wijkt uw werkstuk wellicht ietsje af. Dit is met zorg ontwikkeld en aangepaste zodat het totale beeld van het kledingstuk hetzelfde is in alle maten.

Zorg ervoor dat u de instructies en de telpatronen voor uw maat volgt!

naar boven

17) Hoe kan ik een vest in de rondte breien, in plaats van heen en weer?

Als u liever in de rondte breit dan heen en weer, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen. U moet dan steken midden voor toevoegen (meestal 5 steken) en de instructies volgen. Als u normaal het werk keert en aan de verkeerde kant breit, breit u nu over de extra steken en gaat u verder in de rondte. Aan het einde knipt u het werk open. Neem steken op voor de biezen en werk de afgeknipte randen af.

Bekijk de DROPS video: Hoe breit u knipbiezen en openknippen

naar boven

18) Kan ik een trui heen en weer breien in plaats van in de rondte?

Als u liever heen en weer breit dan in de rondt, dan kunt u natuurlijk het patroon aanpassen zodat u de panden apart van elkaar breit en aan het eind aan elkaar naait. Deel de steken voor het lijf in tweeën en voeg 1 kantsteek toe aan elke kant (voor het in elkaar naaien) en brei het voor- en achterpand apart van elkaar.

Bekijk de DROPS les: Kan ik een patroon aanpassen van rondbreinaalden naar rechte naalden?

naar boven

19) Waarom staan er garens in de patronen die niet meer leverbaar zijn?

Omdat de verschillende garens verschillende kwaliteiten en verschillend texturen hebben, hebben we ervoor gekozen om het originele garen in het patroon te laten staan. Maar u kunt vrij makkelijk andere opties vinden tussen de beschikbare garenkwaliteiten door onze garenvervanger te gebruiken, of door een garen uit dezelfde garengroep uit te kiezen.

Het is mogelijk dat sommige verkooppunten nog bollen op voorraad hebben van garens die niet meer leverbaar zijn, of dat iemand thuis nog een paar bollen heeft liggen en hier een patroon bij zoekt.

Degarenvervanger laat alternatieve garens zien en de hoeveelheid die u nodig heeft in de nieuwe kwaliteit.

naar boven

20) Hoe verander ik een kledingstuk voor dames in eentje voor heren?

Als u een patroon heeft gevonden doe alleen beschikbaar is in damesmaten, dan hoeft het niet heel moeilijk te zijn om deze aan te passen naar een herenmaat. Het grootste verschil is de lengte van de mouwen en het lijf. Begin met breien in de damesmaat die overeenkomt met de borstwijdte. De lengte die erbij komt wordt namelijk gebreid voordat u begint met afkanten voor de armsgaten. Als het patroon van boven naar beneden wordt gebreid, kunt u lengte toevoegen vlak na de armsgaten of voor de eerste mindering op de mouw.

Wat betreft de extra hoeveelheid garen wat u nodig heeft: dit hangt heel erg af van hoeveel lengte u toevoegt, maar het is vaak meter dat u een bol te veel hebt dan te weinig.

naar boven

21) Hoe voorkom ik dat een harig kledingstuk gaat pillen of pluizen?

Alle garens hebben vezels die uitsteken (door de productie) waardoor een kledingstuk gaat pluizen of pillen. Geborstelde garens (dus meer harige garens) hebben meer van deze losse, uitstekende vezels waardoor het eerder gaat pluizen of pillen.

Hoewel het niet mogelijk is om te garanderen dat geborsteld garen 100% pluisvrij is, is het wel mogelijk om dit drastisch af te laten nemen, door de volgende stappen te ondernemen:

1. Als het kledingstuk klaar is (voordat u het gaat wassen) schudt u het kledingstuk flink uit, zodat de losse haartjes eruit komen. LET OP: gebruik GEEN roller, borstel of andere methode, waardoor aan het kledingstuk getrokken wordt

2. Plaats het kledingstuk in een plastic zak en leg het in de vriezer - de temperatuur zorgt ervoor dat de vezels minder aan elkaar blijven zitten, en uitstekende vezels komen makkelijker los.

3. Laat een paar uur in de vriezer liggen, voordat u het eruit haalt en schudt het kledingstuk dan opnieuw uit.

4. Was het kledingstuk volgens de instructies op het garenlabel.

naar boven

22) Waar op het kledingstuk wordt de lengte gemeten??

De tekening/ het schema met de afmetingen geeft informatie over de volledige lengte van het kledingstuk. Als het een trui of een vest betreft, dan wordt deze vanaf het hoogste punt op de schouder gemeten (meestal het dichtst bij de halslijn), en recht naar beneden tot de onderkant van het kledingstuk. Het wordt NIET gemeten vanaf de punt van de schouder. Op gelijke wijze wordt ook de lengte van de pas gemeten, vanaf het hoogste punt op de schouder en naar beneden tot waar de pas gesplitst wordt voor het lijf en de mouwen.

Op een vest worden de afmetingen nooit over de biezen genomen, tenzij anders aangegeven. Meet altijd binnen de biessteken als u de lengte opmeet.

Bekijk de DROPS les: Maattekeningen lezen

naar boven

23) Hoe weet ik hoeveel bollen ik nodig heb?

De benodigde hoeveelheid garen wordt aangegeven in grammen, dus bijvoorbeeld: 450 g. Om uit te rekenen hoeveel bollen u nodig heeft, moet u eerst weten hoeveel gram er in 1 bol gaat (25 g, 50 g, of 100 g). Deze informatie vindt u door op de individuele garenkwaliteit te klikken op onze site. Deel de hoeveelheid benodigde garen door de hoeveelheid per bol. Bijvoorbeeld, als de bollen 50 gram wegen (de meest gebruikelijke hoeveelheid), ziet de berekening er als volgt uit: 450 / 50 = 9 bollen.

naar boven

Heeft u DROPS garen besteld om dit patroon te maken? Dan heeft u recht op hulp van de winkel waar u het garen gekocht heeft. Vind hier een lijst van DROPS winkels!
Kunt u het antwoord op uw vraag nog steeds niet vinden? Scroll dan naar beneden en laat een vraag achter zodat een van onze experts kan proberen u te helpen. Dit wordt normaal tussen 5 tot 10 werkdagen gedaan.. In de tussentijd kunt u de vragen en antwoorden lezen die anderen bij dit patroon achter hebben gelaten of doe mee met de DROPS Workshop op Facebook om hulp te krijgen van mede breisters en haaksters!

Opmerkingen / Vragen (24)

country flag Anne 01.01.2021 - 20:48:

Savner en god teknik (video) til at skifte farve for hver maske på vrangpinden (striberne på hælen, når der strikkes frem og tilbage)

user icon DROPS Design 07.01.2021 kl. 15:23:

Hej Anne, jeg tror du kan bruge denne, men der ligger flere under selve opskriften: Fair Isle - 2 farver God fornøjelse!

country flag Birgit 05.11.2020 - 18:17:

A3a + A3B + A3C en A4 is volgens mij 3+31+3+29 is 66. Dan minderen voor de teen 10 x 2 steken is 66-20 is 46 steken over, terwijl in beschrijving 26 steken over zijn. Hoe kan dit, wat te doen met de 20 extra steken??

user icon DROPS Design 19.11.2020 kl. 11:25:

Dag Birgit,

Je mindert aan beide kanten van A.3A en aan beide kanten van A.3C in totaal 10 keer = 40 steken geminderd in totaal; aan elke kant 20 steken.

country flag Anita Wangen 05.01.2020 - 23:24:

Når jeg strikker hælfellingen blir den ytterste av maskene så løse at det blir hull. Noe tips for å forhindre dette? Er det fordi en strikkker annenhver maske med to tråder?

user icon DROPS Design 06.01.2020 kl. 07:13:

Hei Anita, Du kan prøve å ta masken av pinnen, vri den, sette den tilbake på pinnen og strikke den etterpå, God fornøyelse!

Gill Knight 03.08.2018 - 19:17:

I don't understand what it means in the pattern with 66 stitches when it says adjust stitches to 68 for the large size. How are we adjusting? Casting on more stitches?

user icon DROPS Design 04.08.2018 kl. 23:38:

Dear Gill, yes it means that in that certain row you should add (increase) or decrease enough stitches so you will have the number that is given. In your case that is decreasing two stitches in the round. Happy Knitting!

Monica 23.06.2016 - 21:02:

Buongiorno, con quante maglie bisogna iniziare per le taglie 38-40? C'è solo un'indicazione (66m) ma mi sembra un po' strano che siano le stesse per tutte le taglie. Grazie mille :)

user icon DROPS Design 23.06.2016 kl. 21:09:

Buongiorno Monica. Si avviano 66 m per tutte le taglie. Il numero delle m cambia per le diverse taglie nel corso del lavoro. Buon lavoro!

country flag Carmen Wirth 07.02.2016 - 18:03:

Hallo, ich habe mir heute Wolle für drei Paar Socken bestellt, weil sie mir und auch meinem Mann sehr gut gefallen. Ich studiere nun die Anleitung und stolpere sogleich über eine Formulierung: ,,in Norwegertechnik mit mehreren Wollknäuel arbeiten,, Bedeutet dies bei 5 Maschen einer Farbe jeweils einen neuen Knäuel zu nehmen oder kann ich über diese Strecke die zweite Farbe mitführen. Sind 4 oder 5 Maschen zuviel für einen Spannfaden hinter der Arbeit. Danke. MfG C.Wirth

user icon DROPS Design 09.02.2016 kl. 14:44:

Sie führen die 2. Farbe stets mit, wenn in einer Rd mit 2 Farben gearbeitet wird. Sie können den Faden problemlos über ca. 4 Maschen mitführen, wenn es mehr Maschen sind, verschränken Sie den mitgeführten Faden einfach mit dem Arbeitsfaden, dann hängt er nicht durch und Sie verheddern sich beim Anziehen nicht darin. "Norwegertechnik" ist gleichbedeutend mit Fair-Isle, dazu finden Sie auch Videos im Kopf neben dem Foto.

country flag Andrea 05.05.2015 - 12:00:

Vielen Dank. So ist es klar!!!

country flag Andrea 04.05.2015 - 09:36:

Ich komme nichtweiter... nach der Ferse nehme habe ich 15 Maschen auf der Nadel, fasse seitliche jeweils wieder 12 Maschen auf und hole die 31 stillgelegten Machen wieder auf die Nadel zurück. Somit habe habe ich 70 Maschen. Das verstehe ich. Weiter die Maschen der Fußsole mit 31Maschen: 70 - 31 = 39 Aber A3a (3 Maschen ) + A3B (31Maschen ) + A3C (3 Maschen ) ergeben zusammen nur 37 Maschen. Das heißt es bleiben 2 Maschen übrig....... Wo ist mein Fehler......

user icon DROPS Design 04.05.2015 kl. 23:52:

Ich denke, der Hinweis, dass A.4 aus 31 M besteht, ist an der Stelle etwas irreführend - denn Sie müssen einfach über alle Fußsohlen-M A.4 stricken. Sie stricken die Runde insgesamt wie folgt: 31 M sind Fußrücken-M (diese M haben mit den M von A.4 nichts zu tun, es sind rein zufällig auch 31 M), der Rest, 39 M, sind die Fußsohlen-M. Die 31 Fußrücken-M stricken Sie in A.3A (3 M), A.3B (25 M - Sie müssen die richtige Größe beachten, die kleinste Größe, die Sie stricken, hat bei A.3B nur 25 M) und A.3C (3 M), alle 39 Fußsohlen-M stricken Sie in A.4. Dann sollte alles aufgehen.

country flag Viktoria Heep 14.04.2015 - 00:06:

Hallo, leider stimmt das Strickmuster nicht mit den abgebildeten Socken im Abschluss überein. Zum Schluss soll 2 x A.4 gearbeitet werden, gem.Bild würde ich sagen es ist auf der Oberseite des Fußes eine Abwandlung von A.3B?

user icon DROPS Design 14.04.2015 kl. 14:41:

Sie haben Recht, es sieht auf dem Foto so aus, als müsste wie folgt gestrickt werden: "A.3A, A.3B über die nächsten 25-31-31 M, A.3C, A.4 über die nächsten 27-29-31 M ...". Ich werde das an die Designerinnen weiterleiten. Sie können wie oben beschrieben weiterstricken, das Muster wird dann mit den Abnahmen natürlich rechts und links abgeschnitten, das sieht man ja auch auf dem Bild.

country flag Ellen 29.03.2015 - 20:28:

Als je met de teenminderingen gaat beginnen staat er in het patroon dat je onder andere A. 4 moet breien. Dit is het streepjespatroon. Maar op de foto is dit toch anders?

user icon DROPS Design 30.03.2015 kl. 10:15:

Ik denk dat u gelijk hebt en dat op de voorkant het bloemenpatroon gewoon door moet lopen. Uw vraag is doorgestuurd naar onze designafdeling, maar het kan een tijdje duren voor daar antwoord op komt.

Laat een opmerking achter voor DROPS 161-36

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.