DROPS / 161 / 36

Ice Magic by DROPS Design

Strikket DROPS sokker i ”Fabel” med norskmønster. Str 35 - 43.

Stikkord: nordisk, sokker,
  • Ice Magic / DROPS 161-36 - Strikket DROPS sokker i ”Fabel” med norskmønster. Str 35 - 43.
  • Ice Magic / DROPS 161-36 - Strikket DROPS sokker i ”Fabel” med norskmønster. Str 35 - 43.
DROPS Design: Modell nr fa-300
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Størrelse: 35/37 – 38/40 - 41/43
Materialer:
DROPS FABEL fra Garnstudio
50-100-100 g f.nr 340, blå lagune
50 g i alle str i f.nr 100, natur

DROPS SETTP NR 3 – eller det p.nr du må bruke for å få 23 m x 32 p glstrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------
Strikkefasthet – Se hvordan og hvorfor du måler her
Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her
-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 29.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 33.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
needles Pinner & Heklenåler Bestill
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 58kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Diag A.1 – A.4. Hele mønsteret strikkes i glattstrikk.

HÆLFELLING:
1.p (= retten): Strikk til det gjenstår 9 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over, snu arb.
2.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 9 m, ta neste m løs av som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse m over, snu arb.
3.p (= retten): Strikk til det gjenstår 8 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over, snu arb.
4.p (= vrangen): Strikk til det gjenstår 8 m, ta neste m løs av p som om den skulle strikkes vrang, 1 vrang, løft den løse m over, snu arb.
Fortsett fellingen på samme måte ved å strikke til det gjenstår 1 m mindre før det tas 1 m løs av til det gjenstår 15-15-15 m på p.
--------------------------------------------------------

SOKK:
Arb strikkes rundt på settp. Legg opp 66 m på settp 3 med blå lagune. Strikk 6 omg rett, 1 omg vrang (= brettekant) og 6 omg rett. Deretter strikkes det etter diag A.1 over alle m (= 3 ganger i bredden) – SAMTIDIG som på siste omg av A.1 justeres m-antallet til 63-70-70 m. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN!
Når A.1 er strikket 1 gang i høyden strikkes A.2 over alle m (= 9-10-10 ganger i bredden) - SAMTIDIG som m-antallet justeres til 62-68-68 m på siste omg i A.2. Når A.2 er strikket 1 gang i høyden settes 31-37-37 m på 1 tråd = 31 m til hæl.
Strikk A.4 over hæl-m i 5-5½-6 cm, sett en merketråd, deretter felles det til hæl - se HÆLFELLING – fortsett i mønster etter A.4.
Etter hælfellingen strikkes det opp 12-13-14 m på hver side av hælen (strikk opp annenhver natur og blå lagune slik at det passer inn i A.4) og de 31-37-37 m fra tråden settes tilbake på p = 70-78-80 m. De 31-37-37 m oppå foten strikkes slik: A.3A (= 3 m), A.3B (= 25-31-31 m), A.3C (= 3 m), m under foten strikkes med A.4 (= 31 m) - SAMTIDIG felles det på hver side av A.3 (m oppå foten). Strikk de 2 m før A.3A rett sammen og de 2 m etter A.3C vridd rett sammen (dvs at det strikkes i bakre del av m isteden for fremre), gjenta på hver 2.p totalt 6 ganger = 58-66-68 m.
Fortsett med mønster A.3 og A.4 til arb måler 17-18-21 cm fra merketråden på hælen (= 5-6-6 cm igjen). Videre strikkes det slik: A.3A, A.4 over de neste 25-31-31 m, A.3C, A.3B over de neste 27-29-31 m. SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av A.3A/A.3C. Fell slik før A.3A/C: 2 siste m rett sammen.
Fell slik etter A.3A/C: ta første m løst av, 1 rett, løft den løse m over. Fell på hver 2.omg totalt 6-9-9 ganger og deretter på hver omg totalt 4-1-1 ganger = 18-26-28 m tilbake. På neste omg strikkes alle m 2 og 2 rett sammen = 9-13-14 m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt. Strikk 1 sokk til på samme måte.

MONTERING:
Brett inn brettekanten, og sy fast med små, usynlige sting.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 27.08.2015
Rettelse: ...Fortsett med mønster A.3 og A.4 til arb måler 17-18-21 cm fra merketråden på hælen (= 5-6-6 cm igjen). Videre strikkes det slik: A.3A, A.4 over de neste 25-31-31 m, A.3C, A.3B over de neste 27-29-31 m. SAMTIDIG som det felles til tå på hver side av A.3A/A.3C. Fell slik før A.3A/C: 2 siste m rett sammen.

Diagram

symbols = natur
symbols = blå lagune
diagram
diagram
diagram
signature

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (24)

country flag Anne 01.01.2021 - 20:48:

Savner en god teknik (video) til at skifte farve for hver maske på vrangpinden (striberne på hælen, når der strikkes frem og tilbage)

user icon DROPS Design 07.01.2021 kl. 15:23:

Hej Anne, jeg tror du kan bruge denne, men der ligger flere under selve opskriften: Fair Isle - 2 farver God fornøjelse!

country flag Birgit 05.11.2020 - 18:17:

A3a + A3B + A3C en A4 is volgens mij 3+31+3+29 is 66. Dan minderen voor de teen 10 x 2 steken is 66-20 is 46 steken over, terwijl in beschrijving 26 steken over zijn. Hoe kan dit, wat te doen met de 20 extra steken??

user icon DROPS Design 19.11.2020 kl. 11:25:

Dag Birgit,

Je mindert aan beide kanten van A.3A en aan beide kanten van A.3C in totaal 10 keer = 40 steken geminderd in totaal; aan elke kant 20 steken.

country flag Anita Wangen 05.01.2020 - 23:24:

Når jeg strikker hælfellingen blir den ytterste av maskene så løse at det blir hull. Noe tips for å forhindre dette? Er det fordi en strikkker annenhver maske med to tråder?

user icon DROPS Design 06.01.2020 kl. 07:13:

Hei Anita, Du kan prøve å ta masken av pinnen, vri den, sette den tilbake på pinnen og strikke den etterpå, God fornøyelse!

Gill Knight 03.08.2018 - 19:17:

I don't understand what it means in the pattern with 66 stitches when it says adjust stitches to 68 for the large size. How are we adjusting? Casting on more stitches?

user icon DROPS Design 04.08.2018 kl. 23:38:

Dear Gill, yes it means that in that certain row you should add (increase) or decrease enough stitches so you will have the number that is given. In your case that is decreasing two stitches in the round. Happy Knitting!

Monica 23.06.2016 - 21:02:

Buongiorno, con quante maglie bisogna iniziare per le taglie 38-40? C'è solo un'indicazione (66m) ma mi sembra un po' strano che siano le stesse per tutte le taglie. Grazie mille :)

user icon DROPS Design 23.06.2016 kl. 21:09:

Buongiorno Monica. Si avviano 66 m per tutte le taglie. Il numero delle m cambia per le diverse taglie nel corso del lavoro. Buon lavoro!

country flag Carmen Wirth 07.02.2016 - 18:03:

Hallo, ich habe mir heute Wolle für drei Paar Socken bestellt, weil sie mir und auch meinem Mann sehr gut gefallen. Ich studiere nun die Anleitung und stolpere sogleich über eine Formulierung: ,,in Norwegertechnik mit mehreren Wollknäuel arbeiten,, Bedeutet dies bei 5 Maschen einer Farbe jeweils einen neuen Knäuel zu nehmen oder kann ich über diese Strecke die zweite Farbe mitführen. Sind 4 oder 5 Maschen zuviel für einen Spannfaden hinter der Arbeit. Danke. MfG C.Wirth

user icon DROPS Design 09.02.2016 kl. 14:44:

Sie führen die 2. Farbe stets mit, wenn in einer Rd mit 2 Farben gearbeitet wird. Sie können den Faden problemlos über ca. 4 Maschen mitführen, wenn es mehr Maschen sind, verschränken Sie den mitgeführten Faden einfach mit dem Arbeitsfaden, dann hängt er nicht durch und Sie verheddern sich beim Anziehen nicht darin. "Norwegertechnik" ist gleichbedeutend mit Fair-Isle, dazu finden Sie auch Videos im Kopf neben dem Foto.

country flag Andrea 05.05.2015 - 12:00:

Vielen Dank. So ist es klar!!!

country flag Andrea 04.05.2015 - 09:36:

Ich komme nichtweiter... nach der Ferse nehme habe ich 15 Maschen auf der Nadel, fasse seitliche jeweils wieder 12 Maschen auf und hole die 31 stillgelegten Machen wieder auf die Nadel zurück. Somit habe habe ich 70 Maschen. Das verstehe ich. Weiter die Maschen der Fußsole mit 31Maschen: 70 - 31 = 39 Aber A3a (3 Maschen ) + A3B (31Maschen ) + A3C (3 Maschen ) ergeben zusammen nur 37 Maschen. Das heißt es bleiben 2 Maschen übrig....... Wo ist mein Fehler......

user icon DROPS Design 04.05.2015 kl. 23:52:

Ich denke, der Hinweis, dass A.4 aus 31 M besteht, ist an der Stelle etwas irreführend - denn Sie müssen einfach über alle Fußsohlen-M A.4 stricken. Sie stricken die Runde insgesamt wie folgt: 31 M sind Fußrücken-M (diese M haben mit den M von A.4 nichts zu tun, es sind rein zufällig auch 31 M), der Rest, 39 M, sind die Fußsohlen-M. Die 31 Fußrücken-M stricken Sie in A.3A (3 M), A.3B (25 M - Sie müssen die richtige Größe beachten, die kleinste Größe, die Sie stricken, hat bei A.3B nur 25 M) und A.3C (3 M), alle 39 Fußsohlen-M stricken Sie in A.4. Dann sollte alles aufgehen.

country flag Viktoria Heep 14.04.2015 - 00:06:

Hallo, leider stimmt das Strickmuster nicht mit den abgebildeten Socken im Abschluss überein. Zum Schluss soll 2 x A.4 gearbeitet werden, gem.Bild würde ich sagen es ist auf der Oberseite des Fußes eine Abwandlung von A.3B?

user icon DROPS Design 14.04.2015 kl. 14:41:

Sie haben Recht, es sieht auf dem Foto so aus, als müsste wie folgt gestrickt werden: "A.3A, A.3B über die nächsten 25-31-31 M, A.3C, A.4 über die nächsten 27-29-31 M ...". Ich werde das an die Designerinnen weiterleiten. Sie können wie oben beschrieben weiterstricken, das Muster wird dann mit den Abnahmen natürlich rechts und links abgeschnitten, das sieht man ja auch auf dem Bild.

country flag Ellen 29.03.2015 - 20:28:

Als je met de teenminderingen gaat beginnen staat er in het patroon dat je onder andere A. 4 moet breien. Dit is het streepjespatroon. Maar op de foto is dit toch anders?

user icon DROPS Design 30.03.2015 kl. 10:15:

Ik denk dat u gelijk hebt en dat op de voorkant het bloemenpatroon gewoon door moet lopen. Uw vraag is doorgestuurd naar onze designafdeling, maar het kan een tijdje duren voor daar antwoord op komt.

Kommentér oppskrift DROPS 161-36

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.