Ice Magic by DROPS Design

Stickade DROPS sockor i ”Fabel” med norskt mönster. Stl 35 - 43.

Keywords: flerfärgat, nordisk, sockor
DROPS Design: Modell nr fa-300
Garngrupp A
----------------------------------------------------------
Storlek: 35/37 – 38/40 - 41/43
Garnåtgång:
DROPS FABEL från Garnstudio
50-100-100 g nr 340, blue lagoon
50 g i alla stl i nr 100, natur

DROPS STRUMPST NR 3 – eller det st.nr du måste använda för att få 23 m x 32 v slätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Stickfasthet – Se hur och varför du mäter här
Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------


75% Ull, 25% Polyamid
från 28.00 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 28.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 31.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 34.00 kr /50g
LindeHobby
Beställ 
needles Stickor och virknålar Beställ 
Garnet till detta mönstret kostar 56kr. Läs mer.

Instruktioner

MÖNSTER:
Diag A.1 – A.4. Hela mönstret stickas i slätst.

HÄLMINSKNING:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 9 m, lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 9 m, lyft nästa m som om den skulle stickas avig, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 3 (= rätsidan): Sticka tills det återstår 8 m, lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över, vänd arb.
VARV 4 (= avigsidan): Sticka tills det återstår 8 m, lyft 1 m som om den skulle stickas avig, 1 am, drag den lyfta m över, vänd arb.
Fortsätt minskn på samma sätt genom att sticka tills det återstår 1 m mindre innan det lyfts 1 m tills det återstår 15-15-15 m på st.
--------------------------------------------------------

SOCKA:
Arb stickas runt på strumpst. Lägg upp 66 m på strumpst 3 med blue lagoon. Sticka 6 v rätt, 1 v avigt (= vikkant) och 6 v rätt. Sedan stickas det efter diag A.1 över alla m (= 3 ggr på bredden) – SAMTIDIGT på sista v av A.1 justeras maskantalet till 63-70-70 m. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När A.1 har stickats 1 gång på höjden stickas A.2 över alla m (= 9-10-10 ggr på bredden) - SAMTIDIGT som maskantalet justeras till 62-68-68 m på sista v i A.2. När A.2 har stickats 1 gång på höjden sätts 31-37-37 m på en tråd = 31 m till häl.
Sticka A.4 över häl-m i 5-5½-6 cm, sätt en markör, sedan minskas det till häl - se HÄLMINSKN – fortsätt i mönster efter A.4.
Efter hälminskn stickas det upp 12-13-14 m på varje sida av hälen (sticka upp varannan natur och blue lagoon så att det passar in i A.4) och de 31-37-37 m från tråden sätts tillbaka på st = 70-78-80 m. De 31-37-37 m uppepå foten stickas så här: A.3A (= 3 m), A.3B (= 25-31-31 m), A.3C (= 3 m), m under foten stickas det med A.4 (= 31 m) - SAMTIDIGT minskas det på varje sida av A.3 (m uppepå foten). Sticka de 2 m före A.3A räta tills och de 2 m efter A.3C vridet räta tills (dvs att det stickas i bakre maskbågarna i stället för i främre), upprepa på vartannat v totalt 6 ggr = 58-66-68 m. Fortsätt med mönster A.3 och A.4 tills arb mäter 17-18-21 cm från markören på hälen (= 5-6-6 cm kvar). Sedan stickas det så här: A.3A, A.3B över de nästa 25-31-31 m, A.3C, A.4 över de nästa 27-29-31 m. SAMTIDIGT som det minskas för tårna på varje sida av A.3A/A.3C. Minska så här före A.3A/C: de 2 sista m räta tills. Minska så här efter A.3A/C: lyft första m, 1 rm, drag den lyfta m över. Minska på vartannat v totalt 6-9-9 ggr och sedan på varje v totalt 4-1-1 ggr = 18-26-28 m kvar. På nästa v stickas alla m 2 och 2 räta tills = 9-13-14 m. Klipp av tråden och drag den genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt. Sticka en socka till på samma sätt.

MONTERING:
Vik in vikkanten, och sy fast med små, osynliga stygn.

Detta mönster har uppdaterats. .

Uppdaterad online: 27.08.2015
Rättelse:... Fortsätt med mönster A.3 och A.4 tills arb mäter 17-18-21 cm från markören på hälen (= 5-6-6 cm kvar). Sedan stickas det så här: A.3A, A.3B över de nästa 25-31-31 m, A.3C, A.4 över de nästa 27-29-31 m....

Diagram

symbols = natur
symbols = blue lagoon
diagram
diagram
diagram

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 161-36) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

signature-image signature

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Alla våra mönster har instruktionsvideor som kan vara till hjälp.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (24)

country flag Anne wrote:

Savner en god teknik (video) til at skifte farve for hver maske på vrangpinden (striberne på hælen, når der strikkes frem og tilbage)

01.01.2021 - 20:48

DROPS Design answered:

Hej Anne, jeg tror du kan bruge denne, men der ligger flere under selve opskriften: Fair Isle - 2 farver God fornøjelse!

07.01.2021 kl. 15:23

country flag Birgit wrote:

A3a + A3B + A3C en A4 is volgens mij 3+31+3+29 is 66. Dan minderen voor de teen 10 x 2 steken is 66-20 is 46 steken over, terwijl in beschrijving 26 steken over zijn. Hoe kan dit, wat te doen met de 20 extra steken??

05.11.2020 - 18:17

DROPS Design answered:

Dag Birgit,

Je mindert aan beide kanten van A.3A en aan beide kanten van A.3C in totaal 10 keer = 40 steken geminderd in totaal; aan elke kant 20 steken.

19.11.2020 kl. 11:25

country flag Anita Wangen wrote:

Når jeg strikker hælfellingen blir den ytterste av maskene så løse at det blir hull. Noe tips for å forhindre dette? Er det fordi en strikkker annenhver maske med to tråder?

05.01.2020 - 23:24

DROPS Design answered:

Hei Anita, Du kan prøve å ta masken av pinnen, vri den, sette den tilbake på pinnen og strikke den etterpå, God fornøyelse!

06.01.2020 kl. 07:13

Gill Knight wrote:

I don't understand what it means in the pattern with 66 stitches when it says adjust stitches to 68 for the large size. How are we adjusting? Casting on more stitches?

03.08.2018 - 19:17

DROPS Design answered:

Dear Gill, yes it means that in that certain row you should add (increase) or decrease enough stitches so you will have the number that is given. In your case that is decreasing two stitches in the round. Happy Knitting!

04.08.2018 kl. 23:38

Monica wrote:

Buongiorno, con quante maglie bisogna iniziare per le taglie 38-40? C'è solo un'indicazione (66m) ma mi sembra un po' strano che siano le stesse per tutte le taglie. Grazie mille :)

23.06.2016 - 21:02

DROPS Design answered:

Buongiorno Monica. Si avviano 66 m per tutte le taglie. Il numero delle m cambia per le diverse taglie nel corso del lavoro. Buon lavoro!

23.06.2016 kl. 21:09

country flag Carmen Wirth wrote:

Hallo, ich habe mir heute Wolle für drei Paar Socken bestellt, weil sie mir und auch meinem Mann sehr gut gefallen. Ich studiere nun die Anleitung und stolpere sogleich über eine Formulierung: ,,in Norwegertechnik mit mehreren Wollknäuel arbeiten,, Bedeutet dies bei 5 Maschen einer Farbe jeweils einen neuen Knäuel zu nehmen oder kann ich über diese Strecke die zweite Farbe mitführen. Sind 4 oder 5 Maschen zuviel für einen Spannfaden hinter der Arbeit. Danke. MfG C.Wirth

07.02.2016 - 18:03

DROPS Design answered:

Sie führen die 2. Farbe stets mit, wenn in einer Rd mit 2 Farben gearbeitet wird. Sie können den Faden problemlos über ca. 4 Maschen mitführen, wenn es mehr Maschen sind, verschränken Sie den mitgeführten Faden einfach mit dem Arbeitsfaden, dann hängt er nicht durch und Sie verheddern sich beim Anziehen nicht darin. "Norwegertechnik" ist gleichbedeutend mit Fair-Isle, dazu finden Sie auch Videos im Kopf neben dem Foto.

09.02.2016 kl. 14:44

country flag Andrea wrote:

Vielen Dank. So ist es klar!!!

05.05.2015 - 12:00

country flag Andrea wrote:

Ich komme nichtweiter... nach der Ferse nehme habe ich 15 Maschen auf der Nadel, fasse seitliche jeweils wieder 12 Maschen auf und hole die 31 stillgelegten Machen wieder auf die Nadel zurück. Somit habe habe ich 70 Maschen. Das verstehe ich. Weiter die Maschen der Fußsole mit 31Maschen: 70 - 31 = 39 Aber A3a (3 Maschen ) + A3B (31Maschen ) + A3C (3 Maschen ) ergeben zusammen nur 37 Maschen. Das heißt es bleiben 2 Maschen übrig....... Wo ist mein Fehler......

04.05.2015 - 09:36

DROPS Design answered:

Ich denke, der Hinweis, dass A.4 aus 31 M besteht, ist an der Stelle etwas irreführend - denn Sie müssen einfach über alle Fußsohlen-M A.4 stricken. Sie stricken die Runde insgesamt wie folgt: 31 M sind Fußrücken-M (diese M haben mit den M von A.4 nichts zu tun, es sind rein zufällig auch 31 M), der Rest, 39 M, sind die Fußsohlen-M. Die 31 Fußrücken-M stricken Sie in A.3A (3 M), A.3B (25 M - Sie müssen die richtige Größe beachten, die kleinste Größe, die Sie stricken, hat bei A.3B nur 25 M) und A.3C (3 M), alle 39 Fußsohlen-M stricken Sie in A.4. Dann sollte alles aufgehen.

04.05.2015 kl. 23:52

country flag Viktoria Heep wrote:

Hallo, leider stimmt das Strickmuster nicht mit den abgebildeten Socken im Abschluss überein. Zum Schluss soll 2 x A.4 gearbeitet werden, gem.Bild würde ich sagen es ist auf der Oberseite des Fußes eine Abwandlung von A.3B?

14.04.2015 - 00:06

DROPS Design answered:

Sie haben Recht, es sieht auf dem Foto so aus, als müsste wie folgt gestrickt werden: "A.3A, A.3B über die nächsten 25-31-31 M, A.3C, A.4 über die nächsten 27-29-31 M ...". Ich werde das an die Designerinnen weiterleiten. Sie können wie oben beschrieben weiterstricken, das Muster wird dann mit den Abnahmen natürlich rechts und links abgeschnitten, das sieht man ja auch auf dem Bild.

14.04.2015 kl. 14:41

country flag Ellen wrote:

Als je met de teenminderingen gaat beginnen staat er in het patroon dat je onder andere A. 4 moet breien. Dit is het streepjespatroon. Maar op de foto is dit toch anders?

29.03.2015 - 20:28

DROPS Design answered:

Ik denk dat u gelijk hebt en dat op de voorkant het bloemenpatroon gewoon door moet lopen. Uw vraag is doorgestuurd naar onze designafdeling, maar het kan een tijdje duren voor daar antwoord op komt.

30.03.2015 kl. 10:15

Kommentér oppskrift DROPS 161-36

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.